Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • coco2

    őstag

    Sziasztok!

    A kezdő topicból hozom át a problémát. Hálózati csomag irányításhoz tartozó blogokra szeretnék tippet / linkeket kérni, ipv6.

    Rajta csücsül a szerver ip6 subneten, és bár örülök az ip6-nak, nekem legacy alkalmazásaim vannak vm-ek alatt, amik az ip4-nek jobban örülnének. Gyártani kellene ip6 subnetből ip4 b osztályú helyi hálót (linux os host-on helyileg virtuálisan).

    Valami olyasmi kellene, mint regisztrálni ip6 címre, natolni belőle egy helyi ip4 domaint, mintha egy elektronikailag létező soho router lenne (szükségem van tűzfal szabály közbeiktatására, és port forwardingra is azon a címfordítási ponton), és rákötni az adott ip4 domaint egy net interface-re (virtuálisan létrehozva). Építenem kellene vagy tucatnyi ilyen hálókártyát, ergo olyan módszer kellene, ami ismételhető, nem összeférhetetlenül használ rendszer erőforrást (ha egyáltalán létezik olyan linux alatt).

    Az ip6 alapokat már elkezdtem olvasgatni (jó sok tévedésben éltem az ip6-ot illetően), de a hozzá tartozó rendszer beállításokra is kellenének blogok. Tipikusan ubuntu 20 lts környezet.

    Ha nem lehetséges megcsinálni, amit szeretnék, egy felvilágosításnak örülnék, hogy kicsit elszaladt a paci. Ha bármit számít, az ubuntu host-on vmware player-ek futnának, azokban win xp-k, azoknak kellenének ip4 címek (bridge network-el létező interface-re kell kötnöm).

    Tippeket / felvilágosításokat / tech blog url-eket előre is köszönöm.

    កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Új hozzászólás Aktív témák