- iPhone topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyeniko
őstag
Hát, ne fussunk! A Sony Központi Szalon külön cég. Egyik terméke mellé sincs odaírva, hogy "raktáron". Amit én vettem, az pl. raktáron van, kedden tudják szállítani, mert a hétfőjük már tele van. Saját autóval szállítanak, nem futárral. Segíthetek még valamiben? Ja, szívesen befoglalom neked az 55-öst, csak ne felejts el kifizetni!
-
blakey
titán
Biztos furán nézem, az 50"-osokra nem nagyon van, de lényegtelen. Nyilván azt akciózzák ami kevésbé fogy, egyértelmű.
Biztos én nézem furán amúgy:
pl.:
SONY KDL-55W805C Android TV: 280e
SONY KDL-55W809C Android TV: 224eNehogy az legyen, hogy visszavitt termékeket akcióznak.
-
Grafirka
őstag
Mit jelent pontosan az , hogy "etessem jo forassal" ? gondolom ez a bemeneti jelre, kabel tipusra vagy csatlakozora utal, de oszinten lovesem nincs milyennek kene lennie.
Ma kene kihivni a kabeltarsasagot hogy szereljenek fel egy switchet .Ha esetleg van valami lenyeges dolog amire figyelni kene, megkoszonnem ha leirnad, hogy ne kesobb kapjak eszbe , hogy valami fapados megoldast valasztottam. -
Grafirka
őstag
Erdelyben lakom.. Ft ot irtam, mert szeretnem elkerulni a foosleges koroket es az arak amugy is kozel vannak egymashoz
Amit szertnek az lehetoleg ne haladja meg a ~ 650 eurot, lehetoleg legyen 120 cm koruli kepatlo es amennyiben lehet ne fussak bele backlight bleed vagy bandinges hulladekba.
Ok , megertettem 4K rol lemondok de a 120 koruli atmero jo lenne ha megmaradna, ne kezdjuk ellemzgetni miert.Tegyuk fel egy tornateremben lakom, -
Grafirka
őstag
Az egyszeru , hozza nem erto vasarlo ket dolgot lat, espedig , hogy ebben az arsavban van full hd es 4k keszulekek,.Nyilvan elgondolkozik hogy most a 4K nagyon pocsek minoseg vagy a full hd durvan tulartazott.
.10 evenkent veszek Tv t nem hiszem hogy annyira agyament kerdest tettem fel. -
Tóniszomszéd
csendes tag
Ez így nem teljesen igaz, mert a fényérzékelőt elvben zavarhatja valami, ha nincs letiltva vagy volt még egy automatikus, aháttérvilágítást szabályozó eszköz benne, amihez csak annyi volt a magyarázat, hogy kapcsold ki, ha zavaró villogást tapasztalsz.
(Bocs, negyedik napja nem alszom a Sziget miatt, kicsit összefolyik, hogy mi, mikor és hogyan...)
Szóval azt korábban kifelejtettem a történetből, hogy a Samsung k5500-nál tapasztaltam szoftverhibát a legfrissebb fw-rel: az egyik menüpontot hiába kapcsoltam "KI" állásba (talán pont az automata fényerő volt), a funkció ugyan kikapcsolt, de a menüben továbbra is a "BE" látszott. No ez jutott eszembe, amikor a Panasonic esetében is szoftveres hibára gondoltam: esetleg itt meg csak a menüben jelzi az automata kikapcsolt állapotát, de valójában bekapcsolva marad bizonyos esetekben. A szoftver egyébként is bugosnak tűnt, lásd váratlan restartok!De a vége az lett, hogy tegnap visszaküldtük, azzal a megjegyzéssel, hogy valószínűleg hibás.
Úgyhogy nincs tévém. És a jelek szerint nem is lesz, mert már a 40"-s is túl nagy, 32"-s meg nem létezik számomra elfogadható minőségben. Valójában talán a 43"-s mérettől felfelé jelennek meg olyan szolgáltatások és olyan minőségű alkatrészek néhány gyártónál, ami kielégítő szintet biztosíthatna, de azt nincs hova tenni. És a upc szolgáltatta minőség miatt nem is érdemes.Azt nem igazán értem, hogy miért méretfüggő az LCD panel minősége vagy pláne a készülék szoftveres tudása, de mindegy. Komolyan mondom, a mozgóképek megjelenítésére és fotók szerkesztésére is tökéletes, ősrégi Eizo S1931-em milliószor szebb képet produkál, mint a kipróbált tévék, beleértve a boltban megnézett példányokat is.
-
Tóniszomszéd
csendes tag
Mit kérdeztem volna? Enyhe villogás, két nap mosolyszünet (=visszaraktam a dobozába, hogy megy vissza a boltba), majd újra elővettem és úgy tűnt, elmúlt a gond, két vagy három napig semmi baja sem volt. Ma bekapcsoltam, fél óra elteltével előbb enyhén vibrált, majd olyat produkált, mintha egy-egy pillanatra elment volna belőle az áram.
Akármi lehet. De megnéztem a számlát, még benne vagyok a két hétben, talán mégis el tudok állni. Holnap vagy holnapután kiderül.
A garancia papírral is volt némi kavarás, ráadásul a szerviz homlokegyenest ellenkező dolgot állított, mint ami az EU-s garancián szerepel. Előbbi szerint feltétlenül szükséges a gyári papír, utóbbi szerint bőven elég lett volna az EU-ban kiállított számla. Én meg nem szeretek vitatkozni.Három(?) napja még úgy volt, hogy ez megy vissza és esetleg helyette egy másikat... aztán elővettem, mert már unom a boltokat és a hiábavaló keresgélést.
-
gianni85
veterán
csak be kellett ide írnom a kérdést és egyből megtaláltam. azért ez alapján nem csak a szín, a 7-es és a 9-esnek magasabb motionflow értéke van
(#34054) Lauda
árban nincs is különbség ahogy látom -
justaview
senior tag
a sony jelenlegi full hd seriaja sokkal erosebb elektronikat kap, mint a hozza arban kozeli 4 k seria.
Nem néztem komolyabban utána, ezért csak kérdezem. Találtam két Sony TV-t, az egyik FHD, a másik 4K, viszonylag közel árban egymáshoz.
Sony KDL-55W809C Full HD Android -- 299.900,- Ft. ITT
Sony KD-55X8507C 4K Android TV -- 339.900,- Ft. ITTMelyik része erősebb a KDL-55W809C Full HD elektronikájának?
(Azt látom, hogy TRILUMINOS kijelzője van a 4K-s változatnak, 10 bites panellel.)
-
justaview
senior tag
Bocs, lényegében azt jelenti, hogy:
A gyártók lassan kezdik "elhagyni" a 1080-as terepet, és a legjobb/legújabb technológiákat már csak a 4K-s televízióikba pakolják bele -- ha tetszik. ha nem. Vagyis csúcs technika már nem kerül bele 1080-as TV-be.
Ezért, ha valaki időtálló TV-t akar most, akkor jobb, ha 4K területen néz körbe, állapítja meg a cikk konklúzióként.
#34038) KnockOut87 Akkor ez el is dőlt...
-
gianni85
veterán
valami olyasmit, hogy a gyártók kukázni akarják a FHD készülékeket és csak a 4K készülékekbe teszik bele a top fejlesztéseiket. Végül is rákeresek FHD HDR és Dolby Vision tévére, és speciel én nem találok semmit
(#34036) Lauda
én most nagy dilemmában vagyok, mert 55" a cél, és nem 2-3 évre veszem a tévét. Egy SUHD csúcskészülékkel eléggé bebiztosítanám magamat a jövőre nézve, csak az ára... -
justaview
senior tag
Ez persze erősen nézőpont kérdése, de tegyük fel, hogy igazad van. Még ebben az esetben is érdemes elgondolkodni néhány kijelentésen, ami itt hangzik el.
Egyet kiragadnék:
Manufacturers want to phase out 1080p TVs — right or wrong, that’s what they’re doing — and they are choosing to put their best tech into 4K UHD TVs, not into 1080p TVs.
...none of the cutting-edge stuff is going into 1080p TVs any more.
-
blakey
titán
Ugyanúgy látható, mint az összes tv-nél, pl. MM-be előtted bontja ki és egy ragasztószalagot vág el akkor valószínűleg bontatlan, a belső elrendezés is érintetlen. Ha ujjlenyomatok vannak a panelen akkor lehet gyanakodni.
(#33845) NB2 v
Évente egyszer lővik el a "nagy puskaport" amikor a előzőévjáratot kisöprik, MM. általában április és június között, tavaly is így volt, tehát szerintem sem lesz olyan nagy akció, mint volt az EB előtt. Valamilyen akció biztos lesz, de ugye augusztus többnyire a nyaralásról szól, nehéz olyan akciót csinálni ami a nyaralókat is megmozgatja.
Ha olyan mértékű lesz az akció, mint az EB előtt/alatt akkor azoknak szerencséjük lesz akik lemaradtak a jó vételről, de addig még minimum 1 hét van és a készletek fogynak, idei modellek meg nem olyan áron vannak, hogy mindenki rohanjon vásárolni. -
blakey
titán
Panasonicom volt, most Sonym van. Annyira nem fagy, legalábbis én nem tapasztalom, 1x volt ilyenem, de hasonlót a Pana is produkált.. A Sony többet foglalkozik a frissítésekkel, várható, hogy javítanak mindenen. Én is csak használom a tv-ket, de most pl. Sonynál sűrűbben használom a YT-ot, mert egyszerű a használata, böngészni is egyszerű.
MM-be, Budaörsön volt DS630. Ha pl. kell a DTS akkor a Pana nem tudja lekeverni, tehát néma marad, de hasnlítsd össze a speckókat és meglátod, hogy mire van szükséged vagy sem. Képminőség szempontjából mindkettő jó, talán a sonynak a gyári beállításai jobbak, de erre nem eküszöm meg, mert már nincs előttem a Pana. Sony elég homogén, sőt, de ehhez ugye némi szerencse is kell, mert a Panám is homogén volt.
-
blakey
titán
Nézd meg élőben, ha lehet akkor egymás mellett. Képminőségben nem lesz feltétlenül nagy a különbség de oprendszer tekintetében az android talán többet tud és könnyebben módosítható, javítható. Ha nem kell a 3D akkor a W75xC is alternatíva, ua. 3D nélkül (már nem nagyon adnak ki 3D lemezeket)
-
wolfman
veterán
Értem. Alapból ez a kérdés, hogy ha a TV nem támogatja a 24p-t, attól még 60hz-es jelen egy 24fps-es film jól fog-e futni vagy ez esetben is tudnia kellene a készüléknek a 24p-t? De akkor ezek szerint PC-ről hajtva nincs hátrány? Viszont Médialejátszónál lehetnek gondok, nem?
-
blakey
titán
Bármelyikre, lényegtelen.
Számomra egyáltalán nem durva a CS630.
Nem rossz, de pl. az AS640-es képminőségben jobbnak tűnt, ami a Panában nem túl jó az a támogatottság, nagyon nehezen adnak ki lavításokat, Netflix app. pl. az AS640-re 2 hete jelent meg, addig semmi nem volt.
Persze lehet élni nélküle, de nagyon nehezen javítják a firmware-t, pl. a 3D figyelmeztetésnél van egy elírás, egy felelsleges "l" betű van a szövegben, sajnos nincs előttem, hogy pontosan hol. Ami még talán érdekes lehet, hogy pl. az AS640-en nem ment át a DD/DTS 5.1 csak Sztereó 2.0 működött, Sonynál ez normálisan működik.
Az új Panákban már nincs DTS, legalábbis a leírás szerint. -
krx21
nagyúr
Ezt a nézési távolságok cikkek már kibeszéltük egy párszor... A lényeg, hogy a cikk címe úgy lenne a helyes hogy részlet észlelési távolságok adott képernyő és felbontás esetén, egészséges szemet feltételezve...
Ha ezt vesszük alapul, akkor egy 65"-os 4K esetében 125cmre kellene ülni, ami nem mindenkinek lenne komfortos... -
galaxys80
veterán
Igen. Azt hiszem j5000 lesz.
Hétvégén elbattyogok érte az MM-be.
(#33506) Pumma
Pedig szerintem de.
A mostani CRT tv-n is teljes elégedettséggel nézi a meséket.
Az meg, hogy röccenéseket venne észre egy kisgyerek vagy nagyi....
Ne vicceljünk már. A felnőtt lakosság 90%-a sem vesz észre semmit abból.A legtöbb ember még a beállításokat is teljesen alapon hagyja.
Az a baj, hogy ezekben a topikokban a legtöbben geek fejjel gondolkoznak és nehezen tudnak elvonatkoztatni a saját igényeiktől.
Ha most bemennék a hifi-s topikba és feltenném a kérdést, hogy milyen lejátszót vegyek a gyermekdalokra tuti, hogy mindenki elkezdene ajánlani valami 100.000 körüli hangcuccot. Holott ugye egyértelmű, hogy erre a célra aztán semmi értelme.Na mindegy. Köszönöm mindenkinek a javaslatokat.
-
blakey
titán
Egyik tv-t a gyerekeknek vettem, hasonlóan gondolkodtam én is, felesleges a jobbat venni, de a sok próba után inkább a jobbat vettem, a gyerekek is látják ha "röcög" a kép, előző tv-n már zavarta őket. Szóval nem mindegy, persze nem kell a legdrágábbat venni de azért nekik is jó ha valamit normálisan látnak.
-
40"-os Samsung, Auchanból. (kerek 100ezer Ft volt)
Nem tudom a típusát, ez nem az én TV-m, szomszédé, de megnézem majd délután, még úgyis kell hozzá mennem 5méteres HDMI kábellel.Én mondjuk attól féltem, h majd elkezdik, h biztos le lett ejtve, vagy ilyesmi, és macerás lesz bizonygatni, h semmi ilyesmi nem történt.
De szerencsére nem volt semmi ilyen, biztonság kedvéért bedugták, de elég egyértelmű volt.Kifelé jövet alá kellett írni egy lapon, a bizti őrnél, h kihoztunk egy nagy értékű műszaki terméket, reggel első aláírás a szomszédé volt, és a csere TV a 7. volt aznap. Vagyis 7 TV-t adtak el tegnap.
Az vicces volt még, h vissza-adták a pénzt, és kellett egy újat venni. Akkorát röhögtem, mikor elmondta a szomszéd, h hogy történt.
Fél óra sorbanállás volt neki pluszban. Hiába mondta, h csókolom, én csak cserélni jöttem, nem baj, ezt mégegyszer végig kellett csinálnia. -
mexel
veterán
Igen, de ez már pont 10-el több mint a 70-es célár és 14-15-el több mint az akciós. Az lett volna a lényeg hogy olcsón vegyünk tv-t, 74-ért van az ed-ben is készleten. Azét bosszant mert 1-2 napja voltak annyiért, most hogy hazajöttem eltűntek
Most megyek körülnézni mm-be is egyébként, mindjárt indulok. -
SUPREME7
őstag
Még mindig nem értem miért nem mész el egy mediamarkt-ba és nézed meg a választékot. Nem írtad milyen tévét cserélnél, de ha régi crt-t, akkor kb minden űrtechnológia lesz utána.
Írj fel 3-4 típust ami itt szóba került mint "ajánlott", és csekkold le élőben. A műszakis emberkét zaklasd, távirányítóért, vigyél pendrive-on filmet, sorozatot, akár SD-t is, akkor látod, hogy mennyire jó a képjavítása az adott tévének stb. Ezeket a fórumon senki nem tudja neked megmondani, többnyire itt mindenki a saját tévéje felé hajlik.
-
blakey
titán
LF5400 egy belépőszíntű tv, ne várd el, hogy egyszinten legyen egy LF652-vel, gyengébb elektronika, szolgáltatás, stb. A Panasonic eltér az LG-ktől, többnyire VA panel van benne ami jobb kontrasztot és feketeszintet biztosít, elektronikában is más. Konkrétan nem ezek a készülékeim vannak, de van LG-m és Panasonicom.
Ha teheted akkor a "nagyobb" kategóriát válaszd.
-
törölt tag
Most hivatalos helyen 108k(MM) a 42LF5800-as.
De van ott most az LG 43 LF5400, és a Samsung UE40J5100-as alap tévék is, mindkettő 80k alatt
, + 2 év bolti gari, ha nem a 10 havi 0% THM-es hitelre veszik. Vasárnapig tart.
Akkor még ott van az LG 55 LF652V 3D Smart LED televízió 190k-ért. -
agabe
addikt
Az R4x sorozat a sony legalso kategoriaja..annyira nem ajanlott, ahogy mas gyartonal sam a legalapabbak.
Nem tudom osszevetve samsung 5x vagy sony R4x jobb-rosszabb mert egyiket sem nagyon ismerem.
Az biztos, hogy mozgasmegjelenitesben egyik sem kiraly, node olyannak kellene mondania rola tapasztalatot aki mindket konkret tipust probalta. -
törölt tag
Hasonlóan az alap J5100-hoz, ez is vállalható(561V), csak mikor melyik alkalmasabb itt, aszerint mondunk típust. Esetleg a Smart LF5800-assal még néhány + funkciót, dlna-t és egyebeket is kapsz hozzá[link]. Előfordulhatnak 2 panellel is, ha azonosítani szeretnéd, nézz be a LG topikba.
-
headhunter
addikt
-
PuMbA
titán
Ahogy Pumma mondja, a marketing számok miatt sose a 100Hz-et kell nézni, hanem azt, hogy például a gyártó alsó kategóriájában mondja a 100Hz-et, akkor az azt jelenti, hogy az az 50Hz valójában és a 100Hz-nek egy magasabb értékkel kell jönnie
Kíváncsi lennék egyébként, hogy mivel védekeznek a TV gyártók egy per esetén, mert szerintem millióan hiszik azt, hogy az a szám, ami oda van írva, az igaz
-
törölt tag
A 2016-os széria nem nagyon ismert, és igazad van, minden oldal mást ír róluk. Még az is lehet, hogy ugyanolyan kijelző van a 2 Panában. De 120k-t nem szabad adni egy 32"-os tévéért szerintem. Annyiból hasonló és nagyobb tévé van, látod az árakat és a méreteket, persze te tudod.
Azok az előre programozott felvétel lehetősége(PVR), vagy a Timeshift. -
PuMbA
titán
"Panasonic TX-40C200E 90 ezer (ez meg hogyan ennyi?
)"
Mert 200-as széria, tehát jóval gyengébb, mint a 600-as
"Vagy panabol a 600-as szeriabol nezelodjek?"
Igen, csak abból és nem fogsz mellé lőni, bármelyiket választod, természetesen a 630-as a legjobb egyébként, ahogy az ára is mutatja
Sirandrish: Hát nem nagyon látok mást, ami jó lenne. Neked kell eldöntened, hogy a nagyobb képméret vagy a jobb képminőség kell-e neked, illetve a Samsungot választod, ezeken kívül mást nem néznék
Én egyébként Panasonic TX-50DS630E-t vagy UE48H6400-at vennék
-
SUPREME7
őstag
Szerintem az biztos, hogy valami forrásból adódó hiba. Nem szabad a kirakott tévéken futó "adásból" leszűrni. Minden értelmes áruházban kiadják a távirányítót, rádugdoshatod a pendrive-odat és behangolhatod a képet. El lehet cseszni pár órát, de azért tévét nem pár hónapra választ az ember (feltéve ha bele nem esik az egyre nagyobb kell csapdába
Nekem szerencsém van, ez is centire épp elfér, nem tudnék nagyobbat betenni a helyére
LG 42LF652)
-
SUPREME7
őstag
-
törölt tag
-
SUPREME7
őstag
Jóhát biztos nem mindegy, hogy milyen árkategóriás tévéről beszélünk, de többnyire a forrás sz@r, vigyél magaddal pendrive-on filmet, és azzal teszteld. Már a filléres tévék is tudnak USB-ről MKV-tól kezdve mindent.
Egyébként 32" tévét már nem vennék a helyedben, teljesen összecsúsznak már az árai a 40"-kkel.
-
SUPREME7
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest