- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
AssAssynn
addikt
válasz
helkis #13861 üzenetére
Rendben van, megpróbálkozom vele, bár én azért akartam ezt, a Vantage-t, mert itt -mások képei alapján- jól látszódik a CPU viszonyulása a VGA-hoz. Főleg mióta elmondták, hogy a processzorok között úgy is sok különbség lehet, ha ugyanannyi mag van, s ugyanakkora a frekvencia. Kíváncsi vagyok azért, hogy az enyém mennyit tud alapon, majd tuningolva.
-
AssAssynn
addikt
válasz
helkis #13858 üzenetére
Közben írtam még, amit ITT láthatsz. Csak azért írom, mert ha jól tudom, azért ez eléggé izzasztó program, szóval, ha ezzel nem fagyott be, s nem melegedett túl, akkor valószínűleg a Vantage 2-3 perce alatt sem. S még azt is hozzátenném, hogy ennél még hangosabban zúgtak a ventilátorok.
A processzor és a RAM alap beállításokon mennek most (RAM is 800-on).
Egyébként azt még megjegyezném, hogy a FurMark teszt alatt nem cincogott úgy semmi a gépből, mint a Vantage-nél, ahogy írtam is.UI: Közben nyomattam egy prime95+FurMark kombó tesztet is, s azt is vitte gond nélkül.
orichalcos: Éppenséggel lehet gond vele, de hiányos ismereteimmel úgy tudom, hogy az egy durvább tesztelő program, s több ideig is bírta vele, szóval ezért bizakodom, hogy tényleg nincs gond a VGA-val.
-
AssAssynn
addikt
válasz
helkis #13854 üzenetére
Köszi a segítséget, megcsináltam. Utána letöröltem újra a programot, s kézzel azt a bizonyos mappát, ott a C-n, utána újraindítottam, majd feltelepítettem, újraindítottam megint, kilőttem mindent, s elindítottam a programot a teszttel.
Első megjegyzés: (ezt mindig így csinálja a tesztnél) mikor elkezdődik, s tölti a képet, ilyen hülye, kicsit cincogós hangot ad a gép, szerintem a VGA, de nem tudom, hogy a ventilátoron kívül más adhat ilyet?
Második megjegyzés: betöltötte, majd vártam, s végre elindult a teszt. Már kezdtem örülni, mikor eljutott oda, amikor az emberek állnak a rámpán. A 3. perc nem tudom hányadik másodperce, s ott beállt a kép. Vagyis nem befagyott, hanem ilyen kis képrészekre szakadt, amiken a kép oda vissza mozgott, persze alul a számlálók leálltak, de az ő sávjuk nem szakadt szét, hanem rendesen mutatta, csak beállva.
Vártam egy kis időt, aztán megnyomtam az Esc-t, mire bejött a fekete képernyő, ami úgy is maradt egy pár percig, s mivel semmire se reagált újraindítottam. Ötlet, hogy "ezmiez"?Kicsit félek, hogy nem-e a VGA-val van valami. :/
04ahgy: Op. rendszer újratelepítéssel igen, viszont most a net itt a koliban sehogy sem áll, szóval a Win frissítések, s egyebekkel nagyon sokára végeznék.
-
AssAssynn
addikt
válasz
helkis #13847 üzenetére
Próbáltam már jobb gomb-> futtatás rendszergazdaként-el is, de ugyanez.
Amúgy a "chkdsk" után azt az útvonalat kellene beírni, amit kiír? Csak mert, egyrészt nagyon hosszú, másrészt, hiába lövök róla PrintScreen-t, ha utána félrekattintok, egyből nagyon belassul a gép, s egy idő után már olyan nagyon-nagyon lassan reagál, hogy sehogy. Még az ablakba sem tudok visszamenni akkor, inkább nyomok egy RESET-et. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
helkis #13497 üzenetére
Igen, ASUS DCUII lesöpörve az asztalról. Sok tulajnak meggyűlt vele a baja, mert a hűtő el emelkedett a GPU magtól és 10 'C fokkal magasabban járt.
Szerintem vissza is hívták őket, mert már 2 hete a boltokban kéne lenniük.Lightning biztos nem kerül el tőlem egy darabig. Csak bírjam kifizetni.
-
subaruwrc
félisten
-
04ahgy
nagyúr
válasz
helkis #13276 üzenetére
Arra a jelenségre gondolok egyébként, ami a videóban is van, és arról nem tudok, milyen alaplapban van anomália. Viszont a Rampage III-on nincs NF200 és nem is P55. A GTX460 meg nem SLI volt.
A hivatkozott és videóban láthat vizes anomáliák tapasztalataim szerint egyetlen esetben jelentkeznek: feszemelt GPU túlhajtva, amikor már nem bírja a feszt, és túl meleg, de még nem fagy le. GT2 ezek után órajelprofilozás nélkül szinte sose fut le. GT2 aránytalanul alacsonyabb bugos GT1 esetén GT1-hez képest.
Nomármost neked csak GT1 van helyén az órajeledhez képest, GT1 nagyon nem. GT1-ed sokkal magasabb órajelen futtatott eredményeket túlszárnyal. GT2-d meg a béka segge alatt van. [link], [link], [link].
260.63: [link] - én még mindig azt látom, hogy GT1-ed jóval meghaladja, GT2-d meg fényévekre lemaradva tőle.
260.99: [link] - GT1 és GT2 arányos. Neki nem volt bugos. Érdekes.Hidd el, végignyálaztam már mindet, és nincs 18e pont felett ekkora eltérés semelyiknél.
Amúgy hwboton a szabályok közt szerepel, hogy anomáliás futtatást nem lehet feltenni. Megkérdezzük Massman véleményét?
UI.: a privát ügyünk sínen van.
HGyu
-
subaruwrc
félisten
válasz
helkis #13095 üzenetére
próbáltunk hang alapján tájékozódni meg a kártya viselkedéséből kitalálni, hogy hol tarthatunk. -165-170c környékén van egy elég jellegzetes és hangos hangja a potnak miután a hőmérséklet leesik -196c-ra, és amikor már ott tartottunk, elég nyilvánvaló volt hogy a kártya full potos. ( non coldbug / coldboot ) . addigra viszont elértük a maximum órajeleket az 1.26v-os gpu feszültséggel, ennél többet nem kaphatott a kártya mert egy egy fesz tüskénél a túlfesz védelme lekapcsolta. amúgy 0 szigetelés is volt a kártyán, ami egy idő után azért valószínű hátráltatott minket, de a ramok rajta világviszonylatban is jól mennek, a gpu még csak keményen se volt feszelve, úgyhogy jones 285-ösének harangoztak ..
-
04ahgy
nagyúr
válasz
helkis #13091 üzenetére
Nem, a fullpot azt jelenti, hogy nem kell a hőmérséklet tartására figyelni, mert -196°C hőfokon is megy a VGA, így majdnem csordultig töltheted a potot folyékony nitrogénnal, azaz tele. Tele pot = full pot.
Született még egy pifast eredmény is: 13.23sec, ott 5000MHz fölött volt az uncore, stabilan. Vantage alatt biztonsági CPU órajelekre mentünk, biztonsági hőfokokon és feszeken, hogy nagyobb legyen a mozgástér, és jobban tudjunk a VGA-ra figyelni. Ugyanis annak a hőfokát találomra szabályoztuk csak, mert otthon felejtettem a szenzort.
Szerencsére fullpotos volt, így aggodalmunk alaptalan volt.HGyu
-
tom_tol
addikt
válasz
helkis #13001 üzenetére
jones-el jóban vagyunk, azt hiszem
így első nekifutásra nem is rossz
mindenképpen akartam csak még variáltam hogy X vagy ez, de mivel a 990 nyugdíjba ment már nem volt mire várnirad8tor1 a gpu órajel még nem tökéletes
azt még valaki elmondhatná hogy miért nem jön elő a ramoknál az 1900Mhz ?
-
jones965
Modder
-
válasz
helkis #12612 üzenetére
Minden alapon is fagyást eredményez. Táp nem lehet mert volt másik a gépben azzal is fagyott. A vantage az első teszt alatt fagy főleg. Eleinte elindult még majd menet közben megállt amikor a csaj leugrik, vagy ahol kedve tartotta. Utána már a töltés legvégén fagyott Loading: --------- üres volt mellette nem töltött semmit. Aztán egy időben az első teszt lement manjd a második dobott hibaüzit, cache mappára hivatkozva, nem fér hozzá vagy mi. Aztán itt meg is álltak a tünetek. vagy hibát dob első vagy második tesztre attól függ kihagyom e az elsőt, vagy fekete kép fogad. Ekkor csak a reset segít. A crysis 2 meg pár perc alatt fogy ki, elmegy a kép, reset. De van itt még valami mert néha kékhalálozik a gép boot alatt.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
helkis #12456 üzenetére
Srácok, kukk: HWBOT topik.
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
helkis #12366 üzenetére
Benne van egyébként a szabályok között (nem teszem OFF-ba, mert konkrétan a 3DMark Vantage-re vonatkozik).
"# rendered image differs too much from the original due to other software tweaking"
Véleményem szerint ez a kitétel pont kifejezetten a bugos futtatások eredményét ellenzi, tekintet nélkül arra, hogy a program lefutott-e, és adott-e korrekt végeredményt, vagy sem. Ha a futtatás közben szét van teljesen esve a kép, azt nem tekintik érvényesnek. Épp ezt az állításom alátámasztandó még azt is felhozom érvként, hogy a "nagyok" az egész benchmark sessiont levideózzák, hogy egy Top10, vagy WR eredménynél egyértelműen bizonyíthassák, nem volt bugos a futtatás.
Természetesen a PH! lista nem a HWBot, és mások a szabályok több helyen is. Ezért egy szóval sem utaltam arra, hogy szerintem az eredményednek nincs helye ott, ahol van, a 3. kategória élén. Mindössze annyit szögeztem le, hogy azt gyengébb hardverrel, és bugolásmentesen kívánom legyőzni.
Ez nekem bizonyítás, nem ellened irányul.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
helkis #12362 üzenetére
Ennyi erővel a high-score bugos eredményt sem túl etikus feltenni...
De én kötekedés helyett vállaltam, hogy még azt is megdöntöm. Sőt, célkitűzésem, hogy gyengébb hardverrel döntsem meg.
Nagyon jól tudom, hogy bizonyos esetekben a GT1 bugosan, grafikai hibával fut le. Mint esetedben. HWBot-on is megnézheted az előtted / mögötted levők eredményeit. 3-4 FPS a GT1/GT2 különbsége. GT1-ed magasabb FPS-t adott, mint pár nitrós eredmény. Persze a GT2 már nagyon gyér. Az helyén van órajel tekintetében az én eredményemhez és a többi HWBot-os eredményhez viszonyítva is.
Ezek után szerintem fölösleges azzal dobálózni, hogy Te léghűtéssel toltad, mert az eredmény nem a fair play szabályai szerint született.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
helkis #12360 üzenetére
Azt ugye tudod, ha rendesen megmoddolom azt a kis 768-as szépséget (Coldbug, OCP, VMEM, VPLL mod a VGPU modon kívül, kap egy coldslow BIOS-t), akkor odaváglak vele? Így -70°C-on coldbugos volt...
No meg persze az eddigi 980X is hiányzott alatta...Igazoltan távol betegség, sőt, haláleset miatt.
Az meg no comment, hogy ez 192 bites, 768MB-os GTX 460 volt, a Tied meg 1GB-os és 256 bites.
HGyu
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
jones965
Modder
válasz
helkis #11640 üzenetére
Gratula! Szép eredmény!
Mod:délután jövök én is eredményekkel, addigra elkészülök.
-
subaruwrc
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest