Aktív témák
-
REDeath
őstag
HT 3-srorosra van téve, ram visszaosztva, pont 500 korul ketyeg... Tehát pont ugy ahogy gyárilag kiadták a ramot. fesz is rendben ramnál, avval nincs baj... HT-se közelítete meg az 1000-ret ugye, 277*9 en a ht az 277*3 tehát: 831...
Kipróbálom ha adok procinak egy minimális feszt... -
MooN00
aktív tag
Én írtam, hogy a fesz emeléstől tönkremehet a processzor, azért, mert ez köztudottan így van. Attól még, hogy te ésszel emelted a feszt és nem ment tönkre nálad, az nem azt jelenti, hogy egyátalán nem füstölhet el.
Szerinted, ha felnyomom (teszem azt,hogy az alaplap engedélyezi) 3,99V -ra a magot akkor szerinted az AMD-m vígan fog menni vele ? Az más dolog,hogy ezt a legtöbb alaplap nem engedélyezi. 1,7 volt fölött már nem ajánlott a feszt emelni, mert ott már maradandó hibát okozhat, és ezt garanciában sem biztos ,hogy cserélik....
[link]
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
ok thx, esetleg ha pvrt üzenetben elmondadnád hol van az 1600-ért megköszönném.
És az én házam elég jól szigetel, viszont most nyáron mivel nagy meleg van, le van véve az oldala, csökkent is pár fokot a cpu hőmérséklete. most 2400-ra visszavéve, (a lentebb említet fagyási meg lassaban futo gép, gyorsabb cpu izém miatt) alapon 40 fok alatt van, 37-40. Terhelve meg 46-47 maximum, egy AC Silencer 64 Ultra TC-vel...
Mikor az oldallap fent volt, akkor ennél átlagban 4 fokkal volt mlegebb
UI: ekor a szobában is 30 fok flett volt a levegő hőmérséklete xD
Ja és ha tudsz valamit erről a lentebb említett dologról hogy 2500-ön picit szaggatott néha meg a jobbklikkes menure is néha lasabban reagált, 2400-on meg nem, akor ha van időd, esetleg tapasztalatod ilesmivel kapcsolatban akor pls írd le. köszi
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
hát nekm nem SATA-s de az voszont lehet hogy túlmelegedett a vinyó bár nemtom az milyen hibát okozhat. Atól csak belassulna nem? Gőzöm sincs mi lesz ha tulmelegszik vinyó, aki tudja osza meg tapasztalatait
UI: lehet ez elég gáz de 42 fokig is felmegy néha a vinyó hőmérséklete -
DeadMeat
nagyúr
nincs uGuru... es h oda ne rohanjak,nincs audiomax... na bumm az atlag ''gamer''ek ugyis hangartyaval toljak.A feszt nem az uGuru szabalyozza,a ventik fordulatszamat a K szeria is ugyan ugy tudja szabalyozni.Es nem tudok ''csak'' 3.2V-ot adni gyari biossal a memeknek,ami boven eleg a winbondoknak is,a procinak 1.85-ot a chipsetnek 2V-ot.
Az meg nem szempont h 1 ram an8 ban jol ment,lehet h 1 masik an8ban nem ment volna ugyanugy... Hmmm a rambeallitasok nemsokkal maradnak el a dfi-etol,es sszinte semmiben az an8-etol.Az meg h kifogtal 2 nem annyira tuningos lapot nem jelent semmit
De igazad van ajanld az asust:ahol van 4db ram ''finomhangolasi'' lehetoseg,tud adni alapfeszhez +0.15V feszt a procinak,ingadozik a feszultseg,de mindazonaltal alapon nagyon stabil lap,csak nem tuningra valo.
Vagy ajanlj olyan lapot amit mar nem is gyartanak. -
DeadMeat
nagyúr
nem mi? inkabb az asus ami nem ''jo'' tuningra mint az abit K szeriaja
basszus fogd mar fol h nem azt a lapot kell keresni a K szeriabol ami a tuningolhato,hanem azt ami nem.Kicsit nezzel mar korul a neten miket irnak a kn8 szeriarol a hasznalok...... Azert mert te allitolag kifogtal 2-ot ami nem ment 220-as ''fsb'' fole (ami mellesleg 1 bug,amit abit is beismert,es ki is javitott) attol meg ez a szar olcso abit behozza tuningban az An8 szeriat....
[Szerkesztve] -
ész ventura
aktív tag
Kitre?
Ez is kit, csak tényleg nem übertuning!
Bár valószínű Te a nevesebbekre gondolsz!
Most a pénzmag elfogyott.
Eddig asszem 220-on mentek maximum a memók, ott ~6400 volt a Memo olvasás.
A memo időzítés meg nem igazán megy! 2,5-3-3-8-on megy, de hogy a minél kisebb szám a jobb vagy a nagyobb eddig nem derült ki számomra. -
ész ventura
aktív tag
1,5 V-on 10*240-en ment stabilan, superpi okés volt (max 48 C)!
Viszont 3D06, Doom3 alatt fagyott!
Nem tudom belefér még egy kis emelés?
Illetve valszeg kellene emelni!
Max 1,65 V-ot próbáltam, ott ment 10*255 stabilan, superpi is lefutott. Csak megint az a fránya 3D06, Doom3 nem ment neki. Mondjuk superpi alatt már elérte az 53 C-ot. Ezen már nem futtatnám sokáig, az tuti! -
Pipike
csendes tag
Csáóóó!
Bocs akkor lefelejtetem egy Tbetűt a végéről!
HTT 300 1.6 Von megy stabilan mostmár 500 Hardcore ramokkal!
És így 900on megy a HT mert 3as szorzón van!
Jó leeht nem épp a legjobb hasonlatot írtam de akármilyen hihetetlne nekem nem megy fel 60 fokra a procim hője kb 50 fokos!
És ezt onnan tudom hogy bevan állítva a lapon hogy figyelmeztessen ha 60fokra felmegy!
Amúgy meg nemkell egyből oltogatni mert valéamit rosszul írok le!
[Szerkesztve] -
miccur
aktív tag
62k ár! de bartelben-? kb. 30-40k-ig vannak! 2GB A-data szettek csak nemtom kezelné-e a lap?'' legalább is a katalógusban !'' Nem magyar kiadás de már rendelhető
nesze neked VISTA meg AM2! U.I Mi a véleményed az AM2-ő nem volt felesleges lépés az AMD-töl. Mert teszteltem és nem estem segggggggre
-
-
C.Brigante
veterán
hát megnézegettem a dolgokat de van pár dolog amit nem értek, leírom őket pontokban és ha tudsz akkor te is így válaszolj vissza, így nem leszek megkeveredve
1. A procit ugye 10%-al tudom növelni gyárilag így lesz 2200MHz ez ok.
2. a memoriába beléptem de ott nem tudom 166-ra állítani mert a legkissebb 200 most: DDR400 látszik vagyis ez van beállítva. itt mire állítsam? mert ugye minden auto-n van!
3. a HT is auton van de nekem 1000MHz-es mert 5x-ig van, ezt állítsam 4x-re?
4. milyen dolgokat vehyek ki auto-ból, hogy minden stimmeljen?
remélem nem vagyok nagyon nehéz eset!!előre is köszi
-
screampiu
csendes tag
ezt az erdményt kaptam esetleg valami nemodaillő?
bocs ha hosszú
AMD Athlon 64 3000+
Code Name Winchester
Specification AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+
Family / Model / Stepping F F 0
Extended Family / Model F 1F
Brand ID 4
Package Socket 939
Core Stepping DH8-D0
Technology 90 nm
Supported Instructions Sets MMX, Extended MMX, 3DNow!, Extended 3DNow!, SSE, SSE2, x86-64
CPU Clock Speed 1838.7 MHz
Clock multiplier x 9.0
HTT Bus Frequency 204.3 MHz
L1 Data Cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64 Bytes line size
L1 Instruction Cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64 Bytes line size
L2 Cache 512 KBytes, 16-way set associative, 64 Bytes line size
L2 Speed 1838.7 MHz (Full) ez mit jelenthet
L2 Location On Chip
L2 Data Prefetch Logic yes
L2 Bus Width 128 bits -
Almosito
tag
Nem fogok kövezni, vagy isteníteni semmit....
Úgy tűnik én a szerencsés kivételek közé tartozom, mert az én KN8am most is 250en megy
De szerintem nincs is ezekkel baj, akit nem érdekel a tuning csak szeretne egy megbízható lapot az vegye a K sorozatot, s szerintem jól jár vele...
Ha meg valaki tuningolni akar akkor az csengesse ki az árkülönbséget és vegyen AN8at
Én meg röhögök a markomba mert nekem ez a 10*250bőven elég, az alaplapot meg megúsztam 20alstt -
fero02
nagyúr
''Ezek után nem tudom mi volt a kérdés ha tudsz mindent minek kérdezel''
A kérdésem az lett volna, h a D0 stepping enged-e vmi következtetést a tuningra.
Csak annyi válaszra, tanácsra lenne szükségem, h: hagyam a csába, mert hulladékok, nem húzhatók, vagy pedig : hát ki kéne próbálni, h mit tudhat a lapodban.
Ennyi.
''GRatula az eredményhez''
Üdv! -
fero02
nagyúr
Hy!
''A tuning mindíg az alaplap,proci ram trión múlik.
Ha nagyon jó összhangban vannak.
Akkor még egy rosszabb proci is mehet jobb eredménnyel''
Természetesen ebben 1et értünk.
''Előszőr is mindegy milyen steppinges mert láttam én már e6 osban is olyan procit ami kegyetlenül ment.''
Nekem E6 steppinges 3000+os a64-em van, ami alapból ugye 1800 Mhz-en megy...nálam 2700-on, de most a nagy meleg miatt visszavettem 2400-ra
''tuningnál sose lehet kijelenteni, hogy enniyt meg annyit fog menni''
Azért ha tudod, h pl e3 steppinges, vagy h pl alapfeszen visz 2500 egy 3000+os, akkor az azért már sejtet vmit nem?
''Azaz azt tudom javasolni, lépj oda neki''
Megtörtént
''Szépen fokozatosan órajelet emelve feszültséget csak ha muszáj akkor emelj.
''
Ez is. a vége 2750 körül van, utána rendszeresen kifagy, sőt, vmikor a bootolásnál belefagy. Erről jut eszembe, hallottam olyat, h a SATA-s vinyók sokkal érzékenyebbek az FSB emelésre, mint PATA-s társaik, és h lehet még a lap és a proc is birná, de ezért fagy bele. Ebben van vmi igazség?
''És a HT-re tessék nagyon odafigyelni.''
Nekem ezzel sosem voltak problémáim, mindig max-on volt és van is...sosem piszkáltam
''Sok sikert.''
Üdv! -
karesz501
senior tag
Én azért kibékülnék egy 2500Mhz-en szaladgáló ''512 megás'' SanDiego-val
Egyébként a 2970Mhz(270FSB)-et gond nélkül viszi 1,5v -on, és a 2860Mhz(260FSB)-t pedig alapfeszen.
A hétvégén majd kiderül, hogy hol a vége, sztem olyan 11*280 (3080) körül szaladgál majd 1,6v -al. Aztán majd a RAM-okkal összehangolom és meglátjuk mi lesz a végleges.
A DFI lapom miatt nincsen 1:1, de nem is baj, mert bár super ramjaim vannak, olyan 500Mhz (2-2-2-5, 3,3v) fölé nem megyek velük mert nem elég jó a hűtésük így pedig pont e körül a pont körül mozognak.
Minden esetre nagyon erős kis jószág ez, előtte egy 2700Mhz-en szaladgáló 3200+ -om volt, de érezhetően jobban fut rajta minden játék, csak a 3dmark05 hülyült meg... 2000 ponttal kevesebbet nyomAmúgy is érett már egy XP reinstall, sztem itt az ideje
[Szerkesztve] -
DeadMeat
nagyúr
ez azert igy nem igaz
Mondhatom peldanok pl over procijat,o levegovel elerte vele a 3xxxmhz-et.Vagy nezz meg 1-2 kulfoldi oldalt,nem1 venice van ami 3ghz folott is uzemel karosodas nelkul.Vagy pl az elso A64-ek a clawhammerek,meg a newcastle magosak gyari adat szerint 2600Mhz-g skalazodtak.Megis nem1 megy ezen orajel folott.
-
blllc
csendes tag
Nem nagyon akarok én tuningolni, csak kíváncsi vagyok a felső határra
Éjjel is csak arra az időre állítottam be, míg csinálok egy fotót róla, de most látom, hogy azóta is így megy a gép
Álmos voltam, elfelejtettem visszavenni az órajelet, most meg hazajövök melóból, gép megy, semmi füst... Persze a SuperPi hibázik...
-
Foglalt név
addikt
Éppen benéztem és beleszaladtam a hozzászólásod végébe.
250 felett még nem biztos, hogy jó választás a 3x HT, mert elég sok lap nem szereti a 800as alatti értéket, ráadásul az már a teljesítményt is befolyásolhatja, szóval érdemesebb 260 körülig a 4-et hagyni, ami még mindig csak 1050 felé jár, amit nem volt olyan lapom, ami nem bírt volna el. További jó szórakozást! -
tekerede
csendes tag
A kutya fáját a műszakidepón a gigás ram-kit 67 K.
Az baromi nagy árkülönbség a ddr500 árához képest.
Asszem inkább nyüstölöm még egy kicsit ezeket a kingmaxokat.
Inkább az érdekelne, hogy extrémebb ramhűtés mellett (ahogy említetted pl. ventival) milyen késleltetést kéne beállítanom, ha a 277 fsb maximum megdöntése a cél? -
tekerede
csendes tag
Most egy kis gondom is támadt, mert felpakoltam 300-ra, kicsit töltött aztán besípolt (gondolom a ram lehet a ludas) és azóta bakker 250-en sem tudtam elindítani. Amúgy 277-ig elmentem de ott nem volt túl stabil. A másik meg az, hogy a lapom biosában nem tudok ramot visszaosztani.
Vegyük át a leckét. HT 3x, a szorzó mondjuk 9, a memnek mennyi feszt adjak? 2,8V?
Aztán ott a chipset, annak nem is lehet állítani a feszkóját. Illetve a memóriának milyen időzítést állítsak be, a magasabb fsb reményében? Az alap 3-4-4-8 2T
A procifesz meg 1,5V körül?
Mondjatok jó ötleteket, mert nagyon rajta vagyok, hogy kihajtsam a maxot a gépből.
[Szerkesztve] -
kean83
tag
ha visszábbosztod megy az még magasabbra is
Nekem a 3000+ megy ennyivel
Sajnos a videókarim elszállt és lehet, hogy javíthatatlan, így marad a régi vedeókari (FX5200
A proci stabil 27 fok, amikor a videókari is be volt kötve a rendszerbe, akkor a víz hőmérséklete felment egészen 30 fokig, de sajnos nem tudtam tovább tesztelgetni, pedig a szellőztető ventiket most szereztem be, lett volna még 3db 12cmes venti rajta
-
trassher
addikt
Köszi, megpróbálom a BIOS-t updatelni. Itt olyat látok hogy
Update CPU code vagy
Update CPU microcode
Eból melyiket érdemes ha egyáltalán ez kell neki?
Szerk.: lehet semmi esély mert a hivatalos oldalon csak F3 F4 F5 F6 F7 F8 F9 jelzésű lapokhoz van update. Nekem meg F2 van.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Sorozatok
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest