Hirdetés
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Frawly
üzenetére
Nem hiszem. Mármint nekem úgy tűnt, hogy a GRUB csak annyit tesz, hogy átadja a paramétereket a kernelnek. A lényegi munkát a kernel végzi ezzel kapcsolatban. Legalábbis ez jött le abból a pár sorból, amit elolvastam a témában, meg ha belegondolsz a soros portos driverek vagy mi a szösz is a kernelben van, nem a GRUB-ban... Nem is vagyok benne biztos, hogy beleférne a GRUB-ba, de mióta bejött a GPT meg az EFI már nehezen követem, hogy mi hány MB lehet. Valami olyasmi rémlik, hogy MBR-el és BIOS-al elég kötött volt a bootloader mérete és valahol a lemez elején kapott helyet valami olyan helyen, amit elvileg nem is erre találtak ki. Mióta bejött a GPT talán már nincs ilyen megkötés, passz.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest