- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
UEFI-hez nem kéne kapcsolódnia a hibának, de nálad egyértelműen a mobil oldal jön be asztali böngészőn (3 vonalas menü jön be nálad, úgynevezett hamburger menü, mobilnézetben kellene csak bejönni). Próbából ki lehetne kapcsolni az AMP / mobilnézetet, majd a böngészőben cache ürítés után már tippre jól fog bejönni.
Amúgy a képeden baromi kicsinek tűnik a felbontás, milyen kijelző az?A gördülő sáv ottléte alapján gondolom, nálam az kint van jobbra a francba...
Valamiért az oldal nálad egyértelműen azt gondolja, hogy mobilról nézed, kis méretű kijelzőn, ezért jön be a mobilos oldal.
Ha van cache-ért felelős plugin akkor érdemes lenne abban is üríteni a cache-t (most nézem ez megtörtént, akkor kapcsold ki ideiglenesen az egész Swift Performance plugint).
BTW hogy feedback is legyen, nálam bejön rendesen az oldal. -
Skynet258
veterán
Nem valami ilyesmit szeretnél? Feed-ekből behúzni cikkeket és a saját oldaladon megjelentetni ezeket? Itt 7 ilyet is bemutatnak.
-
Skynet258
veterán
A Divi önmagában tök jó és tetszik nekem is, próbálgattam én is nemrég. De a magazin stílust nem olyan egyszerű összerakni vele, illetve erre adtak ki külön egy témát - ahhoz viszont nincs kódom venni meg már vettem témát amit használok és szeretem azt is. Szóval a Divi jó dolog csak nem mindenhez és meg kell találni webshopként hogy kell összesakkozni (így láttam meg jó pár helyen, hogy a Woocommerce-t ajánlják).
Emlékeim szerint vannak demó cuccok a Prestában, de amúgy nagyon adja magát. Nekem az volt az első webshop motor a kezeim között és simán megoldottam mindent amit szerettem volna, pár nap próbálgatás után. Ezek a cuccok azért eléggé felhasználóbarátra vannak hangolva, csak akkor kell komolyabb html/CSS és egyéb programozói tudás ha mélyebben bele akarsz nyúlni. Amit ugye vagy megtanulsz magad, vagy kiadod fejlesztőnek és pénzért megcsinálja. -
Skynet258
veterán
A Prestashop ingyenes, max ha olyan modul kell neked hozzá akkor az lehet fizetős. A Prestashop egy webshop motor. A Divi egy theme/builder. Divi mellé Woocommerce-t szoktak használni mert így a Divivel tudod szerkeszteni a kinézetet amivel szép dolgokat össze lehet hozni, de így mindkettő fizetős lesz értelemszerűen. A Divi önmagában nem webshop motor, bár látom ragaszkodsz hozzá és mindenképpen meg akarod venni.
Nekem nem a Divi jutna először eszembe az tuti, ha webshopot akarnék csinálni.Ezzel együtt a hellowp.io tudtommal nem kamu, így vehető onnan.
-
Skynet258
veterán
Én saját tapasztalatot írok le aztán levonod belőle a konzekvenciát amit szeretnél.
Jó pár éve megvan a blogom, és ahhoz kapcsolódóan lett igény egy webshopra. Én tök ingyenesen oldottam meg (kivéve a tárhely kérdés ugye de az adott volt), Prestashop. Sima webshop élhető felülettel, emlékeim szerint a backend is magyar volt (ha ez szempont). Könnyű volt összerakni, én egy relatív zárt közösségnek (az olvasóimnak úgymond) árultam, így bizalom volt, előre utalással vásároltak telefon tokot, fóliát, ilyeneket, tehát nem nagy értékek. De lehetett volna utánvét is, vagy van bankkártyás modul is hozzá valamennyi pénzért.
Nálam ez így tök jól működött, tudtak vásárolni, kaptam róla emailt, minden azonnal történt, automata mailek a vásárlónak, szóval minden adott volt. Számlázást nem ebben csináltam, Kulcs-szoft terméket használtam.
Megszületett a kisfiam és emiatt ez abbamaradt, de amíg tartott teljesen jól működött. Nézz utána mert lehet kezdésnek simán elég nálad is, aztán majd ha megtanulgattad a dolgot bővülsz, átállsz másra.
Divi ehhez nem kell egyáltalán, az nem webshop motor csak egy theme.Bérelni akkor bérelnék ha sok cuccom van (sok ezer) és kell az ottani support, illetve van lehetőség egyedi igényeket lefejleszteni is náluk (sok pénzért).
-
Skynet258
veterán
Staging-re van plugin amúgy nem fizetős? Valamit találtam a múltkor de a teljes funkció pénzes volt csak, és látom most erről van szó, hátha.
Aham, ezt találtam anno, de a gombnyomásra élesítés az eredeti helyére az már premium.
-
Skynet258
veterán
Annyira nem necces, nézegettem én is, a szolgáltatóm adott ajándékba elementorhoz fizetős addonokat, astra pro-t, meg Divi-t. Előtte annyira én sem ismertem ezeket de szórakoztam már velük pár órát, nem rosszak és ugye itt is egyből látod amit csinálsz, szóval felhasználóbarát cuccok. Próbálgasd kicsit mert nagyon pofás dolgokat lehet benne nagyon gyorsan és egyszerűen megoldani.
Ja és rengeteg tutorial van a neten mind írott mind videós, akár magyarul is, nézz meg párat.
-
Skynet258
veterán
Most hirtelen az általam is használt Newspaper egyik demója jutott eszembe de szerintem bármivel megoldható ami full-width-et támogat. Ingyenesből megnézném a helyedben például az Elementor-t, sok okosságot tud az is (kérdés az ingyenesben benne van-e ez a funkció).
-
Skynet258
veterán
Regenerate Thumbnails-t szoktam használni erre a célra.
-
Skynet258
veterán
-
Skynet258
veterán
Srácok, némi segítség kellene. Gyorsítani szeretném az oldalam elérését, amivel most ott tartok, hogy így este hirtelen felindulásból beállítottam CDN-t (Cloudflare). Ment minden simán, cirka 2 óra alatt át is állt a name server, szóval ez király. Bekapcsoltam amit kellett, alakul a Gmetrix pontszám bár lesz ez még jobb is... Főleg a képek méretére nyafog amit meg is értek de sok képpel dolgozom az oldalon és próbálom még megtalálni a balanszot a képek mennyisége és minősége között.
Amit viszont nem értek, hogy a Leverage Browser Caching az konkrétan 0 pontos. Ha jól néztem utána, akkor itt tudnék azzal javítani, hogy a htaccess file-ba bedobom ezt:# BEGIN Expire headers
<ifModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresDefault "access plus 5 seconds"
ExpiresByType image/x-icon "access plus 604800 seconds"
ExpiresByType image/jpeg "access plus 604800 seconds"
ExpiresByType image/png "access plus 604800 seconds"
ExpiresByType image/gif "access plus 604800 seconds"
ExpiresByType application/x-shockwave-flash "access plus 604800 seconds"
ExpiresByType text/css "access plus 604800 seconds"
ExpiresByType text/javascript "access plus 604800 seconds"
ExpiresByType application/javascript "access plus 604800 seconds"
ExpiresByType application/x-javascript "access plus 604800 seconds"
ExpiresByType font/truetype "access plus 604800 seconds"
ExpiresByType font/opentype "access plus 604800 seconds"
ExpiresByType application/x-font-woff "access plus 604800 seconds"
ExpiresByType image/svg+xml "access plus 604800 seconds"
ExpiresByType application/vnd.ms-fontobject "access plus 604800 seconds"
ExpiresByType text/html "access plus 600 seconds"
ExpiresByType application/xhtml+xml "access plus 600 seconds"
</ifModule>
# END Expire headersEz megtörtént, mégsem segít látszólag semmit.
Mit rontok el? -
Skynet258
veterán
válasz
CharlieDrop #6450 üzenetére
Igen, elsőre direkt nem akartam belepiszkálni. Csak felraktam és hagytam, hogy éjjel cache-elje az oldalakat. Aztán mondom rányitok pár bejegyzésre és akkor derült ki, hogy csak a placeholder van ott, maguk a képek nem. Érdekesség, de ha rákattintottam akkor behívta a képet nagyban ahogy kell, de alapból nem volt ott semmi.
-
Skynet258
veterán
válasz
CharlieDrop #6448 üzenetére
Most már megjelennek mert kikapcsoltam a cache-t... csak így ugye nem történt lényegében semmi. Ha visszakapcsolom vélhetően megint eltűnnek.
Lehet theme inkompatibilitás is azt meg sosem fogom tudni kideríteni...
-
Skynet258
veterán
-
Skynet258
veterán
A Fast Stone féle nekem is eszembe jutott mert régen használtam, de az leginkább átméretezi (arra amúgy tök jó). Esetemben maradna a fizikai méret csak a file nagyságát szeretném csökkenteni - egyébként ez a Riot látszólag befagy de közben dolgozik szóval nem is rossz. És egy 280Mb-os mappából tele képekkel csinált 88MB-ot úgy, hogy ha kiesik a szemem sem látom a különbséget két kép között (direkt nézegettem őket egymás mellett meg váltogatva). Szóval ez járható útnak tűnik úgy érzem.
Amit még ki kéne találnom, hogy anno bekapcsoltam az oldalon, hogy készítsen el mindenféle méretű bélyegképet - mondván ki tudja mit változtatok az oldalon és akkor legyen meg. Na hát így van egy kép és arról készül vagy 20 másik különféle méretekben... Ezt a funkciót ugyan ki tudom kapcsolni de a már legenerált képek ugye ott vannak a tárhelyen. Van most 20GB tárhelyem ugyan, de ha sikerülne rendet tennem ezen a szinten is akkor lejjebb mehetnék egy csomaggal ami már forintosítva is jelentkező előny lenne.Ahh de baromi sok idő ezt rendberakni... Sokkal jobb ha az ember az elején tudja már mit akar majd meg hogy... De hát első oldalam volt így csak próbálkoztam (meg még most is bőven csak próbálkozom).
-
Skynet258
veterán
Hát passz, én sem figyeltem általában a képek méretére meg ugye nálam is elég hangsúlyosak a képek, fontos a normális minőség.
Már azon gondolkozom, hogy ftp-n lementem az uploads mappát, átszaladok valamilyen jó minőséggel dolgozó, Win alatt futó képoptimalizácós programmal a képeken, megnézem a végeredményt és ha minden ok akkor csak visszamásolom ftp-n és ezzel felülírom a mostani képeket. Így optimalizáltam, megmarad a kontroll és tuti nem csesződik el semmi.
Persze ezzel a gyorsítótáras problémát nem oldottam meg de mégis kisebbek lennének a képek látható romlás nélkül. Ezzel azt is kivédeném, hogy az ingyenes kép optimalizálók ugye csak x darabig működnek aztán vehetem a prémiumot.
Már csak az a kérdés Win alatt min végezzem ezt el ami jó minőség és tud batch-ben dolgozni... Riot-ot néztem így hirtelen de az első mappánál összefagyta magát. -
Skynet258
veterán
Sziasztok,
némi segítség kellene, az oldalam betöltési sebességén szeretnék javítani. Visszaolvasgattam és láttam a Swift Performance ajánlott, így feltettem a Lite változatot, éjszaka elszöszölt a cache felépítésével. Viszont ma látom, hogy rengeteg bejegyzésnél a képek helye ugyan megvan, de maga a kép nem jelenik meg. Töröltem a gyorsítótárat és a képek megint ott vannak. Jártam már így régebben emlékeim szerint és emiatt hanyagolom is a különféle ilyen jellegű megoldásokat, de jobb lenne inkább a probléma gyökerét megtalálni mert ennek nem így kéne működnie...
A képeket is szeretném kissé optimalizálni, ehhez az Imagify-ban gondolkozom, de ha van egyéb ötlet szívesen veszem.
Előre is köszönöm! -
Skynet258
veterán
Ezt a Gutenberg szerkesztőt próbálgattátok? Nekem elég furának hat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ASUS TUF Gaming F16
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest