- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
"Így van, ahogy írod. Minden bejegyzés, oldal, beállítás és adat az adatbázisban tárolódik,"
Akkor ezek szerint az összes weboldal esetén, amiket csináltam, elég 1x megcsinálni BackWPuP-pal a TELJES mentést, és utána, egészen addig amíg nem változtatok a Custom CSS-en, a plugin-ek és a WP verzióján, elég CSAK az adatbázist menteni ahhoz, hogy a Bejegyzések és Oldalak biztonságban legyenek? Köszi előre is!
-
spiritex
veterán
Köszi a válaszokat!
Igen, arra szerettem volna rákérdezni, hogy biztonsági szempontból nem rossz megoldás-e.A pontos helyzet pedig úgy volt, hogy volt egy fő x.hu domain, aminek a html file-jai a public_html-en belüli xxx könyvtárban voltak (/home/x/public_html/xxx), meg volt egy x.com add-on domain, ami biztonsági célt szolgált, és a korábbi admin csinált neki egy yyy könyvtárat a public_html-en belül és mindig átmásolta oda az összes file-t az xxx könyvtárból. Mindkét domain tehát egyszerre élt és a saját könyvtárából futott...
Én annyit csináltam, hogy az x.com add-on domain-nek csináltam egy külső aaa nevű könyvtárat, a /home/x alá (tehát a public_html-en kívülre), így lett egy /home/x/aaa, ezt hozzárendeltem cpanel-ben az x.com-hoz a régi /home/x/public_html/yyy könyvtár helyett és ide telepítettem a WP-t, a fő domain-t pedig cpanel-ben átirányítottam (Permanent 301-es móddal) az add-on domain címére. Ez így mennyire jó vagy gáz megoldás? (Azért csináltam így, hogy a fő domain-nek megmaradjon a html file-szerkezete és az átirányítás törlésével, bármikor vissza lehessen állni az eredeti html oldalra, ha a wp-t feltörnék, vagy bármi történne vele.)
-
spiritex
veterán
A WordPress biztonsági kalauz – Feltört oldalak helyreállítása cikkel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- "...a fertőzött oldal a public_html könyvtárban található fő domain, akkor szinte biztos, hogy az összes addon domain is fertőzött, mivel ezek gyökérkönyvtára mindig egy mappa, ami a public_html-en belül található."
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy mi van akkor, ha egy munkánál úgy oldottam meg a sima HTML-alapú oldalról -> WP alapú weboldalra történő áttérést, hogy meghagytam a régi public_html könyvtárban levő file-okat, és a wordpress-t a public_html könyvtárral egy szinten levő (általam létrehozott) könyvtárba telepítettem, tehát nem a public_html-en belülre?
- a másik kérdésem pedig az, hogy a cikk további részében nem esik szó a bejegyzések és oldalak visszaállításáról, csak a wp-core, a plugin-ek, a téma, az uploads mappa, a wp-config.php és a .htaccess fájl visszállításáról? Ennek mi az oka? A bejegyzéseket és oldalakat nem kell külön visszaállítani, mert az adatbázisban vannak benne, ami a szerveren van?
Előre is köszi!
-
sz.j
nagyúr
Sajnos vertikális elrendezésű menü-plugint (legalábbis olyant ami tetszene, én sem találtam, ezért is kértem a segítségedet. De hátha lesz valakinek egy jó "ötlete".
Amivel viszont régóta "szenvedek" az a pixeles képek ...
Igaz, már rég elhatároztam, hogy újakat csinálok, de (szerencsére) erre nincs időm vagy energiám, ezért átmeneti megoldáskén jó lenne ha lehetne valami programmal a javítani ezeket a képeket.
Egyáltalán létezik ilyen progi (természetesen nem a photoshop-ra gondolok)? -
spiritex
veterán
Nagyon köszi a rávezetést, hogy ez egy olyan Demo slider, ami annyira korlátozott funkcionalitású, hogy 0 beállítási lehetősége van. Ezért felmentem ftp-vel a slider könyvtárába, lecserélem a régi képeket a megfelelő felbontású társaikra, és voilá, "job done!". Köszi szépen!
-
sz.j
nagyúr
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget, mert a javasolt & karakter törlésével megszűnt a hiba.
(eddig is tudtam, hogy "penge" vagy a témában, de hogy ennyire azt nem sejtettem .., tudni azt, hogy a & karakter okozza a hibát és az hol van nem semmi)
Viszont azt megkérdezném, hogy mi okozhatta/mi válthatta ki a hibát, mert ilyen gond eddig nem volt?
(Ráadásul csak véletlenül vettem észre a figyelmeztető szöveget, mivel az oldal alján lévő cookie infocsík eltakarta).
Egyáltalán mindezt miért a mindenki által látható oldalon jelezte nem pedig másutt? -
adatfalo
senior tag
Én is a qtranslate-x -et tudom ajánlani, már több oldalhoz használtam és meg vagyok elégedve vele.
-
sz.j
nagyúr
"Az egyes bejegyzések tetején megjelenő kép szerintem meg csak simán egy featured image, azaz kiemelt kép, amit a bejegyzés szerkesztőjének jobb oldalának alján tudsz feltölteni/hozzáadni."
Ha bekapcsolom a kiemelt kép funkciót akkor csak a "Bejegyzések" gyűjtőoldalon jelenik meg a kép, de ha megnyitom az oldalt ott már sajnos nem
"Flexslider" funkció nem található a beállításoknál, csak sima slider .., megpróbálok ott valamit "ügyeskedni".
-
zex
aktív tag
Igazad van ami a szolgáltatót illeti... Megfontolandó! :|
Köszi a linket, szerintem holnap átrágom rajta magam, és megcsinálom a javaslatod szerint! Nagyon köszi a gyors segítséget!!!
Lehet még egy utolsó kérdésem?
Most meg a termékek 2 oszlopban jelennek meg, korábban meg 4 oszlopos volt, de ezt elvileg nem is állítottam sehol, meg azt sem találom, hogy hol lehet ez módosítani.
-
zex
aktív tag
Na ez érdekes! Ha sablont váltok, akkor a főoldal az új sablon szerint jelenik meg. Ha rákattintok a termékeken belül az ágyakra, akkor 80-90%ban visszajön az eredeti sablon kinézete, és továbbra is csak 11 termékem jelenik meg. Ha átváltom az "Alapértelmezett rendezést" valami másra, akkor újra az új sablon kinézete jelenik meg mind a 18 termékkel és eltűnik az "Alapértelmezett rendezés" lehetősége!!!. Akkor most miva'?
-
sz.j
nagyúr
Köszi az újabb hasznos cikket, de ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.
Ha bekövetkezne a baj, azaz feltörnék az oldalt, akkor az a megoldás is hathatósan segítene, hogy az előzőekben a tárhely phpMyAdmin felületéről lementett/exportált adatbázis tartalmat (a tárhelyen lévő adatbázis törlését követően) visszatöltenénk/Importálnánk?
A fentiekkel egy időben az előzőekben az FTP-n keresztül lementett .htaccess fájl visszatöltenénk? Természetesen az oldalon lévő törlését követően. -
kiscsibe8
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséged!
Egyébként nem értem miért nem csinálja meg a google az oldalát, hogy iframeből is elérhető legyen.Más: Azt meglehet csinálni, hogy egy adott oldal iframeban ne az oldal tetejéről kezdje hanem mondjuk a végétől. (Ne kelljen oda görgetni)
-
spiritex
veterán
-
Slapy
aktív tag
-
Slapy
aktív tag
Van az admin felületen a megjelenés menüben egy olyan hogy css szerkesztése, nem tudom erre gondolsz-e és ha igen akkor miként kell használni
style.css van ez ugye ott is van a child mappában, ebbe elég az adott blokkot (lehet nem igy hívják) beleírni avagy másoljam át az egész fájl tartalmat és utána módosítsam? Jut eszembe a 224. sort is módosítani kellett és így már tényleg tökéletesek az input mezők -
Gordiann
őstag
Ellenőriztem, ugyanazt, mint a facebook megosztás lenne.
Oké, hogy ez megvan, de változtatni nem tudok rajta
Egyébként: Róla van szó, ez az aloldal
-
janesart
tag
köszi a segítséget, feltettem a weboldalam, az adatbázist is feltettem. [link]
Viszont olyan gondom van ha pl rámegyek a kapcsolat, vagy bármelyik linkre felül akkor nem jön be az oldal, vagy akkor sem ha ráfrissítek, olyan mintha hiányozna a file. Nem értem mitől lehet régen is volt ilyen de nem tudom hogy oldottam már meg. Van ötleted? -
janesart
tag
Szia
te milyen biztonsági pluginekre gondoltál?
Ha egyszer már feltőrték ezután is felfogják nem?
Van olyan amivel nem tudják vagy sokkal nehezebben?Illetve FTP ről most törőlöm le az adatokat, és töbszőr figyelmeztet a commander hogy van amit nem lehet törőlni mert nincs jogosultságom. Mit lehet azokkal az üres mappákkal csinálni? vagy van jelentősége?
A WP Content mappán, és a themesen belül egy 1.txt filet nem tudok törőlni. Lehet az a vírus amit feltettek? -
LógaGéza
veterán
Én nem ajánlanám, nekem nagyon sok rossz tapasztalatom van velük... Csak egy tesztoldalt akartunk rajta létrehozni, hogy meg tudjuk mutatni a megrendelőnek az elképzeléseinket, de sajna többet volt elérhetetlen az oldal, mint elérhető. Többször írtam a supportnak is, mivel ingyenes fiók volt, így 2-3 nap válaszidő volt, de kb mindig azt mondták, hogy épp nagy DDoS támadást kaptak, és azért nem megy... Ez volt olyan, hogy egy héten 3x is...
Azért, hogy ON is legyek:
Én meg direkt WP-re őket hallottam jó választásnak: WPNode.
-
katakomb1
tag
1. Hogyan írtam be új szöveget a footerba? Sajnos elfelejtettem, de hasznos lenne tudni.
2. Ebben a videóban van két nagyon jó kis menüpont. 7.06 résznél. Szavazás hozzáadása és Űrlap.
Ezt én miért nem látom? Ha bővítményől van szó mi a neve?
[link]3. Engem nem az eltüntetés érdekel leginkább hanem, mondjuk megakarom változtatni "WordPress Theme by The Hosts" helyett "WordPress Theme by The 'nevem'".
-
katakomb1
tag
Tényleg nem látom,mert ez a szöveg van a lábban. "Copyright © 2001-2016 Berkenye Gimnázium és Szakképző Iskola. Minden jog fenntartva.WordPress Theme by The Hosts"
<?php
/**
* The template for displaying the footer.
*
* Contains the closing of the #content div and all content after
*
* @package Mace
*/
?>
</div><!-- #content -->
<footer id="colophon" class="site-footer" role="contentinfo">
<div class="site-info clearfix">
<?php do_action( 'mace_credits' ); ?>
<?php $footer_options = get_option('mace_settings'); ?>
<p class="copyright-text"><?php echo isset($footer_options['footer_text'])?$footer_options['footer_text']:''; ?></p>
<p class="credits"><?php mace_credit_links($footer_options['hide_credits']); ?></p>
</div><!-- .site-info -->
</footer><!-- #colophon -->
</div><!-- #page -->
<?php wp_footer(); ?>
</body>
</html> -
katakomb1
tag
Kezdem kapisgálni.
Én úgy csináltam eddig, hogy oldalakat adtam és az úgy nézett ki mint egy menü. Nem használtam a menü menü pontot.
A footerban, hogy lehet megváltoztani vagy kitörölni a sablon nevét? Bementem a sablon szerkesztésbe és nem találtam meg (Ctrl+F)-el sem.
-
katakomb1
tag
Köszönöm!
Szerk: Azt megtudod még nekem mondani, hogy miért nem látom a főoldalon a komment dobozt míg amikor rá megyek a dátumra akkor megjelenik alul? Nekem az lenne jó, ha minden oldal alján megjelenne. Valamint az a dátum ne legyen ott.
-
janesart
tag
köszi a segítséget, Bocsi tudom amatőr kérdés volt de bannert még nem csináltam, azért érdekesebb de mindenki nullárol kezdi
Ezen a weboldalon kéne kicserélni a bannert. [link]
Ilyen esetben elég az ftp-n kicserél a png filet, vagy amiben készült?
Full amatőr vagyok még ebben sajnos. -
spiritex
veterán
Köszi szépen! Elolvastam a leírásodat is erről, de megnéztem, és a tárhelypark alapjáraton ezt a 301-es átirányítást végzi el a cpanel-en keresztül, úgyhogy most azt fogom használni
Nagyon köszönöm a wpszaki-n a "költöztetős" cikkedet is, mert pontról pontra követve a lépéseket, tökéletes lett a migrálás más domain alá! -
Flowtation
őstag
Szia!
Nagyon köszönöm, mindkettőt felraktam, szépen működik. A bejegyzéseknél azt vettem észre, hogy ha megosztanám a bejegyzést, akkor minden szöveget megoszt a headertől kezdve az előző hirhez mutató linkig. Lehet valahogyan változtatni, hogy a bejegyzésekben csakis és kizárólag a beirt szöveg legyen? Erre gondolok, hogy ne látszódjon se, hogy ki irta a bejegyzést, meg mikor, stb.A naptárnak nem lenne semmi különleges funkciója, közben rájöttem, hogy azokat a napokat emeli ki, amikor volt bejegyzés, egyébként jól van ez igy.
-
-
trisztan94
őstag
Zsenialis
Ezt a plugint használtam eddig: [link]
Azért tök jó ez a plugin, mert kb. pont úgy működik, mint ahogy a megrendelő akarta. Ez a variation pricing az egyetlen amivel nem tudtam mit kezdeni.
Megvettem a product addons plugint, erre nem kiderül, hogy még véletlenül sem az attribútumokból lehet megcsinálni az option-öket, hanem csinál egy KÜLÖN fület, ahol meg lehet adni a lehetőségeket és a hozzá tartozó árat. Viszont így nem tudom használni a Visual Attributes plugint vele.
Fejbe fogom lőni magam.
Azért jó, hogy mindenki szidja az OpenCartot (én is), de az pl. ezt alapból tudja, és nem kellene már órák óta ezzel szívnom.
-
spiritex
veterán
Köszi szépen! Sikerült, viszont most más a gondom, amikor aktiválni akarom a wpml plugin-t, akkor ilyeneket ír ki:
Warning: mysql_query(): Acces denied for user "@"'localhost' (using password: NO) in home/domain nevem/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 2358
Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in home/domain nevem/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 2358és akkor ezek ismétlődnek a 2362, 2372 és 2379 sorokra. A tárhely a tárhelypark, akik úgy tudom jók, mégis itt van ez a jogosultság hiba, pedig ez a plugin már felment sok más szerverre. Írtam nekik, de ugye ma hiába várom a választ...
Mi lehet a gond? Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged