- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Idei legolcsóbb mobilját dobta piacra a Samsung
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #23848 üzenetére
Közben mindent sikerült megoldanom, így megy a diskless redszerem. Viszont nincsenek userek, így csak guest session-t tudok létrehozni. Így megint bebootoltam egy live Ubuntut, sshfs-sel felcsatoltam a chrootot és kiadtam a useradd -d /home/pisti/ -m pisti parancsot, de erre azt dobta, hogy lockolva van a /etc/groups, próbáljam meg később. Nos, valóban volt egy /etc/groups.lock fájl, így azt letöröltem, illetve ellenőriztem, hogy van-e shadow.lock, password.lock stb... Ha volt, akkor töröltem, majd megint megpróbáltam kiadni a parancsot, de másodszorra is ezt dobta, és létrehozta a groups.lock-ot... :/
Tehát arra tudok tippelni, hogy az kavar be neki, hogy ez egy sshfs csatolásos chroot és nem "fizikailag" a gépbe van.
Szerintetek, ha a Live ubuntuban létrehozom a pisti user-t, illetve adok neki jelszót és átmásolom a diskless ubuntu chrootjába az így keletkezett shadow-t és password-öt, akkor működőképes lesz?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Csendben mutatkozott be a Galaxy S10 Lite
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Spórolós topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Lenovo 14 Ideapad 5 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Önerő nélkül is. 1-16 hónap részletfizetés . Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest