- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scyllarus
veterán
Jaja, widgetet mindig a belső memóriába kell, különben nem fogod látni a kitehetőknél.
-
scyllarus
veterán
Láttátok? a T-Mobile-nál valakinek nagyon elgurult a gyógyszere, vagy a hőség volt rá rossz hatással, amikor belenyúlt az árakba... A Skate 8000 Ft-os havidíjú előfizetéssel 35ezerbe kerül (én ilyennel vettem... 0 Ft-ért novemberben), egy 10-essel drágább!!! mint a SE Xperia Ray, és csak 5ezerrel olcsóbb, mint a Samsung Ace 2 :@ De az Arizona is 15ezer, ezek nem akarnak ZTE-t eladni, az tuti.
-
scyllarus
veterán
válasz
skidrowkill #16522 üzenetére
Más gyártók is adták ki 2.6-os kernellel az ICS frissítést...
-
scyllarus
veterán
válasz
#40993792 #16489 üzenetére
Arról volt szó sokáig, de aztán nem csináltak olyan nagy változtatásokat, hogy egy egész verziószámot ugorjanak.
skidrowkill: még az ICS-t sem adták ki sehol (hivatalosan) ARMv6-os SoC-ra, akkor a JB-t pláne nem fogják. Nem tudom, lalit hogy akarja azt hm..
ellopnifelhasználni. -
scyllarus
veterán
válasz
skidrowkill #16483 üzenetére
Hallottunk mindkettőről. A 4.1.x a Jelly Bean, ami a 4.0.x-et (ICS) követi. Tehát nem egy a kettő
-
scyllarus
veterán
Én eddig csak akkor botlottam problémába, ha valami alkalmazás vacakolt. Boldog-boldogtalan felhányja a vackát a Play-be, aztán vagy jól működik, vagy nem.
Fájlt nekem még nem törölt, a hangfelvételt nem használom. Sajnos, ez az ára annak, hogy ekkora a programválaszték. -
scyllarus
veterán
válasz
pecacucc #16435 üzenetére
Ezért jó, hogy van miből választani. Én nem mondom, hogy tiltsák be az IOSt csak azért, mert nem szeretem. Kinek mi jön be. Én elég régen használok Linuxot is, de asztali gépen annyira nem fogott meg (azért a legfrissebb Ubi általában fent van). Viszont telefont csak droiddal tudok elképzelni. De én abba is hagyom az offot
-
scyllarus
veterán
válasz
pecacucc #16432 üzenetére
Na, a wp... Nézegettem én is, mert azért csábító a gyorsasága, "folyékony" működése. De egyrészt ronda, másrészt olyan korlátozásoktól szenved, amik számomra használhatatlanná teszik. Egyébként, ne a Skate alapján ítéld meg a droidot, mert nyilván a 4x annyiba kerülő Iphone vagy a dupla annyiba kerülő wp7-es telók számára nem ellenfél. A SGS3 állítólag elég jól futtatja a droidot
-
scyllarus
veterán
válasz
pecacucc #16426 üzenetére
Ezért (sem) lesz kész: "QUALCOMM HAVE SAID NO TO SUPPORTING OPENMAX VIDEO CODEC" (modaco, bocs, nem kiabálok, csak lusta vagyok begépelni, schmitteltem) + a ZTE sem adja ki a 3.0-ás kernelt.
IOS-t ???? Miért akarod tönkretenni ezt a jó kis telót??? Egyszer volt nálam egy "sima" 4-es, fél óra után falhoz akartam b.szni azt a sz.rt. Ahhoz képest egy Samsung Galaxy Mini is maga a kánaán.
Viszont a Mimosa X ára 200$ alatt lesz állítólag -
scyllarus
veterán
válasz
skidrowkill #16400 üzenetére
A wipe cache nem árthat, egy próbát megér.
(Nem vagyok hozzáértő, de tudom, hogy bajt nem okozhat) -
scyllarus
veterán
-
scyllarus
veterán
válasz
Eldiablo929 #16374 üzenetére
Annyi előnye lehet, hogy nincs szanaszét haxolva a rendszer, biztos nem tpt-zte meg ilyesmi
Amúgy (tisztelet a kivételnek) a hölgy tulajdonostól származó autó szét cse.ett kuplungot, elmaradt olajcseréket és rengeteg parkolási karcot és horpadást jelent -
scyllarus
veterán
válasz
callvote #16346 üzenetére
korcsillio: oké, köszi a tippet, végignézem.
Szerk.: Köszi, sikerült! A poén az, hogy erre én is gondoltam, ezért mindent átraktam, amit használtam. Valamelyik nem aktív téma lehetett a ludas a launcherhez. Hogy miért zavart be az, amit nem is használt a folyamat, az már a droid rejtélye -
scyllarus
veterán
Kis segítség kellene. Amikor a telót USB-re dugom, és az USB tár bekapcsolására tapintok, kis várakozás után újraindul. A rom IA3, eddig semmi ilyen gondom nem volt vele. A Mokee-t pont ezért radíroztam le, valami CM7 gond lehet. Semmi kernelfrissítés ilyesmi nem volt rajta 2 hete. Mitől csinálhatja most egyszeriben?
-
scyllarus
veterán
válasz
rambo4ésfél #16338 üzenetére
Jó, ezzel fel fog menni.
Hmm, ez modacos telónak tűnik... -
scyllarus
veterán
válasz
Roxbury #16247 üzenetére
X8-ra ne, az gyengébb a Skate-nél jóval
Tudom, 2 is van a családban.
coyote66: nem vagy kivétel, de a SXS 3x annyiba kerül. Nem arról volt szó, hogy semmire nem cserélnénk el, hanem a Mini és társaira nem lenne cserealap. Az SXS jóval jobb a Skate-nél, de a Mininél is, de az ára is ennek megfelelő. -
scyllarus
veterán
válasz
skidrowkill #16240 üzenetére
Ráadásul, ha az ICS miatt gondoltad, úgy hallottam, vannak gondok a Minivel frissítés után
-
scyllarus
veterán
válasz
ouzohuto #16236 üzenetére
GSG3 - SGS3 ?
Igen, az Se fanok is azért köpködnek, mert későn jöttek rá, hogy vettek egy telót drágábban, ami rohadt gyorsan lapozza a névjegyzéket, meg lehet mindenkinek mondani, hogy Snapdragon 2 van benne- de ha használni is akarja valamire, akkor kifolyik a szemeÉs még egy egyszerűbb játék is nagyobb élményt ad ekkora kijelzőn, mint a 3D-s csodák miniatűrben. Ami ugyanezt tudja, csak gyorsan is, az meg min 2x drágább.
-
scyllarus
veterán
válasz
skidrowkill #16229 üzenetére
Én vásárláskor döntöttem, mind2 0 Ft-os volt. Ha sokat játszol, akkor az erősebb hardver miatt a Mini. Ha inkább filmet nézel, netezel, könyvet olvasol akkor a Skate maradjon. Hidd el, a gyerekeknek X8 van, a kijelző mérete és felbontása ugyanaz, mint a Miniben - hát szenvedés a Skate után.
-
-
scyllarus
veterán
válasz
Keeperv85 #16146 üzenetére
Erről beszéltem. A hivatalos leírás is lehet rossz, és akkor hiába támaszkodik rá az egyszerű halandó. Ezért javasoltam, hogy a veszélyes folyamatokról olyan nyilatkozzon, aki pontosan ismeri azokat, nem csak a hivatalos álláspontot róluk. És akkor a jó szándék sajnos balul sül el...
-
scyllarus
veterán
Nem akarok senkit megsérteni, de jó lenne, ha bizonyos témákhoz csak az szólna hozzá, aki 100%-ig ismeri a témát és biztos is a dolgában, hogy jól tudja. Mert ha pl. akkor ad valaki - tévedésből, nem szándékosan! - rossz tanácsot, amikor romtelepítésről, vagy új widget beállításáról van szó, akkor na, bumm, legfeljebb nem működik. De ha bizonyos szerviztevékenységekkel kapcsolatosan kap rossz tanácsot valaki, esetleg egy full újonc, akkor katasztrófa lehet a vége.
A napokban én is beleugattam valamibe, mert félreértettem a problémát, még szerencse, hogy a hozzáértők kijavítottak. Én tanultam belőle, a jövőben nem érzek ellenállhatatlan késztetést, hogy mindenhez hozzászóljak
Nehogy elrontsuk a topic hírnevét azzal, hogy valakinek segítünk tönkretenni a telóját egy félreértéssel. -
scyllarus
veterán
Ha az Orange rom van fent, akkor 99%, hogy custom recovery is van. Egyébként: kikapcsolod, majd bekapcsolásnál egyszerre folyamatosan nyomod le a hangerő gombot lefelé és közben folyamatosan nyomva kell tartani a bekapcsolás gombot. Ha egy gördeszkás srác jön be, Ön nyert, custom recoveryje van
-
scyllarus
veterán
válasz
viperabácsi #15973 üzenetére
Hú, akkor te belenyúltál rendesen valami hibás sorozatba
Ezért nem cserélem én sem a porosodás miatt, lehet, hogy rosszabbat kapnék. -
scyllarus
veterán
válasz
Eldiablo929 #15971 üzenetére
Szia!
1. Azért telepítünk - bár nem össze-vissza
- mindenféle "rendszereket", mert ez egy olcsó telefon, ennek fényében a ZTE nem fektetett túl nagy hangsúlyt az optimalizálásra. A gyári romnál sokkal használhatóbb, testreszabhatóbb, gyorsabb romokat teszünk fel, így jobban kihasználjuk a telefon képességeit. A garancia természetesen elveszne, ha nem lenne minden visszaállítható gyári állapotra, de mivel így van, ezért ilyen veszély nincs.
2. Ezek mind gyárilag rajta vannak, kivéve az offline navigáció (adatkapcsolatot igénylő van). Ami nem tetszik, ahelyett a Google Playen, az android alkalmazásboltjában találhatsz ingyen alternatívákat. Ingyenes offline navi nincs, az fizetős téma mindenképp.
3. A "stb" miatt ezt nem lehet meghatározniAz Opera Mini elég jól minimalizálja az adatforgalmat tömörített letöltéssel.
4.Ez használat és rom függő. Általánosan úgy készülj, hogy folyamatos használat mellett nagyon kevés okostelefon bírja 24 óránál tovább. A Skate kifejezetten jó ebből a szempontból, de csodát ettől se várj.
5. Hát sajnos ilyen általános leírásról nem tudok. Fórumokat érdemes böngészni a témában, a használati útmutató is letölthető a ZTE honlapjáról. -
scyllarus
veterán
válasz
viperabácsi #15960 üzenetére
Nem vezéreled te túl valamivel? Valami hangerőfokozó program, flashelhető zip vagy ilyesmi?
Ja, és nekem is elkezdett porosodni, jobb felső sarok.
De nem zavar még, nem cseréltetem ki egyelőre.
okoska74: az Athena már 2 hetesi hír. [link]
-
scyllarus
veterán
válasz
freeknight #15937 üzenetére
Nézd meg, mit írtam, hátha benne van a 2-ben is.
-
scyllarus
veterán
válasz
freeknight #15929 üzenetére
Igen, az IA CM alapú, nem a gyári tárcsázó van benne, ez a gond.
A 2-őt nem ismerem, a 3-ban a Beállítások - Készülék beállítások alatt ott a kalibráció. -
scyllarus
veterán
Frissült lalit ICS mókja:
[link] -
scyllarus
veterán
válasz
korcsillio #15906 üzenetére
Pl. melyiket? Nem off a téma, nyugodtan írhatod onban
-
scyllarus
veterán
[link]
Csak ma 38k Dominóban a Skate -
scyllarus
veterán
-
scyllarus
veterán
Nem kell hozzá külön progi!
Beállítások- wifi - wifi beállítások - menü gomb - speciális - wifi alvás irányelve - amikor a képernyő kikapcsol.gabe96: hogy áll most? Elvileg, ha csak a romot raktad vissza, és gond volt a kapcsolattal, akkor még nincs semmi veszve. Tedd vissza a CWM recoveryt, format minden, aztán próbáld újra. Nem tudom, hogy az FTM-ből lehet-e formázni, ha igen, akkor vissza sem kell tenni.
-
scyllarus
veterán
válasz
pecacucc #15848 üzenetére
A Miuifusionxet nem próbáltam, mert tpt kell hozzá. És ez a legnagyobb különbség is szerintem. Igazából nincs sok értelme azóta, hogy a Miui launcher hozzáférhető minden ICS romra (ráadásul a napokban frissült), és használhatod a Miui témákat, nem kell mókolt Miui rom hozzájuk.
-
scyllarus
veterán
válasz
Dexter68 #15806 üzenetére
Szerintem várjál vele, amíg ki nem lép a béta státuszból. Az alapfunkciók mind működtek, az biztos, újraindulások sem voltak, a MIUI témák is mentek, valami más gondom volt vele, de nem emlékszem már, mi is volt. Mindenesetre bétának teljesen oké volt, kevesebb gond volt vele, mint a ColdFusionX-szel most
-
scyllarus
veterán
válasz
Dexter68 #15802 üzenetére
Nekem volt fent a telefonomon 1 hétig
(Melyik nem?
) Valami gondom volt vele, azért szedtem le, pedig én nagy MIUI rajongó vagyok. Elég régen volt már, és azóta sem frissült, ez nem jó jel...
Szerk.: megkerestem, 04.17-én töltöttem le, akkor raktam is fel, 2 hónapja semmi új, még mindig béta. Xiaoyaoswim, a fejlesztő hónapokra kiszállt, a szakdoliját írja, és nem is tudja használni a telóját, mivel CDMA hálózatos helyen van. -
scyllarus
veterán
190 cm, 110kg, nagyon nem lógok ki
Most már tudom, miért nem az SE Mini topicban vagytok.
-
scyllarus
veterán
válasz
DessertFox #15694 üzenetére
Azóta is fent van. Ami nem tetszik: a CM boot gond sokkal gyakoribb, mint az IA-nál, ráadásul utána link2sd csatolási problémával megint újra kell indítani (mondjuk ez gyorsabb).
Egyébként teljesen elégedett vagyok vele, gyors, szép és hangos is. Egyelőre marad, az biztos, az elődjét is számítva már vagy 2 hete ez van. -
scyllarus
veterán
válasz
Torento #15671 üzenetére
"Here are the links for a fully working Touchwiz 5 Launcher from Samsung Galaxy S III. I tried on my Skate and works perfectly it is one of the smoothest Launcher i ever used on ColdFusionX (only works on ICS roms )"
Ezt más írta a modacon. Akkor csak működik. Ráadásul olyan írta, aki korábban nem tudta kipróbálni a 4,5-öt, az ARMv7 miatt. Én kicsit furcsállom, hogy a SGS3 launchere támogatja az ARMv6-os utasításkészletet...
Én nem tudom kipróbálni, GB-n vagyok. -
scyllarus
veterán
válasz
mrskatejoe #15651 üzenetére
Nekem nagyon bejött. Sajnos az általános CM betegség (bootnál megakad a zöld robotnál, akku ki-be segít) itt is előfordul, de az mindegyiknél megvolt.
Kép:
[link]
Itt látszik, a beállítások menü mennyire bőséges:
[link]
A notibar bővülését meg láthatjátok a modacos oldalon.
Minden szép átlátszó is lehet, ezt egy touchwiz téma csinálta ilyen kékesre.Hehe, még nem írtad bele a képkérést, amikor én válaszoltam, mégis raktam fel
Azt nem értem, hogy-hogy hol helyezkedik el a CM romok között? -
scyllarus
veterán
válasz
mrskatejoe #15648 üzenetére
Nekem nem volt gondom a wifivel IA2 alatt, mert az sosem volt fent
Én a V2-őt megtartottam az IA3 megérkezéséig, azzal meg jó volt. Itt sincs problémám eddig (ez fél napot jelent, de az előző verzióval sem volt semmi gond)
-
scyllarus
veterán
válasz
DessertFox #15646 üzenetére
Tud, persze.
-
scyllarus
veterán
válasz
krystman #15641 üzenetére
Nekem ez van fent, a "régi" (májusit) update-eltem
Belerakta a hangosítást is, tegnap a szokásos videót játszottam le a gyerekeknek (rituálé lefekvés előtt), majdnem eldobtam a telót, amikor felüvöltött
A Quickpicben a képnézegetés meg még a ColdFusionX alatt sem volt ennyire smooth. Nagyon testreszabható, grafikailag csúcs, teljesen elégedett vagyok vele.
-
-
scyllarus
veterán
Egyetlen előnye van a 4.x-nek: vannak ICS exkluzív appok, amik csak azon indulnak el. Ezek száma még nem nagy, a kérdés, hogy a jövőben mennyire növekszik. Én pl. csak a MIUI Launcher miatt raktam fel (de már visszaálltam), de másoknak lehet fontos valamelyik. Ilyen pl.az Apex-Nova-MIUI launcher, a GS3 Touchwiz UX launchere (mondjuk annak ARMv7 is kell).
Torento: az ilyen weboldalakon kb 2-es betűmérettel fent van (mert muszáj fent lennie) hogy ez egy előfizetéses szolgáltatás, díja heti x ezer Ft. Telón még nehezebben olvasható... Jártak már így páran sajnos. Én is kattintottam már ilyenre, de ahol meg kellett volna adni a számom, ott kiléptem azonnal.
-
scyllarus
veterán
válasz
#40993792 #15564 üzenetére
Ezzel én is így vagyok. Most például a Samsung Galaxy S Advance számomra tökéletes teló lenne - de 100k az ára. Amíg olyan modellek várhatók, mint a Skate Acqua vagy a Mimosa X (nekem az Era felesleges), addig ZTE vonalon gondolkodom tovább. Hálistennek van még másfél évem, nem kell kapkodnom
-
scyllarus
veterán
válasz
Torento #15550 üzenetére
Egy jól beállított Task Killer hasznos lehet, megfelelően paraméterezve, belőtt whitelist-tel. De a Kill All használata arra kényszeríti a rendszert, hogy mindent újra indítson, és ezzel rengeteg energiát fogyaszt - többet, mint amit egy beragadt app.
Én sohasem használtam ilyet, ismerni kell a telefonod, tudd, mire számíthatsz tőle, és akkor feltűnik, ha valami nem normális dolog történik. Akkor meg a Beállítások- Alkalmazások kezelésében is ki tudod lőni ami nem kell, nem kell ahhoz külön program. -
scyllarus
veterán
válasz
skidrowkill #15546 üzenetére
Én már nézegettem
Egy Adreno 205-tel és Amoleddel ez lenne az álomtelefonom, nekem nem kell feltétlen jobb. -
scyllarus
veterán
válasz
szponzor #15526 üzenetére
Így van, nézd meg az akkustatisztikában, mi fogyasztott ilyen sokat, abból megtalálhatod a futó programok között. Vagy pl.én már jártam úgy a lányom X8-ával, hogy kevés volt a hely, és nem tudott deep sleep-be menni, állandóan működött a kijelző, éjszaka 50%-ot merült, de a statisztikában látszott, hogy a display 90%-ot fogyasztott.
-
scyllarus
veterán
válasz
skidrowkill #15510 üzenetére
Mert azt a display kategóriában találod. Gondolom, nem nézegetted csak úgy 30%-ot, hogy működött a display?
De nem értem, nekem magyar a Mokee. -
scyllarus
veterán
válasz
bluobluo75 #15403 üzenetére
Mint leírtuk: root KELL hozzá. Más megoldás nincs, semelyik droidos telón nem tudsz belepiszkálni a rendszerfájlokba (ld. Linux) anélkül. Úgyhogy vagy rootolsz, vagy nem tudsz belenyúlni, máshogy nem megy.
SZATYIATI: egy hangszórócsere nem járhat adatvesztéssel. Ezzel együtt én csinálnék biztonsági mentést.
-
scyllarus
veterán
válasz
bluobluo75 #15398 üzenetére
Egyik sem, nem tudsz belemenni, ha nem rootolt a teló.
-
scyllarus
veterán
válasz
Dexter68 #15383 üzenetére
A mobilra optimalizált weboldalak tesztelése a kérdés. Mert ha flashesek, akkor a Mini Pro kell neked (tudom, a Skate is viszi a flasht, de azért...). Ha az a lényeg, hogy minden készüléken elmenjenek, akkor a Skate a jó választás, ha azon jól megy, akkor az erősebb hardvereken pláne menni fog. A többi szempont egyértelműen a Skate javára billenti a mérleg nyelvét.
-
scyllarus
veterán
válasz
skidrowkill #15373 üzenetére
Köszi, azt tudom
Használom is, nem is kizáró okként említettem, csak egy észrevétel volt. Meg nekem egy ezer éves, Class 0-ás sd-m van, és amit lehet, inkább a belsőre telepítek.
-
scyllarus
veterán
Na, feltettem a muki romot... Szép, gyors csak kevés tárhelyet hagy. Egyelőre tesztelgetem, van mentésem az IA3-ról
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Nintendo Switch 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás topik
- Hobby rádiós topik
- Ingatlanos topic!
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP398
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Flip 4 256GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP394
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP381
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest