Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz ZCoyote #11271 üzenetére

az asus p8b ws egy öszvér alaplap, félig desktop, félig szerver. 2.9Ghz-es qc i5-2310-es procival. Két szerver-kategóriás intel ethernet vezérlője van, ezért tetszett meg. Az az ibm, amit találtam, x3200 m3-as, 2.53GHz-es qc xeonnal, 2G ecc ddr3 rammal. Az ibm-nek rendes háza van (tudod, rendes gép az, amit a gazdája nem bír felemelni :) )

Gyakorlatilag ennyi a különbség, az ibm-ben xeon és szerver ramok vannak, az asusban meg sandy bridge desktop. Emiatt az asus *sokkal* gyorsabb, az ibm meg hibajavító.

Mindkettő egy tápos, az asusban erősebb táp van (nem mintha számítana).

Arra, amire kell, mind a kettő bőven elég, most egy 1G ramos, dual p3@1GHz-es x330-on megy a dolog, csak az már annyira öreg, hogy instabillá bált. Hogy kiszáradtak a kondik vagy túl gyors vinyók kerültek bele és már nem bírja, nem tudom.

Egyetlen dolog számítana, a rendelkezésre állás. A desktopnál ez egyszerűbb, mert ha bedöglik valami, sarki fűszeresnél veszek másikat, belerakom, oszt jónapot (vagy nem, ezt az alaplapot hetek óta kergetem az országban :P ). Az ibm (talán) nehezebben döglik be, de ha bedöglött, ahhoz alkatrészt keríteni kicsit macerásabb és drágább.

A normális megoldás persze az lenne, hogy x3550 vagy x3650, sas diszkekkel, legalább 6 giga rammal (hogy a három csatorna működjön), valami rendesebb xeonnal, gyári ibm diszkekkel, rsa2-vel, dual táppal, rackkelhetően. Na ez kerül 600k-tól felfelé:)

Új hozzászólás Aktív témák