Hirdetés
- Drasztikus változást mutat a Sony mobilja az első képeken
- Hatalmas telepet és fizikai ventilátort kaptak az új Oppo-k
- Tizenegyes! A VAR helyett a CAD buktatta le a Google profi játékosát
- Gyorsabb processzort igen, memóriát alig kapott a Xiaomi új HD tévéokosítója
- Ennyit szűkít az X300 Ultra a telepen Európában
- Apple Watch
- Hatalmas telepet és fizikai ventilátort kaptak az új Oppo-k
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Drasztikus változást mutat a Sony mobilja az első képeken
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Képernyőmentes Fitbit jön a Google-től
- Apróbb változással jön a Pixel 11 az első képek szerint
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Volkov
senior tag
Sziasztok!
Remélem elfér itt a gondom, talán nem full kezdő kérdés.
Adott egy Gigabyte Brix GB-BACE-3160-as barbone gép, melyen Ubuntu 16.04.2 LTS fut (gui nincs).
A gép rá van kötve a TV-re HDMI-n keresztül, és Kodi fut rajta non-stop.A gond a következő: az utóbbi időben sokszor volt 1-1 percre áramszünet itthon. Ilyenkor a gép természetesen újraindul, aminek a következménye, hogy nincs kép. Mivel a Brix el van rejtve, ilyenkor be kell ssh-zni, és bekapcsolt TV-vel reboot, hogy visszajöjjön a kép.
Kérdésem: hogyan lehet force-olni, hogy milyen kimeneten és milyen felbontásban küldje a képet?
Amit eddig próbáltam:
1. xrandr-el felbontást állítani, de amíg nem megy a TV, ez elhasal, mert nem talál aktív monitort. Ha már megy a TV, akkor már vissza lehet hozni xrandr-al, de nem vagyok előrébb mint a reboot-tal.
2.Bekapcsolt TV-nél lementettem az edid-t, majd csináltam két plusz config file-t /usr/share/X11/xorg.conf.d/ alá, 10-monitor.conf és 20-intel.conf.
Az intel.conf-ban megadtam neki, hogy a custom lementett edid-t használja (x log alapján ez meg is történik) majd a monitor.conf-ban (elvileg) fix-re állítottam a felbontást, de nem működik a dolog, kikapcsolt TV melletti boot után nincs kép.10-monitor.conf:
Section "Monitor"
Identifier "HDMI3"
ModeLine "1920x1080_60.00" 148.800 1920 2008 2052 2185 1080 1084 1089 1135 +hsync +vsync
Option "Enable" "true"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "LGTV"
Device "card0"
Monitor "HDMI3"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1920x1080_60.00"
EndSubSection
EndSection
20-intel.conf:
Section "Device"
Driver "intel"
Identifier "card0"
Option "CustomEDID" "HDMI3:/home/kodi/edid.bin"
Option "IgnoreEDID" "false"
Option "UseEDID" "true"
EndSectionTud valaki segíteni?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple Watch
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ráugorhatnak a Samsung 2 nm-es node-jára a TSMC megrendelői
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- 27% - MSI MAG 275QF IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- Eladó Pixel 7 obszidián 128/8
- Samsung Galaxy A56 5G Awesome Graphite 128GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus B150M i5 7400 8GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest