Keresés

Aktív témák

• d900t

senior tag

válasz Pacák #97 üzenetére

Igazad van, orbitális baromág. Mégis ez a helyzet.
    Kevesen tudják, hogy maga a hp renew program és a hpoutlet feladata csak részben az elfekvő készletek kisöprése. Sokkal fontosabb feladata az olcsóbb konkurens márkák kibalanszírozása.

A leírás a hp által kiadott spec. és általában rosszabb, mint a valóság, mert attól félnek, hogy az outlet a nromál hp csatornától szippant el vásárlót. A Silver és a Bronz között például alapesetben semmi különbség sincs, csak míg az egyiket a HP fullra kistafírozza, addig a másikról még a COA-t is leszedik. Anno rákérdeztünk, hogy miért, akkor az volt a válasz, hogy piaci stratégia. A silvernek a Acerrel kéne konkurálni, a bronznak pedig a Gericommal és a Medionnal.

A felmész a hp.com-ra, ott az outlet fejezetben lényegesen rózsaszínebben festik le a termékek előtörténetét és nagyjából az a valóság.

• sbazsi

veterán

ezt egyébként én sem értem...
    A hp adott esetben megvesz egy licenct egy gépre. Azt eladja, visszahozzák vmi gonddal, cserélik. Javítják, az előző vevő kapott egy másik gépet másik xpvel.
    Új vevő megveszi, de nem kap hozzá oprendszert, meg kell vennie.
    Na most hogy van ez, mihez ''jár'' az xp? A géphez? Az számlához, és az emberé lesz?
    Jelen esetben eladtak 2 gépet, egy újat, és egy használtat, és 3 xp-t. (amennyiben az új user megveszi.
    de komolyan, mi lesz az eredeti gép oprendszerével?
    az a legszemetebb, hogy nem vehetek meg elég sok notebookot xp nélkül újonnan, mert benne van a csomagban. és ha már van egy xp pro licencem? (nyertem, régi gépből, kaptam, akármi...)

• moonman

titán

nemhogy tiltja, de OEM-et csak hardverrel lehet továbbadni. meg előtelepített rendszert nem is kell aktiválni, másik gépen meg nem lehet, így a matricát sem tudom, milyen alapon szedik le.

az én hp-m raktárkészletből visszavont darab volt, ergo 0 perces, adtak hozzá telepítőt és matrica is volt rajta.

Aktív témák