Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dchard

veterán

válasz trance89 #4620 üzenetére

"Szerinted az openwrt egy tökéletes fw, szerintem pedig egy félkész tákolmány."

Senki nem hiszi, hogy az OpenWRT tökéletes. Ez az állítás pont ugyanakkora tévedés, mint hogy félkész tákolmány. A több évvel ezelőtti rossz tapasztalatod kivetülése látszik a leginkább ezeken a szélsőséges kijelentéseken.

Ha a Wifi teljestmény érdekel, akkor azt tudom neked mondani, hogy egy Xiaomi Mi11Lite 5G-NE-vel (AX, 1x1), és egy Intel AX210 kártyával (AX, 2x2) szoktam tesztelni, a telefonon stabilan 6-700Mbit jön ki lefelé, felfelé 4-500Mbit, az AX210 esetén a gigabit ethernet a szűk keresztmetszet, de ha a teszt a router és a kártya között zajlik, akkor lehet mérni 1.3-1.4gigabitet is stabilan (160MHz-en). Ettől függetlenül nincs NSS offload OWRT alatt, ami azért néha jó lenne. Én crash-t lassan egy éve nem láttam, és biztos lehetsz benne, hogy ha heti újraindulásokat látnék, én sem használnám, az egész háztartásomat ez a router szolgálja ki, nem hobbiból van. Mesh témában én nem tudok nyilatkozni. PPPoE mellett is kijön belőle a gigabit stabilan, ez alapvetően az erős ARM magoknak köszönhető, szerencsére a kernel rengeteget fejlődött itt is. Az ethernet driver butácska, de ebből az átlag user nem igen lát semmit. Itt tart a történet most. Hamarosan elkészül a PR, és hivatalosan is platform szintű támogatás lesz OWRT-ben az IPQ807x-re, ami nem csak az AX3600-at és AX6-ot, de egyéb routereket is jelent. De ha belenézel a hivatalos topikba ott is láthatod, hogy 1-2 szélsőséges konfigot leszámítva (amik a gyári verzióval nem is lehetségesek) stabil a technika.

Új hozzászólás Aktív témák