- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magyarított Android alkalmazások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
Ha a tárhelypark-on a fő domain-emhez hozzáadok egy másik "ujdomain.hu"-t (nem aldomain-t!), akkor a Softaculous WP telepítésnél nem kell megadni könyvtárat ugye? Automatikusan létre fog hozni a gyökérben egy "ujdomain" könyvtárat és oda fogja telepíteni a WP-t. Félek nehogy ezt is a public_html-en belülre tegye és felülírja a jelenlegi domain-em WP könyvtárait és file-jait. Előre is köszi!
-
Primary92
senior tag
Geotaggelt fotókhoz ismertek valami jó plugint az Easy2Map Photos-on kívül? Valami olyasmi lenne jó, ami domborzati térképen, vagy turistatérképen tudja megjeleníteni (OSM alapú).
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Arra tudtok-e megoldást, hogy szállítás címnél az utcát egy legördülőből lehessen választani? Az lenne a lényeg, hogy városon belül utcánként más lenne a szállítási ár. (pizza küldés)
-
colonia
senior tag
Tudtok valamilyen jó focis NB1-es tabella plugint?
Ezt ismerem de ez nem az igazi: Soccer Info
Előre is köszönöm! -
-
The DJ
addikt
válasz
Neil Watts #2393 üzenetére
Ez így elegendő, persze át kell írni a WordPress beállításaiban is a http-t https-re és ha van utólagosan belehackelt http-ről behúzott tartalom (kép, CSS, JS fájl), akkor azokat is módosítanod kell, hogy ne jelezzen hibát a böngésző.
Írtam erről egy részletes cikket: [link]
-
Sziasztok!
Van két Wordpress oldalam egy tárhelyen.
Mindkettő megfelelő SSL certet használ. (1 a fődomainre, 1 a subra).A kérdésem a következő lenne:
Ez van jelenleg a fő WP-m htaccessében:
# SSL
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://valami.hu/$1 [R=301,L]
</IfModule>
# END SSLAmennyiben ezt az átirányítást meg akarom tenni a blog.valami.hu-nál is - hogy csak https-en legyen elérhető a tartalom - akkor elég a blog könyvtárban lévő WP htaccessbe bepakolni ezt? (a blog.valami.hu a blog könyvtárra van irányítva)
# SSL
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://blog.valami.hu/$1 [R=301,L]
</IfModule>
# END SSLVagy egyebet is kell módosítanom?
Köszi!Üdv. core2
-
CharlieDrop
veterán
válasz
adatfalo #2391 üzenetére
itthon amúgy se nagy keletje van a kártyás fizetésnek.
Egy nagy vállalkozói rendezvényre jelentkezésnél, amit tavaly rendeztek meg sokadjára, kitalálták, hogy először csak kártyával lehet kifizetni a belépőt, egy csomó ember besértődött és inkább nem ment.
Pedig ennek a rétegnek még könnyítést is jelent ez a fajta fizetési mód, mégis....
-
adatfalo
senior tag
válasz
CharlieDrop #2390 üzenetére
Világos, csak hangosan ötletelek, a kis oldalak úgy oldják meg (amíg be nem olvasztják őket vagy tönkre nem mennek), hogy kihagyják a közvetlen banki fizetést, esetleg ha az étterem rendelkezik hordozható terminállal, akkor a futár viszi magával.
-
adatfalo
senior tag
válasz
infectedmann #2388 üzenetére
Pontosan ilyennel még nem találkoztam, de szerintem minden 2. slider pluginnek van ilyen felosztású lehetősége és akkor már csak a div css-ét kell átírnod, hogy ilyen filmtekercs szerű legyen a háttér.
-
infectedmann
őstag
Sziasztok!
Az alábbi weboldalon van egy két slider. A filmkockáshoz hasonlót szeretne az egyik ügyfél a sajátjára:
balatonlelleividampark.hu/Ha elkezdenék keresgélni biztos találnék megoldás, de hátha tudja valaki azonnal a választ és nem kell slider plugineket tesztelgetnem
Köszi,
András. -
adatfalo
senior tag
válasz
CharlieDrop #2386 üzenetére
Ez egy étel rendelős ötletből indult ki. Kell egy email a megrendelőnek, kell egy az adott étteremnek(hogy ezt rendelték, ide vigyétek), és mivel az lenne a lényeg, hogy több étterem ajánlata lenne fent, így minden kategóriához más-más emailcímet kéne rendelni. (Mint a foodpanda, netpincer stb.)
És ezen gondolatmenet alapján volna jó ha a banki utalás is közvetlen lenne, de ez ami tuti drága...
-
adatfalo
senior tag
válasz
CharlieDrop #2384 üzenetére
Jaja, maga a woocommerce-es felület sok esetben hasonló (hiszen ugyan azokat a funkciókat tudja), mint ez is. Köszi!
A kérdés az, hogy van-e woocommerce-hez olyan kiegészítő plugin, amivel egyes termék csoportok rendelése esetén más email címre is küld értesítést (nem(csak) az adminnak és a megrendelőnek). Valószínű, hogy ezt kéne leginkább megoldani. Abban már nem is reménykedek, hogy bankkártyás fizetés esetén a megadott étterem számlájára utalódjon egyből a pénz (szerintem ez még a nagyoknál se biztos, hogy így van). -
adatfalo
senior tag
válasz
trisztan94 #2382 üzenetére
A css/html részét tényleg egyszerű átvinni, de nincs mögötte megírva semmi, ahhoz én meg kicsit kevésnek érzem magam, hogy nekiálljak és lefejlesszem az egészet, adminfelületestül-mindenestül, de ha van kedved és meg tudod oldani beszélhetünk róla privátban.
Egyébként ahogy a commenteket olvastam, a template szerzője is wordpress developert keres, így ha tényleg meg tudja valaki csinálni, szépen, egy themeforest template(fizetős) szintűre, akkor annak jó lehetőség, mert hiánypótló sablon lenne.
-
adatfalo
senior tag
válasz
LógaGéza #2379 üzenetére
Már megörültem, hogy találtam egy tökéletes template-et, szinte kezdtem beleélni magam, mikor rájöttem, hogy ez csak html5/css kombó, nem pedig wordpress template.
Szóval (számomra) a nehéz része még csak most jönne, mert inkább tartom grafikusnak magam, mint programozónak.
Az meg egy vicc, hogy más weblapmotorokhoz sincs, vagy ha van is 2014-es a legújabb template ráadásul arany árban.
-
LógaGéza
veterán
válasz
adatfalo #2377 üzenetére
Elvileg a progi amit használnak majd, az tud XML-ből rendelési adatokat importálni - most az a kérdés, hogy WooCommerceből tudok-e automatikusan egyéni formátumba a rendeléseket exportálni. Meg plusz variációk... Van itt még kérdés
Mondjuk ebbe a WPPizza pluginban látok fantáziát.
-
adatfalo
senior tag
-
adatfalo
senior tag
válasz
LógaGéza #2376 üzenetére
Én már többször pedzegettem a témát, szerintem 1 adott étteremnek rendelői felületet csinálni tökéletesen megfelel, és vannak már előre megírt template-ek is, én viszont olyat kerestem még régebben, mint mondjuk a netpincér vagy foodpanda stb. Ilyen viszont tudtommal nincs, szóval ezt le kéne fejleszteni, de annyi pénzem meg jelenleg nem lenne belőle, hogy rávegyem magam.
trisztan94 és Fecogame : Köszönöm a tippet, legbelül sejtettem, hogy a DigitalOcean-nél kötünk ki, hiszen minden második ajánlás ez
, de legalább nem lőttem mellé.
-
LógaGéza
veterán
Valaki csinált már pizzériának netes rendelőfelületet Wordpress alapon? Mennyire lehet jó egy ilyen rendszer WP alapon?
-
válasz
trisztan94 #2374 üzenetére
Ha már van rá lehetőség, hogy olcsóbban megkapjam az adott szolgáltatást / terméket, miért ne?
-
válasz
adatfalo #2371 üzenetére
+1 a DigitalOcean-ra. Ezen a linken kapsz $10 kezdőegyenleget, amivel 2 hónapig tudod tesztelni a szolgáltatást.
SSD-n futnak a VPS-ek, a rendszereket pedig 1 kattintással fel lehet telepíteni / újratelepíteni / újraindítani. Egyszerű és nagyszerű
-
adatfalo
senior tag
-
adatfalo
senior tag
Tanácsot kérnék.
Ti milyen szolgáltatót/szolgáltatást ajánlanátok egy olyan weblaphoz, ahol az évben 1x kb 1-3 hétig napi több száz- ezer látogató is meg fog fordulni (egy sporteseményről lesz szó) , az év többi napján valószínűleg elhanyagolható lesz a látogatottság, viszont amikor le lesz terhelve, akkor flottul kéne működnie. Az oldal átlagos tartalommal fog rendelkezni, hírek, képek, versenyzők, ágrajzok, elérhetőség stb.
Előre is köszi a tippeket!
-
The DJ
addikt
válasz
trisztan94 #2367 üzenetére
Az tény, hogy ez annyira alap feature, hogy nem is értem miért hagyták ki a fejlesztők (azaz de, értem, azért, hogy pénzt kérhessenek érte egy extra plugin formájában
)
-
trisztan94
őstag
Zsenialis
Ezt a plugint használtam eddig: [link]
Azért tök jó ez a plugin, mert kb. pont úgy működik, mint ahogy a megrendelő akarta. Ez a variation pricing az egyetlen amivel nem tudtam mit kezdeni.
Megvettem a product addons plugint, erre nem kiderül, hogy még véletlenül sem az attribútumokból lehet megcsinálni az option-öket, hanem csinál egy KÜLÖN fület, ahol meg lehet adni a lehetőségeket és a hozzá tartozó árat. Viszont így nem tudom használni a Visual Attributes plugint vele.
Fejbe fogom lőni magam.
Azért jó, hogy mindenki szidja az OpenCartot (én is), de az pl. ezt alapból tudja, és nem kellene már órák óta ezzel szívnom.
-
The DJ
addikt
válasz
trisztan94 #2364 üzenetére
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
WooCommerce variable product variations-eiról lenne egy kérdésem.
Sehol sem látom azt a lehetőséget, hogy egy adott variation megemelje a termék árát, csak azt, hogy egy az egyben lecserélje.
Tehát van X termékem, aminek a base price-a 10.000 Forint. Azonban ha a felhasználó testre akarja szabni azt a terméket és pl. más, drágább anyagból akarja kérni, akkor hozzá kellene csapni még 5000-t a termék árához.
Az egyáltalán nem opció, hogy minden variation-ra beírjam az új teljes árat, hiszen több száz lehetőség van a választott opciók függvényében.
Valakinek ötlet?
Köszi!
-
spiritex
veterán
Köszi szépen! Sikerült, viszont most más a gondom, amikor aktiválni akarom a wpml plugin-t, akkor ilyeneket ír ki:
Warning: mysql_query(): Acces denied for user "@"'localhost' (using password: NO) in home/domain nevem/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 2358
Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in home/domain nevem/wp-content/plugins/sitepress-multilingual-cms/sitepress.class.php on line 2358és akkor ezek ismétlődnek a 2362, 2372 és 2379 sorokra. A tárhely a tárhelypark, akik úgy tudom jók, mégis itt van ez a jogosultság hiba, pedig ez a plugin már felment sok más szerverre. Írtam nekik, de ugye ma hiába várom a választ...
Mi lehet a gond? Előre is köszi! -
spiritex
veterán
Azt szeretném kérdezni, hogy ha egy WP oldal admin felületére be tudok lépni, de az ftp-re nem, akkor egy bővítményt le tudok valahogy menteni az admin felületen keresztül, vagy kizárólag ftp-ről lehet? Köszönöm előre is!
-
spiritex
veterán
válasz
janesart #2329 üzenetére
-
(#2357) Gabis
Én is sokáig azt használtam, de ugyanúgy nem volt mindenre jó, ahogy az ingyenes ininet-es szerver, így aztán én is arra jutottam, hogy megéri előfizetni egy normális tárhelyre, mégha csak az első évben 100MB-ot adnak is occsón, az is elég tesztelgetésre. -
smallmer
őstag
Sziasztok,
Nem tudtok esetleg egy olyan ingyenes tárhelyet ahol a wordpress dolgaimat ki tudnám probálni? Szeretnék egy webshopot, de egyelőre csak probálgatni. Addig pedig nem szeretnék tárhelyért fizetni
köszi
-
sz.j
nagyúr
A Title Setting-nél a Capitalize Titles és a Capitalize Category Titles jelölőnégyzete "be volt pipálva", de hogy ez mikor történhetett azt nem tudom, mert eredetileg nem volt ... A kijelölés megszüntetésével megszűnt a hiba, most mindenhol jónak tűnik a title szövegének megjelenése.
Mint már előzőleg is írtam a furcsa csak az, hogy nem minden oldalnál/aloldalnál/bejegyzésnél jelentkezett a hiba, csak egy részüknél
-
The DJ
addikt
Nézz rá forráskódban az egyes oldalak title kimenetére (erre keress rá: <title>) és kiderül, hogy nagybetű vagy kisbetű-e.
Én megkukkantottam a főoldalt és ott nagybetűvel kezdődik a cím. Egy gyors kereséssel találtam egy konkurens oldalt, ahol kisbetűs a title, de náluk a forráskódban is az. Szóval akkor a SEO plugin beállításaiban kell nézelődni vagy egész egyszerűen csak átírni oldalanként a plugin meta beállításaiban a címet kisbetűsre, ha az szimpatikusabb.
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Az mitől van, hogy a Google találati listában a title szövegében minden szó nagybetűvel kezdődik, holott én kisbetűvel írtam és mentettem el? -
spiritex
veterán
válasz
infectedmann #2344 üzenetére
Világos, akkor nekem ehhez az egyszerűbb híroldalhoz nem fog kelleni.
-
infectedmann
őstag
Összetettebb albumok és galériák kezelésére és rendezésére való.
Mondjuk egy fotós weboldalnál vagy fotó portfóliónál elengedhetetlen egy profi galéria plugin az átláthatóság érdekében.
De pl. szórakozóhelyek galériájánál és jó jönnek az ilyen profi galéria kezelő pluginek. -
spiritex
veterán
Értem, köszi!
Azt meg tudnátok még mondani, hogy mire jó a nagyon összetett, rengeteg beállítási lehetőséggel rendelkező NextGen Gallery? Hiszen a gyári WP galériakészítővel is bedobom egyszerre az összes képet, ami kell az egyes bejegyzésekhez, mellé felrakok egy egyszerű, igazán lightweight Lightbox plugint, konkrétan ezt, és így meg tudom nézni a képeket szép lightbox-ban, léptetve őket vagy automatikus slideshow-ban, végtelenítve, vagy nem, stb.
Tehát mire való az a sok beállítási lehetőség a NextGen-ben, mik azok a dolgok, amikkel többet tud?
Köszi! -
_ak_
addikt
válasz
spiritex #2341 üzenetére
Feltöltéskor több méretben is elmenti a képet, jelenleg az eredetit nézed, de ha egy bejegyzésbe illeszted be, akkor lehetőséged lesz kiválasztani a beillesztendő méretet. Értelem szerűen a 'nagy' lesz a te egyedi méreted (ott lesz még az eredeti, közepes és a bélyegkép).
-
spiritex
veterán
Hellósztok, azt szeretném kérdezni, hogy ha a WP Beállításai közt be van állítva, hogy a Nagy képek mérete max. 800x450 pixeles legyen ([link]), akkor feltöltés után, ha megnézem a Médiatárban miért nem méretezte át feltöltés közben a képet? Miért 1366x768-as még mindig?
Ha ezt így nem lehet megcsinálni, akkor mi a módja annak, hogyha feltöltök mondjuk 50 képet, akkor a maximális felbontása az összes nagy képnek 800x450 pixel legyen? Köszi előre is! -
The DJ
addikt
válasz
CharlieDrop #2338 üzenetére
Hát ha nem értesz hozzá, akkor kell valaki, aki felügyeli vagy rápakolja, amit szeretnél, de ha van egy minimális Linux ismeret, akkor nem túl bonyolult belőni. Semmi rejtett költsége nincs, havi 5 dollárért van egy saját szervered, amint te vagy a rendszergazda és azt telepítesz fel és állítasz be, amit csak szeretnél. Én 10+ weboldalt hostingolok a saját VPS-emen, már ezerszer megtérült az ára, és sok gond sincs vele. Néha frissítem a csomagokat, van fenn egy ingyenes web hosting kezelő panel, hogy megkönnyítsem a dolgom plusz tettem pár extra biztonsági intézkedést és ennyi. Évek óta fut, egy perc kiesés nem volt még, van, hogy hónapokig rá se nézek.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
janesart #2337 üzenetére
Úgy, hogy az Oldalakat csak megcsinálom, grafikát csak szakemberre bízok, de nem vagyok grafikus
Amit ma du. láttam még nem volt kész, árak üres, elérhetőségek hiányos állapotúak voltak, ha azóta kész, akkor sry
(#2336) The DJ
A VPS-t külön üzemeltetni kell, nem? Vagy valami fogalmi zavarban lennék? Az egy vitruális szerver, telepíthetek rá linuxot és az túl drága lenne, hosszú távon, vagyis ha nem sikerül egy node.js-t csináljak valahova, akkor inkább egy fizetős tunnel, mint egy linux üzemeltetés
-
janesart
tag
válasz
CharlieDrop #2335 üzenetére
szia, rendben szólok :
hogy hogy gyűjtöd a grafikusokat? -
The DJ
addikt
válasz
CharlieDrop #2335 üzenetére
Szerintem, ha ilyen szinten bele akarsz nyúlni a szerver lelkivilágába akkor már jobban járnál egy VPS-el. Én Linode-nál vagyok, de sokat dolgoztam DigitalOcean-os szerverrel is, mindkettő ajánlott és megbízható kategória, az áruk sem vészes. DO-nál havi 5 dollár az alap csomag, ennyiért meg normális tárhelyet is alig kapni itthon.
-
CharlieDrop
veterán
tökéletesen egyetértek.
A JS és php tudás már csak extrém esetekben kell, a HTML/CSS pedig a grafikához.
Most egy webRTC vs peerJS/NodeJS plugint hegesztek...
Tudsz olyan tárhelyet esetleg, ahol rendszerszintű kiegészítőket lehet telepíteni, mert az előbb említett technikákhoz kell egy tunnel server...@(#2329) janesart
Ha kész az oldalad szólj, én gyűjtöm a grafikusokat -
The DJ
addikt
válasz
janesart #2333 üzenetére
Pluginnal nem nagyon lehet átszabni a sablon kinézetét sajnos. Vannak próbálkozások a tartalom könnyed szerkesztésére és bonyolultabb elemek pár kattintásos beillesztésére (lásd Visual Composer), de ezekkel sem tudsz belenyúlni a sablonba, mindössze a bejegyzés/oldal szerkesztését könnyítik meg. Egyre több prémium sablon érkezik viszont brutál összetett és profi beállítási panellel, azokon keresztül pedig szinte minden paramétert tudsz módosítani a vezérlőpulton keresztül. Az Avada az egyik ilyen közkedvelt sablon, na ott aztán nincs határ.
Ha viszont a saját sablonodnak nincs ilyen komplex beállító felülete, akkor nem marad más, mint a kézi szerkesztés. Ehhez egyébként még nem is kell annyira PHP tudás, csak egy közepes HTML/CSS. Igaz, hogy PHP fájlokat szerkesztgetsz, de neked csak a HTML vagy CSS kódot kell módosítani az esetek túlnyomó többségében ahhoz, hogy kicserélj vagy beillessz egy képet. Ahhoz, pedig, hogy megtaláld mit merre keress aktívan kell használni a böngésző beépített fejlesztői konzolját (én a Firebugra esküszöm Firefox alatt).
A referenciák egyébként jók, ízlésesek a mockupok is, bár én még tennék fel, mert ez alapján dönt a jövőbeli ügyfél, úgyhogy el kell halmozni jobbnál jobb mintákkal. Ha az oldal koncepciója eredetileg is ez a minimal dizájn volt, akkor nem feltétlenül kell jobban belenyúlni, csak én szeretem, ha egy oldal kicsit színesebb és élettelibb, de ez meg már egyéni preferencia
-
janesart
tag
-
sz.j
nagyúr
válasz
janesart #2330 üzenetére
Sajnos én is tapasztaltam az általad említett hibát az ingyenes inineten, mert van egy kísérletező WP-s oldalam ott. Sem a WP frissítéseket sem pedig pluginokat nem lehet letölteni ..., úgy látszik mintha ez az ininet sajátossága lenne.
Véleményem szerint nem éri meg WP.hez ingyenes tárhelyet használni, a "rendes oldalaink" is fizetős helyen vannak. -
The DJ
addikt
válasz
janesart #2329 üzenetére
Szinte biztos, hogy minden felsorolt probléma az ingyenes tárhely miatt van. Nem éri meg ilyenekkel küzdeni, inkább fizess ki pár száz forintot egy alap csomagért valami normális hosting cégnél, mert az ingyenes tárhelyeknél minden tiltva van, ami meg nincs az nem működik rendesen (ahogy a mellékelt ábra is mutatja). Egyébként a fehér képernyős probléma esetén engedélyezni kell a wp debugot a wp-config.php-ben, erről már írtam cikket az oldalamra. Így megtudhatod mi okozza a problémát.
A weboldaladdal nincs gond, nekem eddig tetszik, egyszerű, letisztult.
Talán kicsit keveslem belőle a grafikai elemeket. Mivel ezzel foglalkozol, ezért szerintem elférne még néhány saját készítésű grafika itt-ott.
-
janesart
tag
Meg folyamatosan az van ha bekapcsolok egy bővítményt meghal az olda. Előbb a Jetpack ot le kellet szednem mert csak fehér háttér jött be. Most feltettem a woocommerce bővítményt amit csak zipként letőltöttem és tallózással tudtam felrakni mert nem tudta magától telepíteni. Ennél is ugyan az a hiba eltűnik a vezérlőpult.
Ingyenes Ininetes tárhelyre tettem csak tesztelés, próbálgatás miatt. Lehet az is a baj? -
janesart
tag
Hmm az tök jó hogy így tudsz már.
Én grafikus vagyok, és úgy gondolom a programozás nem az én területem nem lehet mindenhez érteni. Viszont érdekel hogy wordpress-t tudjak hibátlanul telepíteni, feltőlteni tartalommal ha van webes megrendelés, mert a nem hozzáértő ügyfélnek tökéletes.
Ez a weboldalam véleményezd örömmel venném, igaz még messze nincs kész. a láblécen letörőltem a felesleges dolgokat. [link]A másik kérdésem hogy feltettem egy szűz wordpress-t és telepíteni szeretnék plugint, de a téma telepítésnél is sokszor ezt írja ki.
torefront Site Logo 1.2.0 bővítmény telepítése
Telepítőcsomag letöltése: http://downloads.wordpress.org/plugin/storefront-site-logo.zip…
Sikertelen letöltés. A kiszolgáló tanúsítványának ellenőrzése sikertelen.Ez mitől lehet?
-
The DJ
addikt
válasz
janesart #2327 üzenetére
A HTML/CSS tudásom úgy gondolom már elérte a megfelelő szintet, a PHP sem idegen, de abban azért még vannak hiányosságaim. A Javascript ismeret meg jön menet közben, akár akarod, akár nem
Én autodidakta módon tanultam meg mindent, amit tudok, rengeteget olvastam, fórumoztam és még többet próbálkoztam. Nagyon sok türelem, kitartás és elszántság kell hozzá, de úgy gondolom megéri. Az angol nyelvtudás is elengedhetetlen, mert szinte minden normális tudásanyag angol nyelvű (ezért is kezdtem el a WPSzakit, keveseltem a magyar WordPress cikkeket). Úgy indultam neki a WordPressnek egyébként, hogy már volt egy erős HTML/CSS tudásom, ezek nagyon sokat segítettek, ezen felül már akkor is dolgoztam Linux rendszerekkel és szerverekkel, úgyhogy ez is megkönnyíttette a dolgom.
-
The DJ
addikt
válasz
janesart #2325 üzenetére
Az általad a médiatáron keresztül feltöltött képek a "/wp-content/uploads/év/hónap" mappastruktúrában tárolódnak, hacsak ezt át nem állítottad valami egyébre.
Egy weboldal teljes mentésekor kell az egész wp-content mappa tartalma (de ajánlott emellé még legalább a .htaccess és a wp-config.php lementése is), ezen felül az adatbázis mentése is kötelező, enélkül lehetetlen lesz visszaállítani az eredeti állapotot, ugyanis minden beállítás és konfiguráció ott kerül eltárolásra.
Viszont ha már teljes mentés, akkor én annak a híve vagyok, hogy kerüljön minden elmentésre a tárhely gyökérkönyvtárából, úgy lesz a legkönnyebb a jövőben is visszaállítani az oldalt. Az a wp-admin és wp-includes mappa nem sokkal fogja megdobni az archívum méretét, ellenben visszaállításkor legalább nem kell majd még azzal is vesződni, hogy letölts és kicsomagolj egy WP-t.
-
janesart
tag
nem értem változott valami a wordpress-ben? Mert ftp-n nem találom a weboldal tartalmát, a feltőltött képeket stb, a content mappán belül az images mappában. Máskor ott volt minden. A weboldal működik normálisan de ftp-n nem találom az adatokat, file-okat. Ez hogy lehet? Két különböző weboldalnál is ez van ilyet még nem láttam. Ha kimetjük a weboldalt tudtommal a content mappát kell kimásolni.
Vagy az adatbázisba tárolná? -
The DJ
addikt
válasz
janesart #2323 üzenetére
Persze, keress nyugodtan, megpróbálok majd segíteni.
Örülök, hogy tetszik a honlap, kicsit háttérbe szorult az utóbbi időben, de nincs elfelejtve, nemsokára mennek ki az új cikkek.
A WordPress sablonok átalakításához elengedhetetlen legalább HTML/CSS/PHP és egy kis Javascript ismeret, ezen felül ismerni kell a WordPress sablonok felépítésének struktúráját és a WordPress APIkkal sem árt tisztában lenni.
A WordPress codex összefoglalója jó kiindulópont lehet: [link]
Ha időm engedi, akkor én is írok majd a sablonok felépítésével/módosításával kapcsolatos cikket is.
-
janesart
tag
ok ha ott tartok akkor tudnál segíteni? természetesen nem ingyen
Majd írok a honlapodra. Nagyon tetszik azt böngészem.
Szerinted hol, és honnan lehet olyan tudást szerezni hogy a wordpress témákat át tudjam úgy alakítani hogy esetleg kívánság szerint rá se lehessen ismerni az eredeti témára? -
The DJ
addikt
válasz
janesart #2321 üzenetére
Ebben az esetben nagyon valószínű, hogy valakinek le kell programoznia a raktárkészlet és a WordPress + WooCommerce közötti kommunikációt, tehát nagy valószínűséggel írni kell hozzá egy plugint. Bár nem kizárt, hogy létezik előre elkészített bővítmény bizonyos nyilvántartó szoftverekhez.
Egyébként át is lehet ültetni a raktárkészletet WooCommerce alá, tudja managelni. Lehet egyszerűbb lenne, mint kifizetni egy valag pénzt a programozónak.
-
janesart
tag
Köszi már újra lett pakolgatva a tartalom az új tárhelyre. Egy plugin telepítés után halt be az admin felület. Már nem foglalkoztam vele.
A webárúházzal kapcsolatban ha aktuális lesz felkelkereshetlek privátban?
Komolyabb szaktudást igényel majd mert a meglévő termék adatbázisukat összekéne kötbi a webshoppal, hogy a weboldal kezelje és kiírja a pillanatnyi raktérkészletet is. -
The DJ
addikt
válasz
janesart #2316 üzenetére
Tehát most átköltöztetted a weboldalad egy új tárhelyre és itt is 500-as hibát kapsz a wp-admin megnyitásakor?
Meg kellene nézni a logokat, már ha van hozzáférésed, ha nincs, akkor marad a legózás. Első körben átnevezném a .htaccess fájlt valami másra és megpróbálnám úgy, ha nem segít, akkor a plugins mappában lévő plugineket nevezgesd át egyesével és közben próbálgasd megnyitni a wp-admint. Ez a két dolog okozza leggyakrabban az 500-as hibát.
WooCommerce-re nagyon szuper webshopokat lehet építeni, persze ehhez kell egy olyan sablon, ami normálisan és naprakészen támogatja is. Aztán több ezer termék mellé már nem árt egy erős szerver (minimum VPS, de dedikált szerver lenne az ideális), az osztott tárhelyet pedig ilyen esetben el lehet felejteni. Ezen felül szükség lesz egy igen erős optimalizációra, hogy ne legyen csiga lassú az oldal és ne egye meg a szerver erőforrásait teljesen.
-
LógaGéza
veterán
válasz
janesart #2316 üzenetére
500-as hibát akár egy hibás .htaccess állomány is generálhat.
Webáruházban ugyebár WooCommerce, nekem pl az indulásnál sokat segítettek a WP-Suli cikkjei.
-
janesart
tag
válasz
infectedmann #2314 üzenetére
köszi
-
janesart
tag
válasz
LógaGéza #2315 üzenetére
Szerverhiba 500 -as hibaüzenetet jelenít meg.
A webhely problémába ütközött a(z) http://users.ininet.hu/sikeruzlet/wp-admin/ http://users.ininet.hu/sikeruzlet/wp-admin/ lekérése során. Lehetséges, hogy karbantartás miatt nem működik, vagy helytelenül van konfigurálva.A másik kérdésem hogy most kért meg egy ismerősöm hogy majd egy webárúházat kellene csinálni sok ezer termékük van elektromos cikkek. A wp-s weboldalkészítésbe nagyon kezdő vagyok még tudnátok ötleteket adni hogy hogyan kezdjem, illetve milyen klassz sablonnal? szeretnék belemerülni a sablon átvarjálásába is majd.
-
-
janesart
tag
sziasztok
Vettem egy új tárhelyet és feltetelepítettem a szűz wordpresst. Szeretném a másik tárhelyről átvinni a ész weboldalamat ide az újra, akkor nem elég a wp-content mappát átmásolnom csak? vagy a themes mappát az ftp-n?
Kell a réginek az adatbázisa is?
Máskor elég volt csak a content mappát és megjelent az oldal összes tartalma, azért nem értem most miért nem.
Ha a régi tárhelyen az ftp-n nem találom a themes mappán belül az oldalam tartalmát az mitől lehet? Pedig megjelenik az oldal összes tartalma. Mitől lehet? -
LógaGéza
veterán
Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű, nekem is elsőre ezekhez hasonló, taxonomys megoldás jutott eszembe - viszont úgy voltam vele rákérdek, hátha valaki látott már ilyet akár készen is.
Kicsit nyakatekerten írtam le mondjuk az előbb mit szeretnék, jobb lenne egy konkrét példa, pl:Első oldalon lennének termékkategóriák, pl: ingek, pólók, pulóverek, stb, esetleg kis képekkel illusztrálva. Rákattint a pólókra, majd megjeleníti a pólókat a kapható színekben, pl kék, zöld, piros, stb. Ekkor rákattint a kékre, és ekkor kiadja a kék színű pólók méreteit. Végül rányom a méretére, az eredmény pedig a konkrét termék.
Gondolom ilyen plugin nem nagyon létezik (bár szerintem eléggé leegyszerűsítené a vásárlók dolgát)...
-
LógaGéza
veterán
Szeretnék összehozni egy kattingatós, varázsló-szerű felületet, a cél az lenne, hogy a potenciális vásárló elétéved, akkor tudjon választani, pl 3 típusból, utánna kiadja a 3 színt ami a kiválasztott típusból van, majd tudjon választani méretet a választott típusú és színű termékből. Végül pedig kiadja, hogy mely termékek felelnek meg ezeknek az attribútumoknak. Az egész jó lenne, ha valami Ajax-szerű lenne, hogy ne kelljen mindig más oldalra ugrania.
Mennyire bonyolult a tervem? Merre induljak? Elsőre nekem egy taxonomy filteres megoldás jutott eszembe, csak azt nem tudom mennyire lehet egyszerűsíteni.Ja, és az egész WooCommerce adatokból táplálkozzon
-
adatfalo
senior tag
Üdv!
Egy kis SEO kérdés, ha van egy webáruházam, amiben nagyon sok hasonló (csak más teljesítményű) termék van, ergo a leírásuk 90%-ban megegyeznek, akkor milyen lehetőségem van arra, hogy a google ne tekintse duplikációnak? Én Meta NOINDEX-re gondoltam, hogy a webshop elemeire belövöm, az oldal egyéb leírásaiban úgyis ugyanúgy megtalálhatóak a termékek és a hozzájuk kapcsolódó leírások. Van erre jobb megoldás?
-
TheMarci
addikt
Sziasztok,
Az a kérdésem, hogy milyen látogató - statisztika bővítményt ajánlotok? (Melyik aloldalt hányan nézték meg, honnan érkeztek az oldalra, milyen google keresőszavakról jöttek a látogatók)
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged