- Mobil flották
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Több fény kell, hogy a OnePlus 15T vonzóbb legyen
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- MWC 2026: Részt vesz a Vivo, megmutatják az X300 Ultrát
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
SuseLinux 12.2 alatt akadt egy problémám az Amavis,Clamav,Postfix,Spamassasin összeállítással. A ClamAV egy vírusadatbázisfrissítést követően megadta magát, nem mentek el a levelek, mert timeoutra futott a hiányzó vírusellenőrzés miatt, illetve Emiatt frissíteni kellett a Clamav újabb verziójára, amit meg is tettem.
A frissítés előtt természetesen daemonként futott a freshclam és a clamav is, most viszont verziófrissítést és már újratelepítést követően sem találom az etc/init.d/clamd illetve etc/init.d/freshclam indítókat.Ha simán indítom a clamavot "clamd" paranccsal, akkor fut a háttérben, viszont mivel nem démonként megy, így nem tudja használni az Amavis a levelek vizsgálatánál. Kipróbáltam Eicar pozitívteszttel és átcsúszik alatta a vírusos levél.
A clamav csomagot a 13.2-es repoból telepítettem, ebben már benne kellene lennie a daemonnak is, telepítéskor hibaüzenetet nem írt.
Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 5 pro 2500U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest