- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Speed® #13317 üzenetére
Más meglátásból a subaruwrc által leírtak:
Ez azért ennyi, mert gyárilag, ahogy kijött a boltba, ennyi. Felárat
fizetsz a magasabb értékért (Intel Extreme Edition LGA1366-os procik
esetén ez magasabb QPI és Uncore órajellel jár). A gyári tuningos
VGA-t is úgy kapod meg, tehát te nem állítasz rajta órajelet. Ezért
alapórajel. A felárat kifizeted érte.Ott vannak továbbá az intel LGA1366-os processzorai, ahol az Uncore
órajelnek legalább a RAM órajel duplájának kell lennie. Ha a RAM-ot a
névleges 1066MHz fölé állítod, az a névleges 2133MHz-es Uncore
órajelet is viszi fel. 2000MHz-es RAM esetén ez már közelíti a 100%
tuningot, igen tuningot, holott te még csak a RAM-ot
lőtted be gyári névleges értékre. Az Uncore frekvencia pedig
közvetlenül befolyásolja a végeredményt, ahogy a RA sávszélesség is
sok benchmark esetén.Az alapórajeles lista nem versengés, mindössze egy viszonyítási alap,
amit egyesek versengésre is használnak. A szabályok meg
adottak, nem tudom, miért nem lehet azokat elolvasni, értelmezni,
betartani. Ha meg már ez nem sikerült, akkor elfogadni az eredmény
nem listaképes mivoltát.Versenyezni lehet menni a HWBOT-ra, ahol a
versenyzők létszáma is jóval nagyobb, így a versengés is sokkal
egészségesebb.HGyu
-
subaruwrc
félisten
válasz
Speed® #13317 üzenetére
mivel a ram órajel 0 hatással van a vantage pontszám bármelyik részére így úgy gondolom ez egyáltalán nem korlátozó tényező, és az alap órajeles listának teljesen megfelel. a maximum jedec szabvány 1333mhz, az hogy a ramok és a procik tudnak többet is, a tuning kategóriában elfér. de ha mondjuk egy intel processzort szeretnél garizni, jobb ha nem azzal kezded hogy 2000 es rammal hajtottad, mert elhajtanak a búsba, hogy bocsi, tuningoltad, garvesztes. hiába az xmp stb.
peace
-
04ahgy
nagyúr
-
-
gombcomp
senior tag
válasz
Speed® #11941 üzenetére
Szerintem semmi baj az Ageia kártyás eredménnyel.
Mivel külön hardverrről van szó,miért ne lehetne használni.
Valamikor még a 3870-es időszakban én is használtam,és itt is elfogadott
volt az eredmény.Egyedül a második (a "karikás") tesztben van szerepe,
ahol még három kapu jelenik meg.Ha tehát 4 magos a procid akkor 7-et látsz.
Sajnos 6 magossal nem megy,ha van HT, mert a Vantage csak 12 szálat kezel.
Az NV Physx az egy teljesen más tészta,kimeríti a szoftveres trükk fogalmát. -
joshua7
veterán
válasz
Speed® #11218 üzenetére
Rover itt max. a szellemiség miatt előd, de ott elég rendesen az.
De a leírtakkal egyetértek, én sem magamnak csinálom ezt az egészet, hanem azoknak a lelkes embereknek, akik veszik a fáradságot, lefuttatják a programot a szabályoknak megfelelően majd linkelik az eredményt és ha netán valaki aztán belinkel egy még jobbat ugyanabban a kategóriában, nem riadnak vissza egy kis versenyszellemtől sem.. Egyébként meg átírtam a szabályokat kissé a 11-nél, megnézheted.
Amúgy meg klikk nincs itt, csak vagyok én.Meghallgatok véleményeket és ellenvéleményeket majd próbálom a legjobbat kihozni az egészből.
-
joshua7
veterán
válasz
Speed® #11206 üzenetére
Írtam már, h ezzel a listával nem fog semmi történni, semmit nem törlök.
A 11 tényleg más helyzet. Ugye új a lista, most vannak kialakulóban a szabályok. Mivel ott lehetőség van a trükközésre AMD kártyáknál, igenis előírás, h aki a listára akar kerülni, tartsa be a szabályokat. Természetesen mindenki úgy futtatja a tesztet, ahogy akarja, azzal a verzióval, amivel akarja és azt linkel oda be, amit akar. Max a listára nem megy föl.
Még gondolkodok rajta, de ha pl. a Basic verzióval ki lehet íratni a részeredményeket, tőlem az is jó lehet. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Speed® #11206 üzenetére
Szerintem az adatbázis itt van a fórumon, fenn... Az, hogy Joshua7 ezt saját energiáját, pénzét, idejét és lehetőségeit alkalmazva rendszerezte, és online elérhetően máshol publikálta, az ő szuverén döntése, és joga. A vantagetoplista.atw.hu domain alatt található adatbázis meg magántulajdona.
Hozhatna olyan szabályokat is, hogy azt rakja fel, aki csak ASUS lap + ASUS VGA + intel CPU + nV VGA kombóval, CoolerMaster házban, Corsair Hydro szériával hűtött és Chieftec tápos géppel készít eredményt. Vagy a kékszeműek eredményét.
A szabályok szerintem nagyon objektívek, praktikusak (messze vannak a hülyeségtől), és a nemzetközileg is elfogadott normákat a legnagyobb mértékben fedik, néhol még szigorúbbak is (tesszellációs móka tiltása).
Akárki ötlete is volt, csak támogatni tudom.
A Vantage lista miatt meg ne aggódj, marad, régi már a tesztprogram.
A 3DM11 lista "gatyába rázása", szabályainak egyértelműsítése pedig lehet, hogy egyeseket bánt, de még épp idejében történt.
Hajrá, benchelésre fel tehát!
HGyu
-
subaruwrc
félisten
válasz
Speed® #11201 üzenetére
Nem én törlöm az eredményeket, jelezném mégegyszer, csak írom Joshuának a listát, ami bizonyos szempontok alapján nem fér fel, majd ő eldönti, hogy mit kezd velük, ilyen esetben szerintem kivételt fog tenni, pont azért amit te is leírtál, másik részről pedig leírta pár kommenttel előbb, hogy nem volt takarítva egy eredmény sem még, és nem is tervezi ..
-
subaruwrc
félisten
válasz
Speed® #11192 üzenetére
Megértem ezt a részét is a dolognak, meg anno régen jó eredmény volt most meg nem lehet pótolni stb. a listát rendbe kell szedni, átláthatónak és elemezhetőnek kell lennie, azt hiszem azt nem kell ecsetelnem a hiányzó képek ezt mennyiben gátolják. Az erős túlzás hogy több mint a lista fele eltűnik, mert mondjuk 500-600 átnézett eredményből kihullott 50..
Joshua a döntő ember mindenben én csak a munkáját segítem azzal hogy a rendelkezésemre álló szabadidőmben kijelölöm neki amik szerintem nem kéne hogy ott legyenek. Nem tudok ez ellen mit tenni és igazából nem is akarok, folyamatosan fejlődnek a hardverek, legyen ugyanez az eredményekkel is, nekem is hullottak ki eredményeim, olyanok is amire büszke voltam, vagy emlékeztem hogy sok küzdés árán sikerült kihozni, de ez van, ezt dobta a gép. -
-
Speed®
titán
Hát, félúton járok..overallban nincs 15k, csak GPUban..de megy feljebb is, csak valamiért fagy, artifact nélkül. DM06 750/2400on is lefutott!
Ha megjöttek a hűtők (ACS1+HR03), meglátjuk menni fog-e..jelenleg 2x92mm/1500rpm Nexus + 2x80mm/1800rpm Noctua hűti a gyári bordázatot..így 80°C alatt tartható..reményeim szerint a két bordát felpattintva 2x12cm/1000rpm AC ventivel 60°C körül-alatt leszek..ámenEgyelőre ez van: Q8300@3.6GHz, 960MHz@C5, 4850X2@730/2300
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Sapphire R7 250 1GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest