Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz Vasti74 #35303 üzenetére

Közben eszembe jutott, hogy na majd talán a Wayland segít.
    Hogy ez eddig nem jutott az eszembe!

Aha, persze...

Annyira experimental a cucc a Cinnamon-al, hogy gyakorlatilag használhatatlan.

Mármint böngészésre, másra nem is volt időm, mielőtt befejeződött volna a teszt ;-).

Három böngészőt próbáltam: már ha induláskor tudják egyáltalán, hogy 200%-ra van skálázva a megjelenítés, akkor is elfelejtik két kattintás után, és csak az ablak tartalmának bal felső negyede "él", a többi villog, és nem működik. A Chrome-ban elvileg be kellett volna valamit állítanom, de nincs olyan beállítás. Próbáltam parancssorból indítva paraméterezni, de nem hatotta meg.

A billentyűzet angol kiosztású lett, és a billentyűzet beállításnál a kiosztás fül hiányzik. Ki akartam tenni az óra mellé a billentyűzet kisalkalmazást: ha engedélyezem, két ott lévő valami között egy pillanatra mintha helyet akarna magának valami foglalni, szélesebb lesz a hely, de aztán visszaáll, és kisalkalmazás sehol.

Szóval gyors teszt volt :-)

A linux előre megy, nem hátra ;-) Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy van ugye az X11, ami felett erősen eljárt az idő, meg van a Wayland, amit 13 év alatt sem sikerült "implementálni", ennyi, ossza be az ember ;-)

Új hozzászólás Aktív témák