- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzs
tag
Volt egy furcsa hálózati gondom:
kb 2 órán át nem értem el a lokális hálómat, annak ellenére, hogy internet működött (pedig elmúlt napokban még és amúgy évek óta működött)
(Megirtam ezt a hozzászólást, és egyszerre csak elkezdett működni...)ping 192.168.178.1 (ez a router, ill. más lokal hálós cimek nem elérhetők, 100% packet loss)
ip r:
default via 192.168.178.1 dev enp11s0 proto dhcp src 192.168.178.50 metric 100
192.168.178.0/24 dev enp11s0 proto kernel scope link src 192.168.178.50 metric 100ip a: 4 interface-t mutat (lo, enp11s0, wlan0 , tailscale0) - a gép kábelen csatlakozik, tehat enp11s0-t használja, a wlan0 nincs üzemben
traceroute is működött távoli gépekhez, de nem működött a helyiekre
Utobbi időben többet használok vpn-eket (surfshark és nordvpn is fenn van)
Vannak ötleteitek, hol kell keresgélni, mit kell tesztelni, ha ujra ilyen lenne
-
kzs
tag
válasz
lionhearted #34411 üzenetére
Köszi szépen.
Akkor tehat, amire adott esetben lemondhatok (mivel nincsenek különleges igényeim, titkositasra, stb), az a /boot. Viszont, a /boot/efi mindenképp kell, külön particion...
És természetesen igazad van a GPT-vel (ugy rémlik, régen, kb 8-10 éve gondok voltak UEFI és GPT kombinaciojaval). Azt hiszem, LVM-re nem lesz szükségem, eddig sem hasznaltam ki.
-
kzs
tag
Nem tudom, halado kérdés-e (vagy nagyon kezdö
) : idealis particionalas érdekel
Par éve mar , a régi gépemen 6 particio volt, ebböl 3 LVM köteten. Viszont az LVM-et sohasem értettem igazan, csak hasznaltam (bar jol müködött).
Most uj gépet raktam össze, amin szintén elsödleges a Linux, de késöbb szeretnék win-t is felrakni. Ugy tudom, max 4 elsödleges particio lehet.
Kérdés:
- szükségem van-e ill. optimalis-e ha van külön /boot és külön /efi particiom is? Vagy elég csak az egyik, és ha igen, melyik? (/boot vagy /efi)
- azt, hogy normal esetben nem lesz szükségem külön /swap particiora, arra rajöttemPillanatnyilag tervezett particiok:
/sda1 /efi vfat FAT32 520M
/sda2 /boot ext4 700M
/sda3 LVM
ezen belül:
tarhely-home / home ext4 400Gb
tarhely-root / ext4 200Gb
tarhely-swap /swap (erre nem lesz szükség)
/sda4 (/win) ntfs 350Gb (kb)Lathato, ha egy particiot meg tudnék takaritani, akkor nem lenne szükség LVM-re. (A /home-t szeretném tovabbra is külön particion tartani)
-
kzs
tag
Sziasztok,
következöben kerek segitseget: lefuttattam a Boot Info Script-et, es a kovetkezöt talaltam, többek között, sda2-röl:
"Boot sector info: The info in the boot sector on the starting sector of
the MFT Mirror is wrong. According to the info in the
boot sector, sda2 has 3908786175 sectors, but
according to the info from fdisk, it has 687560703
sectors."Mit jelent ez, es hogyan tudom rendbe hozni?
Pillanatnyilag semmilyen hibat nem eszleltem: a gep dualboot Linux Mint 17 / Win7), es a script ezt az egyik adatlemezre (nem rendszerlemez) irja.Ennek ellenere erdekel, mit tudok tenni.
Elöre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged