Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • J97

    tag

    Erről mi a vélemény? A BX5 -ről írták:

    he "bi-amp" design claims 40W on the woofer. One listen will tell you the bass amp reaches it's limits almost immediately. The compression begins on the bass at early-to-mid volume levels, and bass stays wimpy and compressed, while the highs still have decent dynamics. The identical TDA2052 Amplifier chip is used for both the highs and lows, and checking the specs on the chip, you can see it really only is capable of about 22 Watts before distortion levels become un-listenable. If they had doubled-up the output IC's on the bass for an extra $3 per speaker, these speakers would probably be VERY decent, instead of just decent.

    Utánanéztem az adatlapjának. Rajta hangzatos marketing. Hi-Fi IC, LOW DISTORTION, 60W. Ami számomra kiderült, hogy 60W az musican, érdemben 17W 8 ohmon, 32W 4 ohmon d=1%. Ennyit közel a TDA2030 is képes leadni d=0,5% 28W 4 ohmon, 22W 8 ohmon ha kettő van belőle. A genius 2000A -ban kettő van oldalanként. Így az érzés részemről az, hogy ~60k -ért kapok egy biamposított geniust M-Audio márkanéven. Gyk. a +1 col és biamp felépítéssel tud többet. Jó kissé sarkos, de ott a bemásolt felhasználói tapasztalat. Az alkatrészek olcsósága, mint a geniusokban. Olcsó TDA chip, olcsó KYS kínai kondi, Shengzen Electronic táp, tucat termék olcsó opmap, mint a geniusokban! Jó szólni még mindig nem hallottam, mivel az országban csak egy városban koncentrálódnak ezek az eszközök. Valahogy akkor is frusztrálna a tudat, hogy a minőségi szint és alkatrészek ára kb. a geniusokéval van egy szinten. Illetve egy felhasználói vélemény szerint bekapcsoláskor ugyanúgy pukkan, mint a genius, ezért szükséges letekerni bekapcsoláskor mindkét potmétert 0 állásba. Ezt egyébként a geniusomon sem teszem meg, feles állásban van mióta megvan és gépről szabályzok hangerőt. Ez a hangerő 0 -ra állítás bekapcsoláskor pl. feltétlen szükséges?

    Tudja valaki, hogy a Prodipe Pro 5 -ben milyen IC és alkatrészek vannak? Prodiperől pl. egyáltalán nem leltem semmiféle információt, se képet a belsejéről, se tapasztalatokat, amiben valaki leírná, hogy mit látott benne.

    Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!

Új hozzászólás Aktív témák