- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iOS alkalmazások
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Öreg hardver, középkorú Android, friss telep
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzs
tag
Nem tudom, halado kérdés-e (vagy nagyon kezdö
) : idealis particionalas érdekel
Par éve mar , a régi gépemen 6 particio volt, ebböl 3 LVM köteten. Viszont az LVM-et sohasem értettem igazan, csak hasznaltam (bar jol müködött).
Most uj gépet raktam össze, amin szintén elsödleges a Linux, de késöbb szeretnék win-t is felrakni. Ugy tudom, max 4 elsödleges particio lehet.
Kérdés:
- szükségem van-e ill. optimalis-e ha van külön /boot és külön /efi particiom is? Vagy elég csak az egyik, és ha igen, melyik? (/boot vagy /efi)
- azt, hogy normal esetben nem lesz szükségem külön /swap particiora, arra rajöttemPillanatnyilag tervezett particiok:
/sda1 /efi vfat FAT32 520M
/sda2 /boot ext4 700M
/sda3 LVM
ezen belül:
tarhely-home / home ext4 400Gb
tarhely-root / ext4 200Gb
tarhely-swap /swap (erre nem lesz szükség)
/sda4 (/win) ntfs 350Gb (kb)Lathato, ha egy particiot meg tudnék takaritani, akkor nem lenne szükség LVM-re. (A /home-t szeretném tovabbra is külön particion tartani)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest