- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Mégsem lesz Sony autó
- iPhone topik
- Márkaleépítés árnyékában dönt üzemidőrekordot a OnePlus 15T
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabog4
aktív tag
Üdvözlök mindenkit!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy megoldható-e mondjuk egy modell létrehozása, de Render után nem látszik viszont az árnyékot vet?
Példák:
Tegyük fel, hogy lefilmezem az utcát. Utána én ebbe belevágok mondjuk egy robotot... Az árnyéktörést valahogy meg kell oldani és ahhoz egy másik modell kell, ami ott van, de nem látszik; mégis megtörik rajta az árnyék. Ugye kell a robot modell, ami látható, kellenek azok a modellek, amiken megtörik az árnyék /fa, ház/, de nem láthatók.
Másik példa egy szoba lefotózása és abba mondjuk egy szellembelerakása. Nem látszik, de árnyéka van és a szekrényen is megtörik a fény. Ehhez kell a szellem modell, ami nem látszik csak árnyékot vet valamint a szekrény is, ami szintén nem látszik csak megtörik rajta és így olyan hatást kelt, mintha ott lenne.
Természetesen talaj is kell meg egyéb, de most a lényegre próbáltam rávilágítani!
Remélem sikerült megérteni a kérdésem!
Igyekeztem jól szemléltető példákat hozni!Választ előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- EliteBook 8 G1i 14 AI 14" FHD+ IPS Ultra 5 235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- SK Hynix 8GB DDR5 RAM modulok több darab is van // Számla // Garancia //
- 16GB DDR4 RAM modulok 3600Mhz több darab // Számla // Garancia //
- Dell Latitude 7420 érintőkijelzős // Core i5 1145G7 // 16GB // 256GB // A- kategória
- Zotac / Inno3D RTX 3080 Ti // Számla // Garancia //
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus BTF White Gaming PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / B850 / 32GB 6000MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Igyekeztem jól szemléltető példákat hozni!