- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Búcsúkönnyek a Galaxy S21 utolsó fellépésén
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabog4
aktív tag
Üdvözlök mindenkit!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy megoldható-e mondjuk egy modell létrehozása, de Render után nem látszik viszont az árnyékot vet?
Példák:
Tegyük fel, hogy lefilmezem az utcát. Utána én ebbe belevágok mondjuk egy robotot... Az árnyéktörést valahogy meg kell oldani és ahhoz egy másik modell kell, ami ott van, de nem látszik; mégis megtörik rajta az árnyék. Ugye kell a robot modell, ami látható, kellenek azok a modellek, amiken megtörik az árnyék /fa, ház/, de nem láthatók.
Másik példa egy szoba lefotózása és abba mondjuk egy szellembelerakása. Nem látszik, de árnyéka van és a szekrényen is megtörik a fény. Ehhez kell a szellem modell, ami nem látszik csak árnyékot vet valamint a szekrény is, ami szintén nem látszik csak megtörik rajta és így olyan hatást kelt, mintha ott lenne.
Természetesen talaj is kell meg egyéb, de most a lényegre próbáltam rávilágítani!
Remélem sikerült megérteni a kérdésem!
Igyekeztem jól szemléltető példákat hozni!Választ előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Horgász topik
- EAFC 26
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Bestbuy játékok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- www.olcsogamerpc.hu - V055 - DDR4 - INTEL i5-14400F - 16GB RAM - RTX 5060 - 1TB SSD - HITELRE IS!
- www.olcsogamerpc.hu - V051 - DDR4 - INTEL i5-12400F - 16GB RAM - RTX 5060 - 1TB SSD - HITELRE IS!
- www.olcsogamerpc.hu - V018- DDR4 - INTEL i5-10400F - 16GB RAM - RTX 3060 12GB - 1TB SSD- HITELRE IS!
- www.olcsogamerpc.hu - V071- DDR4 - INTEL i5-14400F - 16GB RAM - RTX 5060Ti - 1TB SSD - HITELRE IS!
- GARANCIÁLIS! Intel Ultra 7 265KF+Asus RTX5080+64GB 6000Mhz RAM+2x1TB Nvme SSD+Asus ROG B860F Wifi7
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Igyekeztem jól szemléltető példákat hozni!