- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoBos
senior tag
Megkérdezhetem, h ez a hívásrögzítés mizéria micsoda itt a magyaroknál?! Mindenkinek ez szinte élet-halál kérdés, h fel tudja venni a beszélgetéseket! Minek?! Itt mki meg akarja zsarolni később a másik felet, h há-hááá megvan a beszélgetés amiben azt mondtad, h...
Vagy miért annyi fontos ez itt mkinek?! Nem értem... -
Istju
senior tag
-
Istju
senior tag
Persze. Amint felteszem, az első lesz, hogy megnézem. Most még a xiaomi eu Romot tesztelem. Feltettem Magisk-kel az Advanced carging controllert . Régebben már használtam, a lényege az, hogy akku élettartamát javítja, a töltés variálásával. Az alap beállítás, csak 80%ig engedi tölteni az akkut. Persze a modul parancssorból konfigurálható.
-
Indiant
addikt
A Xiaomi.EU romokban miért nincs recovery? Bonyolult lett volna beletenni?
168 óra? A másik topik leírásában ez van:
"MIndenhol az "őskori" leírások találhatók meg, ahol még létezett BL-nyitás engedélykérő oldal, oda regisztrálni kellett, majd várni kb 2 hetet és után kezdeni a folyamatot. Nos, ez az "őskorban" volt, ma már másképp kell." -
jFox
addikt
"Emlékeim szerint havonta egy készüléket lehet nyitni"
Igen ezt tudom, csak arra gondoltam, hogy ha már egyszer megkaptam a jogot egy készülékre, akkor az hátha megmarad és később újra nyitható várakozás nélkül. De mind1, nem volt olyan sok ez a hét. Gyorsan elszaladt.
"A nyitás és a zárás is töröl mindent."
Ez rossz hír.De legfeljebb majd csak akkor zárom, ha eldöntöm melyik ROM-ot használom. Mit ezt a másik topicban is írtam.
-
Oldman2
nagyúr
Mivel ez egy szakmaibb Topik, a témát bővebben folytatva:
Egy gyári ROM frissítés mindig kipucolja maga alól a Magisk-ot és a TWRP-t: ilyenkor a gyári kernel kerül fel, ami nyilván nem tartalmazza a Magisk ramdisk részeit és a gyári ROM-ban van gyári recovery image is - míg a Xiaomi.EU-ban és egyéb custom MIUI-ban sosincs!
Minden frissítéskor, még a TWRP-ben és még Restart előtt mindig flash-eljük vissza a TWRP img-t az Install pontban (meg a Magisk-et, ha volt). Ezt az OrangeFox úgy küszöböli ki, hogy bele van programozva egy védelem, miszerint ha MIUI van telepítés alatt, minden esetben kihagyja a Recovery telepítését (és alapból kikapcsolja a DM-Verity-t is).
Röviden: egy gyári ROM telepítése alapból visszahúzza a Mi Recovery-t és ha a DM-Verity nincs kikapcsolva, akkor visszaállítja a Recovery-t.
"K: Ha a DM-Verity-t bekapcsoljuk, akkor az valójában mit csinál? Módosítja a fent lévő ROM-ot? Vagy hogyan oldja meg a védelmet?"
Ezt KI kell kapcsolni. Boot alatt azt nézi, hogy sértetlen-e a gyári ROM, teljesen, ennek része a recovery ellenőrzése is. Na ezt KIkapcsolni kell - az fstab-ban a partíciók végéről kiszedi az ellenőrzés opciót.
Ezt az ellenőrzést ki lehet kapcsolni:
- Lazyflasher zip telepítésével,
- A Magisk alapból kikapcsolja,
- Egyes Custom Recovery-k is kikapcsolják alapból (pl. az OrangeFox)."K: A Lazyflasher egy "készülékfüggetlen" kiegészítő?"
A lazyflasher lánykori neve no-verity-opt-encrypt - vagyis kikapcsolja a Verity-t és a titkosítás kényszerítését. Igazából készülékfüggetlen. Érdemes a legújabbat leszedni, az utolsó v6.1 2019.08.28 dátumú.
-
Upo
addikt
Nagyon régóta, a miui 9-től már biztos, a 8 már nagyon rég volt. Összefolynak a dolgok, még Moto Defy-n kezdtem a miui-t talán miui 2-vel. Redmi 1s óta mindig van xiaomi telóm (még meg is van mind), de eddig legjobban a miui 5 jött be, az nagyon jó volt, azóta csak folyamatosan rontják el.
-
Istju
senior tag
Köszi. Tudom. Olvastam mindent. 30 típusú készüléket, már biztos ROM-oltam. a cégnél mindenkinek, meg mióta okos telóm van, azóta az összeset. Csak azért küldtem a képet, hogy ennél a telónál, kb 2 hétig bírtam ki, hogy ne nyissam ki a bootloadert. No , eddig tartott, ha megvan, aktívabb hozzászóló leszek. 😀 Jövőre töltöm az 50 évet, ezért a nagy számok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged