Hirdetés
- Bizarr babával és gigateleppel futott be a OnePlus ásza
- iPhone topik
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem megy az AI az Apple-nek, hullanak a fejek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Őszintén szólva, én ki szoktam kapcsolni a SELinuxot. Nem egyszer belefutottam már rejtélyes hibákba, amiket a SELinux okozott. Egyszer egy szimpla gcc-s fordítást tiltott le, máskor egy docker containerben kellett nyúlkálnom, az nem tetszett neki, volt hogy a céges LT2P VPN-t fogta meg...
De ha te nem ütközöl ilyen problémákba, akkor azt javaslom, hagyd bekapcsolva, alapbeállításon.A tűzfal beállítása megint csak használatfüggő. Nincsenek kötelezően tiltandó portok. Ha van olyan szolgáltatásod, ami kifelé hallgatózik, és nincs rá szükséged, akkor távolítsd el. Ha korlátozni akarod egyes szolgáltatások elérését, akkor csinálhatsz rá tűzfalszabályt. Illetve azt megcsinálhatod, hogy mindent deny-re állítasz, és csak azokat a portokat/programokat engedélyezed, amiket feltétlenül ki akarsz engedni (szerveren mi így szoktuk csinálni).
A szolgáltatások esetében megint csak azt tudom mondani, hogy amelyikre szükséged van, azt tartsd meg, amelyikre nincs, azt távolítsd el. Ez a systemd-analyze security parancs olyan szempontból szerintem kicsit megtévesztő, hogy igazából nem csinál mást, mint megmutatja, hogy a systemd által biztosított biztonsági feature-ök közül mennyit használ ki az adott service. Ha ezt optimalizálni szeretnéd, csak úgy lehetne megtenni, ha mélységében ismernéd a systemd-et, és az adott service-eket is, mindet egyesével. Ez azért nem kis munka, ráadásul van olyan service, aminél beállítasz egy adott opciót, és két hét múlva, ha mondjuk be akarsz dugni egy pendrive-ot, akkor jön elő, hogy nem működik...
Ahogy látom, elég sok virtualizáláshoz kapcsolódó szolgáltatásod van. Ha nem virtualizálsz, akkor azokat tiltogasd le, aztán ha esetleg valami nem működne, akkor engedélyezed.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP 15 ProBook 650 G8 FHD IPS i5-1145G7 vPro 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Xiaomi 15 Ultra Silver Chrome 120 Hz WQHD+ LTPO AMOLED, Leica 1 + 200 MP periszkóp 16/512 GB
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi