- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel1981
veterán
válasz
dfsz34 #58177 üzenetére
Tudtommal diegho a T30-at a saját szintjén mindig is jobbnak tartotta.
Ami baja volt a T110E4-el, az a gyengébb dun dep, a nagyobb kupola, és a kisebb mantlet.
A T-30 hoz viszonyítva a T110E3-nál is fent állnak ezek a dolgok.Bevallom, még csak teszten próbáltam őket, de hogy a T110E3 "messze brutálisabb", az nem igaz, max. kicsit más stílust követel.
BTW.
Tegnap este fel akartam volna tölteni egy replayt, de ha a "login"-ra kattintok, egyszerűen nem csinál semmit az oldal, minden más működik.
Ma este megint próbáltam, de ugyanaz a helyzet.
Találkozott már valaki ilyennel? -
jr1994
addikt
válasz
dfsz34 #57985 üzenetére
Én is szólok akkor pár szót a havi küldetésről, majdnem nulláról kezdtem én is az új accot.
Annyi előnyben vagyok hogy az akcióban vettem 7 nap prémet, így azért jobban lehet haladni. A 100 aranyba kerülő garázshelynek már nem bírtam ellenállni
Tényleg kellenek a tier5 tankok, a 4-esekkel nem lehet elég gyorsan haladni. Egyébként én a 4-eseket is megtartottam, a napi duplákat összeszedni legalább.
Ennyi xp van meg eddig:
Kína 19000
Francia 40000
Német 65000
Anglia 37000
USA kész
Szovjet 34000
Japán 26000Itt tartok jelenleg. Persze hogy az USA van kész, ott már az M6 is megvan top ágyúval. A németek fognak következni.
Kína tűnik leginkább neccesnek, skillek nélküli M5A1 Stuarttal spotolni nem olyan mint a másik accban a 2 skilles 13 90-nel, meg a Type T-34 is elég fura jószág.
A poén nálunk az,hogy otthon két accban hárman csináljuk a küldetést. A másikban jobban állunk vele
Ott jóval bővebb a választék. IS-6-ot is összeszedtük anno.
Szerk: más sem tud belépni wotreplays-en? Egész nap nem engedett be
Szerk2: Viktoár, te vagy az új rekorder az általam látott, elit tankkal gyűjtött xp mennyiségében
-
Diarmand
senior tag
válasz
dfsz34 #57651 üzenetére
Óóó neked pedig külön köszönöm, hogy máris eldöntötted, hogy mit teszteltünk gyakorlóban és mit nem.
BiA/Ventis elit tankokat, nekik megfelelő full elit és skillezett tankokkal csak BiA/Venti nélkül. Gyorsulás, fordulás, toronyforgás, töltés, miegymás.
Az igazzy különbség köztünk az, hogy amiket mi teszteltünk, azok biza száraz tények, nem ilyen tingli-tangli vélemény, hogy 20 (pff) csatából én aztat mertem észrevenni, hogy jobban megy a meccs ha csokikát használok, mert pontosabb lesz tőle a tank-MODERÁLVA!-
[ Módosította: #40993792 ]
-
Bingisz
addikt
válasz
dfsz34 #57651 üzenetére
Én voltam az elkövető.
A Tank Inspectorból vannak kivéve az adatok. Most, hogy végeztem az éretségikkel, csinálni akarok egy rendes nagy összesítőt is. De eddig ahogy nézegettem, a BIA-t simán üti a célzásjavító/látótávot növelő skill. Ha esetleg meg DPM kell, mondjuk CW-re, akkor ott van a kóla. -
Diarmand
senior tag
válasz
dfsz34 #57641 üzenetére
Te valami író vagy, hogy állandóan kisnovellákban regélsz, ráadásul olyan dolgokra reagálsz, amiket senki nem kérdezett/írt? Nem tűnik fel?
Írták, hogy mennyit gyorsít a töltésen a BiA+Venti kombó. Én kijavítottam a dolgot. Ennyi, slussz, passz.Ez meg milyen hülyeség már?
Statisztikailag kimutatható a bia+venti hatása, de persze ez nem ilyen egyszerű.Mit akar ez jelenteni? Btw ez pontosan olyan egyszerű, ahogy azt leírtuk, ennyit és ennyit gyorsít a töltésen.
A placebo szó, gondolom ismerős neked. Az ágyú nem lesz pontosabb tőle, majd biztos lemegy 0,37-ről a pontosságom 0,36-ra a prémcuccok miatt
Még csak azt sem lehet mondani, hogy a lövész fog pontosabban lőni a célkörön belül, mert erre csak a WG képes hatni, nem mi, holmi teával és pudinggal. A célzás sebessége lesz gyorsabb egy minimálissal.
A több sebzés/több xp mantra a kedvencem. Nehogy már az aktuális eredményeidet ráfogd a csokira meg a kólára, mert lehidalok. Az nem lehet, hogy éppen akkor jobb volt a csapat, bénább az ellenfél, éppen akkor nem vitt félre az RNG, jobb hangulatban voltál és ezer más ok, mikor a prémkajával, biával, ventivel nézted az eredményt? Simán lehet. Egy kifullozott tankkal is megyek neked 200 sebzéses csatát 85 xp-vel ha éppen akkor beüt valami a kismilló okból, ellenben egy stockkal is le tudok hozni meccset ha éppen olyanom van. Most akkor miről beszélünk?
Nem fog semmi sem múlni azon a 0,159 secundumos célzássebesség gyorsításonNem mellesleg 20 csata a semmivel egyenlő ha a wotban akarsz valamit hosszútávon (csak így van értelme, a fentebb említett tényezők miatt) bizonyítani, ehhez menj 200-at külön külön, az már releváns eredmény lesz.
-
jano_77
nagyúr
válasz
dfsz34 #57641 üzenetére
Egyik nagy klános tag csinált egy kimutatást az új T8 event ajándék tankjára nézve:
EZT kapta eredményként. -
ddt500hu
veterán
válasz
dfsz34 #57551 üzenetére
Ne vetítsd ki az érzelmeidet másokra. Én is szeretem a mozgékony tankokat de még jobban azokat amik marha nagyot lőnek. És ennek semmi köze a fejlődéshez. Ha 10k csata múlva jó játékos leszek akkor is szeretni fogom a hevy tankokat meg a TD-ket és azok között kevés az igazán gyors.
Random csatában a KV4 jó tank a lassúságával együtt. -
Mister_X
nagyúr
válasz
dfsz34 #57515 üzenetére
Nálam ott borul a történet, hogy én nem vagyok a bokorban gubbasztós fajta, megyek előre, ha meg kell állni, akkor vagy közel az ellenség, vagy bevárom őket egy sarkon. A pályák sem akkorák, hogy olyan nagyon kibújhassanak a látókörből, ha pedig a bokorban van az ellenfél és a camoja miatt nem látom, akkor teljesen mindegy, hogy van-e rajtam csigaszem vagy sem.
Off-topicban lett linkelve egy 110 ász menet (Északnyugat), itt van egy másik (Ruinberg).
Egy tankomon volt optika, a T-34-1-en, valamint majd az AMX 13 75-ön lesz, meg esetleg az ELC-n, hogyha nem tudom majd mire költeni a pénzem. AMX 12t-n csigaszem van, mert azzal be kell állni valahova hálóstul és akkor lehet flankelni.
Tizedmásodpercekkel pedig nem viccelni, van amikor azokon múlnak egy-egy pofonok az ellenfélnek, ne adj' isten fragek veszhetnek el, a prémium kaja sem dísznek van a legénységnek. A fenti videón is, ha nem csípek bele ennyiszer a tigrisbe meg a Caernarvonba, akkor a caern lehet nem unja meg a végén a menetet és veti ki magát "csak még egy sebzés az XP-ért" alapon.
Majd haladok a TD vonalakon meg a francia heavy-n, lehet rászokok a csigaszemekre, de egyelőre nekem totál felesleges. Kipróbálni nem fogom 110-en, az biztos, ha másért nem, mert nincs kedvem megsemmisíteni valamelyik komplex felszerelést.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
dfsz34 #57353 üzenetére
Én sem akarom, hogy kivegyék. Minden tankkal, támadóban is és védőben is nagyon jól lehet boldogulni, főleg, ha a csapat is támogat!
Sőt, Westfielden is kérem vissza az Assaultot, mindegy, melyik körrel. (Volt a régebbi, erdőszéli foglalókör - ott imádtam az erdőkempereket leszedegetni, meg volt a későbbi, mikor állt a híd. Azt tán mégjobban imádtam.) Miért a legélvezetesebb, legkevésbé kemper módokat szedik ki? Az agyilag retardáltak pártján a WG?
HGyu
-
dvids
aktív tag
válasz
dfsz34 #57353 üzenetére
Banyek nem mondod, hogy ki akarják szedni? A Sand River az egyik kedvenc pályám, azon bármilyen tankkal lehet jól teljesíteni, mindennek meg van a lehetősége és az assaultot is szeretem rajta, védekezni, támadni egyaránt fun... nem lenne kiegyensúlyozott? Hát nem tom, azonos képességű csapatoknál talán előnyben a védekező fél (ha másért nem az időkorlát miatt), de így érzésre nem volt vele gondom sose.
Olyan kevés pálya készül manapság ami ilyen szép nyílt, minden új map tele van teljesen lineáris harci helyzetekkel, sokkal nehezebb jól teljesíteni medium és light tankokban, a Sand River üdítő kivétel, szerettem hogy sokszor rak be oda ha be van kapcsolva az assault mód. -
scyllarus
veterán
válasz
dfsz34 #57268 üzenetére
Ha szidni kell őket, hívjatok
egyébként imádom a "ti is játszhattok vele, ne sírjatok" szösszeneteket. Csak aki szeret focizni, nem biztos, hogy kapus is szeret lenni... Az egy másik játék. Hasznosak, kellenek, de ne legyen már 5 a pályán egyszerre... És ne magyarázzák meg a belét kifutó középpályásnak, hogy milyen nehéz dolga van, amikor egy meccsen néha 15-ször is labdához ér, és fut összesen 50m-t a 90 perc alatt...
Én még win 3.1 alatt artyztam, csak azt még aknakeresőnek hívták akkor -
Diarmand
senior tag
válasz
dfsz34 #57287 üzenetére
Szerintem úgy működik - bár tényleg nem tart sokáig megnézni, max két meccs -, hogy ha kilövik a tankot, de egyik embered sem volt előtte kilőve, akkor ergo, túlélte a legénység, csak maga a tank nem. Ha viszont úgy lőnek ki, hogy két embered hiányzott (mert pl telibevert egy FV 183), akkor az a két tag, halottnak számít, ergo fele xpát kapnak.
Mondja is a parancsnok ha kilőnek, hogy ...everyone, get out! -
Th1sN04ll
senior tag
válasz
dfsz34 #57268 üzenetére
Hát kisseb fabódékat el lehet takarítani, plusz én egyhiteltem már jgpz e100-at is, minden attól függ hogy találja el az ember! Vannak ivesebben, és laposabban lövő tüzérek is pl az orosz 10-es és a német laposabban lő, így jobb lehetőséget biztosít akkor ha ap van betárazva, a brit az ívesen lő, és brutális szplessel operál /sacc 10m/
Én ilyewn pihenésből szoktam tüzérkedni, sajnos nagyon a csapatra vagyunk utalva tüzérként, és hát mostanában nem az a trendi hogy a csapat aggyal gondolkozik... plusz nem egy pályán konkrétan használhatatlan a tüzér, ha csak nem td ként használja az ember, de ahhot se páncél se célzásidő se pontosság nincs
-
jano_77
nagyúr
válasz
dfsz34 #57258 üzenetére
Ez a kapáslövés megtalálható a normál tankoknál is.
Nem egyszer tapasztaltam saját "bőrömön" vagy csak szemtanúja voltam, hogy vannak olyanok - általában az enemy-nél -, hogy tök mind1 mit csinál, betalál! Szal volt nem 1x olyan, hogy az ellenfél fordította a tornyát felém, még szinte rám se fordult - hol van még akkor a célzókör szűkülése? - de úgy eltalált, hogy csak pillogtam. Persze én meg csak akkor találom el, ha totálisan beszűkült a célkeresztem. Ez totálisan WG. -
scyllarus
veterán
válasz
dfsz34 #56948 üzenetére
Igen, nyilván bénák voltak, mivel nem szabadna rálátnom a testére, ha jól használják. Azt hiszem, abban egyetértünk, hogy igen sok a béna a játékban, lehet rájuk alapozni
Mondom: Tigrissel 1x gyulladtam (246 csata), T29-cel egyszer sem (135 csata).
Tigrist nem emlékszem, hogy gyújtottam volna (bár lehet, nem emlékszem minden csatámra), US heavyt rengeteget, KV-1/KV-1S/IS-t is jó párszor. Nem reprezentatív felmérés, én így jártam velük -
K6000
aktív tag
válasz
dfsz34 #56783 üzenetére
Van!
Tesómnak szoktam besegíteni, 4 tank van a garázsában amihez nem nyúlhat hozzá. Amikor megkapom általában a keredit 10000 vagy alatta szokott lenni, lőszer csak annyi amennyi a tankokban van, a depóban semmi eladható, és van még 6-7 üres garázshely (prémium napok 0). Némi bosszankodás után nekiállok ezzel a 4 tankkal kreditet gyártani. Az a feltétel, hogy csak akkor segítek ha ez a 4 tankot úgy találom a garázsban ahogy hagytam
Az XP ezeken a tankokon nem számít, mert minden ki van fejlesztve, a legénység fejlődik bennük...A tankok a következők:
FCM36 Pak40 tier 3 prém tank, ezzel szoktam kezdeni az első kör garantált 10000 körüli kerdit (8000-14000 között hoz) a költség 500 kredit alatt van.
Valentine AT igen jól hoz a konyhára, ha tier 4 vagy tier 5 csatába kerül. A titok, hogy az AT Gun MK. IV ágyút kell használni. Gyorsan tölt, pontos, a nagy és kemény ellenfelekhez meg szoktam vinni 10 prémium lőszert aminek 180mm páncélátütése van, ami mindenre elég.
SAu 40 A 105 mm löveggel használom, ha meglövöm a hp-m kétszeresét akkor már szépen hozza a pénzt, ami ezzel az ágyúval nem nagy művészet. A tier 3-4 tankok többsége 1 lövés. A nagy 300-400 méteres távolság az ideális, mert a HE gránát ekkor a tank tetejére esik (mint az artyk esetében) és garantált a pusztítás. Ha valaki 100 méternél közelebb kerül akkor sajnos bukta van, bár van ebben a tankban 2db HEAT lőszer de az olyan drága, hogy inkább a dicső halált választom, és lövöm tovább HE-vel. Nem ritka a 10000 - 18000 kredit
Matilda Ez a tank amivel, igen szélsőséges csatákat lehet menni. Ha a csapat partner (ritka tier 4 csatában) akkor nagyon jó köröket lehet menni sok kill, sok kredit. Ha a csapat gyenge, vagy nagyon jó akkor sajnos 0 közeli köröket lehet vele menni. Ha a csapat nagyon jó akkor a csata véget ér mire a pálya feléig elérünk, ha nagyon gyenge akkor meg az első tankok között leszünk akit felderítenek, és kapjuk az arty lövéseket. Ritkán használom, inkább csak mókázásra...Játszható még a SU-76 is de olyan sajnos nincs a garázsban.
Tehát rögtön 3 tankot tudok mondani neked tier 3 farm tanknak, Valentine AT, és a SU-76. Van még egy igen brutális dög amit a saját garázsomban tartottam egy ideig, és igen jól hozza a pénzt ha megtanulsz vele játszani. Cruiser MK. II howitzer ágyúval, és ugyanúgy kell menni vele mint a SAu 40 csodával. Hihetetlen demage csatákat lehet menni vele.
Ez egy 9 kill, és 1668 demage csata volt, de az 1000 demage közeli érték nem ritka. 12000 - 20000 kerdit között lehet keresni vele prémium nélkül. -
-
Kotomicuki
senior tag
válasz
dfsz34 #56822 üzenetére
Én is!
Mivel írtad, szereted a képeket, mint bizonyíték, ezért rakok fel egy másikat, még kezdő koromból (sokáig ez volt a rekordom, amit a Pz. IV-el is csak nagy sokára tudtam megdönteni), hátha ez már elnyeri a tetszésedet:
Azok a régi, szép idők... (jobb alul és ez sem prémium acc-os eredmény!)
Mint írtam, C III-al (igen, ez is OP gép
) is lehet ilyet futni, ahogy az összes többivel is!
(Ha tényleg elmerültél volna az FCM-ben, akkor tudhatnád, hogy periszkópon és álcahálón kívül semmilyen, érteles modult nem lehet rá felrakni - ezek összköltsége pedig 150/300k kredit, amit ezek nélkül is kitermel, egy fél délután alatt...)Alacsony tier-ben a "Holnapra akarom, de inkább még ma!" hozzáállás a legnagyobb hátráltatója a jó eredmények elérésének. Sajnálják a legénységképzésre a 25k-kat, a ventilátorra az 25/50k-t, de legfőképpen azt, hogy 10-20 csatánál, amibe a következő gép kifejlesztése kerül, többet menjenek az adott járgánnyal - már csak a kreditgyűjtés miatt is. Így meg sem tudják, hogy mi az adott tank erőssége/gyengéje, a játékmechanikáról, az állandóan - és hátrányukra - változó térképeket sem ismerik meg.
Végül, ott állnak a nap végén az épphogy kiszenvedett T5-ös, modulozatlan, full stock gépezetükkel és várják a csodát, ami persze, hogy nem fog bekövetkezni!Nagyon is jót tenne, nem csak a kezdőknek, ha az alacsonyabb tier-ekben több időt töltenének el, mert az itt megszerezhető tudás és sikerélmények nélkül - alacsony szinten könnyebb jobb eredményt elérni - a magasabb osztályokban is csak a szenvedés fog rájuk várni, az egyre inkább vérprofisodó mezőnyben!
Azon kívül, ha T8-ban óhajtja (elkezdeni) megtanulni azt, amit T2-5-ben kellett volna, akkor apuci/anyuci kreditkártyája is kevés lesz az így/emiatt keletkező költségek fedezésére - a sajátján kívül...Ha már jártál magasabb tier-ekben, akkor tudhatnád, hogy ott sem ingyen adják az 1k (nem prémiumos) XP fölötti eredményeket, legfeljebb az alap indul magasabbról - pl. T2-ben ha nem csinálsz semmit az 50 XP, míg T8-ban, ue már 200 ér, innen indul a számláló (ha, legalább a csapat csinált vmit)...
Ennyivel lehet kevesebb XP-t gyűjteni az alacsonyabb tier-ekben! -
jr1994
addikt
válasz
dfsz34 #56816 üzenetére
Maximálisan egyetértek. Kb 300-350 csatás accon akarom megcsinálni a Superpershinget, és egy szenvedés a low tier gépeket húzni. Később persze, ha már jól áll az acc és hemzsegünk a kreditben sokkal könnyebb, de én is pl csak a tier4 (és inkább afeletti) gépeken engedhetem meg magamnak a 75%-os legénységet mert egyszerűen alig jön a kredit. Az a szerencsém hogy a hétvégén T1 heavyvel begyűjtöttem az összes nagy javítót, csomószor a megemelt bevételt meg a sebzésre járó napi 3*75000 kreditet, így van némi tartalékom de az 5-ös tankok mondjuk elég drágák, ha többet is akarok venni.
Igyekszem olyan új ágakat kihúzni amik az első accon nincsenek meg, az angol 4-es matilda úgy tűnik jó lesz, franciáknál viszont muszáj lesz BDR-re beruházni mert a B1 elég szörnyű. KV-1 is kellene, úgyhogy ez érdekes lesz. Mondjuk a kínai és a japán kivételével legalább már a 4-es tankok megvannak. A lényeg hogy jól át kell gondolni mit csinálunk. A napi duplák nálam így már számítanak szerencsére. Itt olvastam valakitől hogy valamelyik nemzetet kéne felpörgetni és begyűjteni az egyik adag prémiumot, azzal meg tovább gyorsítani az xp farmolást, valószínűleg én is így fogom csinálni.
-
jr1994
addikt
válasz
dfsz34 #56740 üzenetére
És egy full új accnak mit ajánlasz/ajánlotok? Alig van free xp-m, alig van kreditem (jó 1 millió de tier 4-5 tankokra hamar elmegy majd) és gyakorlatilag csak az amcsi heavy vonallal foglalkoztam eddig, van egy frankó stock M6-om
meg megtartottam a T1 Heavyt új legénységgel. A többi ággal kb csak akkor kezdtem foglalkozni amikor megjött a hír a küldetésről. (Most nézd meg M6 megint T8-ban
)
Van amúgy még T-28, B1 () Marder II, Medium III. A kínai és a japán 2-es szinten van.
-
-
dvids
aktív tag
válasz
dfsz34 #56723 üzenetére
Azt nézve, hogy 7200 goldból megvehető a SP, biztosan volt akciózva is már, úgy még olcsóbb lehetett. 5x75e XP viszont marha sok még kocka embereknek is szerintem, ráadásul én úgy képzelem mindenkinek van olyan tankága, amibe bele se kezdett, vagy nem szereti, nem szívesen csinálja, ahhoz meg elég rossz órabér, hogy az ember szenvedjen érte.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
dfsz34 #56684 üzenetére
Én általában zöld, vagy jobb játékosoktól kapok csak aranyat (nem csakIS6-ból), és ha szóvá merem tenni, akkor legjobb esetben is "büdös balkáni noob" vagyok, akinek nem telik drága lőszerre...
Az IS6-nak pedig nem az átütése szar, hanem a pontossága. Simán megeszek bármit, amivel összekerülhetek, ha a golyó oda megy, ahova célzok, ám utóbbi gyakran nem történik meg.
-
Simi37
őstag
válasz
dfsz34 #56401 üzenetére
Kb 8.10ig kaptál nagyon keveset és fizettél sokat: Egyszer begurult jó régen az artys lövésbe egy elc (kilőttem fullhp-ról) és 12k-t fizettem bírságnak. Amikor engem szedtek ki pont ugyanígy kaptam ~1k-t kompenzálásnak.
Jött 8.11 és utána csak annyi bírságot fizettél/kaptál amennyit belelőttél/belédlőttek arányosítva a teljes javítási árhoz és sebzett/kapott hphoz. A prém a bírságot és a kompenzációt is 50%al növeli. -
LZs?!
aktív tag
válasz
dfsz34 #56304 üzenetére
@dfsz34 & Szepi1979
Ha obj268 a cél, akkor maradhat a biztonságos elhelyezés, mert még azzal együtt is gyakran kapok ammorack lövést. Mi lenne anélkül?
Ha obj263, akkor viszont teljesen felesleges, én még soha nem kaptam vele egylövéses ammorack halált.
Szerintem mire ez a crew T9/T10 magasságába ér, majd belefér még akár egy skill-reset is; és még úgyis a 3. szettnél fognak tartani. Addig viszont kár egy nem funkcionáló perk-re pazarolni több száz csatát.
Egyébként az orosz TD-k mind támadó jellegűek és ilyen esetben a javítás fontosabb, mint az álca. Javításra is gyúrni kéne a legényeknek.
A SU-100 esetében igen is meg nem is. A 122-essel T6/T7-es csatában van elég penje és view range-e, hogy távolabb maradjon.
-
Bingisz
addikt
válasz
dfsz34 #56225 üzenetére
Az a +11 pen pont viszi már magabiztosan az IS7 alját, ami az általános viszonyítási pont tier 10-eknél. A 12.8-as ágyúba soha nem kellett gold, anno a goldammo korszak előtt is volt 2700 átlaguk a jó játékosoknak a maussal. Vicces, hogy ma már ott tartunk, hogy aminek nincs 270 penje és 2,5 sec alatti célzásideje, abba már kell a goldammo...
Engem az zavar, hogy arra aki sokat sebez egyből rámondod, hogy goldozik, pedig nem így van. -
Bingisz
addikt
válasz
dfsz34 #56217 üzenetére
Mert az E100-nak a 15 centis ágyúval van értelme. Viszont E100-ba azért kell gold, mert annak tényleg kevés az átütése. Mondjuk alapból az E100-ban is AP-t használok, mert a HEAT érzékenysége nekem nagyon nagyon zavaró.
A 12.8-as ágyút szerintem a fórum összes tagja ismeri tapasztalatból, szóval nem kell róla mesélned.
Szóval szerintem aki abba az ágyúba goldot használ az a goldspammer kategóriába esik. És 90%-ban biztos vagyok benne, hogy a jó játékosok is így gondolják. -
unravel
őstag
válasz
dfsz34 #55507 üzenetére
"Azt viszont akkor hova tegyem...megvárja, hogy lőjek és az ellenfél 1 lövéssel kiszedhető legyen...és akkor lő csak?"
Az legyen az ő dolga. Lehet, hogy Küldetése van vagy Szakértő medálra hajt vagy szereti a top gun medálokat.
DE:
Ez a te szempontodból tök lényegtelen. Én sem szólnék bele a játékstílusodba. A lényeg hogy sokat sebezz és a meccs összesítésnél Győzelem legyen írva.Az, hogy ezt melyik tankkal csinálod és hogyan azt rádbízom. Kellemes puffogtatást!
-
Remus389
veterán
-
Simulacrum
senior tag
válasz
dfsz34 #55123 üzenetére
Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó. Nos odakerültem Erlenbergre, méghozzá északra. Ebben a replayben pedig minden benne is van. A te igazad és az én igazam is, így szép.
Én igazam: Mindenki spotolva van, aki a vár felé megy. Spotolom a domb alját, spotolom az egész dombot és szépen halad a csapat. És jön a te igazad kiszed az arty, de még hogy. Mocsok dolog ez, mert állítom, ha nem szed ki, akkor én lehozom ezt a meccset, még a gyenge E75 és a stock gépem ellenére is. Egy éppencsak sárga játékos artyban simán eldöntheti a meccset, ezért mondom még mindig ez a játék fő rákfenéje. -
jr1994
addikt
válasz
dfsz34 #55326 üzenetére
Győzelem!
Csata: El Halluf
Jármű: Bat.-Châtillon 155 55
Szerzett tapasztalat: 744
Szerzett kredit: 27 196
Csatában elért Achievement: Kiváló sofőr jelvény: "3. osztály"
Küldetés teljesítve! Jutalom:
Prémium időtartam hozzáadva: 3
Kompenzáció T2 Light Tank
arany 750
Férőhelyek hozzáadva: 1 -
-
Drenadar
veterán
válasz
dfsz34 #55292 üzenetére
Nekem is fáj ez a kell kredit adjunk el egy 10es tankot 3 millas veszteséggel...
Ha nulla kredit van lehet menni t1el vagy menni és játszani a t29el az is hoz pénzt... Vagy venni egy pár nap prémium fiókot vagy egy tankot. Én az 5os prémium tankokat is szeretem pl és hoznak azok is pénzt -
törölt tag
válasz
dfsz34 #55136 üzenetére
Az, hogy a jobbik csapat győz, már nem a terepviszonyok hibája. Persze, lehet úgy módosítani a pályát, hogy ezt minél jobban meg kelljen küzdeniük. WG-nél úgyis azt értik balanszolás alatt, hogy minél közelebb hozzák egymáshoz a sok tomato és a kevés jobb játékos nyerési esélyeit. Szvsz. idegesítő, mikor sorozatosan nem tudod lehozni a csatákat mert annyira random a csata kimenetele.
-
csapee
őstag
válasz
dfsz34 #55123 üzenetére
Egy gyors kemenyfeju tankal meg lehet probalni a varfal vegenel levo melyedest, a varra tornnyal ralatsz, meg lohetsz is. A dombot meg lanctalp felkinalasal lehet spotolgatni, nincs az a td aki nem probalna meg
Mondjuk 3-4 support tank kell aki tavolabbrol szedegeti a bator rusholokat.
-
Simulacrum
senior tag
válasz
dfsz34 #55123 üzenetére
Akik a kastély melletti házakhoz mennek, azok el se érnek oda, mert D2-ből folyamatosan spot alatt vannak. Minél hamarabb oda kell érni és nincs esélyük a házakhoz érni. Az arty természetesen kiszedhet onnan, folyamatosan mozogni kell, ez tény. Fogok majd feltenni replayt ha odakerülök, hogy én hogyan csinálom. Természetesen ha arra az oldalra kevesen jönnek, akkor semmi esély, de ez minden térképen így van.
Nem játszom védést-támadást manapság, de én kezdettől fogva mondom, hogy támadni ezerszer könnyebb, egyszerűen azért, mert a védők kis helyre tömörülnek be, nincs mozgásterük. Védeni egyértelműen úgy kellene, hogy támadni kell védőként is. De mivel ez a mód a legjobban random csapatfüggő ezért egyedül játszva nem igazán szeretem bekapcsolni, mert hiába tudom mit kellene csinálni egyedül kevés szokott lenni.
Rég néztem már QB-t, de T49-el való csata nekem nem mérvadó, ott még nagyon gyenge csapatok vannak. Magas tierben nem látok gondot ezzel a térképpel, de majd megfigyelem az ottani statisztikám.
-
törölt tag
válasz
dfsz34 #55123 üzenetére
Erlenbergen a védők helyében a nyugati oldalon B2-őn erőltetném a harcot. Szerintem ott a face-to-face harcnál jobb helyzetet nem lehet kialakítani. Ennek ellenére sokan szerencsét próbálnak a dombon. Néha bejön, de ettől még kockázatosabb taktika, mint bevállalni a húsdarálót.
-
dvids
aktív tag
válasz
dfsz34 #55123 üzenetére
Jó hát persze, ha éppen T34-gyel vagy, de azért lássuk be: kevés tankkal lehet olyan marha jól hull downban ott elszöszmötölni. Ráadásul kell spot, az erdőből a TD-k akár észrevétlenül is rommá lőhetnek, némely arty is elég lazán be tud lőni oda a sarokból. Lehet ott működni persze, de nehéz onnan továbblépni és csak egy-két tanknak van ott hely. Szóval elég komoly akadály onnan továbbmenni.
-
dvids
aktív tag
válasz
dfsz34 #55115 üzenetére
Tudom, hogy van gázló, de a lényegen nem változtat, mert átkelni ott se tudsz. Illetve tudsz, csak minek, ha kimozdulsz a takarásból szétlőnek a TD-k az erdőből. Nagyon prímán védhető keletről a bázis. Ezért nem érdemes nyugaton támadni, hiába könnyebb az ottani védelmet bedarálni. Én még most sem értem miért mennek mániákusan nyugatra támadni az emberek. Szerintem alapvetően nem lenne nehezebb dolga a védőknek a támadóknál, csak a legtöbb játékos nem túl taktikus. Amikor két jó csapat találkozik össze és nem csak az északnyugati sarokban zajlik a meccs akkor igen érdekes küzdelmek alakulhatnak ki és a védők a rövid idő miatt előnyben vannak.
-
Simulacrum
senior tag
válasz
dfsz34 #55110 üzenetére
Szerintem semmi gond nincs azzal a pályával. Lentről kezdve jobbra kell menni, föntről meg szintén jobbra. D2-ben van egy kis dombocska, onnan azonnal lehet az egész ellenséget spotolni, aki a vár mögött akarna elmenni. Már ezzel simán nyerni szoktam, ha arról kezdek. Esélye sincs csak a nagyon furfangos TD-knek eljutni a kis dombig a vár mellé, akinek esetleg van annyi sütnivalója, hogy nagy ívben kerül és nem közvetlenül a vár mellett akar elsuhanni, de ez tapasztalatom szerint ritka. Amúgy a kis dombon feltűnő tankot azonnal lehet D2-ből spotolni meddel is. Szerintem akkor játszik jól az ellenfél ha nem a vár felé indul, hanem ahogy írtam a másik oldal felé.
Kimondottan szeretem Erlenberget. -
dvids
aktív tag
válasz
dfsz34 #55110 üzenetére
Hát assault módban én támadóként se mennék nyugatra, mert értelmetlen. Hiába pucolod ki a komplett nyugati oldalt, a híd egy nagyon veszélyes csapda és az északkeleti sarokból (valamint a keleti dombokról akár) könnyedén bevédhető a bázis. Mind védőként, mind támadóként mindig keletre megyek.
-
Angel1981
veterán
válasz
dfsz34 #53873 üzenetére
Ok, értem, köszi!
Akkor ez valami bug lesz - esetleg azt lehetne még kipróbálni, hogy modok nélkül is előfordul-e, de már felraktam őket, úgy néz ki (kopp, kopp, kopp!) hibátlanul működnek, úgyhogy már inkább nem piszkálom.Ha sikerül megoldani, azt légyszi írd meg!
Köszi!BTW.
Már elmúlt a chat ban-od, ugye? -
Angel1981
veterán
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
dfsz34 #53823 üzenetére
Gondolom a fű jelzése mesterlövész módban elől vetted ki a pipát helyesen. Nem tudom segít-e a dolgon, de ellenőrizd le nem-e rakta azóta vissza a játék, nekem a FOV értéket ötször kellett beállítanom mire elfogadta és ebben egy komplett játék újraindítás is benne volt.
-
Viktoár
addikt
válasz
dfsz34 #53645 üzenetére
Nagy kár mert biztos téged is húztak már ki a sz@rból tüzérek.Nem véletlenül írkálják a csetre is hogy arty help meg tűztámagatást kérne ide-oda.
Valóban,nem egy klasszikus támadó egység de azért tud meglepetést okozni 1 vs1-be is.
A múltkor (S-51-el voltam) letámadott egy full hp-s jagdtiger,elbújtam egy ház mögé.Átrongyolt a házon és ahogy megláttam szemből belelőttem,szegénynek addig tartott a csata.
Közelre tudnak ütni,távolra a 7-800-as dmg a jellemző.Néha 1000 felett van,az már egy ritka jó találat,lehet örülni neki.
Én ha tüzérrel megyek,igykszem felmérni hogy hova kell támogatás vagy nagyobb tűzerő.Nyílván ahol gyengébben állunk azt az oldalt fogom támogatni hiszen a másikon elméletileg erősebbek vagyunk.Figyelem a tankokat is hogy melyik mikor lőtt és kb mikor tud megint,illetve hogy melyiket kell hamarabb leszedni.
Például ha a csapattársa(i)m harcol egy full hp-s maus illetve egy 600-as foch ellen akkor nem a maust kezdem aprítani hanem kiszedem a foch-ot hogy a csapattársam letámadhassa a maust.
Az esetek többségében bejön de így is a csapaton múlik a java.
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
dfsz34 #53645 üzenetére
Nem kell bántani minket, csak azzal a lehetőséggel élünk amit a WG adott se többel se kevesebbel, én szeretek puffogtatni. jó poén, aki tartósan tüzérkedik az tudja hogy mi függünk a csapattól, és plusszba ott van a célzásidő is aminek a végére biztos hogy a potenciális jelölt elmászkál
Sokat artyztam cw-n is meg soloban is, nekem felüdülés kicsit, annak akit telibeverek már annyira nem de ez van ezt kell szeretni
Mindegyik tankfajtának meg van a maga szépsége ennek is, és a bemutatott pikcsőrökön még ap-val nem is lőttem, pedig az még viccesebb tud lenniTier 9-ig kb ha eltalálok valakit az mehet cigiszünetre
-
emre
veterán
válasz
dfsz34 #53558 üzenetére
XVM a legfrissebb, benn van az xc fájl, a fiók aktív a fontok frissítve, az xvm auto updaterrel sem történik semmi. (vállvonogató szmájli)
Ilyennek még nem találkoztam, pedig nem szoktam megijedni ha utána kell nézni valaminek, és dolgozni kell rajta, de ez most úgy néz ki kifogott rajtam.
(#53565) dfsz34
Nem, a code.xvm-ről van a cucc, meg innét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest