- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zacci
aktív tag
válasz
FingR86 #7171 üzenetére
Igen, 16 plus es 16 pro max, de az egyik mar kb. 3 honapja megvan es eddig nem volt gond. Igaz nemreg jott frissites IP-re.
Kicsit utana olvastam es kiderult, h masok is szivnak. Egy usernernek tuya okosotthon cuccal volt hasonlo tunete. A komplett router rebootolt miutan csatlakozott a wifire. Masoknal mas markaju teloval volt hasonlo jelensege, szoval nem egyedi az eset. Valami genral bug van az ax3600-ban ami miatt bizonyos eszkozokkel nem fer ossze es dob egy hatast. Router reset nem segitett egyik esetben sem. En most odaig jutottam h levettem 160- rol 80 Mhz-re, de ez sem segitett. Ugyan mar nem rebootolt a router, de folyamatosan elment a komplett wifi, majd egy ido utan visszajott, majd ismet…
Eloszor a tapra gyanakodtam, kicsereltem, de nem javult. Mar majdnem szetkaptam a routert, h ellenorizzem/csereljem a kondikat, de ugy tunik ez sem segitene, mert kiderult, h nem hw probelam.
Vegul sikerult ugy stabilizalni a helyzetet, h bekapcsoltam a wifi5 kompatibilitast a routerben, viszont igy elvileg nincs ofdma es bss coloring.
Igy most stabil a 160Mhz is.
Lattam h van frissites IP 16 miatt, de nem tudom, h ez hogyan rakhato fel. Jelenleg 1.1.19 kigyomlalt kinai fw fut. Erre hogy rakhato fel az ujabb fw ? Gondolom ha ra nyomnek az fw frissitesre, akkor tegla ?Eletemben nem lattam meg olyat, h egy csatlakoztatott eszkoz router rebootot okozna, pedig volt mar dolgom jo nehany routerrel. Ez igy hihetetlen gagyi.
-
mano42
aktív tag
Most nem mélyűltem bele a probléma leírásába, viszont tavaly amikor jelentkezett a gond akkor eléggé ki volt vesézve. Szóval a tuyas eszközök párosítási kísérlete kiütötte a router wifi részét és csak az újraindítás segített. Ezért alkalmaztam azt, hogy telefonos hotspottal csatlakoztattam az eszközöket, utána simán ráálltak a routerre.
-
xabolcs
őstag
Mi fordul elo siman? Az, hogy nem megfelelo beallitasokkal nem kapcsolodik a kliens eszkoz a routerre?
Itt most arrol volt szo, hogy a megfelelo beallitasokkal felvertezett Tuya okos eszkoz csatlakozasakor a router wifi resze elhanyja magat, azaz a kliens eszkoz DoS-olja a routert, s nemhogy o nem tud kapcsolodni a wifi-hez, hanem a tobbi vezeteknelkuli eszkoz is wifi nelkul marad.
Olvass vissza!
-
dchard
veterán
"Van pár Tuya okoseszközöm, OpenWrt alatt sohasem tudtam előcsalni az emlegetett wifi hibát."
És gyári FW-n előjött?
"hiába patchelt, akkor is"
A patch-elés biztosan nem vonatkozik sem a WIFI mikrokódra, sem a driverre, csak annyit jelent hogy a kínai hazatelefonálós funkciókat megpróbáltk kiszedni belőle. De a stack ugyanolyan ezeréves mindegyik gyárira épülő FW-ben.
Most megnéztem, és Október 17-én frissült a wifi mikrokód utoljára OpenWRT-n:
A gyáriban ugye 2.1 vagy talán 2.2 van. És minden főverzióban több ezer változtatás volt... Szóval el lehet képzelni, mennyivel van lemaradva a gyári verzió
-
dchard
veterán
válasz
xabolcs #6881 üzenetére
Pedig nem router specifikus az biztos. Régóta jelen van a hiba, számos QCA FW iteráción keresztül (és az is látszik, hogy a mikrokód kakálja el magát, nem a driver). Én sem tudom reprodukálni, mert nincs Tuya okos eszközöm, azokkal jött elő stabilan (ez nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag ezekkel lehet előidézni). A gyári AX3600 FW-ben a mikrokód ezer éves, érdemes lenne megpróbálnia Openwrt-vel pusztán a számottevóen frissebb mikrokód miatt. 2.9-ből most adtak ki talán két hete újabb verziót, és ott a 2.12 is ami "nem hivatalos". Én utóbbit használom pár hónapja sima AP módban (nincs MESH, sem több router), és még nem láttam összedőlést, sebesség is jó.
-
foxlala
csendes tag
Sziasztok!
kb 3 éve megy egy AX3600 a nappaliba, néha áramszünet, újraindul... de a kutya nem nyúlt hozzá... 3.0.22 van rajta, vagy 40 kliens lóg rajta, mindenféle állatkert amit el lehet képzelni... raspberry-k, android, laptop, tuya, tasmota, ....
most új teló miatt a mobilos app csatlakozik hozzá, de nem lát semmilyen klienst az app
resetelnem kéne ax ax-et? -
roti86
őstag
válasz
bzolika10 #6586 üzenetére
Lehet hülyeség, de a LAN és a DHCP a 192.168.1.X tartományba van? Én Tuya TH08 okoshőmérővel szívtam sokáig Xiaomi AX3200-al. Nem bírtam rájönni, hogy miért nem látszanak a Smart Life alkalmazásban a hőmérséklet és páratartalom adatok. Már állítgattam mindent, de nem jöttem rá, mert a logba nem látszott semmi. Aztán tcpdump -el sikerült elkapnom a packageket és kiderült, hogy ez a nyamvadt a 192.168.1.77 címen akar kommunikálni
12:37:57.127468 ARP, Request who-has OpenWrt.lan tell 192.168.1.77, length 28
az én belső LAN-om viszont 192.168.31.X, valamint korábban 192.168.15.X volt. Átírtam 192.168.1.X-re és gond nélkül csatlakozott.Ha a régi Tp-Linked és az AX3600-ad IP tartománya különböző próbáld meg ugyanarra belőnni az AX3600-at hátha segít. Ezen kívül még a WPA2 security-vel lehet játszani, WMM-et kikapcsolni stb.
-
dchard
veterán
Érzkezett új wifi FW, akinek volt korábban TUYA okos eszközökkel problémája vagy MESH-t használ, érdemes lehet kipróbáni. Nálam két napja fut AX6-on hiba nélkül.
Ha valaki tart az attended sysupgrade-től (ami a korábbi problémák után érhető), akkor a másik megoldás az, hogy tölt az ember snapshot-ot (ott legalább látszik hogy mikori), azt szokásos módszerrel a beállítások megtartásával felfrissíti, majd újriandulás után SSH-n telepíti a luci-t ("opkg update" és "opkg install luci" parancsok), majd a webes felületen visszarakja az esetlegesen hiányzó extra csomagokat. Így nem kell semmit újra beállítani, csak a hiányzó csomagokat kell egyszerűen telepíteni és a végén újraindítani.
-
xabolcs
őstag
Ugy tunik, hogy lesz megoldas a Tuya eszkozok beallitaskori problemajara.Bejelentettek es az elobb erkezett egy patch, amire ra is mondtak, hogy mukodni latszik!Felrebeszelek, semmi koze a Tuya-hoz, bocsanat!
-
-
dchard
veterán
válasz
wwenigma #6186 üzenetére
"Eddig nem is jött elő, az r24111 build stabil volt (IoT antennán) és most az r24124 alatt problémázik ugyanott."
Nem volt sem driver sem firmware váltás ezen verziók között, ebből látszik hogy szerencse kérdése mikor jön elő Tuya eszközökkel. A hiba ismert, de nincs ráhatásunk, ezt csak a QCA tudja megoldani, bár ha eddig nem tették, nehéz elhinni hogy ez majd egyszer csak megoldódik, bár volt olyan hiba ami minden előzetes értesítés nélkül egyszer csak javításra került, másfél évvel a bejelentsé után...
"CPU 1017600 KHz problémára tudsz esetleg valamit mondani, nem úgy tűnik hogy kozmetikai lenne a hiba mert a terhelés felmegy és nem osztódik el a többi proci között sem igazán"
Fogalmak keverednek. A CPU frekvencia skálázási probléma tisztán kozmetikai mindenkinél, ez javítva van már, 1-2 nap és attended sysupgrade-del lehet majd frissíteni. A terhelés amit speedtest közben látsz egy magon, annak semmi köze az előző problémához, az teljesen normális: a PPPoE nem többszálasítható, és CPU intenzív. A SW offload segít rajta valamennyit, de azt írtad az be van kacpsolva. Nálam minden nélkül tisztán dróton elérhető a gigabit, ilyenkor egy szálon közel 100% az első mag, az órajel pedig 1000-1400MHz között mozog. A CPU ütemezőt állíthatod még át "schedutil"-ra, akkor kicsit gyorsabban lépked felfelé a freki terhelés hatására.
"Kivettem adblockot, statisztikát és vpn-t mert előfordult hogy 90% fölé ugrott a memória használat és beállt mint a szög, majd OOM és valamit leölt, ami szembe jött. "
Ezek a routerek 512MB memóriával nem alkalmasak ilyesmire. Eleve az 512MB-ból valójában csak 410 az ami effektíve használható és abből a router alap funkciója + a wifi megeszik minden nélkül 200-210MB-ot. Az Adblock eszik ezek közül a legtöbb memóriát, azt nyugodtan el lehet felejteni 1GB RAM alatt ezeken a routereken.
-
dchard
veterán
válasz
xabolcs #6183 üzenetére
Ez volt az, Tuya. És nézzenek oda: crash-el is neki.
wwenigma:
Ismert probléma ezekkel a Tuya eszközökkel, a xabolcs által linkelt alternatív SW talán segíthet, érdemes lehet megpróbálni. Mivel egyetlen más eszközzel sem láttunk hasonlót, így azt mondanám a probléma a Tuya oldalán van (bár nem egészen tartom normálisnak, hogy egy kliens olyasmit tudjon csinálni, amitől az AP bekakál). Hogy érthetőbb legyen: ilyenkor a wifi firmware omlik össze, ez nem driver probléma így megjavítani sem tudjuk, hátha a QCA egyszer csak rájön a megoldásra...
-
-
mano42
aktív tag
válasz
xabolcs #5872 üzenetére
Azután nincs gond. Érdekes, hogy például a Xiaomi eszközök nem okoznak galibát. És ez már a második tuya cucc ami ezt csinálja, de az elsőnél azt hittem, hogy a build még nem stabil. De azóta n frissítés jelent meg. Még nincs tasmota, viszont a tuya cloud apival már integrálva van a HA-ba.
-
xabolcs
őstag
Erdekes dolgok ezek. Es miutan igy ravetted oket, hogy kapcsolodjanak a routerhez, nem olik le azonnal?
Csak mert greem-nek is pont ugyanilyen problemai voltak/vannak a nemzetkozi forumon (a Dynalink DL-WRX36 testvermodellel). Neki is Tuya eszkozei vannak.
Egyebkent, ha mar Tuya: probaltad mar Tasmota-sitani oket?
-
mano42
aktív tag
Végül úgy adtam hozzá, hogy kihúztam a routert, létrehoztam egy hotspotot a telefonon ugyanazzal az ssidvel és jelszóval mint amire a smart cuccokat pakolom és hozzáadtam a konnektort a tuyahoz. Utána simán ráállt a routerre. Viszont aggasztó, hogy egy Smart kütyü párosításkor ennyire ki tudja akasztani a routert.
-
mano42
aktív tag
-
pisti222
csendes tag
Én értem miért szeretné... Egyszerű stabilitási szempontból szoktunk külön wifi ezközt alkalmazni adott hálózatban, mert az okos kütyükből egyre több van és egy mobilon épp nagy méretű videókat töltögető, vagy kisebb vendégsereg által beterhelt wifi akár stabilitási gondot okozhat az adott hálóban. Ha leválasztjuk az okos eszközöket, nagy darbszám, de kicsi sávszél és zavarmentasség a kimenet. Ez okból lehet jó egy külön wifi ami nem wirtuálisan külön wifi hanem fizikailag.
A hazatelefonálásról olyan sok árnykép van, hogy már mosolyogtató. Ez előző ASUS routerem többet beszélgetett az ASUS szerverrel , mint a gyomlálatlan AX3600. Aki fél, az használjon belső szeparációt, és csak tűzfalon kommunikáljon kifelé és csak VPN használatával
Ez mellett igen csak vicces, mikor valakihez elmegyünk aki barkács tolja ezerrel, és kapunk wifi kódot a youtubhoz, és a sok ikeás és egyéb kis tuya cuccokat máris kezelésbe lehet venni.... A külön wifi ezt is megoldja, főként ha valaki már a tartomány kezelésekben is otthon van. Bocs ha OFF volt esetleg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Bestbuy játékok
- Melyik tápegységet vegyem?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Tőzsde és gazdaság
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest