- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Jó számokkal készül a Samsung generációváltásra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Spirit
őstag
Március elejétől elérhető a Prodipe Pro v3-as szériája. Érdekes, de mind a magas mind a mélyközép hangszórónak változott az anyaga ha jól látom és 50hz az alja a 8"-osnak. Remélem vacakabb lett a v2-nél, ha már gyakorlatilag az utolsó darabok egyikét vettem meg a forgalomból kivonás előtt.
[ Szerkesztve ]
-
nemenvoltam
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék hangfalválasztáshoz! Elolvastam az ajánlott listát, de amúgy nem annyira vagyok jártas egyáltalán hangfalakban, úgyhogy nem tudok választani - van különbség az árukon kívül valami számottevőben?
Semmi összehasonlítási alapom nincs (legalábbis a 15 éves pc-hangfalamat nem veszem annak). Ipodról, telefonról, laptopról hallgatnék zenét, illetve a tévét szeretném rákötni. A lakásomban két szobát kéne, hogy betöltsön a hang szépen (2x16 nm). Sok rockot hallgatok, jazzt, instrumentálist, igazából mindenfélét (csak technót meg hip-hopot nem), és mivel vékony falaim és szomszédaim vannak, ezért nem kéne, hogy nagyon dübörögjön a basszus. Meg az tök menő lenne, ha vezeték nélkül rá lehetne csatlakozni, de ez csak extra, nem ragaszkodom hozzá.
Az még nem tudom, hogy számít-e, de Németországban lakom, nem tudom, hogy ugyanaz-e a választék. Árban én olyan 200 eurónál maxolnék ki, de nincs kicentizve a keret. Szeretnék valami kellemeset és esztétikusat.
Köszönöm előre is! (és bocsi, ha ugyanaz a kérdés századjára )
-
titán
Azt szokták mondani, hogy a Yamahákon azért jó keverni, mert utánozzák az átlag alatti, gyenge microhifik hangját (Ez a Yamaha marketing). Múltkor egy idegen helyen megkérdeztek egy nevesebb producert, hogy akkor most a Yamahán, vagy a rendes monitoron szeretne-e inkább dolgozni. Erre az volt a válassza, hogy vigyék innen ezt a szart. Yamahája úgysincs szinte senkinek, erre kár referenciaként tekinteni, és amúgy sem emulál ez semmit, szimplán csak vacak.
Egyébként pedig ez a legnépszerűbb Yamaha NS10 gondosan kimért frekimrenete: [link]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
nonozoom
tag
válasz lezso6 #33390 üzenetére
Igazad van. Így már érthető. Nem teljes a mély tartomány. Így viszont már tényleg a méret is számít.
Persze hallgatás terén meg elég szubjektív a dolog. Zene és ízlés függő is, hogy ki mennyit igényel belőle.
Szerencsére nekem bevált a kisebbik Presonus is. 👍🏼
Már csak egy jó külső hangkártya kell, de még gyűjtők rá. Valószínű az is ez a márka lesz![ Szerkesztve ]
-
psyho85
aktív tag
válasz TeebyKay #33391 üzenetére
Akkor is van ha nem szól zene vagy más? Hangerőt tekergetve változik a hangereje a zajnak? Nincs véletlen a merevlemez tekerésével (ha van persze) egyszerre?
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
TeebyKay
őstag
Folyamatos nagyon halk recsegést, zörgést mi okozhat a hangfalban? Alaplap integrált hangkártyája összeszedi a zörejeket a gépben vagy más?
-
válasz nonozoom #33384 üzenetére
Félreérted, nem a mennyiségről beszélek. Az alsó frekvenciáról. Ha elektronikus zenét hallgatsz, akkor le kell tudnia menni a hangfalnak legalább kb 40Hz-ig, különben hiányos lesz az eredmény. Hiába van helyén a több frekvencia, ha a bassline-ból semmit sem hallasz, vagy csak a tetejét hallod.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz nonozoom #33384 üzenetére
"De szerintem egy stúdió szettnél a lényeg, hogy minden hang a helyén legyen és semmi ne legyen túlsúlyban!"
Igazából én zenét hallgatni akarok, nem csinálni. Nem ragaszkodom a studióhoz, csak aktív legyen, mert nem akarok elveszni az erősítő, kábel, hangfal, melyikhez, mi illik kérdéskörben.
De látom nehezebb lesz a választás, mint elsőre hittem
PuMba: Azt hittem a Yamaha szélesebb felhasználói réteget lefed.
A youtube-os "desk setup tour" videokon sokan ezt használják, lelkes amatőrök.[ Szerkesztve ]
-
nonozoom
tag
válasz Gyurma_13 #33383 üzenetére
Hát nem tudom miért olyan hangsúlyos itt a mély szerepe. A 2.1-nél lehet, De szerintem egy stúdió szettnél a lényeg, hogy minden hang a helyén legyen és semmi ne legyen túlsúlyban! Az én szerény méretűnek mondható Presonus eris 4.5-el maximálisan elégedett vagyok minden terén. Mérete ellenére azért van mély is, persze nem lehet vele falat bontani, de egyensúlyban van mindhárom hangszin és szerintem ez a lényeg. Közeltéri hangsugárzók lévén pedig a nagyobb méret sem biztos, hogy előny. Nálam egy normál méretű szobában 60 % hangerő is már bőven elég...
Rezgés elnyelő dolgokat én is néztem. Ez nem tudom milyen lehet, de jó ára van!
http://www.muziker.hu/alctron-epp005[ Szerkesztve ]
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz lezso6 #33382 üzenetére
Igen, az gyanus ha valaki eladja az új szerzeményét
Valószínű, hogy kevés a mélye, most hogy kiemelted, hogy erre fokozottan figyeljek.
Sajnos a 8-asokkal már lehet átlépném a keretet amit rászánnék, de azért meghallgatom őket.
Méretre a 7-es Yamahát lőttem be, ami elférne az asztalon.Még valami. Amit a hangfal alá raknak rezgéselnyelő talpak, érnek annyit amibe kerülnek?
40 euróért találtam használtan, isoacoustics. De azt is sokkalom. (míg újonnan 110 körül mennek)[ Szerkesztve ]
-
válasz Gyurma_13 #33381 üzenetére
Pont fentebb beszéltük elektronikus zenénél, hogy nem árt mély, szóval elvileg a 8"-osakból kéne válogatni. Ha teheted, előtte mindenképp hallgass meg többet is, s az alapján válassz. Az ismerős a cuccát pár hónaposan adná el, az nem azt jelenti, hogy nem vált be? Én egyébként erősen túlárazottnak tartom, s néztem pár review-t, nem írnak túl jókat róla.
-
Gyurma_13
aktív tag
Sziasztok,
Laptopról, Mac-ről, iPhoneról szeretnék zenét hallgatni, és valami aktív hangfalra gondoltam ami nekem jó lenne. Zeneileg vegyes felhasználásal, de a nagyja elektronikus zene lenne, egy kis jazzel, akusztikussal.
Kb. ezeket néztem, Mackie 6-os, Yamaha HS7, Presonus E8.
Egy ismerős még eladná a KEF X300A -ját az 200e lenne. De nem tudom megérne ennyit (pár hónapos)Ami fontos, hogy kisebb hangerőn is szépen szóljon. Igazából lenne 200e-m rá, de szeretném, ha ebbe az árban egy jó külső hangkártya és kábel is beleférne. Ezért lenne inkább valamelyik stúdió.
Eddig fülesen hallgattam zenét, tehát nem tudok mihez hasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
válasz nonozoom #33377 üzenetére
Egyébként a D nem feltétlen jobb, mint az AB, legalábbis hangban. De melegedni az AB jobban melegszik, ez biztos, főleg terheletlenül. De ettől nem kell félni, nekem az A7X-ekben is class AB van a magasaknak, s alapból elég langyos, még borda sincs rajta. Legalábbis kívül, belül biztos van valami.
-
nonozoom
tag
Érdekelne, hogy egy aktív stúdió szettnek (Presonus Eris 4.5) milyen mértékig normális a melegedése? Mert az aktív része pár óra után kellemesen meleg a fém hátlapja, a reflex likon meg langyos levegőt fúj.
Igazán fél hangerőn ketyeg, de inkább 40%, igaz fél napokat... -
törölt tag
szia!
Nekem a linkelt erősítőm van és pont 1 napja jöttek meg a hangfalaim.
Budget rendszert építettem én is, a következő elemekből:
Superlux 681EVO
Breeze Audio TPA3116 50w/c
Scythe Kro Craft Rev B.
Illetve szállítás alatt van a DAC ami pedig SMSL 793-IIAnnak ellenére, hogy mi mennyibe került elképesztően jól szól együtt. (Volt dolgom drága rendszerrel is).
Ár/érték arányban szerintem! zseniális.Egy oldalt tudnék ajánlani, érdemes böngészni ZeosReviews
-
PuMbA
titán
válasz schawo #33367 üzenetére
Eszközökben egyébként van alsó levágás? Mondjuk, hogy az Impact Twin egy részében dobja a 25Hz alatti hangokat vagy az aktív stúdió monitorok?
Hát igen, jön megint a végtelen felbontás és hasonló dolgok és kiderül, hogy az analóg mindenben végtelen csúcs tuti
[ Szerkesztve ]
-
Kriccs
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mire váltanátok Z523 után? Decemberben szállt el az enyémnek a tápja, azóta vettem kettőt, de egyik sem működött itthon rendesen, az eladóknál meg előtte és utána is működött csodával határos módon. Azt tapasztaltam, hogy megváltozott a hangjuk is a régihez képest. Asus Xonar DX-ről menne. Használtan is szóba jöhet persze, 15k lenne a keret (sok hely nincs, kb. 15x15). Első sorban játékra lenne és kicsi zenére (van külön hifi).
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
szaszapi
őstag
válasz schawo #33369 üzenetére
Faternál belőttük a a Thonet&Vander Hoch hangfalat! Elég jól szól!
A TV-s hang megoldás nem tökéletes szerintem!
1. Ha a fülhallgató kimenetbe van bedugva akkor a TV távirányítóval szabályozható a hangerő, viszont PC-hez való váltáskor ki kell húzni.
2. Ha a Scart-os átalakítóval RCA-val van összekötve, menüben ki tudod választani hogy tv hangszóró vagy a külső szóljon, ezáltal a PC hallgatható ha a tv hangszórója van kiválasztva, viszont a sima Hoch verzióhoz nincs távirányító, így viszont a hangerő szabályozás csak a hangfalon végezhető, ami ágyból való ugrabugrához kényelmetlen![ Szerkesztve ]
-
titán
válasz lezso6 #33368 üzenetére
Elvileg. De ez pont nem a rögzítéstechnikai oldalon, hanem ez az analóg oldalon jellemző, ahol nem +/-0dB a megadott átvitel, hanem néha van pofájuk +/-10dB-ben gondolkozni. A 44/48k úgy visz át 20kHz-et mint a kisangyal, 25-nél meg 100%-ban süket.
-
válasz schawo #33367 üzenetére
Én ebben a 20kHz feletti legendában nem hiszek. Szvsz a lényeg az, hogy hangkeltő és a hanghordozó (formátum) tudjon legalább ennyit, ha van benne tartalék az csak jó. Az ilyen 50kHz-et (vagy 20Hz-et) tudó cuccok értelme szerintem ott keresendő, hogy a hallható tartományban így pontosabb / jobb tud lenni. Elvileg. Aztán ez lehet baromság.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Az kellemetlennek nem kellemetlen, de ahogy mondod, mindenféle intermodulációs torzításokkal belerondíthat a hallható tartományba. Megfelelő jelút esetén nem gond, a hasznosságán vitázhatunk (ahogy most épp berobbant egy "60kHz-es szaki" a lemezjetászós topikba)
-
PuMbA
titán
válasz schawo #33360 üzenetére
"Ez így elsőre furán hangzik, de a valójában nem jó dolog a túl mély hang."
Akkor olyasmi, mint a túl magas hangok? 30kHz és felette? Gondolom, mivel füllel nem halljuk, ezért elfelejtkezhetünk róluk, hogy ott vannak vagy visszacsap a hallható tartományba stb.
[ Szerkesztve ]
-
Sage83
aktív tag
Sziasztok!!
[link] vele van valakinek valami tapasztalata?
Válaszokat előre is köszi!!
ui: A Genius 1250b mennyire vállalható?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Nem a hangfalon múlik. Mindegy, hogy tudna, vagy sem. Nagy stúdiókban kevesebb lesz a mély, mint a házibarkácsban. Egy nagy stúdióban rendes analóg jelútban tényleg lefaragják a mélyeket, míg a házibarkácsban inkább megmarad, mert csórók, nincs pénz rendes eszközökre. Ez így elsőre furán hangzik, de a valójában nem jó dolog a túl mély hang. Kellemetlen, kényelmetlen, nem zenébe való.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz schawo #33353 üzenetére
Így már érthető Azért manapság már egész sok mély barát jelút lehet, illetve nagy stúdiókban gondolom -3dB 20Hz-ig tudnak a hangfalak, mert amit linkeltem számban is még sikerült találni erős 23Hz körüli jelenlétet, amit ugye nem vesz észre körülbelül senki. Hasonlít az Interstellar OST-jében lévő orgona hang kinézetére
nonozoom: Igen, mondjuk kérdéses, hogy ahány embernek 25Hz-et tudó hangfala van, azért megéri-e megkeverni, de gondolom a stúdióban jó móka, illetve ha teljes körű munkát akarnak végezni, akkor tegyék
lezso6: Meddig megy le a sub-od?
[ Szerkesztve ]
-
nonozoom
tag
Érdeklődnék, hogy a gyárilag a cucchoz adott kábelek helyett érdemes gondolkodni komolyabban? Vagy hallható változást nem eredményez? Mert amit adtak elég alapnak néz ki. A hangszóró kábel, olyan 1,25 cines végű. A Jack-RCA meg tök alap.
-
Ja, hát amit küldtem, az nekem viszonylag mély-intenzív szám. Általában kevesebb szokott lenni azokban, amit hallgatok, vagyis, szokott lenni rendesen közép meg magas is. Amit nagyon utálok, az a "szabvány" V hangzás, ami tipikusan a "hígabb" elektronikus műfajok jellemzője. Mondjuk ott sok minden mást is el szoktak cseszni, mixing / mastering sznob vagyok.
Az is számít, hogy amivel mérsz az mennyire pontos. Minél mélyebb a hang, annál nehezebb mérni hogy pontosan milyen freki, s hogy időben mikor szól. Rendes spektrumot érdemes generáltatni, ami egy két dimenziós kép, ahol X tengely az idő, Y a frekvencia (nem lineárisan, hanem logaritmikusan) és az egyes pontok világossága az amplitúdó (emberi hallásra súlyozva). Megfelelő pontosság mellett így minden jól fog látszani. Ahogy a volt fizika tanárom mondta: "A hangot könnyebb látni!"
A fent linkelt egyszerű szám spektrumából egy kis részletA filmeknél elvileg kéne lennie elég durva szuboknak. Ennek ellenére én valahogy nem éreztem azt, hogy szubbal megváltás lenne a filmnézés. Lehet ahhoz már igen komoly 20-25Hz-et is tudó szub kéne, de az már inkább földrengés, mint hang.
[ Szerkesztve ]
-
nonozoom
tag
Mondhatjuk, hogy ahány kiadó és együttes annyi féle minőség. Nemzetközileg is, de kis Hazánkban is sajnos elég sok pocsék keverés van! De van kiemelkedő is!
Szerintem azért sem fordítanak nagy figyelmet a mély hangokra legtöbb helyen, mert az átlag zenehallgató, nem tudja azon a szinten visszahallgatni. ahogy illene. Csak egy nagy össznépi Brunnyogás lesz belőle![ Szerkesztve ]
-
titán
A proaudióban használatos trafók jellemző átviteli specifikációja évtizedek óta 40-15kHz. Egy könnyűzene (optimális esetben) legalább 20x megy át egy ilyen trafón. Ha egy csoda folytán mégis maradt benne valami 40 Hz alatt, akkor azt gyorsan levágják keverés során egy felüláteresztő szűrővel.
Ha mélybarát audió jelutat használnak, az általában annyit jelent, hogy az full digitális, a jel először nálad, a dac ic lábánál érzi a vonali feszültség lét élményét.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Illetve másik érdekes dolog, hogy popnál néha előre lehet tudni, hogy melyik számok lesznek kiadva single-be és rádióba, ugyanis pár albumomnál megnézem a dinamikát és amiket erre szánnak azok dinamikája 5-6 a foobar dynamic range pluginjával, amiket meg nem adnak ki azoknak meg 7-8, ráadásul a vokálok is natúrabbak és nem szénné processzáltak. Ennek én személy szerint nagyon örülök, mert a jobb hangrendszerrel rendelkezőkre is gondolnak.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz lezso6 #33348 üzenetére
Ha nem önti el teljesen a hangképet és jól van mixelve, akkor teljesen rendben van, na most ezek szerint többségében nem ilyeneket fogok ki, illetve rájátszik az akusztika Például amit linkeltél az kellemesen szól nálam, de ugye nem hallom, ami ~45Hz alatt van , illetve amit én linkeltem az is, mert egy hozzáértő hangmérnök csinálta.
Utánanéztem csomó számnak és tényleg igazad van, két határt figyeltem meg. Egyes zenéknél 50Hz a mélyek vége, illetve másoknál 36Hz Sikerült elkapnom 2-3 db 32 Hz-et is, de hogy mennyire fontos hang, azt ugye nem hallom Filmek esetében szokott gondolom még jelentősége lenni ilyen mély hangoknak például űrhajó kilövés stb.
smiti: A szám jó minősége elsődleges fontosságú
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Ebben a hsz.-ben írtam annó, hogy nem igazán jött be a Microlab B-73 hangja. Azóta kicsit kupálódott és most ezt a Jennifer Warnes Way Down Deep-et hallgatva kifejezetten tetszik amit hallok!
1TB M.2 SSD keresek emberi áron.
-
Gondolom nem szereted / hallgatsz igazán mély szubos számokat. Sajnos ezeknél muszáj megszólaltatni a hangot, nem olyan, mint az akusztikus zene, ahol amúgy lehetnek simán szubfrekik, de azok úgymond nem alaphangok, legalábbis a hiányuk nem okoz kellemetlenséget.
Ja, egyébként ez a 43-45Hz kb az 5"-osok átlagos tudása lehet, ha lejjebb megy, az szerintem kisebb csoda. Lásd fenti két hsz.
Szvsz egyébként szubnak kb a 34Hz-nek van értelme (egy számban hallottam eddig ), alatta soha semmi érdemi ("fontos") hang sincs, legalábbis még sosem hallottam / láttam spektrumon. Általában a 38-40Hz bőven elegendő, ezt pedig a 8"-osok tudni szokták, így teljesen korrekt az a hozzáállás, hogy nem kell szub. Annak csak akkor van értelme, ha az ember elvetemülten mély zenét hallgat vagy kiemelten fontos a 100Hz alatti tartomány tisztasága. De ezért komolyan meg kell dolgozni, legalábbis az elrendezéssel, beállításokkal biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Spirit #33346 üzenetére
Az jó, kb ennyit illik tudnia egy 8"-nak. A 7" Adam A7X meg elmehet a &%#!-ba, a kb 50Hz-es végével. Jó sokszor le kell írni, nehogy valaki bekajálja az ádámok marketingjét.
Most teszteltem a Behringer B3031-et, az egész pontosan 8.75"-os, meglepődtem, hogy egész D#-ig (38Hz) lemegy a teszt szerint. Igaz, a faltól kb 20-30cm-re van, de nem sarokban, hanem ablaknál függönnyel; s (önmagához képest) nincs mocsarasodás nincs a hangjában.
[ Szerkesztve ]
-
Spirit
őstag
válasz lezso6 #30959 üzenetére
Érdekességképpen megnéztem a Prodipe Pro8 v2-t. F1-ig (43hz) teljesen lineárisnak érzem, E1 (41hz) ici-picit halkabb, alatta meredek esés után a többi jóval halkabb, de még C1-ig (32hz) is lemegy, B0-nál már csak valami rettenet halk "izé" van, nem mély hang, utána csendben marad. Azért ezt nem gondoltam volna egy "olcsó" sztereo cucctól. A Z5500-as 10"-osa sem tud mélyebbre menni, de legalább szarabbul is szól.
-
PepLogan
tag
Hello sracok! Logitech Z5500-et keresnek megvetelre!Ha tulaj vagy es megvalnal tole ne tartsd magadban!Johet a privi!
Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming 8GB || Intel Core i7 4770||
-
sony309
őstag
Azért az alapokkal jó lenne tisztában lenni, mielőtt valaki elkezd bármit is:
IN - bemenet
OUT - kimenetS3x, hifi & rock and roll
-
tupacamaru
veterán
válasz szaszapi #33334 üzenetére
Szerintem csak fülhallgató és optikai kimenet van, a többi mind bemenet.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
titán
válasz SunMount3r #33333 üzenetére
Semmi köze a JRiverhez. Olyan hatalmas csodákat nem lehet művelni egy zenelejátszó alkalmazás kinézetében. De biztosan a Jriver is jó. Az AUdirvanát pont a pluginezhetősége miatt szeretem. Mivel Jrivert még nem használtam, a hangjukat sem tudom összehasonlítani.
(#33334) szaszapi
Ha a tévéből biztosan kijön a hang RCÁ-n (nem túl gyakori jelenség), akkor igen, szólnia kéne.[ Szerkesztve ]
-
szaszapi
őstag
Fater Thonet &Vander Hoch hangfalat vett. Egy Samu F6400-as tévével is összekötötte, de RCA kábellel összekötve külső hangforrást kiválasztva nincs hang. Fülhallgató kimeneten van hang. Ennek RCA-n kéne hogy legyen hangja nem?
-
nonozoom
tag
Stúdió monitoroknál is érdemes a bejáratást erre bízni? Használta már valaki ezt a CD-t? Jókat írnak róla.
Vagy bízzam az időre... -
nonozoom
tag
Ti milyen zene lejátszó programot használtok? Kellene valami komolyabb, melyen a jelszintek is látszanak és jó Mac-re is. Igaz, hogy mostanában a Stream zenélésnek hódolok, de néha bekerül egy-egy Wav is a minőség kedvéért.
-
PuMbA
titán
válasz lezso6 #33319 üzenetére
Kösz , közben rájöttem, mert a munkahelyemen csak gyorsan megnéztem egy gagyi programmal, amely az egész számot elemzi és a számban csak az utolsó refrén előtti átvezetőben van 40Hz-es csúcsú Amit linkeltél szám egy játékba is jól beleillene, de tényleg nem hallatszik már az alja, mert a mély mennyisége kevesebb SineGennel is csak nekiugrottam és olyan 43-44Hz-ig vagyok olyasmi hangerőn, mint az 50Hz, de a fül is érzékenysége is bejátszik, szóval maradok annál, hogy 45Hz-ig holt biztosan lemegy normálisan a LSR305 utána már kérdéses
[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
válasz flanki #33323 üzenetére
Igen, ez így van Meg amúgy is, ha már ennyi pénzt beleöltem ebbe az egészbe, az a legkevesebb, ha kapnak egy-egy normális állványt, plusz megfelelő helyre kerülnek. Igaz, ezt már az elején illett volna megoldanom.
Gondolom az elején egy picit fura volt a Genus a Logitech után...
-
Rasiel
senior tag
válasz Ferdzsoo #33321 üzenetére
Kb. szeptember óta használom az E8-ast, fentebb már leírtam a véleményemet, mélyben nekem nincs hiányérzetem a Logitech után. Elsősorban zenehallgatásra vettem. A vásárlás előtt felállított elvárásaim mindegyike teljesült ezekkel a monitorokkal: szép, részletgazdag, dinamikus hangzás; megfelelő közép- és magastartomány (előbbi a Logitechhez képest komoly előrelépés, utóbbinál pedig a magas hangok nem tolokodóak, élesek, hosszabb hallgatás után sem fárasztja az embert). Írom ezt úgy, hogy, mint említettem, nálam az elhelyezés egyelőre elég tré.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz lezso6 #33317 üzenetére
Igen a Presonus-t néztem én is, meg a linklet hsz-ben is jókat nyilatkozott róla kolléga a jbl ellen.
Valamivel drágább, de nem olyan vészes.Tőletek aztán lehet tanulni, köszönöm a sok segítőkész hsz-t.
Zenéltem majd 12 évig anno, (6 év zongora + 6 év szinti) annyira nem kínai amiket a bassokról írsz.
A fülesemmel ki is hallom őket.Kábelből én is a cordialt néztem ki létezi stereo jack to mono nagyjack.
Kicsit utánajárkálok most ennek az E8-asnak is.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ez a szám G#-ben van, ami 51Hz körüli, de lehet van alul szubharmónikus, bár az összeségében csak a mélységérzetet adja, ha hallod; ha meg nincs akkor meg nincs hiányérzet.
Itt van egy minimalista szám, ez F-ben (43Hz) van, de D# (38Hz) is van benne, amit a korábbi 8"-osaim már nem igazán tudtak reprodukálni: [link] Bár elég egyszerű (prmitív ) szám, a mély mellett nem sok minden van.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Ferdzsoo #33312 üzenetére
Vagy ott a Presonus 8"-osa, de az drágább, mint a JBL 308. De úgy emlékszem jókat olvastam róla itt.
Szerintem az elején nem kéne subozni, illetve én a JBL 305-tel kapcsolatban szkeptikus vagyok, a gyárilag megadott 43Hz (-3dB-nél?) nem lenne jó elektronikus zenéhez. A Z-2300 biztosan
lemegylehuppog 40Hz-ig, ami ugyan nem biztos hogy igazi 40Hz, de hiányérzeted lényegében nincs, szól valami belőle. Egy stúdió monitor viszont nem torzít (olyan mértékben), így hiányos lehet az alsó tartomány. A 41 és 43Hz-es (E-F) bassline elég gyakori, s ha ez -3dB vagy halkabb, akkor lukas lesz a zene. Ha ezeket a frekiket a gyári adatok ellenére tudja -3dB felett a JBL 305, akkor tökéletes lehet első monitornak.[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Rasiel #33313 üzenetére
Köszi a jó tanácsokat. Külső interfész alatt mit értesz?
Illetve a jó kábelek alatt. Árkategóriára gondolok. Semmilyen tapasztalatom nincs ilyesmivel..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Rasiel
senior tag
válasz Ferdzsoo #33312 üzenetére
Én is azt az opciót mondanám, hogy először vegyél egy számodra megfelelő stúdió monitort és amennyiben nem vagy elégedett a méllyel, úgy később veszel mellé egy subot (ugyanakkor, ahogy fentebb írta lezso, azért ebben az esetben az elhelyezéssel lehet szívni). Viszont, ha megvetted a hangfalakat, hagyj időt nekik, "járasd be" őket. Nem akarlak plusz költségekbe verni, illetve nem is a fórum témája, de egy normális külső interfészt, egységet is megérdemelnének majd a hangfalak. Plusz a megfelelő kábelezés sem egy utolsó szempont, persze normális kereteken belül maradva. Egy alap Z-2300-hoz képest ég és föld kell, hogy legyen pl. az általad kinézett LSR305. Én viszonylag könnyen hozzászoktam a jelenlegi monitoraimhoz, egy percig sem volt az az érzésem, hogy hol van a Z-2300-ban megszokott mély, nem is hiányzott egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
válasz schawo #33301 üzenetére
+ PuMbA: Köszi, meghallgattam többször is tegnap este. Ahhoz képest, hogy "csak youtube minőség", egész korrekten szól. Tényleg viszonylag erőteljes benne a mély, amit én sem preferálok túlzottan, de ez számomra még elfogadható, a határon belül van. Különösebben nem találtam olyan részeket benne, amibe igazán bele tudtam volna kötni, így laikusként (), maga a szám is tetszett.
Egyébként a monitorok jelenlegi elhelyezése nálam elég pocséknak mondható, hiszen a sarokban van, közvetlen az ablak mellett. Így elsődlegesen a mély tartománnyal vannak problémáim itt-ott, de ezt reményeim szerint napokon, heteken belül tudom majd orvosolni állványokkal és áthelyezéssel. Utóbbit szerintem a napokban megoldom, előbbire pedig még azért várnom kell kicsit.(#33309) Feree13: Nagy eséllyel azt mondom, hogy igen. Pl. itt egy rövid vélemény, többek között az LSR308-ról.
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
Olvastam pár német tesztet több helyen azt írták a lsr 305 szebben szól mint a 308. Ebben van realitás?
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
nonozoom
tag
Van egy alap sistergése a cuccnak, amikor nem szól semmi, ezzel mit lehet kezdeni? Mondjuk nem vészes de jobb lenne, ha semmi nem lenne.
-
beta
aktív tag
válasz lezso6 #33300 üzenetére
ez itt a reklám helye: http://www.muziker.hu/bespeco-slymsj300
-
PuMbA
titán
válasz schawo #33301 üzenetére
Itten is van
Rasiel: Ez egyébként jobban is szól, mint ami nekem van szám, szóval valószínűleg a mix a ludas nagyrészt, mert a számok nagyon nagyon sok részénél meg nincs gondom, de én ugye nem is szeretem annyira a basszust, szóval ha telenyomnak egy számot vele az magán probléma
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Rasiel #33295 üzenetére
Szokásos javaslatom: Jennifer Warnes Way Down Deep. Illetve nem is az enyém közvetlenül, hanem a negyedmillió dolláros hifi rendszereket gyártó Genesis fejlesztője mondta, hogy náluk ez az első teszt. És nekem bevált. Csak akusztikus hangszerek, szuper mikrofonozással, kiemelkedő minőségű felvételen. Ínyenceknek SACD is elérhető jó sok pénzért.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Futás, futópályák
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Path of Exile 2
- Drón topik
- Gumi és felni topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest