Hirdetés
- iPhone topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
Sziasztok! Szeretnék végre saját oldalt indítani (illetve asszony is régóta kérlel, ha már "IT-s vagyok"), de bevallom valahol folyton elakadok.
Nem vagyok webes szakember, utoljára kb. 20 éve hegesztettem weboldalt Dreamweaverrel, majd teljesen másfelé indultam el az IT-s pályán.
Mivel a csapból is az folyik, hogy minden hülye két kattintással tud ilyesmit csinálni, gondoltam annyira bonyolult nem lehet. Arra is eljutottam, hogy jó eséllyel a WP megfelel nekünk, jó eséllyel elleszünk az elérhető template-ekkel. Proof of conceptet össze is dobtam Azure-ben, oké.
A kérdés inkább az, hogyan lesz ebből olyan weboldal, amivel ki lehet állni a nagyközönség elé. Pl. ma már mindenhol szembejön a cookie szabályzat, meg ilyen adatvédelmi tájékoztató, olyan disclaimer, magyarán inkább kezdem magam jogásznak érezni, és ettől meg is fájdul a fejem nem kicsit. Jól sejtem, hogy ezek tényleg kötelező elemek, ha nem akarom megütni a bokámat? Nade akkor honnan akasszak le ilyeneket? Valahogy kétlem, hogy random jóska a blogjának indítása előtt ilyeneken agyal.
A másik probléma a többnyelvűség. Ezt a template-nek kellene lekezelnie jól, vagy mire számítsak ha többnyelvű oldalt szeretnék készíteni?
A harmadik meg talán némi control freakséggel kapcsolatos: de szeretném kézben tartani az egész backendet legalább SQL backup/restore szinten. Én nem tudom értelmezni az olyan szolgáltatásokat, hogy "gyere hozzánk, ne félj, bízd ránk az adataidat." Én szeretném látni, hogy hol vannak az adatok, szeretnék róluk napi mentést készíteni, és gond esetén visszaállítani. Ez gondolom szolgáltató függő - a fent említett Azure próba csak egy teszt volt, hobby célra egyáltalán nem költséghatékony, szóval most a Bluehosttal szemezgetek. Van velük tapasztalata bárkinek?
Lehet így elsőre ez sok, viszont megköszönném, ha beavatnátok egy "boomert"
a WP világába, a fentebb említett gyakorlati problémákra fókuszálva. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Z Flip 4 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Samsung Galaxy S20+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest