- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
popey37
addikt
válasz
jano_77 #204094 üzenetére
az egy dolog, hogy nem találjuk el, de amikor odaverek neki 303mm átütéssel és zsinórban 4x lepattan, na az már igen idegesítő tud lenni.
párszor visszanéztem a lepattanó lövedékeket, 10-ből 9x a test pattintott. ugy látszik ennél a tanknál nem müködik a 3 kaliber szabály. az obj 268 152mm kaliberű, a tizes ebr 40mm páncéllal rendelkezik. az már majdnem 4 kaliber szabály lenne, ha lenne ilyen.
de pattantam már le róla a JPZ E100-al is, 420mm gold, 170mm kaliber.
szóval ezt a light csodát jól eltolták odafenn, és az a baj, hogy nem is fognak hozzányúlni, mert nem mernek. -
Scheff
tag
válasz
jano_77 #204079 üzenetére
Pedig szívesen bömböltetném a Sabatont, a Nightwisht meg a Two Steps From Hell-t az adások alatt, de ez van.
Ha tippelnem kellene, akkor pár év múlva a Twitch is oda fog jutni, mint most a YouTube, hogy mehetnek a zenék, ha megfizeted a jogdíjat. Mellesleg ha zeneszerző lennék, akkor én sem biztos, hogy örülnék annak, ha valaki az én zenémmel csinál showt, -és ezzel bevételt magának.
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #204079 üzenetére
Nem a twitch törli őket hanem a streamer ha fél attól hogy örökre bannolják a fiókját.
Három magyar cikk a témával kapcsolatban:
Újabb Twitch-dráma: Ezrével törlik a streamerek klipjeit és videóitVeszélyben a streamerek a copyrightos zenék miatt
Rengeteg twitch streamer csatornája került veszélybe
Az utolsó cikk elég részrehajlóan fogalmaz és gúnyosan említi, hogy sok streamer azzal védekezik, hogy ebből nekik nem volt bevételük és hogy inkább örülniük kéne a jogtulajdonosoknak az ingyen reklámnak. Pedig a legtöbb esetben tényleg ez a helyzet. 99%-ban nem a zene miatt nézi az ember az adott streamert, a zene csak háttér viszont számtalan eset volt hogy stream nézése közben figyeltem fel egy számra, ha nem néztem volna a streamet soha az életben nem találtam volna rá az adott előadó munkáira és ezzel nem vagyok egyedül, ez elég gyakori eset.
Scheffet régen néztem akkoriban eléggé figyelt rá, hogy milyen zenét rakhat be ha ez nem változott akkor ő nincs veszélyben. Ha jól tudom Quickybaby is figyelni szokott erre így ő sem fog törölni szerintem.
Amit eddig láttam a főbb wot streamereknél:
skill4ltu, circon, mailand, orzanel mindent töröltek!
Daki a klipeket törölte az adásokat még nem. Pedig mennyi emlékezetes klipem volt mentve tőle, már sosem láthatom ahogy mélytorkozott egy banánnal.
CarryBarry, SirFoch, iyouxin, marty_vole még nem töröltek semmit. -
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #204005 üzenetére
Utóbbi kb fél évben nem nagyon klánoztam. Az előző kampányt is kihagytam, szóval most nem nagyon vagyok képben az ilyesmivel.
Naptárat nézve mostanában esedékes egy kampány. Június és júliusra szerintem beraknak egy ranked szezont és egy nagy cw kampányt. Szerintem a ranked jön előbb vagyis a kampányt én július elejére várom, de ez csak az én spekulációm, ettől még akár kezdődhet jövő héten is. Ha tisztességes módon akarod megszerezni a chieftain-t akkor már most csatlakozni kéne a klánhoz, mert olyanokat szoktak vinni kampányra akik előtte már kicsit összeszoktak a társasággal. -
Macka
veterán
válasz
jano_77 #203840 üzenetére
Nyilván nem éri meg, egyik "tank" sem ér meg ennyi pénzt. Arra gondoltam, valószínűleg rosszul fogalmaztam, hogy ez a tank mennyire fog szerintetek a mostani metában OP-nek számítani. A sima ISU 152-t szeretem, megy is vele a játék szépen, és az is tud 750-es dmg-t osztani. Ez miben jobb annál? (Azt leszámítva , hogy creditet lehet vele farmolni, de most nem ez a lényeg).
-
válasz
jano_77 #203810 üzenetére
@tomic: Kutyafejű kollégámmal egyetértve, ha tier7, akkor Panther M10. Jó kis dög, tier8 felé nem megy, mert tier limites. Egész pontos, mozgékony, korrekt látótáv, szuper legénységképző az E50 ágra. Amúgy nem túl pehelysúlyú darab, ezért lehet vele rammolgatni is, ha arról van szó. A kreditet jól hozza.
-
zodo
nagyúr
válasz
jano_77 #203691 üzenetére
Igen bukhattál ....de ha elérted a ponthatárt akkor elég nagyban értesít.
-
ooloo
őstag
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #203523 üzenetére
Ráadásul amit látsz az csak a töredéke a csataszámának mert 3-4 accounton játszik rendszeresen. Van a régi saját acc-ja ruszki szerveren, most csinált egy teljesen f2p acc-ot szintén ruszki szerveren, van az eu acc-ja és rendszeresen játszik valamelyik nézője acc-ján is.
Most ebből él és egész jól megy neki a szekér. Tehát amikor játszik tekinthetjük úgy mint ha a munkahelyén lenne és "dolgozna". Kb annyi időt foglakozik a wot-tal mint egy átlag ember a munkájával.Régebben egyébként sokkal jobban rá volt függve a játékra. Szegény családból származik, az anyja 3 helyen dolgozott hogy be tudja íratni a fiát egy jó kijevi iskolába hogy elkerüljön a kilátástalan ukrán vidékről. 15 évesen került fel a fővárosba addig azt sem tudta mi az az internet és mobilja sem volt. A koleszban megismerkedett a wot-tal és egész nap ezzel játszott folyamatosan, annyira sokat játszott hogy kidobták a koleszból. A szülei ennek nyilván nem örültek, nagy nehezen elérték hogy visszavegyék a koleszba. A kis iyouxin viszont továbbra is sokat játszott, de most már pénzért. Accountokat csinált amiket aztán eladott és mások acc-ját húzta pénzért hogy tudja fizetni a net-et és tovább tudjon játszani ...
-
e-newsee
addikt
válasz
jano_77 #203450 üzenetére
Dettó. A gyógypakk (ha van), az pedig a 4-es, mert az meg közelebb van a WASD-hez. Ha a harmadik csomag az auto tűzoltó, az pedig mehet a 6-osra, mert ahhoz nem kell gombot nyomni. Ha pedig valahol nagy és kis javítót is viszek, akkor a nagy is a 6-oson van nálam, mert annál is csak rácsapok, és nem kell utána nézegetni, mit kell javítani. Ritka, de pár tank igényli. Pl a Revonál is két javítót használok, mert 10 csatából 1-2 alkalommal tuti, hogy tornyot lőnek neki, és nem tudom forgatni. Murphy pedig gondoskodik róla, hogy ezt rögtön egy láncolás javítása után kapjam.
-
dokee78
félisten
válasz
jano_77 #203440 üzenetére
Csiga szemet használok,mert nem valami nagy a látótávolság optikával sem.
Így bokorból sunnyogok egyelőre.Azért tettem 6. érzék direktívát,mert akkor még úgy állt,hogy a hozzá kapott legénységgel fogom,használni.
Viszont bele tettem a Bat Chat legénységet (6. Skillt húzom).
Nem tudom a Lorraine 40t vagy a Char Futur lehet jobb a kopasz legénység húzásra. -
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #203420 üzenetére
Szeretem a Kpz 50t-t. Főleg azért mert egyedi kinézetre és játékstílusra is. OP-nak nem mondanám. Ha már az amx 30-cal vetetted össze akkor meg kell jegyezni hogy majdnem ugyanannyi a töltésidejük, de az amx-nek 390-es alfája van a Kpz 50t-nek meg csak 320. 9-es tankok között kifejezetten alacsony a Kpz 50t dpm-je. A standard b-vel töltésidőt és dpm-et összevetni nem érdemes mert az táras tank.
A páncélja elég troll, de nagyon nehéz jól beforgatni, néha minden beüti néha meg minden pattog róla. A 8 fokos gundep a valóságban sokkal kevesebbnek tűnik a torony, löveg és test speciális elhelyezkedése miatt.
Kis érdekesség, hogy a Kpz 50t 2700 átlag sebzésre és 60% wr-e csak 2200 wn8-at ad, míg a T55A 2300 sebzésre és 52% wr-re 2700 wn8-at. Vagyis sokkal jobb teljesítményre kevesebb wn8-at ad a Kpz 50t. Erre nyilván az a magyarázat, hogy sokkal magasabban van az átlag vele, mert egyelőre jobb játékosoknak van még csak meg. A T55A-t többnyire már sikerült beszerezniük a gyengébb játékosoknak is.
Egyébként a T55A szerintem erősebb tank mint a Kpz 50t. Ennek kicsit ellentmond hogy jobb az átlagom a Kpz 50t-vel de erre az a magyarázat, hogy azzal csak akkor játszottam amikor jól ment a játék, a T55A-t meg sokszor elővettem olyankor is amikor rossz passzban voltam. Sokszor a T55A-val csináltam meg a napi 1 csatát a tokenért és az első csatában még bot szoktam lenni bemelegítés nélkül, ezek a közel 0-ás csaták meg lehúzták az átlagot. Koncentráltan játszva mind a két tankkal 2500 körüli átlagot tudnék, de a T55A-val könnyebb játszani. -
Barcelona95
tag
válasz
jano_77 #203420 üzenetére
Én csak az AMX 30-cal tudom összehasonlítani, de attól szerintem gyengébb.
Az AMX 30-nak kisebb ugyan a penje, de csak ~0,4 mp-el tölt tovább és 390-es alfája van.
Az 50t ágyúja papíron jó, a valóságban nem, össze-vissza lő és kicsiket is sebez.
A sebessége jó, de érzésre az AMX 30 jobban gyorsul.
A toronypáncél viszont elég erős, tud pattogtatni. -
lacibacsi
addikt
válasz
jano_77 #203297 üzenetére
A Frontline-ban használt tankjaimon kikapcsolom a legénység fejlődés gyorsítását. Egy-egy FL hét +150-200 ezer átváltható XP-t jelent, pedig nem is játszok túl sokat... A karácsonyi "felesleges" goldból néha szoktam átváltogatni, de most is van 1,5 milla átválthatóm nekem is...
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #203080 üzenetére
1) Egyáltalán nem debileztelek le. A szövegkörnyezetből teljesen egyértelmű volt hogy melyik T92-ről volt szó, azt írtam hogy akinek nem világos belőle az debil. Te is megértetted, hogy melyik tankról van szó így nem vagy debil.
2) Szerintem nincs olyan kezdő játékos aki azt a szöveget úgy tudta volna értelmezni, hogy a light-ra gondol és nem az arty-ra így a posztod nem segítésnek hanem szőrszálhasogatásnak tűnt.
3) A fogalmazás módja nem oktató hanem kioktató volt.
"Egy kis light mondjuk jó sokáig kattintgathatott, mire levette a HP-d harmadát!?
Biztos, hogy a T92 amerikai tier8 light volt az és nem a szintén amcsi T92HMC arty?"
Ha tényleg segítő szándékkal oktató jelleggel írsz akkor annak megfelelő stílusban fogalmazz és akkor nem veri ki másoknál a biztosítékot a megfogalmazás módja!
-
galervin93
addikt
válasz
jano_77 #203081 üzenetére
Igen
Képes
Voltam
Visszakeresni
"Scorpion"
Keresőszóval
Meg egy Ctrl+F a nevedre - nem olyan bonyi ez.Illetve:
"Egy szóval sem írtam, hogy nem értettem miről beszél a kolléga, csak gondoltam egyértelműen írjuk le a dolgokat, pláne akkor, ha van egy hasonló nevű másik tank is a játékban!"Szóval a szálka meg a deszka, vagy mi.
-
galervin93
addikt
válasz
jano_77 #203066 üzenetére
Papa. Te annyi zöldséget hordasz sokszor össze, és mégis ezen akadsz fenn.
Erről mit gondolsz?
Amióta bekerült a játékba még egyszer sem írtad le a nevét helyesen. (Tegyük hozzá elég sokan mások sem.) Pedig a Scorpion az egy 7-es amcsi TD. A Skorpion meg egy 8-as német.
Na megyek haza, pusszantás, degecen megtaláltok! -
KisApám
addikt
válasz
jano_77 #203041 üzenetére
Szerintem Berlint a legkönnyebb végigvinni. Rohangászni sem kell benne annyit (lásd Churchill, Black Prince - ha kilőnek, "rohanj" vissza lövöldözni...) 10-ből 9 csata lement rendesen végig ott.
A másik, meg hiába pingelgetek a térképen sokszor, hogy flankolni, oldalba kellene, lehetne kapni az ellent, sokan jó pár ezer csata után is szemtől szembe mennek az ellennel, és mint tudjuk, a Berlin módban nem igazán van negatív RNG-je az AI-nak... -
válasz
jano_77 #203041 üzenetére
Ja, én is a venti miatt nyomtam végig.
De amúgy volt egy ilyen Berlines csata, ahol dezertáltam, mert az agyhalott csapattárs direkt blokkolt hátulról, hogy ne tudjak fedezékbe húzódni, így kinyírtak a botok. Gondoltam, ha már ennyire hülye, akkor hagyom azt a csatát, nem segítek neki megnyerni. Én tényleg nem értem ezeket az idiótákat. Szerencsére ez volt az egyetlen eset, amikor szándékosan akadályozott csapattárs az event alatt.
-
Balcsix
senior tag
válasz
jano_77 #203018 üzenetére
Mint ahogy már múltkoriban küldtem a replayt bizonyíthatóan vannak valódi bot-ok a játékban. Főleg a hajnali órákban, amikor kisebb a játékos létszám azokkal próbálják pótolni a hiányt.
PR3MIUMxxx (a 3 db x helyén számok vannak) névvel futnak, én eddig csak tier 3-4 alatt találkoztam velük.
Általában több ezer csatával, és 2-3 darab tankkal rendelkeznek.
Volt, hogy egy játékban 4-5 darab is volt... -
-
Macka
veterán
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #202571 üzenetére
Most ezek a szülinapi cuccok mennek és lesz valami homefront-hoz hasonló pve mód. Május 25-től jún 1-ig lesz az utolsó frontline szakasz. A steel hunter augusztusban kezdődik. A naptárat elnézve a kettő kötött tehát június és július szabad, szinte biztos, hogy ebben az időszakban lesz az új ranked szezon első szakasza amivel a hírek szerint jönnek a kötvényes boltba a cserék. Ha már ilyen sokat vártál akkor várd meg ezt a júniusi, júliusi rankedet és mielőtt éles lesz a patch eldöntheted hogy az új tankok érik meg jobban vagy a mostaniak.
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #202554 üzenetére
Azért mert a küldetés jelző szekció úgy szar a játékban ahogy van.
Van egy napi küldetés ami most is aktív és van ez ami szintén ebben az időszakon belül lesz de még nem aktív.1 nap 11 óra múlva lesz elérhető ez a küldetés vagyis holnapután. Persze ahhoz hogy ezt a teljesen "lényegtelen" információt hogy mikor aktív egy küldetés megtudd még pluszban kell kattintani egy csomót.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
jano_77 #202489 üzenetére
FL-ben nem /oda még nem merészkedtem/, de randomban rengetegszer. Amikor mindkét szárnyon és középen is lenyom minket az /egyébként programozott robotnak tűnő/ ellenfél. Semmi konteó, szubjektív érzés.
Jó, mert segít lejönni a szerről. Sokadik élvezhetetlen csata után teszek az ajándék prémnapokra, és elmegyek inkább valami értelmes dolgot csinálni.
-
e-newsee
addikt
válasz
jano_77 #202362 üzenetére
Ez sem egészen jó, mert ha a mostanit is kimaxolod, akkor lesz 10 tokened az ajándékkal együtt (3x3+1). Az ajándék tokent pedig csak az kapta, aki az első szakasz első napján játszott. Akkor volt ugyanis gebasz az XP számolással, amiért adták kárpótlásnak.
De amúgy igen, 4 FL lesz, és 4 SH, és 12 tokenbe kerül egy tank. -
peterson79
őstag
válasz
jano_77 #202331 üzenetére
Jano, kezdj már járni pszichológushoz, mert a WoT terápia egyáltalán nem működik Nálad.
Olyan dolgokat vársz el ami lehetetlen és aztán bosszankodsz rajta. Az esetek 95%-ban hiába irkálsz vagy klikelsz a mapon, senkit sem fog érdekelni. Legalábbis randomban. A klánozás más, nem tudom próbáltad-e? Ott eleve hangkommunikácio van, ég és föld és még így sem nyernek mindig...Jelzem, ha valaki 10-szer pinggel rövid időn belül, akkor általában Én is kinyomom, ha hülyeségnek tartom amit jelezne, akkor meg főleg...
Engedd el ezt a dolgot, ne legyél Don Quixote.
Peace. -
kchryss
veterán
válasz
jano_77 #202324 üzenetére
Igazad van, nem a hátsó sorban hanem egy dombbal előrébb álltál.
Szerintem meg jó összevetésnek az a csata.
1) Ott is gondolhatták jogosan, hogy de jó lett volna ha a beszari light-nak van esze és spotolja a K sort. Látni hogy vannak csaták ahol te sem hozol jó döntéseket és nem úgy játszol ahogy a csapatnak jó lenne, mindenkinek vannak ilyen csatái.
2) Azt is látni hogy néha akkor is szidod a csapatot amikor erre semmi okod, csak azért mert nem úgy játszanak ahogy neked épp megfelel, lásd 15-2-es győzelem hála a "fucking retard lemming team"-nekA játékosnak akit itt szapulsz 1306 átlag hozzájárulása van ELC EVEN-nel míg neked 933. Konkrétan több az asszisztja mint a sebzése átlagban ellentétben veled, vagyis a statjából pont az látszik hogy arra használja a light-ot amire való és jobban spotol mint te és pont nem hátulról szokott lövöldözni.
Kb olyan őt kiemelni és szidni a spot teljesítménye miatt mint ha én versenyeznék usain bolt-tal, ő elesne és eltörné a bokáját én meg mondanám hogy nézzétek ez a majom nem is tud futni ...Egyébként amit az egészben nem értek az hogy ahogy abban a régi csatában úgy itt is nyertetek tehát nincs ok senkit szidni. Ha bukjátok a csatát és azért bukjátok mert a light nem spotol akkor teljesen megértem a mérgelődést, de ha nyertek, te kapod a legtöbb xp-t egy csomó sebzéssel meg killel vagyis egy jó győztes csatán vagy túl akkor kit érdekel hogy mit csináltak a többiek?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged