Hirdetés
- Privát AI mobil lesz az S26, nem okostelefon
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Apple Watch
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Kuo: Az Apple lenyelheti a dráguló memóriaárakat az iPhone 18-nál
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Jester01
üzenetére
Elég beírnom konzolba, hogy node, a repl szükségtelen, azért nem is jegyeztem meg, most kerestem elő google-el, hogy ne véletlen shellt vagy ilyesmit írjak. A node egyébként csomópontot jelent, nem nehéz megjegyezni. Fájl kezeléshez mondjuk kell az fs modul, ami file system, szintén elég szokványos rövidítés. Azon belül mondjuk egy fs.createReadStream vagy fs.readFile nem okoz nehézséget, hogy mit jelent, de ha mégis, akkor a számítástechnika alapjai sem mennek. Ezzel szemben az "ls -1 node_modules | wc -l " ránézésre kínai, vagy akár jelentheti azt is, hogy "let's shit node modules or go to the wc". Persze magyarázhatod tovább, a lényegen nem változtat.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- darkFlash CF8 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs