Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Április bolondja? Csak egy lebegő mobiltálca
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
bambano: Sajnos a BIOS-ban semmi VGA kikapcsolási lehetőség nincs. Kizárólag az IGP Fix RAM méretét lehet állítani.
Nem az a gond, hogy nem tudom feltenni az Ubuntu-t. Felraktam billentyűzettel navigálva a telepítőben. Elindul, belépek, de ugyanez az anomália van. Felrakom vele a zárt Nvidia-375 driver-t a hivatalos repo-ból, hogy nem az xorg-os legyen, de semmi változás.
Véletlenül vettem észre, hogy amikor a settings-ben vagyok és ott bármire kattintok a megnyitott új ablak azért inaktív, mert az alattalévő ikonjait kattintgatom.
Példa: Settings/Updates - próbálnám a füleket az ablakban váltani, de az alatta lévő ablakban a Display ikonra kattintok.Billentyűzettel viszont a felső, megnyitott ablakban navigálok. Ezt az ablakot kizárólag Alt+F4-el tudom bezárni.
Az alsó ablakot (Settings) akkor be tudom zárni kattintással, ha előtte a TopBar-on a jobb felső sarokban a kilépésre megyek. A legördülő menüsor valahogy helyreteszi picit a dolgot. Viszont ez is max 2-3 alkalommal működik, utána csak a billentyűzet marad.Viszont az a durva, hogy nem csak Ubuntu-val jön elő a probléma. Mint és Elementary hasonlóan viselkedik.
Van a gépben egy Asus I2C Tapipad. Gondoltam hátha ez okoz problémát, debug módban indítva valamelyik distro erre jelzett problémát, ezt véletlenül a BIOS-ban le lehet tiltani. Tiltva van, de nem javult a helyzet így sem. Mondjuk lehet ez a tiltás sem fullos.
Ezen a gépen a W7 telepítő is ACPI error-t dob, kizárólag W8-10 megy rajta. Előbbin a tapipad 95%-os csak, utóbbira van rendesen driver, de a hideg ráz ezektől az OS-ektől.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Lenovo LOQ GAMING Laptop! Ryzen 7 250 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (multitouch)
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest