Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Korte123

csendes tag

válasz pynki #533 üzenetére

Köszi, de már megvan.
    Data CD: CD-R with 360.000 sectors * 2048 bytes/sector = 737.280.000 bytes = 703.1 MB
    Video CD: CD-R with 360.000 sectors * 2352 bytes/sector = 846.720.000 bytes = 807.5 MB
    Akkor igazam volt.
    Namost én szeretnék így, 2352 bytes/sec-el írni Data CD-t. Vajon lehet-e?

• Korte123

csendes tag

válasz pynki #529 üzenetére

Persze, hogy más. Nem SVCD-t akarok. Történetesen egy videofilet akarok kiírni, de messze áll a VCD vagy SVCD felbontástól (640x352), szal nem tudom VCD/SVCD-ként, ezért akarnám csak adat CD-ként, de olyan formátummal (olyan sűrűn), mint az SVCD.
    Azt hogy érted, hogy ''Az SVCD mérete valójában nem nagyobb 700 MB-nál, csak a kódolás miatt másként látszik.''? A file, amit felírok rá, az 800MB, és ráírja egy 700MB-s CD-re. Érdekel, hogy miképp, és de igen, vágyok tudományos magyarázatra :) Hisz pont ez érdekel.
    És nem is túlírásról van szó. A túlírás az, amikor egy 700MB-s lemezre 710-720 MB-t írnak fel (attól függ melyik CD-n mennyi tartalékot hagytak a szélén).
    Azt kizárom, hogy az SVCD felírásakor még tömörítene az mpegen. Sűrűbben se írhat fel a CD vezetősávjához képest. Akkor marad az a változat, amit a #528-ban írtam, hogy több hasznos byte kerül egy sectorba. NEM? Azért kérdezem, mert ezt még sose láttam leírva.

• Korte123

csendes tag

Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogy lehetne egy 880MB-s file-t felírni egy 800MB-s CD-re? Mert valahogy SVCD-ként egy 700MB-os CD-re is fel lehet írni olyan 800MB körüli videofile-t, nemtom pontosan. Az hogy csinálja? Úgy, mint ahogy az audio CD-re is több adatot ír, mert kevesebb a hibajavító checksum a CD-n? VCD/SVCD-nél is ez van?
    Úgy emléxem volt ilyen CD-író progim, melynél lehetett választani, hogy adat CD-t 2048 bytes/sectorral írok, vagy 2352 bytes-al. Nem tudom hol van ez a prg, ha volt ilyen. És kérdés, hogy mi olvassa a CD-t utána. Kipróbálnám.

• Korte123

csendes tag

válasz Uher #513 üzenetére

Nekem tmpeg xvid forrástól lefagy, kiír mindenféle hibaüzit, és soxor be is zárul.
    Muszáj vagyok kicsomagolni arra az időre uncompressed-é, vagy IYUV-vá, ami feleannyi, mint az uncomp. Csak hát így baromi sok helyet foglal (átmenetileg). Kényszermegoldás. Más version-ú XviD codecet kéne feltenni esetleg?

[Szerkesztve]

• Korte123

csendes tag

Hi Kuresz!

Van vmi ötleted a #472-#474-ben ecsetelt problémám kijavítására?

Nem válaszoltam 1 kérdésedre #473-ban:
    ''A film rendes sebességgel megy?''
    Igen.

Más: melyik lejátszó húzza szét full screenre a SVCD file-okat, vagy mit kell beállítanom, hogy ne egy függőleges téglalapban tudjam nézni őket? (a 480x576 miatt van ez)

Köszi

• Korte123

csendes tag

Hi

A beállításokat printscreen-nel fényképeztem, és felraktam bmp-ben, összezipelve az alábbi címre: (így is jó?)

Bővebben: link

Felraktam továbbá egy 1,9 MB-s mpeget, ha van kedved megnézni a jelenséget, amiről az előbbi üzimben beszéltem. Ez egy 29 mp-es file, és 4mp-nek látja.
    Próbálgattam, kiderült, hogy csak a CBR-nél lenne jó az időkijelzés, a többinél nemjó (2-Pass VBR, Automatic VBR, Constant Quality). Csak én eléggé CBR ellenes vagyok, mert az a gyors mozgásoknál kockás lesz, állóképnél meg pazarolja a kilobyte-okat...
    A TMPEG-nek IYUV codeccel készült avit adok, de ha DivX-szel próbálom, akkor is rossz lesz az elkészült mpeg ideje, tehát nem a codectől van. (az xvid-től meg kiakad a TMPEG, mindenféle hibaüzit kapok, és soxor be is zárja magát.)

[Szerkesztve]

• Korte123

csendes tag

Köszi Kuresz, most már t'ok mpeget vágni-fűzni! :)

Ja nem, nem a DVD lejátszó csinálja, az tök jól mutatja az mpg file hosszát, meg navigálni is lehet benne rendesen. Ez a probléma a gépen való lejátszásnál van. Egy konkrét példa: az eredeti avi hossza 6:36, de a TMPEG-gel átkódolt file hosszát 1:08-nak mutatja a media player. Valójában pedig (ha végigjátszuk) 6:36 hosszú. Az arány mindig kb. ilyen 6x-os. Ha elindítjuk, a csík 1:08 alatt a végére ér és ott marad, és így megy tovább a video a végéig, még 5:28-ig. Ha belekattintunk vhova a közepére, pl. 0:30-ra, akkor az idő 0:30- számol, de valójában a (6:36/1:08)*0:30 képlet alapján számítható időnél lép be, olyan 3p-nél, és onnan játsza, a csík 38 mp alatt a végére ér, és akkor a videó még csak kb 3:30-nál tart és tart még 3p-en át... Szal a valós időt végülis soha nem jelzi ki, nem lehet tudni, hogy igazából hol vagyunk!
    Ja és ami így készült mpg, azt nem tudom TMPEG-gel vágni, mert sajnos a rosszidő alapján kezeli, és hülyeséget vág. :(
    Van 1 tippem: amikor avit kódolok TMPEG-gel (wizard nélkül, mert nem VCD,SVCD,DVD format kell), a settingsnél alul NTSC van, és szürke, nem lehet módosítani. Ez lehet a baj?

• Korte123

csendes tag

Köszöntök mindenkit!

Új vagyok itt. Szeretném kérdezni, hogy milyen egyszerű mpeg vágó progit tudnátok ajánlani, ami olyan, mint a virtualdub, csak mpeg file-okra? Amivel átkódolás nélkül tudnék mpg-t vágni, hangot kicserélni, átpakolni stb.(Direct stream copy). Bocsánat, ha már írtatok róla, végig fogom olvasni az egészet,
    csak még nem volt időm, de nagyon érdekel a téma! (ill. most olvasom, hogy Virtualdub mpg2, ez 1 külön prg? Honnan tudom lerántani?)
    Magamról: 23 éves vagyok, fősulira járok, műszaki infó szakra, 1 éve van Pixelview tunerem, és veszegetek fel TV adásokat, eddig csak xvid-et használtam, de nemrég vettünk 1 Yamada DVD játékost :) és azóta egyre jobban érdekel a jó minőségű mpeg CD, VCD, SVCD készítés. Felveszem tömörítés nélkül, 352x288 (nagyobba nem tudom egyelőre, majd veszek másik tunert), és TMPEG-gel tömörítem. Csak pár mpg filmet csináltam eddig, a legjobb munkám a Robocop 1 és 2, 2-2 SVCD-n, tök jó lett! Nagyon meglepődtem, amikor olvastam a téma címét! Én olyan megoldást találtam eddig (mivel úgy tudtam, hogy a VCD csak kb70 perces lehet, és zavart, hogy csak CBR) hogy mpg file-okat kódolok VBR-rel, és ezeket írom fel simán CD-re. A DVD lejátszók 1 része felismeri az mpg file-okat (a miénk igen, ez a lényeg, elsősorban saját célra készülnek ezek).

Mégegy kérdésem lenne: nekem is az a problémám, hogy a TMPG végtermékeinek az időkijelzése tök hülyén viselkedik. Lejátszó prg úgy mutatja, mintha 5-öd akkora lenne a hossza, és a ''csík'' annyi idő alatt a végére is ér, de még tart a film 5x annyi ideig...stb. Hogy lehet ezt utólag, az mpg minőségromlása nélkül helyretenni?

A válasz(oka)t előre is nagyon köszönöm!
    Bye

Ui: Mér írja mindig ide, hogy ''[Szerkesztve]'' :)

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés