Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Android dual SIM okostelefonok
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Sony és Samsung érzékelők a Vivo X300 Pro kamerarendszerében
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagytalp
senior tag
válasz
Claudius #3271 üzenetére
Na most akkor mégegyszer. Elmondom hogyan van ez nálam! Elõször feltettem az XP-t mivel nem akartam, hogy bitorolja az elsõ helyet -mivel a win termékektõl kiráz a hideg- ezért telepítésnél ezt állítottam be First Boot Device-nak. És az is fontos szempont ha linuxot teszel fel elõszõr és utána xp-t akkor az nem kérdez csak felülírja az MBR-t. Ez persze nem mindig sikerül neki és az eredmény lehet egy boot képtelen rendszer. Ezért XP elsõként telepítendõ! Ha ez megvolt nem is szabad lehúzni az XP-s vinyót ha szeretnég a Grub menüben automatikusan viszont látni. De mivel Ubuntu sem nagyon kérdez -bár Dapper azt hiszem még felajánlotta- ezért az az elsõ a linuxok közül. Természetesen mielõtt telepíted változtasd meg a boot sorrendet ( és ez lesz a végleges sorrend). Ubuntu is ennek a vinyónak az MBR-jét írja majd. Aztán Debian és végül a Linuxos vinyó MBR-jét választod amikor kérdez. Ha így csinálod és BIOS-ban megyhagyod boot sorrendnek elsõkénk a Linux, másodikként az XP vinyót akkor mennie kell. Ha elkúrtad -nem kicsit - akkor telepítened egy boot managert (pl. osl2000) amitõl elfog menni az agyad halászni mert minden bootolásnál egyik menübõl a másikba kerülsz ha linuxot akarsz indítani.
Csak egy kérdés : Mire is ez triángulum oprendszer? Ha már duál boot akkor legyen Vista és Ubuntu. Én leszoktam a Debianról mert túl macerás. Persze épp ez a lényege mert ''csináld magad oprendszer''. Tehát Te idomítod. Ubuntu viszont nagyon bevált. Pontosabban most Kubuntu 7.04 ''Feisty'' van és ez nagyon jól hasít.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Cyberpunk 2077
- Analóg "félklaviatúra" jött a Lemokey (Keychron) színeiben
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- War Thunder - MMO Combat Game
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest