Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz
.gigabyte.
üzenetére
Gyártói adatok szerint a maximuma 1-2dB-el alacsonyabb (azaz kb. ugyan olyan hangosak), de azt, hogy melyik milyen magas hangerőnél kezd el torzítani azt már nem tudom.
-
dudika10
veterán
válasz
.gigabyte.
üzenetére
A z-3 jobb mint az x-230.
-
.gigabyte.
tag
válasz
.gigabyte.
üzenetére
nem tudom meik lenne jobb z3 vagy x230?
-
dudika10
veterán
válasz
.gigabyte.
üzenetére
A zenét általában stereóba keverik fel, tehát egy x-530 zenénél ugyan az lenne mint egy x-230. Vagy kiteszi mind az 5 hangfalra a zenét, és akkor ilyen torz, mosott egyveleget kap az ember. Főleg a center lesz összemosva, mert ott ugye össze kell keverni a két csatornát.
Ha csak a zene fontos akkor fölösleges a sok.1. -
dudika10
veterán
válasz
.gigabyte.
üzenetére
Csak zenére a z-3.
psykie: zenehallgatásra érdemes lecserélni a Creative-ot. Egy árkategóriát nem ártana meghatározni, mert így picit tág körből lehet válogatni.

-
dudika10
veterán
Zenére tök fölösleges az 5.1, úgyis sztereóban vannak felkeverve.
Egyébként mind az x530 mind az x540 elég jól szól, de ha nem nézel gyakran filmet és/vagy játszol sokat akkor sokkal jobban jársz egy 2.1-es rendszerrel. Ha csak zene játszik akkor a stereó lenne az igazi (csak ebben az árkategóriában igazából nincs jó és beszerezhető stereó rendszer). -
dudika10
veterán
x-240 minden téren visszalépés volt, 6ezres kategóriában lenne a helye maximum.
Azt, hogy szükséged van-e az 5.1-re azt neked kell eldönteni. Zenét stereóban szokás hallgatni, játszani és filmet nézni 5.1-ben jó. A 2.1-es rendszerek ilyen köztes megoldások, mindenre jó egy picit, de semmire sem az igazi, pont ezért választják nagyon sokan. -
dudika10
veterán
z-3 és z-4 közt a különbség főként a satelitek és a távirányító. z-4-nél rákerült a távirányítóra a basszus szabályzás és egy audió bemenet is pl mp3 lejátszóhoz. A z-3 szatelitjei jobbak valamivel. Más különbség már csak az árban és a designban van. Ha csak a hang számít akkor z-3.
A z-3 és a z-4 is jobban szól mint az x-230, főleg a mély az, ahol nagy különbség van, mert nem az a búgó mély van mint az x-230-nál. Mindkét rendszer megéri a plusz pénzt.
-
okuma
csendes tag
a z3-at és z-4-et nem halottam még szólni csak x-230-at. kiváncsi lennék rá hogy mekkorát szól az x-230 mellett,de sajnos kipróbálni nem nagyon lehet. esetleg valaki már hallotta szólni mind 3-at? várom mielőbbi hozzászólásotokat! üdv !

-
okuma
csendes tag
sziasztok! z-3 as és a z-4 között mi a különbség? tud valaki segiteni ebben? úgy néz ki már kezdek lemondani az 5,1-es vásárlásáról. éppen ma halgattam egy creative inspire 5800-át. ami 5,1-es , de lényegesebben gyengébben szól mint pl a x-230-as. úgy-hogy inkább maradok a 2,1-nél mivel főként zene hallgatásra kell.

-
psykie
aktív tag
Sziasztok!
Nem igazán vagyok otthon hangfaltémában és visszaolvasni is egy kicsit lusta vagyok, de már biztos kérdezték.
Milyen hangfalat ajánlanátok zenehalgatáshoz, fontos lenne a hangminőség és a hangerő is.

Másik bugyuta kérdésem az lenne, hogy megérné e lecserélni a Creative Inspire T7900-amat 2.1-re ha csak zenét hallgatok!?

-
redbull86
aktív tag
Z-3e Ez PL nem igazán tetszett
nekem leglaább is amikor meg tudtam hogy így van át vágva a fejem 
http://www.youtube.com/watch?v=yLjDUcl8wJs
Z-3e szétszedve!!!
-
redbull86
aktív tag
Ha mindenféleképp 5.1 es kell érdemes ki próbálni a genius nak az sp-hf6000 rendszerét.
de ha hangerő nem anyira lényeg akkor esetleg,.. ajánlom neked még a creative inspire T6100 és T7900 ast amik nagyon jól szolnak. bár ezek sem gyengék hangerőben.
Az uj geniusnak 20cm es woofer-ja van 2 utas szatelitek és infrás távirányítója. + ledes kijelző kék háttár fényel. -
redbull86
aktív tag
válasz
dudika10
üzenetére
Vitát nem nyitunk róla ezzel szerintem eggyet értel.
zárjuk le anyival hogy valóban jobb a z-3 as mint a X-230 as durvább a mélye azt alá írom de nincs olyan tiszta mint a z-3 as.
És 2.1 esek közt tényleg az enyik legjobb a z-3.
1250X genius nekem is volt az valóban nagyon ott van a szeren
T20 és 40 eshez nem volt szerencsém sajna. -
okuma
csendes tag
sziasztok! 5,1-es logitech vásárlását tervezem. valakinek van tapasztalata , hogy melyik jobb logitech x-530 vagy x-540. vagy inkább vegyek egy z-4-est? hasonló árkategóriában gondolkodok,de igazából nem tudom melyik hogy szól. volt már logitech x-230 2,1-es az elég szépen muzsikált.

-
gabitoo88
tag
válasz
South Velen
üzenetére
Akkor a 230-as marad!Írtam egy gyereknek aki mind a 2-t árulja kérdeztem tőle is hogy melyik a jobb!Minden kérdésemre válaszolt csak erre nem na és hát csak a 230-as hirdetésére írtak a 240esre nem!

-
gabitoo88
tag
válasz
South Velen
üzenetére
Épp vásárlás előtt vagyok és ezért kérdezem!Mert a 240-es újabbnak tűnik de nekem tényleg jobbnak tűnik a 230-as!
-
gabitoo88
tag
válasz
South Velen
üzenetére
A 240-es miért nem jobb?Vagyis a 230-as miért jobb?

-
törölt tag
válasz
redbull86
üzenetére
30-40 db?
Te jóságos.
Amennyit azokra ráfizettél (csak számolj mindre mondjuk 5000 Ft-ot, 150-200 ezer Ft-ra jön ki), már vettél volna valami komoly darabot. Mert ugyan az említett Yamaha jóval jobb, de azt is inkább házimozi hangfalnak tartják alkalmatosnak, és az említett összegből polcsugárzók közül vannak már elég jók is. -
dudika10
veterán
válasz
redbull86
üzenetére
A "kristálytisztán" és a "pc-s hangfalakon belül szépen szól" között van egy icipici különbség.
Egyébként PC-s hangfalak közt se szól olyan nagyon jól. Genius 1250x, Creative T20, T40 mind szebben szól.
A z-3-at és az x230-at volt szerencsém összehasonlítani nekem is, ugyan abban a környezetben, ugyan úgy elhelyezve, ugyan avval a zenével, egy időben. A z-3 mélyládája csak akkor szól ha kell, az x-230-é ahoz képest csak búg. Hiába hangosabb ha nem szép a basszus és torzít.
Mint az adatlapomon láthatod jelenleg is egy z3-al rendelkezem, felénél jobban még nem tekertem a potmétert, tehát nem igazán hajtom túl.Gyártói specifikációk: parasztvakítás, a valóstól igen eltérő adatok.
A jel/zaj viszonynak nem sok köze van ahhoz, hogy milyen tiszta a hangfal, bár kétség kívül figyelemre méltó ebben a kategóriában.Speciális titán hangszórók: szintén parasztvakítás. Szerinted miért nem ilyeneket használnak a profi cuccokban ha annyira jók?

-
redbull86
aktív tag
creative G500 nak a dupla nyomókamrás 20cm es mélye is valóban meg dobogtatta az ember szívét.
P De legfőbbképp a szomszédoknak 
-
redbull86
aktív tag
Nehéz egyépként dönteni ezt én is belátom mert mindenkinek másak az igényei és mindenki picit másképp halja a hang cuccot,. Ami ilyen tesztelgetéseknél vagy kipróbálásoknál nagyon fontos,. mivel nem nagy hangfalakról van szó,. kell nekik egy bizonyos kongás tér fal közelében vagy asztal alatt legyen a mélynyomója. De amit az üzletekben a polcokon lehet ki próbálni ott teljesen másképp reagálnak ezek a cuccok mint az othoni környezetben.
Amelyik egy nagy térben PL nagy bevásárló központnak apolcán is el nyeri a tetszését hangásban abban nem fogsz csalódni othon. nekem eddigi tapasztalataim alapján ez jött le.
Sorolhatnám mert 30-40Db PC-s hangfalam volt már régebbi katagóriától az ujabbig,. 5.1 től a 2.0 ig. Vannak a régiek között is amik szerintem überelik a mai cuccokat.
PL anno régről amit sajna már nem lehet kapni,. altec lasing 621 es 2.1 esben az egyik legjobb szerintem. és 4.1 esben 641. Az egyik leg erősebb woofer amit valaha halottam. -
redbull86
aktív tag
Igen ismerem volt olyanom is

ott összhangban vannak a tartományok,.
Tökéltetes hangfal nincs. Szerintem ezzel mindenki eggyet ért
-
törölt tag
-
redbull86
aktív tag
Egyetlen egy dolog van ami nem tetszett a z-3 ban hogy a woffer hangereje nem a legjobb hogy a mélynyomó hátulján helyezték el.
De az ujabb z-4 es modellen ki javították ezt a hibát.Saját személyes vélemény,. szeriontem a z-3 as szatelitek szebben szoltak mint a z-4 esei.
-
redbull86
aktív tag
válasz
dudika10
üzenetére
PC-s hangfalakon belül igen is szépen és tisztán szól. Van nekem sokkal nagyobb Hi-Fi cuccom (yamaha NS-50) 2X240W 3 utas.
Nem ilyenekhez kell hasonlítani. És bocs ez saját véleméány illetve személyes tapasztalat! Nekem volt hoszú ideig mind 2. ujonna vettem őket anno.
És igen is gyengébb a z-3 nak a mélye mint az X-230 nak.
Ha valami agyon hajtott z-3 ast halgattál akkor lehet nem szolt tisztán.Specifikációk
Műszaki adatok(a gyártó által közölt adatok):
-Teljes effektív teljesítmény: 40 W (effektív)
-Magashangsugárzók: 17 W (effektív; 2 x 8,5 W)
-Mélynyomó: 23 W (effektív)
-Összesített csúcsteljesítmény: 80 W
-Frekvenciaátvitel: 35 Hz - 20 kHz
-Jel/zaj viszony: >92 dB <-------- Ezt nem sok hangfal tudja.És valóban csak egyutas. de speciális titán hangszórók.
Picit többet olvastam róla.De vita nincs róla.
-
dudika10
veterán
válasz
redbull86
üzenetére
A z-3 kristálytiszta? Nem hallottál még kristálytisztát ha szerinted az a z-3 vagy pedig z-3-at nem hallottál még soha. Egy mélynyomós rendszer alapból nem lehet kristálytiszta. A z-3 szatelitje ráadásul egy egyutas kis csipogó, messze van a kristálytisztától.
Maradjunk annyiban, hogy a z-3 árához képest és kategóriáján belül jól szól, de azért valótlant nem kéne állítani.
mod: arról nem is beszélve, hogy bőven erős mélye van a z-3-nak is. Az x-230 mélynyomója nem erősebb, ráadásul nem is szól olyan szépen. Túl sok a valótlan állítás...

-
redbull86
aktív tag
Ha kell az erős mély akkor inkább az x-230 as
Ha a kristálytiszta hangás kell akkor z-3! -
redbull86
aktív tag
Volt szerencsém néhány hétig ki próbálni mind 2-t
Z-3 nagyon tisztán szolt meglepően tisztán,. jel zaj aránya nagyon jó.
a mély viszont egy idő után el fogyott. Én egy 30 négyzetméteres szobában is tökéletesen elég volt.
az X-230 as viszont nem volt baj a mélyel. nagyon jó kis cucc mind 2
-
redbull86
aktív tag
Genius nál tapasztalható legtöbb 2.1 esen hogy a hangerő szabélyzó és egyéb vezérlő mind a wooferre kerültek Ami szerintem nem a legjobb. nagyon le szűkíti a kört hova is lehet tenni a hangfalat,.. marad az asztalon vagy kartávolságban. ki találhatnák már a kisseb rendzereinél is a távirányítót nem szükséges vezeték nélküli de sokat javítana a kisseb kategórián. az 5.1 eseket alapból, infrés távirányítóval szerelik. azzal nincs is gond.
-
redbull86
aktív tag
Nah igen ár kategóriákban jól el lehet kalandozni,. ha van rá lehetőség.

Genius Nak hamarisan várható 2 uj hangcucca.
Igazi inyenceknek való lesz.
egy stereó modell. Zongora lakk fekete színben 2X10cm es mélyel és egy csipogó szép minóségi kidolgozásban.És lesz egy 2.1 es is uj modell.
Ha meg lesznek a képek linkelem
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
lenne két kérdésem:
1:milyen hangfalakat ajánlanátok egy régi pc-re ,mert az ami volt hozzá recseg + halk teljes hangerőn is!Kevés zenehallgatás!
2.egy laptopra kellene,de fix helyen kell az nem lesz mozgatva és olyan ami még nagy hangerőn sem recsegne!!
Köszi
-
d@minator
addikt
Tényleg akkora a különbség, hogy megéri beruházni rá? És ha igen akkor melyik lenne jobb? Ezeket az aprón találtam:
Creative X-Fi Extreme Fidelity (xmod)
SB X-Fi Xtreme Audio
Audigy 1
Audigy 2 ZS 7.1 24 bit ADVANCED HD
Audigy 4Kis zöld izé: elsősorban a zenén kellene javítani a többi elmegy (keret nem sok van rá
) -
d@minator
addikt
Sziasztok! Csak Z2300 lett a befutó.
Amit röviden el tudok mondani róla: brutál mély hangzású PC hangszóró. Talán a szatelitekhez képest kicsit erős is.
Filmek hangjait a két kis hangszóró jól visszaadja a mély hanghatásoknál belép a sub ami moziszerű hangzást okoz.
Játékoknál a kép vegyes. A COD4 pl. csalódás volt egyáltalán nem szólt jobban, mint a régi 2.1-em a mély hiánya miatt.
A zenék is jól szólnak de nem szabad elfelejteni, hogy ez PC hangszóró. Aki igényesebb a zene minőségét illetően annak inkább egy mini hifit ajánlok. -
fradi81
veterán
Nekem egy alap házimozi erősítőm van, [link] mert lehet majd idővel meglesz a szett többi része is. Szerintem a pénzt nem kell sajnálni, legalábbis van egy határ ami alá nem kell menni, ha már egyszer ennyit ráköltesz és hosszú időre kell. Ha nem tervezed megvenni a többi hangfalat, akkor elég egy stereo erősítő, állítólag azzal még jobb.
-
fradi81
veterán
Nehezek
15m2 szobám van, erre bőven elég. Az a baj hogy összehasonlítási alapom hasonló cucchoz nincs. A magas hangok jobban hallatszódnak szebben csilingelnek mint bármilyen számítógépes cuccon, vagy minihifin, meg hát alapvetően mindent jobban hallani. A mélye zenehallgatáshoz pont elég. Filmnézéskor jönne jól több mély, de arra van a genius 5.1. Egy jó hangkarival számítógépre kötve verhetetlen 
-
törölt tag
Azért köszi hogy válaszoltál.
Valaki más esetleg ismeri? -
törölt tag
Ismeri valaki ezt a rendszert?[link] Várom a választ.

-
törölt tag
Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni, hangfalvásárlás előtt állok. Jópár hozzászólást végigolvastam de a Modcom MC-2050 - ről nem találtam semmit.[link] Van valaki akinek van tapasztalata erről? A másik rendszer amt néztem pedig a jól ismert Logitech X-230 amit ugye nem kell bemutatni. Szerintetek melyik lenne jobb? Légyszi válaszoljatok fontos lenne.
köszi 
-
ProEvoFan
nagyúr
így van, semmi probléma, én is megnéztem de a külalak nem tetszik és annyiba kerül mint az X-230
szerintem azt is fogom megvenni, bár még meglátjuk
Logitech X-230 vs. Genius SW-HF1200
az a +4K a Logitechért hosszú távon jó befektetés lehet, és csak jókat olvastam róla
köszi mindenkinek a tippeket

-
-
and1ao
őstag
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Hátha mindenképpen ezek közül veszed valamelyiket akkor Logitech x-230 a többtől élégé kiemelkedik teljesítményeben a x-240 visszalépész volt a logitól az x-210 jóval gyengébb és elég doboz hangja van a genius ebbe hibába szenved.De én egy geniust tudnék még ajánlani bár a hangját soha nem halottam és az sem tudom valamint hogy lehet e még kapni vagy gyártják e:Genius SW-Flat2.1_1250
De X-230 szerintem a legjobb választás!! -
ProEvoFan
nagyúr
vásárlás előtt állok, és kíváncsi vagyok a véleményetekre

Logitech X-210 [link]
Logitech X-230 [link]
Logitech X-240 [link]Genius SW-HF1200 [link] ez az ára miatt szimpi
ezek lennének a kiszemeltek
zenehallgatásra, filmre és játékra használnám egy kis szobában, nem kell h ordítson de a játékoknál/filmeknél jöjjön ki a robbanás alatti basszus
zenében minden evő vagyok
több Genius tippeket még szívesen fogadnék
maximum ár a 12K -
dudika10
veterán
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Ha abban a tudatban olvasod a hozzászólást amit írtam, hogy csak usb-n lehet PC-re csatlakoztatni, akkor nincs benne hülyeség. (én személy szerint csak USB-n csatlakoztatva láttam még, és több helyen is olvastam hogy nem lehet TV-re kötni, ezért fel sem merült bennem, hogy esetleg hülyeséget írnának és van rajta más bemenet is.
)A "De..." a saját véleményem volt, az árcédula és a minőségi hangkártyák árcédulája alapján, nem egy objektív független cég leírása.

Örülök, hogy sikerült valamennyire tisztázni a dolgot. Valóban én írtam tájékozatlanul tök értelmetlen dolgot, még egyszer elnézést kérek, ha legközelebb is hülyeséget írok, kérlek szólj.

Utolsó OFF-om volt ebben a témában, nem akarom rombolni a topikot.

-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
dudika10
üzenetére
Sorry, ha esetleg támadóan hatott volna rád a hsz.-em, nem állt szándékomban semmi ilyesmi!
Csak ezen kiakadtam egy kicsit:
"Esetleg úgy lehetne tesztelni, hogy darabokra szeded és kiiktatva a saját hangkártyáját rákötöd valamire amihez lehetne viszonyítani."
Majd pedig ezen:"Szóval halvány lila gőzöm nincs arról, hogy mit tud a hangkártyája, nem hiszem, hogy túlságosan jó lenne, DE..."
Ezért kell informálódni egy picit és ennyi. A privát dolgot ugye nem gondoltad komolyan?

-
dudika10
veterán
Igényeidtől függ.
Pár kérdés után könnyen meg lehet állapítani.
-Milyen arányok vannak zene/film/játék terén?
-Milyen zenéket hallgatsz?
-Melyik a fontosabb, a tökéletesen tiszta hang vagy az erősebb basszus?
-Esetleg szempont még az is, hogy mekkora hangerőt szeretnél.Ha ezekre válaszolsz akkor gondolom magadnak is sikerül eldönteni, hogy 2.0 vagy 2.1.
Egyébként 2.0-ból igen szegényes a választék. Amit korábban mondtam az a kettő rendszer létezik kb. ami ebben az árkategóriában megéri a pénzét, és azokat is nehéz beszerezni.
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
A tanácsotokat kérném. Szeretnék egy 2.1-es rendszert venni, melyet főleg zenehallgatásra, filmnézésre és esetleg játékra használnám. Maximum olyan 20e HUF-ért.
Van egy Genius HT-5.1-em, amivel teljesen meg vagyok elégedve, de elajándékoztam
, igy ennek pótlására kellene a 2.1 (5.1 bútor átrendezés miatt nem lehetséges).
Ki mit tud ajánlani?Előre is köszönöm!
Begi -
dudika10
veterán
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Erről nem tudtam, igaz, utána kellett volna néznem, ez is igaz.
Egyetlen egy tanácsot nem találok abban a postban amire válaszoltál. Ha az AUX bemenetére kötöd a PC hangkártyáját akkor kiiktatod a saját, beépítettjét. Mivel nem tudtam, hogy ezt a gyártó megcsinálta, azt hittem, hogy ezt csak úgy lehet megcsinálni, hogyha szétszeded és magadnak megcsinálod. A kérdésre "nem tudom"-mal válaszoltam és semmit nem tanácsoltam, senkinek nem okoztam kárt, tehát nem értem miért a nekem esés.
Mea maxima culpa.Ez a téma szerintem több hozzászólást nem érdemel, privátban megbeszélhetjük, ha Te látod értelmét.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
dudika10
üzenetére
Ember! Milyen hangkártyát akarsz kiiktatni a Z-Cinema esetében?
Ha egy kicsit informálódsz, akkor rájössz arra, hogy a Z-Cinemának is van AUX bemenete és ez esetben nem a saját hangchipjének a DAC-át fogja használni, hanem a PC-ben levő hangkártyáét. Egy picit nem ártana tájékozódni mielőtt tanácsot adsz, ha már a papíron lévő specifikációk szerint teszed azt... 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4457
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- ASUS ROG Flow Z13 2in1 i9 / RTX 3050Ti / 120Hz GAMER TABLET!
- 27% - ASUS ROG Strix G6 Gaming Notebook! 16" 165Hz / i5-13450HX / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium 256GB használt karcmentes 89% akku (405 ciklus) 6 hónap
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nekem leglaább is amikor meg tudtam hogy így van át vágva a fejem 
P

Te jóságos.