- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
J97
tag
válasz
dudika10 #6936 üzenetére
Igen. Az asztalon faltól egyenlő távolságra. Ugyanolyan messze ülök tőlük, de ha távolabb voltam, akkor is hallatszódott, hogy a balban több a mély, mint a jobb oldaliban. A jobb oldaliban meg úgy tűnik több a közép. Balance jól van belőve, de ezt kizárandó megcseréltem a hangfalkábel bekötést is. A balost a jobbosba és a jobbost a balosba, a helyzet ugyanaz. Fülemmel nem volt még gond, és más is észrevette ezt a jelenséget. Nem tudom ez gyárilag ilyen, vagy csak én fogtam ki ilyen példányt. Egyébként ha a balansz középen áll zenénél filmnél nem hallani. De ha külön külön szólnak a hangszórók, akkor rendesen kihallható a különbség. Ötlet? Küldjem vissza garba? Vagy felesleges, mert ez másnál is ilyen?
-
popp
aktív tag
válasz
dudika10 #6896 üzenetére
Ha hallható hangerő különbség van a két hangfal között, az biztos nem normális, én tuti megpróbálnám kicseréltetni. Amúgy a hangkártyás balanszállítás valóban jó ötlet, de pl. ha TV-re kötve (is) használná valaki, ott már nem biztos hogy van ilyen beállítási lehetőség.
-
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #6875 üzenetére
Nekem is van olyan zeném ahol szinte nincs különbség a magas hangokban, de több az olyan hanganyagom ahol nagy volt a különbség a Genius vagy az Akai javára, ugyanis a Z-2300-nál a magas hangok nagy része ott sem volt. Egyik koncert DVD-nél pl. a közönség tapsolásának és éljenzésének magas hangja teljesen lemarad, valamint egy szám kezdésénél ahol csak cintányérok hallatszanak katasztrofális volt a Z-2300.
A T20-adon sem viccből van ott a magassugárzó..."Mellesleg nem hiszem, hogy ugyan azt a hangszórót használnák, sokkal inkább csak hasonlót."
Biztos figyeltek rá, hogy túl jó ne legyen.
Iszonyatos profitjuk lehet egy ilyen 40k-s rendszeren.
-
popp
aktív tag
válasz
dudika10 #6866 üzenetére
Igazából a t40 mellett még a valamivel nagyobb teljesítmény sem szól. Azt figyeltem meg, amikor még megvolt mind2, hogy a t40 alacsonyabb hangerő álláson kezdett el torzítani, a t20-nál kicsit tovább tekerhettem a potit.
Lehet a két mély-középhez még nagyobb doboz kellett volna, vagy a végfoknak volt már sok a 2x2 hangszóró.
-
J97
tag
válasz
dudika10 #6830 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a tippet! Majd ehhez az asztalos munkához keresek valakit, aki meg tudja csinálni. Úgy is szeretném a balost RCA csatisra vagy csiptetősre alakítani.
Most a power ledem olyan, mint a mesében! Hol van hol nincs!
Gondolkozom rajta, hogy szétszedjem-e gari idő előtt. Ez a power led dolog idegesít egy kicsit. Legalább ne világítana, de, hogy időnként felgyúlad majd elalszik az elég idegesítő. Ezért meg nem akarom gariba vinni.
-
J97
tag
válasz
dudika10 #6827 üzenetére
Értem! igen azt tudtam, hogy egyszerű, sőt nem is baj az általad is említett okok miatt! Gar. idő után ezeket az átalakításokat szerintem megcsinálom rajta. Az szgép. és hangfal közötti kábelt már kicseréltem. Érezhető is volt a különbség! Igaz odébb van még a gar. idő vége, de nem tudod, hogy a balos hangfalat, hogy lehetne szétkapni károsodás nélkül? Azon én nem látok csavarokat. Az IC csere meg attól függ, hogy érdemes-e. Ha jóval többet hozna ki a dobozokból egy kis elektronikai tunning, akkor lehet fontolóra veszem ezt is.
-
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #6800 üzenetére
"a két utas hangfalak nem feltétlenül jobbak még mindig mint az egy utasok"
Lehet,de én még nem hallottam olcsó és jól szóló 1 utas hangfalat. HiFi-k 99%-a is minimum 2 utas. Te hallottál már jól szóló 1 utast?
"Hangszóróméret alapján szintén nem lehet összehasonlítani két hangfalat. Lehet nagyobb hangszóróval is gyenge hangzást csinálni meg kisebbel is elég jót. A kisebb hangszóró csak azt jelenti, hogy biztos nem tud olyan mélyre menni mint a másik ha minden más adott."
Ez is igaz lehet, de a gyakorlatban meg nem találsz semmilyet HiFi-t 4" alatti középhangszóróval és a 2" biztos nem elég a teljes középtartományhoz.
"Műanyag vs fa meg megint olyan, hogy a fa jobb, persze, de ahhoz minden másnak is adottnak kell lenni."
"Számok meg adatok alapján nem lehet igazán összehasonlítani két hangszórót vagy akármilyen hangtechnikához kapcsolódó dolgot."
,viszont az ilyen Logi bögre hangfalakról még meg lehet mondani ránézésre, hogy nem szólhat jól. Creative T20-on is látszódik, hogy nem Logi minőségűek a hangszórói.
-
sasa134
addikt
válasz
dudika10 #6787 üzenetére
Értem.
A 2.0-ában kicsit zavar, hogy nem lesz esetleg elég a basszus. Persze meg kellene hallgatnom pár 2.0ás dolgot, és lehet változna a véleményem. A 2.1-nél esetlegesen a középtartomány lehet gyengébb, ha jól tévedek. Szóval végülis mindkét rendszerben kell kompromisszum - ez természetese. Ebben az árgategóriában meg főleg.Azért köszi a tippet, igyekszem vhol meghallgatni egy Genius sztereót. Sajna itt Győrben erre nem sok lehetőség van
Még annyi kérdés, hogy ha egy 2.0-át kötök a TV-re ( gondolom a füles helyére jack-kel), akkor a TV távirányítójával tudom a hangerőt állítani? Bocs ha láma kérdés volt, de az vagyok a témában.
-
chop
őstag
válasz
dudika10 #6684 üzenetére
A fejhallgatós megoldás jó lenne, csak kérdéses, hogy mennyire rosszabb a jack kimenet hangminősége az RCA-énál - ha rosszabb egyáltalán, nem értek hozzá. Nem vagyok vájtfülű egyébként.
Amit nem értek, az a hangerőállítás: ha benyomom a fejhallgatóra, akkor mi a fenéért nem lehet a távirányítóval szabályozni a hangerőt? Nem értem. Vegyek passzív hangfalakat, vagy mi?...
A mindenhol az szóljon alatt azt értem, hogy analóg TV-nél, digitális TV-nél, HDMI-nél, szóval minden fajta kimeneten a hangfal szóljon és ne a TV-é.
-
Zubrowka
csendes tag
válasz
dudika10 #6661 üzenetére
Szia Dudika!
Újból feltennék pár amatőr kérdést. Kifejtenéd kicsit részletesebben, miért lesz jobb a kibélelt hangfal hangzása? Az én 2000A-mal így is teljesen elégedett vagyok, de ha lehet jobbá tenni, miért ne
. A hangszóró hosszabb távon nem károsodik-e a kitöméssel, ill. nem tűzveszélyes-e így használni? Azt se tudom, hogy lazán vagy sűrűn álljon benne a vatta
.
Üdv, Tamás
-
zola79
csendes tag
válasz
dudika10 #6648 üzenetére
Üdv!
1200A hangfalakról tudsz valamit? Próbáltam keresni külföldi oldalakon róla tesztet, nem igazán találtam. Csak webáruházak termékeinél találtam róla általános leírást. Ott "two-way"-es hangszórónak votlak feltüntetve. Ami ugye nem 3 utas.
Az 1250A-ról szintén semmit nem tudok, csak amit a prohardveren olvastam róla. Mindkettő jól szerepelt ott.
Amit szeretnék:
1. messziről (a messze az most max 2 méter távolságot jelent) hallgatva is megmaradjon a sztereókép.
2. A két hangszórót távol akarom rakni egymástól, ez olyan 1,5-3m-es intervallum lenne.
3. A basszus "üssön", ne gerjessze folyamatosan, ha kell, ha nem. Nem kell nagy basszus, csak ha a lábdob van, akkor vegyem már észre. (Van egy 5.1-es rendszerem, a márkáját le se merem írni. Na annak a mélynyomója úgy rossz ahogy van. Nem üt, hanem gerjed folyamatosan, ha nincs levéve minimumra, ha nincs rádugva a front, csak a c/s jack van bedugva, és 5.1-es formátumú média megy, akkor akkor szólal meg amikor kell, és jól. Amúgy tolakodó, akkor si szól, ha nem kéne. épp ezért nem is gondolkodom 2.1-es rendszerben zenehallgatásra) Hallgattam T20-as hangszóró basszusát... nah, olyat szeretnék. Pontos, rövid, de dobbant.
4. Ha kiegészítem a meglévő 5.1-es rendszeremmel, akkor ne nyomja el a hátsó -esetleges oldalsó 7.1 rendszer esetén- hangszórókat. Bár szerintem ez nem hangszórófüggő, be lehet azt állítani hangszabályzással.
5. Hangminőség!!! Zenei téren akusztikus, rock, gótikus metál és néha komolyzene van leginkább palettán. De azért becsúszik black eyed peas, depeche mode... stb is. Tuc-tuc zenét nem, hangsúlyozom, nem hallgatok!Ezen szempontok alapján milyen hangszórót tudnál/tudnátok ajánlani 2.0-ás rendszerben max 15.000 Ft-ig?
Persze olyat, ami kapható is. A 2000A és a 3000A sajnos sehol sem kapható. -
CoolBoy323
nagyúr
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
dudika10 #6626 üzenetére
Igazából a Z-2300-nak nagyon jó erősítője van és mélynyomója, ami egy jó kiindulási alap. Csak a szatellitjei nem bírják annyira. Ezért akarom lecserélni.
Mindenféleképp érezhető előrelépést akarok. Építeni meg nem tudok, nincsenek meg hozzá az eszközeim, meg az azért még sem annyira a szaktudásom sem.
-
Zubrowka
csendes tag
válasz
dudika10 #6608 üzenetére
Köszi szépen mindenkinek, körvonalazódik a dolog
. Akkor marad a sztereo, bár első blikkre a Logitech Z523 is tetszett. Nem tudjátok kb. mikorra várhatóak az új Genius modellek? Ha lehet nem szeretnék sokat várni a vásárlással. A GENIUS SP-HF 2000A és 3000A pusztán a specifikáció alapján nem jobb választás az 1250A-nál?
-
Zubrowka
csendes tag
válasz
dudika10 #6603 üzenetére
Köszi a gyors választ! Átgondolva a dolgot, inkább 1:1 arányban lenne film és zene (játék nem érdekel). Így is az 5.1-et ajánlanád? Ezért az árért tudom, hogy messze nem csúcsminőséget kapok, de inkább egy alsó közepes 2.0 v. 2.1, mint egy gagyi 5.1-es szett. Vagy nem igaz az az a tétel, hogy több részegység azonos áron csak rosszabb lehet?
-
Daneeka
senior tag
válasz
dudika10 #6600 üzenetére
Nem nekem lett véve igazából, apám meg nem hallja a különbséget szal én levettem a kezem a cuccról, (én amúgy visszaküldtem volna) viszont most, hogy látom, hogy van ezekben némi modding potenciál, meg megrendeltem már az LM1875 végfok ic-t, az összes többi alkatrészből meg van itthon elfekvőbe lehet, hogy veszek valami hasonlót magamnak moddinghoz, vagy építek magamnak valami végfokot meg halászok valami használt passzív speakert. A trafó szerzést érzem egyedül nehézkesnek, de biztos van erre valami hifi fórum.
-
pigsty
aktív tag
válasz
dudika10 #6564 üzenetére
Köszi a választ! Igen, tudok ám hosszan fogalmazni.
áhh, kár érte (ismeretlenben mondom), persze én is tudom, 2008 dec óta nem gyártják a 3000A-t.
Bár, ha eddig kibírtam... lehet tudni, Geniusék mikor rukkolnak elő új modellel?
Lehet, akko' T20 marad nekem? Azért csatoltam a képet, hogy kb annyi hely marad továbbra is.
Creative t20 menyivel kisebb, a hangzása nem rosszabb sokkal, mint mondjuk a 3000A?Hangkarit lehet, szaktopicban megkrédem még1X, mivel PCI -s az alaplap ám!
-
AMDFan
addikt
válasz
dudika10 #6570 üzenetére
Kicsit számolgattam. 60e Ft-ért szállítással együtt, már igen jó kezdő hifit össze lehet pakolni használt cuccokból. Mondjuk ez valóban 3x annyi mint a 20e forintos Z-2300, de ha mindenképpen olcsón akar zenét hallgatni valaki akkor próbáljon meg kifogni egy sztereó Geniust, vagy várjon kicsit amíg kijönnek az újak.
-
AMDFan
addikt
válasz
dudika10 #6570 üzenetére
Hát ja, csak mindig elszállok amikor zenehallgatásról van szó
Ami ugye mindenkinek más.
Akkor is sztereot vennék ha PC-s cuccról van szó. Én anno amikor áttértem a sokpontegyről a sztereora, pont a drumandbassre voltam rákattanva amikor megtetszett a jó kis Genius 1250X. Én a Z-2300at semmiképpen sem ajánlanám olyannak aki hallgatja is a zenét. Engem egyébként komolyan érdekelne, hogy miért hozták létre ezt a Z-2300 nevű förmedvényt, de ezek szerint csőbe tudtak vele húzni rengeteg embert.
UI: hehe most nézem mennyi Z-2300 eladó. Nem véletlenül...
-
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #6570 üzenetére
Hát amúgy ja, ez megint olyan, hogy meg kéne hallgatni.
HoC tesztben szerintem biztos, hogy a saját bemenetre volt kötve. Az iXBTLabs tesztben egy [ESI Juli@]-ra.
-
J97
tag
válasz
dudika10 #6564 üzenetére
dudika10 Még Asus Xonar DS -t nem hallottam szólni. Egy mai jobb paraméterekkel rendelkező integrálthoz képest, mennyivel javulhat a hangzás? A tapasztalataimat egy pár hsz-el ezelőtt leírtam. Audigyhez képest nem tapasztaltam szinte semmi különbséget az integálrtamhoz képest. (Gigabyte 780G S2H lap ALC 889A chip) Zaj és winyó hang belehallatszódások sincsenek, mint a korábbi Asrock alaplapimhoz képest. Annak az integráltja és az Audigy az tényleg ég és föld volt. Vajon egy ilyen Asus Xonar DS többet tudna kihozni a 2000A -ból?
monaliba Esetleg innen a hardverapróról megérheti használt Z-2300 -at nézegetni. Ha más nem is a mélye az biztos ütős!
-
pigsty
aktív tag
válasz
dudika10 #6388 üzenetére
Korábban is kérdeztem itt, azóta körbenéztem a témában. A konfig ugyanaz, (integrált)hangkari: C-Media CMI9739(A) (nVidia MCP2), a'lap:Epox EP-8RDA3+
milyen jobb hangkari javasolt a konfigomhoz? Nem lesz a Genius ehhez a mostanihoz túl "feleslegesen jó teljesítményű"?Kár, hogy későn kapcsólódtam be az új hangszóró témába, olvastam valamelyik ph-s tesztben, volt, amikor 9000 Ft volt egy új Genius 3000A 2.0, most 13000 körül adja ki az árgép.
+ Genius 2000 vagy 3000 a jobb választás?
Érdemes használtan venni? Itt a ph-n nem találtam rá, más helyben kevésbé bízok.
Ennek a topicnak a hozzászólásait januártól olvastam el, megoszlanak a tapasztalatok, a 3000 mennyire pattog.
Egy konnektoron lenne a számítógéppel.A mostani zajdobozkám nem szokott pattogni, csak búgni halkan.
Igaz, nem szoktam maxra, sőt, felére se feltekerni a hangszóró hangerejét, tuc-tuc, dübörgő, dob dominanciájú mai popzenét sem szoktam hallgatni, ezért sem érdekel 2.1 megoldás.+ alacsonyabb hangerőn is jól kijönnek a hangok? Néha kifejezetten halkan hallgatom, de ennél a kategoriánál már a szomszéd-büntetés sem elhanyagolható szempont
Amúgy a faburkolat semmi kockázatot nem jelent, a műanyaggal szemben, pl melegedés stb?Mellékeltem egy képet, mennyire javasolt az asztalomra Genius 3000 2.0?
Azért kérdem, mert talán pont dudika10 írta korábban, Genius legalább 1 méteres távolságban ajánlott hogy legyen (2 hangszóró egymástól, ill hangszórók a hallgatótól), míg Creative T20 közelebb is lehet a fejemhez (hangzás szempontjából).
Talán meg tudom oldani hogy távolabb legyen, csak adnak annyi kábelt mellé... bár inkább több helyet kell biztosítani neki
Színben, designben is jól illeszkedne az asztalomhoz, többi hasonló bútorhoz. -
popp
aktív tag
válasz
dudika10 #6548 üzenetére
Ne nehezítsd az életed, elérhető angolul is, és itt még a pmpo is hihetőnek tűnik.
Amúgy sztem nem igen szoktak PC-s hangfalaknál érzékenységet megadni, pl. Geniusnál sem találkoztam ilyesmivel.szerk.: jah, most esett le, hogy a pmpo-t mire írtad, hirtelen úgy értelmeztem, az is el volt írva a lengyel szövegben.
-
Daneeka
senior tag
válasz
dudika10 #6534 üzenetére
A T20 már jó régen volt nálam, emlékeim szerint kicsit karcos/éles volt a teteje, (cinek, stb.) kevés volt a basszus és halk volt persze, de akkor azt még számítógépnél hallgattam 1-2 méterről szóval elég volt. (akkor még alaplapi hangkártya, mp3, szóval talán nem minden a hangszóró hibája) Amikor ő tönkrement akkor lett helyette a ProMedia 2.0, na nála meg azt érzem, hogy baromira túloz a basszus, de definíció nélkül, tehát ott van valami mély zörej de valójában nem igen hallod jobban mondjuk, hogy mit játszik a basszeros/bőgős/stb. mint a T20-on. Viszont ez a basszus ez elkezd torzulni, ahogy tekered följebb. De egy hasonló hangképű de hangosabb hangszóró ideális lenne csűrdöngölősre ahol csak az a lényeg, hogy jól üssön a 120bpm, 4/4-es lábdob.
Igazából az adatlapomon lévő cuccon hallgatok zenét, szóval igazságtalan vagyok velük, de nem vagyok szomorú a hangszórók miatt mert nem vártam többet az árukért.
Tudom, hogy a hangerő kérdés az kicsit értelmetlen, (van egy specifikáció szerint 5W kimenő teljesítményű csöves gitár erősítőm az 50-es-60-as évekből, messze hangosabb mint az olyan középkategóriás, régebbi Sony házimozi szettünk emberes subbal) de azt veszem ki a szavaidból, hogy hallhattad már az 1250-est és a Klipschet is, az 1250-es hangosabb?
-
Daneeka
senior tag
válasz
dudika10 #6532 üzenetére
Tulajdonképp botfülűeknek lesz, esetleg néha valami csűrdöngölőst hallgatok rajta én is de nem várok el igazából semmit se tőlük, a Klipschet is elég rossznak tartom, a Creative
T20 sem volt túl jó, tehát nem várok sokat ezektől sem. 1250A-t találtam, igazából ilyen 10-20k közt mindegy, (eredetileg valami szar tescós házimozit gondoltak oda, de abból a pénzből gondoltam, hogy tuti jobban járunk egy "normálisabb" pc sztereó vagy 2.1 hangszóróval) ha a 1800 kicsit is jobb nála akkor mehet az de ha az 1250 a jobb akkor meggyőztél. Igazából a hangerő miatt nem adtam oda a Klipschem, mert az kicsit szűk oda. Amúgy Geniusnak van valami elfogadhatóbb 2.1-es szettje? Azért zártam ki őket eredetileg mert nem nagyon van helye a subnak.
-
and1ao
őstag
-
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #6514 üzenetére
Gondoltam, hogy a kicsit más grafikon miatt van ,mert a HD600-nak jóval jobbnak kell lennie az Akainál.
and1ao: Audigy 4-em volt 3 évig a Z-2300-zal, de semmi különbséget nem hallottam integráltra váltáskor. Még a zajszint is ugyanakkora volt integrálttal, ha felnyomtam fullra a hangerőt. Szubjektív, de nincs profi felszerelésem, hogy tényleges adatokkal szolgáljak, aki kételkedik az majd meghallgatja valahol a tesztelt hangfalakat és hallani fogja a különbséget.
-
0805
tag
válasz
dudika10 #6503 üzenetére
Tudnál nekem linkelni vhol ahonnan tudok rendelni?[link] ilyet néztem de igy sok lenne a toldás...egyszerübb lenne egy hosszabb anya-apa Rca....ugy csak egytoldás lenne...köszi...ja amugy akkor jobb lenne a jackesett is kevesebböl kihoznom?
egy hosszabb jack anya apa...vagy jack anya-ból 2rca-ra...?Mert ahogy elöbb leírtam ugy már ott is sok lenne a toldás...sztem. -
0805
tag
válasz
dudika10 #6500 üzenetére
Okés....na most adták hozzá azt az rca-jack átalakitót és az alaplapomon van rca kimenet is...van 5 méter jo minöségü rca-m és az egyiket a gépbe a másik végére pedig az átalakitót tenném és a jack végére pedig a távezérlö jackjét...
már csak olyan rca kellene ami átalakit apáról anyára...meert a szateliteket is hoszabitani kellene....létezik olyan h rca anya-anya??Vagy olyan h 2-3méterbe rca anya apa?
Köszi -
popp
aktív tag
válasz
dudika10 #6460 üzenetére
Előbb kifelejtettem a 1201A-t, szvsz az is új.
Én is kicsit furcsállnám, ha pl. nem lenne 5" hangszóróval szerelt dobozuk, mondjuk a "kiéheztetés" politika lényegét sem igazán értem, mivel ezalatt potenciális vásárlókat vesztenek. Amúgy nem is az kérdőjeleztem meg, hogy lesz-e hiánypótlás, hanem azt, hogy ez valóban 2-3 hónapon belül lesz-e. -
and1ao
őstag
válasz
dudika10 #6448 üzenetére
én is nagyon várom az új geniusokat hátha végre megint kapunk tőlük valami szépet és az igazság az hogy a 2300-asom kb 1 hónapja nem volt bekapcsolva sem az oka pedig ez mióta sikerült beszreznek kb rávan ragsztózva a fejemre lese lehet vágni
és hát had nem minősítsem hogy milyen
jah és még valami egy 2.1-es és egy 2.0-ás rendeszert nem igazán lehet szerintem összehasonlítani mert ugye pro és kontra mindkettőnél vannak jó és rossz dolgok pl nekem zenei stílusomból adódóan jobban fekszik 1 2.1 de ha jazzt hallgatok akkor kifejezetten idegesít a sok mély.
-
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #6444 üzenetére
Ja tényleg a fejhallgatóknál egy hangszóró van
,viszont a fejhallgatók esete más ,mint a hangfalaké nem? Akkor miért van az,hogy akármilyen jobb hangcuccot nézek,mindenhol 2 utas elrendezéssel dolgoznak [ezek között pl. mindegyik két utas]?
-
pigsty
aktív tag
válasz
dudika10 #6388 üzenetére
Na köszi mindkettőtőknek az ajánlatot.
Az eddigi hangszórókkal pont volt búgás probléma, mármint, ha a PC kikapvolva volt, de a hangszoró be, akkor kicsit búgott;
illetve ha ment a zene, bizonyos hangerőnél, ez valami földelés, áramköri anomália lehetett?
Na, napokban ennek is utánanézek, meg a barkácsnak, mérsékelten tudok barkálcsolni.
könnynen lehet, aprózok, itt a ph-n akár, (kössz a tippet!), ha nem dobálták őket, nem kötötték 380V-ra, csak nem érhet rossz meglepetés ..... -
Lalaland
tag
-
szakalistvan
senior tag
válasz
dudika10 #6370 üzenetére
A klasszikus mélynyomós hang miatt
Na meg az miatt hogy nem tudtam kipróbálni,volt ott egy 2000A,nem jött be.
Eddig egy általam barkácsolt 250W-os 30 centis mély szólt egy 40-es kocka dobozban,halkan is szép tiszta hangot adott,lakásfelújítás volt és hát nincs szivem visszarakni az új nappaliba.Na meg házimozierősítőt is kéne vennem hozzá + 2 frontot,cirka 35ből kijönne.Nincs annyi pénzem.
Várok valami használtra -
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #6362 üzenetére
"ráadásul felvenni egy telefonnal és felrakni youtube-ra..."
Sztem pont ez a lényeg,hogy egy ilyen szar minőségű felvétellel is kijön a különbség,élőben pedig még jobban.
"Egyébként én a z2300-t erősen túlárazottnak találom, erősen hiányos a középtartomány és nem is szoktam ajánlani."
Mivel az összes Logi szatelitben kb. ugyanolyan hangszóró van (z-2300,z-5300,z-5500-ben biztos, maximum egy kis átmérő eltérés van) ezért minden Logiban hiányos a közép ,nem?
-
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #6353 üzenetére
"Z5 pl kukába való, x-140 szintén, x210 és x240 semmire nem jó. Soroljam még tovább?"
Akkor mondhatjuk az is,hogy az összes Logitech kukába való. YouTube-on van csomó telefonnal felvett videó egy z-2300 és egy microlab solo 6c,genius 3000a összehasonlításáról és a telefon által felvett hangból is meg lehet különböztetni a kettőt,simán hallgató,hogy mindkettő megveri a z-2300-at és a z-5300-at. Közepe pedig egyik Logitechnek sincs igazán.
-
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #6348 üzenetére
"Az alapján, hogy melyik hogy néz ki eldönteni, hogy hogy szól. Hát ne haragudj, de hülyeség."
Ez igaz,de sztem mindegyik Logitech hangfal kb. ugyanúgy szól (az előbb említett 3-at meghallgatva), csak a kisebbek nem mennek le olyan mélyre,egyébkét meg a z4 35Hz-ig bír lemenni a másik meg csak 47-ig szóval nem csak ránéztem a két hangfalra.
"A z4 rosszabb a z3-nál. Akkor már inkább z3."
Z3-at nem említett,csak e kettő közül akar választani,ahogy kivettem,
-
Mian
aktív tag
válasz
dudika10 #6346 üzenetére
Köszi, amúgy én is az első párosításra tippelnék de aztán meg nem lehet tudni.. hogy érted hogy nem sokat számít, bocsi, hogy ha le kell írnod 1001edjére is
de én még nem olvastam.. gondolom minőségre érted, nem mindegy, hogy milyen minőségű dolgokból van valami összerakva az biztos.. nem csak a teljesítmény számít abban van valami, de azért az is sokat számít -
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #6336 üzenetére
Szóval ha hallgatsz rajta valamit akkor már nem hallatszik a búgás,csak csendben?
Egyébként ezek a hangfalak most kifutó szériák vagy csak kevesen veszik? Elég kevés boltban van már csak, edigitalnál meg befejezték a forgalmazást.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
dudika10 #6328 üzenetére
Köszönöm a gyors reakciót!
3000A-ról sincs sajnos tapasztalatom, Fukar boltokat fogok járni, hogy okosabb lehessek... Csak a PH tesztet olvastam, és nyilván szubjektív, de ott a vélemény az volt, hogy nem feltétlenül éri meg a plusz pár ezrest.
Nivs-et keresgéltem és a gyártó 5000 órát ad meg. Hááát nem is tudom. Nem tűnik soknak, 3-4 évig elég talán. Nem tudom hogy ami kapható bele, az többet bír-e, mint amivel szállítják. Egyébként természetesen nem ragaszkodnék a csöves erősítőhöz, de ez egy igen kedvező árú és f@sz@ szettnek tűnik elsőre.Tudtok javasolni boltokat, ahol ezek közül a legtöbbet megtalálom, és lehetne tesztelni esetleg? Madaras teszkó, EW (ott Logitech Z2300-at hallgattam lejátszómról -cowon d2 lossless- , nem voltam elájulva
), MM... ezexerint el kellene menni a Mamutba.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
dudika10 #6310 üzenetére
Elég rendesen túl van most árazva, tavaly pont ilyenkor vettem az enyémet PCX-nél, 37k volt, most 49...ettől függetlenül úgy gondolom megérte, mert brutálul szól és jó pár évig nem kell lecserélnem, bár 49k már tényleg sok érte
Z3e is nagyon jó, azt elpasszoltam öcsémnek 5k-ért, amikor megvettem a Z-2300-at, azt hiszem nem járt rosszul, most az is elég drága, anno 17k-ért vettem, ekkora lenne a válság
-
dalek
tag
válasz
dudika10 #6287 üzenetére
Egy haverom kolesszobájában hallottam, a szobatársáé a cucc. Kb. 2 hónapos, viszont negyed hangerőnél hangosabban sosem hallgatta. A treble és a bass is maximumra volt csavarva rajt
, úgy hagyta ott.
tényleg szörnyű hangja volt, bármennyit állítgattam rajta, söt nagyobb hangerőn rezonált is.
A szomszédaimnak van 1250x, és az jobban szól tényleg. -
ambrus14
tag
válasz
dudika10 #6275 üzenetére
Nem napiszinten..2-3 hetente kéne max vinni, akkor is vonaton de ha egy táskába belemegy akkor az nekem már megteszi, gondolok itt iskolatáskára...Javasoltátok már többször is a t20-asat, de nekem nem szimpatikus...mélye szerintem nagyon kevéske...ezért kell a 2.1..
Úgy látod jobb lenne egy használt z-3-as egy új z-4-es helyett? -
ambrus14
tag
válasz
dudika10 #6247 üzenetére
Nem nagyon tudok meghallgatni rendszereket mivel békéscsabai vagyok és az egyetlen hely van ahol ki lehet próbálni rendszereket, ott is csak logitech vagy genius rendszerek vannak!
Gondoltam ti tudtok többet hallgattatok már, ismeritek melyik lehet megfelelő a szempontjaimnak. -
ambrus14
tag
válasz
dudika10 #6240 üzenetére
Hát ugye a mostani 5.1-esem el sem adnám de mivel kollégista leszek ezért olyanra van szükségem amit magammal tudok oda is vinni akár vonaton is. Elfér egy nagyobb táskába...
Otthonra meg felesleges, hogy ottmaradjon a nagy szett, ezért kéne egy kisebb és én 2.1-re gondoltam. Remélem így érthetőbb a dolog!Holnap viszik el 35ért a denon erősítőt!
-
Roliiii
aktív tag
válasz
dudika10 #6204 üzenetére
én most átulom a z4-em Bp-n szerintem elég jo kis rendszer, aki feljebb olvasott az látta hogy z2300 ra váltottam, szerintem megéri inkább kiadni még egy kis zs-t és venni egy kicsit minöségibbet. Használt termékekröl anyit hogy énis használtan vettem a z2300 asat a z4 eset ujonnan és mind a kettö 20-20e volt igy. hát nemis tom meik érte meg jobban
vegyél nyugottan hangfalat használtan, de gyözödj meg arrol hogy nem azért adja el mert sz*rá hajtotta recseg ropog stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Baldur's Gate 3
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest