- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #2848 üzenetére
amikor kiválasztok egy sor, ott az oszlopok voltak össze-vissza. Ha drag&drop oszlopokon, akkor oké, de nem jegyzi meg. Az adatforrás excelt variáltam meg, azt hiszem a 4. oszlopba raktam az elsőt, és így lett első
Nem bug, hanem fícsör -
Brezon47
friss újonc
válasz
Fire/SOUL/CD #2790 üzenetére
Köszönöm. A doksi felépítésre is gondoltam, és gyanítottam, hogy csak makróval megy, de mivel nem vagyok májer, itt próbálkoztam megoldásért.
-
wolfman
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #2783 üzenetére
Nem voltam pontos. Nekem nem elfrodított szöveg kell, hanem a szöveg iránya legyen felülről lefelé olvasható (erre most nem tudom mi a megfelelő szakszó, talán halmozott). Ezt meg tudtam csinálni, hogy elfordítom jobbra/balra 90°-al, de a betűk kerüljenek egymás alá.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #2758 üzenetére
# jerry311:
Köszi fiúk, igen, megtaláltam közben én is, h a Word a nyomtatóhoz köti a lap méretezését.
Bosszantó (számomra), mert idehaza valóban csak A/4-es a nyomtató, de szerkeszteni akartam valamit, amit bent már A/3-as méretben fogok kinyomtatni, és ez a nyomtatási méret nem pusztán csak A/4-ről A/3-ra való felnagyításból fog állni, egyszerűen egy A/3-as méretű doksiról van szó.
De megoldottam közben, beadott a Google valami találatot, ami A/3-as méretű lapot adott be a Wordbe: https://standardpostersizes.com/a3-paper-word-template/?lang=hu
-
Ellia
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #2753 üzenetére
És jerry331!
Köszi a válaszokat, korlevelre gondoltam én is de annál bonyolultabb aki látom.
Elsőre az ötlet egyszerűnek tűnt de nem az igazából, sok a változó - jól hangzik az automatizálás, de lehet több időt vesz igénybe, mint megirni mintából a dokumentumot.
Meg haverom mutat egy makros megoldást de kétlem, hogy olyan eredményt adna vissza amivel még lennék elégedve. -
A214
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2745 üzenetére
köszönöm
-
Fundiego
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2742 üzenetére
köszönöm a segítséget! megfogom nézni. maximum átalakítom az exceltáblámat eszerint.
-
Fundiego
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2740 üzenetére
ahogy mondod! így kellene . a probléma annyi h nekem az adatok az excelben nem soronként követik egymást hanem oszloponként. persze azt excelben át tudnám már transzformálni ha minden kötél szakad.
de ezt hogy csináltad? köszönöm -
válasz
Fire/SOUL/CD #2732 üzenetére
Erre nem is gondoltam, hogy utána még tudom szerkeszteni, köszi
-
válasz
Fire/SOUL/CD #2730 üzenetére
Igen, ezt próbáltam, de sajnos itt nem tudtam képet hozzáadni
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2695 üzenetére
Szuper! Köszönöm szépen!
Azt valahogy bele lehet mókolni, hogy maga a szám karaktert újra belehivatkozom a mezőn belül?
Mert ugye így, ha automatikusan 2. ábra lesz a képaláírás (mert főle beteszek egy másik képet), akkor a kereszthivatkozásban 1. ábra marad. Akkor meg már nincs értelme kereszthivatkoznom. -
slett27
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #2689 üzenetére
Sry, valóban, Office nem volt kézzel frissítve, csak a Windows 10 volt naprakész. De ezt így egy nap küzdés után megjegyeztem.
Thx mégegyszer.
-
slett27
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #2686 üzenetére
Word-ben próbálkozz ezzel. Beállítások/Speciális/Megjelenítés csoport és a Hardveres grafikus gyorsítás letiltása
Úgy tűnik ez megoldotta, de sírok. Why ???? -
slett27
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #2686 üzenetére
Excelben is sajnos mint utólag kiderült. Nagyon köszönöm a gyors segítséget !
-
gigabytman
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2683 üzenetére
Köszönöm szépen, kiválóan működik.
-
gigabytman
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2681 üzenetére
Igen, nagyon szépen köszönöm szuper.
Még egy lépést kellene hozzá írni, ha lehetséges:Amikor lefutott a csere és még aktív a kijelölés azt a vágólapra kellene másolni, mert be kell szúrnom egy excel cellába, így kiválthatnék plusz 2 klikket.
Köszönöm. -
AssAssynn
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #2678 üzenetére
Sima CTRL+C - V kombót használom, és eddig mindig jól működött, most lett vele csak valami. Szerintem azóta, amióta megjelent ez az új helyesírás ellenőrző megoldás is.
Viszont nagyon köszi a segítséget, ezt az opciót nem is figyeltem eddig, de így már biztos jól fog menni! -
gepesz13
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2672 üzenetére
-
HaZsolt
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2667 üzenetére
Azért a helyzet nem ilyen egyszerű sajnos.
-
modflow
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #2657 üzenetére
Köszi szépen.
-
modflow
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #2655 üzenetére
Akkor milyen progival lehetne 1-2 óra hanganyagot bediktáltatni magyar nyelven? -
Laox
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2650 üzenetére
De, ez az, köszönöm!
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #2621 üzenetére
Nem nem egy szegély!
Angolul rakerestem. Vazlat/piszkozat nézetben lehet csak eltávolítani.
-
peter889
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2615 üzenetére
Előbbi hsz-em kiegészítem:
Ezt írtam:"Időközben rájöttem, hogy kizárólag a szürke beolvasásnál tudok összesen 3 csuszkával állítani a beolvasási fényerőn..."
Ezt a Képszerkesztő->Szintek-nél állítottam.
És nekem itt azt írja ki a fekete-fehér beolvasásoknál, hogy "A fekete-fehér képek szintje nem szabályozhatók".(Már elnézést, hogy nem csatolok képeket, úgy biztosan egyértelműbb volna.)
-
peter889
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2615 üzenetére
Köszönöm az válaszod.
Pontosan jól értelmezed a kérdést, nagyon jó az is, hogy a képeket beilleszteted.Szóval pontosítanám a kérdésem: a fekete-fehér beolvasásnál hogyan lehet elérni, hogy a fényerő ne Alapértelmezett legyen, hanem Kézi?
Mert nálam nem lehet kézire átváltani.Időközben rájöttem, hogy kizárólag a szürke beolvasásnál tudok összesen 3 csuszkával állítani a beolvasási fényerőn, ami - ha jól gondolom - nem ugyanaz.
Megj.:
(Nyilván nem a nyomtatómról akartál írni, hanem a szkenneremről.)De hiába állítottam át az "eredeti kezelőfelület használtatá”-ra , ott csak előre lehet állítani a beolvasási fényerőn, amikor a képet be sem olvasta, tehát csak próba-szerencse alapon működik, ami elfogadhatatlan; már ha nem néztem el valamit.
Öreg szkennerem HP scanjet 2400.
És Windows 10 alatt szerencsétlenkedek.
Win 7 probléma nélkül kezelte a szkenner HP-s programjait.A HP szkennerhez a Win10 elfogadta ezt a drivert: setup_basic_2436.exe
De a HP szkennelő programját, ami Win7 és alatta használtam, nem.Köszönettel várom válaszod.
-
paolinho
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2612 üzenetére
Igen, a Fejlécet értettem, bocs.
Amikor próbáltam a Mergefield opciót beadni, akkor mindenhol átírta a World doksit Merfefield - re, és gyakorlatilag az én laikus elmém szerinti elég nagy káosz keletkezett.
Na mindegy, sikerült megoldani a problémát, bár maradtak még kérdőjelek a fejemben, de majd talán ezekre is lesz egyszer válasz.
Mindenesetre köszi, hogy segítettél. -
paolinho
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2610 üzenetére
Ezzel a modszerrel sajnos nem sikerült megoldani a problémát, viszont számomra nem megmagyarázható módon lett rá megoldás. Méghozzá a Címsor alatti első (valójában a második) sorában a Cellaformázásának szöveget adok meg. A következőkben már lehet alatta dátum a forma, mert a Törzsdoksi ez esetben már rendben aszerint írja be, ahogy a táblázatban is szerepel a formáját illetően.
-
paolinho
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2608 üzenetére
Ezt az aktuális dátum mezőben intézem? Mert nem nagyon történt változás a képernyőn Alt + F9 után sem.
Egyébként köszi szépen a segítséget! -
csferke
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2603 üzenetére
Köszi.
Nem fogom bonyolítani a dolgot és maradok a régi "fapados" módszernél. -
csferke
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2601 üzenetére
Szia!
Egy hivatalos űrlapon ilyen formában kell beírni az órát és a dátumot, naponta többször is.
A dátumot megoldottam a beépített Date Picker-el. Így sokkal gyorsabb, egyszerűbb.Ettől a felsőindexes percektől el lehetne térni mondjuk az óó:pp formára is.
Gondoltam keresek valamilyen megoldást mert minkét formátumnál "sokat" kell kattintgatni az egérrel, hogy beírhassam az értékeket.
Azt reméltem, hogy klikk az óra számra, lenyílik egy ablak 00-24-ig, kiválasztom. Klikk a percekre, szintén megjelenik egy ablak 00-60-ig. Kiválasztom és ennyi.Bármilyen egyszerűsített/gyorsított megoldás szóba jöhet. Sajnos nekem már nincs ötletem vagy csak nem látom a fáktól az erdőt.
-
csferke
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2599 üzenetére
Ezt tudom, de sajnos elég gagyi megoldás.
-
spe88
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2587 üzenetére
Inkább nekem arra volna szükségem, amit legutolsóként írsz, egy előre belőtt stílusokat szeretnék átvinni egy másik fájlba.
Nem extra stílusokat kreáltam csak a gyári stílusokat (normál, címsorok stb.) lőttem be úgy, hogy azt máshol is szeretném használni. -
zsoltzsolt
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #2568 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam..
-
kovszabolcs
friss újonc
válasz
Fire/SOUL/CD #1016 üzenetére
Szia! Szabolcs vagyok. Nem tudom, h él e még ez a topic. Szeretnék a word darabolási kérdésben további segítséget kérni.
Nekem a kódod a doku könyvtárba ment mindent.
+ valóban belerak egy üres lapot.
Szeretnék megoldani egy problémát, ami így kissé nehéz. 70 oldalról van szó. És darabonként át kell nézni -
válasz
Fire/SOUL/CD #2563 üzenetére
Köszi, de csak rövid időre kellene, ezért nem ölnék bele se időt se pénzt. Jön az elektronikus térti jövőre, akkor addig a kollégák kézzel írják, továbbra is.
-
Braavos
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2557 üzenetére
Ezer köszönet!
-
bexinho23
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2554 üzenetére
Igen, még aktuális, és köszönöm is a segítséget. Viszont egyszerűbbre számítottam (bill. kompinációk), mert ezt macerás lenne gyors munkamenetben elvégezni. Egy adott ügyhöz 18 word dokumentum tartozik, ahol átlagosan 8-10 változó van. Ha más nem, akkor megpróbálom egy dokumentumba varázsolni az összeset, bár az nem lesz sétagalopp. Úgy járható lenne ez a folyamat.
-
Flowtation
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2499 üzenetére
Akkor jó, bár irtam, hogy mádszorra sikerült a kép letöltése (firefox alatt), csak valamiért a tanár ezt a módszert szeretné alkalmazni, mert egyszerűbb.
Ha nem lesz jó a második módszer sem, akkor marad a letöltés/beillesztés.
Köszi a tippet!
-
Tibicsoki75
újonc
válasz
Fire/SOUL/CD #1016 üzenetére
Szia,
most találtam meg ezt a nagyon sokat érő bejegyzést:
http://prohardver.hu/tema/word_help/hsz_1016-1016.htmlHogyan lehetne megoldani, hogy a file nevek ne számok legyenek, hanem a körlevélhez tartozó adatforrásból szedje a nevet?
TC csoportos file-átnevezés nem jó, mert a filenevek nem vmilyen sorozat tagjai, hanem mindnek egyedi neve van. -
Orgi
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #2240 üzenetére
Köszönöm
-
Carasc0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2204 üzenetére
Íme egy példa a problémámra, az a zöld csík pl. sosem jelenjen meg, mert van mikor a kép pereme felett jelenik meg, és ha a csík fölé akarom tenni a képet 1-2 mm-rel, akkor fogja és a vonal fölé rakja vagy 1 cm-re, tehát nem engedi a képet mm szinten mozgatni a csík körül. Nem tudom ilyen jogon de felháborító! Szóval nekem ne jelezzen ap rogram hogy épp a kép melyik függőleges vonalzó szerinti egész értékkel egyvonalban van. Az hogy a kép mondjuk magasságilag egy képpel egy magasságban van, az a 2010-ben is volt és normális gesztus a programtól. De ez KO.
-
Carasc0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2201 üzenetére
Hello!
1. De, sajnos interneten fellelhető integrált frissítésekkel rendelkező változat. (Bár nem sajnos, mert az évekig használt 2010 is ilyen volt és pöccre ment, bár ez nem törvényszerű hogy másnál is így megy)
2. A szóban forgó verzió SP1-es.Tehát akkor MSDN-es változatot használjak?
-
Carasc0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2196 üzenetére
Ohh köszönöm! Igen, sejtésem szerint a Publisher kezel nagyobb lapméretet és valóban kezel. Szóval a munkám abban folytatom. Köszönöm mégegyszer.
-
anonymus89
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #2192 üzenetére
Köszönöm a választ, amint lesz hozzá türelmem kipróbálom.
-
mkbla
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #2046 üzenetére
Igen köszönöm aktuális, de az a képen látható dolog továbbra is inaktiv, semmit nem tudok bepipálni meg csinálni vele....
-
vhw
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1998 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Ma már inkább nem fogok bele, holnap megpróbálom, az alapján ahogy leírtad. -
vhw
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1996 üzenetére
Csak dokumentumon belül.
Igen úgy, mint a wikipedian.
Ahogy ott is vannak szögletes zárójeles sorszámozott hivatkozások, ha fölé viszem az egeret, akkor kis szövegbuborékban kiírja szövegesen mire mutat - rákattintva odavisz a cikk alján a hivatkozások listájára.Nekem is ennyi kellene, az se feltétlenül szükséges, hogy az [1]-re kattintva oda vigyen az irodalomjegyzék adott tételéhez, csak a szövegbuborékos kiírás szükséges (ha e kettő együtt jár én nem bánom).
-
aizen92
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1991 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Csempés verzió nem is várható gondolom, vagy olyan mód mint Chrome/IE-nél, hogy moderUI-ban nyitja meg?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #1980 üzenetére
ui.:
ezt könnyedén megnézhettem volna magam is, de a 80 oldalból még csak 10-nél járok, és elég sokféle stílust használok, elejét szerettem volna venni a próbálgatásnak, így is fő a fejem
köszi még egyszer!
-
Peetey91
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1977 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Zola007
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #1964 üzenetére
köszi, akkor tényleg nincs egyszerűbb!
-
C$igu$sz
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1961 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen működik.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #1959 üzenetére
1. A dokumentum fejlécébe belépsz, majd ALT+F9(mezőkódok megjelenítése), beírod (példánál maradva) az SB 121212 szöveget, majd a CTRL+F9, a megjelenő kacsacsőrű zárójelek közé bemásolod ezt a kódot: PAGE \# "0000"
Ismételten ALT+F9 (elrejtjük a mezőkódokat) és így már ezt kell, hogy lásd: [link]
Értelem szerűen, ha több oldal van, akkor az oldalszám automatikusan növekedni fog minden oldal fejlécében így: [link]2. Most jönnek a makrók, ehhez megnyitjuk a Macro Editor, ALT+F11 (amennyiben jobb oldalon megjelennek ablakok, azok mindegyikét zárd be most, csak hogy a későbbi dolgokkal szinkronban legyünk)
3. Insert menü/Module(megjelenő ablakot zárd be), majd Insert menü/ Class Module(megjelenő ablakot zárd be). Ha jól jártál el, akkor ezt kell, hogy lásd: [link]
4. Duplaklikk bal oldalon a ThisDocument-en, a megjelenő ablakból mindent törölj ki, majd másold bele az alábbi kódot
Private Sub Document_Open()
Call FSCD_Register_Event_Handler
End Sub5. Duplaklikk bal oldalon a Module1-en, a megjelenő ablakból mindent törölj ki, majd másold bele az alábbi kódot
Dim MyApplication As New Class1
Public Sub FSCD_Register_Event_Handler()
Set MyApplication.App = Word.Application
End Sub6. Duplaklikk bal oldalon a Class1-en, a megjelenő ablakból mindent törölj ki, majd másold bele az alábbi kódot (mint láthatod, a makróban is az "SB121212 " sztringet használom, de az úgy módosíthatod, ahogy szeretnéd.
Public WithEvents App As Word.Application
Private Sub App_DocumentBeforeSave(ByVal Doc As Document, SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
With Dialogs(wdDialogFileSaveAs)
.Name = "SB 121212 " & Format(ActiveDocument.BuiltInDocumentProperties(wdPropertyPages), "0000")
Select Case .Display
Case -1
.Execute
Case 0
Exit Sub
End Select
End With
End SubHa jól jártál el, akkor így kell kinéznie a dolognak:
[link]7. Bezárhatod a Macro Editor-t és ments el a doksit Makróbarát Word-dokumentum-ként, majd zárd is be. Ezután nyisd meg újra, ha kérdezi a Tartalom engedélyezését(makró miatt teszi), akkor engedélyezd
8. Ezt követően viszont mentéskor mindig SB121212 + legmagasabb oldalszám néven menti majd el(mint írtam ezt a nevet módosíthatod a 3. makrónál, a Class1-ben). Példaként nálam 9 oldalas a most a doksi így SB121212 0009 néven mentené: [link]
Remélem sikerül kivitelezned és -ha nem értettem valamit félre- akkor úgy is működik, ahogy kell. természetesen elsőre ne éles doksival próbálkozz, hanem egy üressel, amibe csak próba jelleggel írsz adatokat, csak hogy minden úgy működik-e, ahogy kell.
-
C$igu$sz
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1957 üzenetére
Szia!
Igen, erre gondoltam
-
ANT
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1900 üzenetére
Bocs a késői reagálásért. Mindent így csináltam, ahogy leírtad, mégsem akart működni.
Röviden összefoglalva: user error volt. -
Serius1974
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1900 üzenetére
Köszönöm.
-
gyu84
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1895 üzenetére
ÁÁÁ ezt nem hiszem el, hogy ez ennyire egyszerű
Köszönöm szépen!!!!!!Egyébként most esett, hogy miért nem működött, máshogy hivatkozik, mint az Excelben, nem jöttem rá, míg nem csatoltad a képet, hogy az S1O1 = első sor, első oszlop, a súgó is érthető így R1C1 = row 1, column 1...
Köszönöm még egyszer!
-
Telda
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1742 üzenetére
Elfelejtettem, hogy ide írtam.
Közben én is megtaláltam, köszönöm, 2010-es Word amúgy.
Össze is sikerült fűzni, de az oldaltörések, meg 1-2 kép elúcsott, szóval majd igazítanom kell rajta, de jobb mint a semmi. -
.mf
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #1713 üzenetére
Köszönöm kitartásod, de még mindig ugyanott, ugyanaz kifog rajta (5.1.1.2.18-19 részt elfogadja, pedig nem kéne; 5.2.1-ben pedig meghagy egy cellát változásként, pedig januári). Most már biztos vagyok benne, hogy ez valami X-aktás Word glitch ebben a doksiban. Másik kettővel is végeztem már a két makróval, ott úgy tűnik rendben voltak a dolgok.
-
.mf
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #1709 üzenetére
Köszönöm a fáradozást!
Közben én is elkészültem a manuális verzióval (agyrém, de haladni kell, még van jónéhány doksi, ennél durvábbak is), így volt egy ellenőrzött verzió is, amivel összevethettem. A rossz hír, hogy pont ugyanazokon a helyeken törött bele a bicskája ennek is, mint az előző verziónak is, pl. annál a résznél, amit az emailben is írtam.Egyre inkább úgy érzem, hogy ez valami Word glitch... Még ha csak az új bekezdés előtti régebben változott táblázatsort jelöltem ki és nyomtam az elfogadást neki, már akkor is egyből elfogadta az egész következő bekezdést... Ezeket valamiért egyben akarja kezelni. Csak úgy működött, ha a cellákban egyesével kijelölgettem a szöveget és nyomtam az elfogadást...
Összeszedtem egy másik makrót is, ami csak annyit csinál, hogy egy táblázatba kigyűjti a változtatások dátumát és helyét. Ez legalább még pontos képet ad, itt már nem akarja egynek venni a különböző részeket. Ebből már ki tudom számolni, hogy mennyinek kéne maradnia. Pl. a következő doksi, amin most dolgozok, 261 oldal és 1317 tracked change. Itt úgy tűnik, hogy már nem jött elő az a glitch, mint az előzőben, a delta már van olyan kicsi (kicsivel 1% fölött), hogy a péntek esti határidőre nézve azt mondjam "Close enough", hisz az új részeket még ellenőriznem is kell. Az élet szép
u.i. címet még nem írtál
-
artiny
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1644 üzenetére
az a gond,hogy mar kivalogattam az oldalrol a szoveget es keszitettem egy osszefoglalot....most h kene nyomtatni,stb....
utolagossan nem lehet eltuntetni? annelkul h megmaradjon a formazasa,alahuzasok,stb...szoval h a sargas sin tunjon el
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #1638 üzenetére
ez aztán rohadt jól meg van csinálva megint
nagyon köszönöm
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #1636 üzenetére
én is bele tudok írni, de nem a vonaltól jobbra. Te hogy írtál bele?
-
j0k3r!
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1632 üzenetére
tegnap sikerult mar megoldanom szerencsere, de koszonom szepen
-
sekli
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1625 üzenetére
Ábra alapból nem létezett nálam.
-
mhorvat
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1622 üzenetére
Köszönöm, működik!
-
Cilindrik
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1610 üzenetére
Szia
Kösz a választ
A gond nem is a html létrehozásával van a gond azt megcsinálom gond nélkül, csak azt nem tudom hogy azt word-ben hogyan tegyem.Tehát egy olyan körlevél kellene, mint amilyen belinkeltél. A bökkenő viszont hogy az ügyfél akinek ez kell és aki saját maga akarja szétküldeni. Kizárólag word/office-hoz ért. Eddig megcsinált egy "hírlevelet"sima word doksiként majd at szétküldte csatolmányként word körlevélként, viszont most nem csatolni szeretné, hanem a levélbe ágyazná be (mint amilyet csatoltál).
Én mondtem neki hogy megcsinálom webszerkesztővel és körlevélküldő progival szétküldöm, de ugye címlistát nem adja ide. Mindenáron ugy akarja hogy én készítek neki egy alap word doksit amibe ö akár bele is ír majd utána szétküld (word segítségével) és hibátlanul megjelenik a fogadó oldalon.
Remélem érthetőbben fogalmaztam.
köszi
-
Cilindrik
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1608 üzenetére
Igen abszolút ilyen levelet szeretnék amit Dreamweaver-ben meg is tudnék csinálni csak most word-ben kellene létrehozni hogy körlevél lehessen
-
Geryson
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1605 üzenetére
Hát sajnos csak egyetlen egy .asd van, a mostani dokumentumom automatikus mentése és egy Startup könyvtár, ami szintén üres. Más semmi...
-
Carasc0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1602 üzenetére
Üdvözlet!
Nagyon nagyon szépen köszönöm a segítséget! Működik.
-
MIFtIli
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1598 üzenetére
Ott hogyan tudom a legegyszerűbben megoldani?
-
vans?
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1595 üzenetére
Koszonom szepen! Kozben megjavult magatol, de ha megint megkattana, legalabb mar tudni fogom, mit kell csinalni...
2010-es Word, amugy.
-
Börcz
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1584 üzenetére
Hali
nem tudok AutoCad-be berakni egy betűtípust.
TradeMarkerBoldItalic a neve.
Sok fajta kiterjesztésben próbáltam és nem látja.
.shx kiterjesztések vannak bent és azokkal megy. Egy másiknál a .ttf kiterjesztést látja ennél meg nem.Help nekem
Üdv
borcz -
Börcz
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1584 üzenetére
Jajj de jo
Köszönöm szépen.
Hàlàs köszönet -
Lmh
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1581 üzenetére
Megoldva közben.
Alapból ugyebár látszik, hogy A4-es "álló"-n van, nyomtató szoftverében is mindenhol A4-es állón volt, mégis nyomtatásnál mintha egy négyzet alakú papírra akarta volna oldalról/fekvőbe nyomtatni.
Viszont az fájl-oldalbeállításoknál fekvőn volt -.- Hogy rohadjon meg -.- Nem értem.
Lényeg, hogy sikerültKöszönöm a segítséget!
-
Lmh
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1576 üzenetére
Sajnos így sem jó. Normál margóval is levágja az alját meg a tetejét
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
Fire/SOUL/CD #1578 üzenetére
Igen, rájöttem, hogy hiba volt (: csak bele kellett szúrni a apályázat 120 oldalába ezt a 18-at, gondoltam elfér benne (: csak a tartalom meg az oldalszámozás lett vele elrontva... ): Éjszaka még megtaláltam az egyesítést már azt sem találom, aludni kellene egyet... Mire felkelek lehet jó is lesz, elvégre windows
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
Fire/SOUL/CD #1576 üzenetére
Nem, ilyenekkel már trükköztem. Most a footnoteokra gyanakszom nagyon, azok sem kezdtik el felvenni a folyamatos számozást, nincs benne csak 16, de azok sem működnek, és csak a második doksi 4 jegyzetét ismeri fel annak (21 től számozva
) az elsőét megjeleníti, a szakasztörést is utánuk, de nem ismeri fel jegyzetként. ): Sohasem szerttem a wordot, se az ilyen ollózást, de nincs kedvem újragépelni 18 oldalt... A bekezdéseket egyesével másolva és átállítva a formázásukat még lassabb (:
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Fire/SOUL/CD #1541 üzenetére
Igen, kösz!
-
GrandS
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1541 üzenetére
Bingó! Ez a nyerő, annyi pontosítással, hogy nekem volt az első 88 oldalon oldaltörés beszúrva, de így is működik. Kösz!
-
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1506 üzenetére
Kipróbálom, de kétlem, a józan logika alapján legalábbis, hiszen az egyesített doksi már nem más, mint egy sztenderd doksi, minenféle mezők nélkül, tehát a benne lévő dátum is tökmindegy, hogy dátum volt-e valamikor még törzsdoksi vagy forrásdoksi korában, hiszen itt már csak egy karakterlánc, mint bármely másik szó. Köszi mindenesetre
-
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1504 üzenetére
Köszönöm, hogy segíteni próbálsz. Megpróbálom még egyszer szavakba önteni, mert visszaolvasva tényleg nem tűnik egyértelműnek, ahogy leírtam.
- adott egy törzsdoksi (doc) a megfelelő mezők beszúrásával és egy forrásdoksi (xls),
- egyesítette egy új körlevélbe,
- a kész körlevél szinte minden egyes elemébe (111 személynek szóló levél) bele kellett írnia valamit (mindenhova mást), így értelemszerűen a törzsdoksi (helyesen) csak azokat a szövegpaneleket, bekezdéseket tartalmazhatta, aminek minden levélben jelen kell lennie, vagyis automatizálható volt (erről szól a körlevél),
- a legvégén vette észre, hogy nem helyes az excelben egyébként helyesen megjelenő dátum, amerikai formátumú (nn/hh/éééé) a magyar (éééé.hh.nn) formátum helyett,
-ekkor értesített engem s hamar rájöttem, hogy nem az a megoldás, hogy újrageneráljuk az egészet (ekkor már bejelöltem nála a wordben a 'Konvertálás jóváhagyása megnyitáskor' lehetőséget, amivel ezután minden jó lesz (tesztelve!)), hanem csak az, ha az egyesített körlevélben (amibe ugye már temérdek mindent betoldott) javítjuk ki utólag a dátumokat.
- erre gondolom lehetne egy makrót írni (fogalmam sincs hogyan), ami megkeresné az összes nn/hh/éééé formátumú dátumot (vagy neki csak karakterlánc), amelynek tagjai számok és pont ilyen formátumban, pld. ##/##/#### és ha bárhol ilyen egyezést lát, akkor készítse el a következőt: az 5-6-7-8-ik számjegyet írja le, tegyen utána pontot, majd írja utána a 3-4-ik számot majd pont és végül az 1-2 számot tegye a második pont után.
Talán így szájbarágósabban érthető :-)
-
looser
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1502 üzenetére
Szia, ez remek lenne (és meg is jegyzem!), de őneki már többórai munkája van abban, hogy a már egyesített dokumentumba belejavított rengeteg helyen, amire nem volt ugye jó a törzsdoksi.
-
w.miki
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #1490 üzenetére
a printelt PDF-ekkel az volt a gondom, hogy a linket nem konvertálják át
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1471 üzenetére
köszi!
-
Cinderella74
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1473 üzenetére
Azt nem szoktam használni. De most, hogy neked írok, meg amikor az előbb is írtam, akkor is fennállnak ezek a problémák. Tehát nem csak a wordnél csinálja ezt.
-
balpeter04
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1455 üzenetére
Szia!
Bocsi, hogy csak most írok de eddig nem voltam gépközelben.
Szerintem egy kicsit félreértettük egymást, én sem fogalmaztam teljesen érthetően, de ezért most belinkelek egy képet is:
Na így néz ki a dokumentumom. Bőven kisebb mint egy A/4-es lap, de nyomtatáskor a szürke "Fejezetcím" tartalmú 1x1-es dobozt levágja a fenébe és csak egy vékonyka szürke csíkot nyomtat ki.
Habár nyomtatás előtt felhívja a figyelmem, hogy le fogja vágni azt nem értem, hogy miért! Amikor ez a lap bőven kisebb mint az A/4-es, így lenne hely bőven a felső szürke csíknak!
Azért köszönöm a segítséget, remélem így már érthetőbben fogalmaztam!
-
T 1000
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1452 üzenetére
Ezer hála!!!!!!
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #1449 üzenetére
jó az új "arcod"
-
Octopus21
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1440 üzenetére
Így van, de közben csak jó jó lett, amit gondoltam, csak balfaszul csináltam először. A tabulátorok kitöltése a megoldás. Igaz, akkor is valamiért szaggatott vonal látszik, még akkor is ha az egyenes folyamatos vonalat választod.
Formátum - Tabulátorok - Kitöltés
-
Octopus21
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1438 üzenetére
Amit küldtél linket, ott úgy látom, mintha szaggatott vonal lenne. Vagy rosszul látom? Mert ha az sima vonal akkor jó az ötlet és ki is próbálom, de úgy tudom, hogy a shift+-, az szaggatott vonalat húz.
-
Octopus21
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1435 üzenetére
Hello.
Köszi a választ. Nem ilyen szaggatott vonalra gondoltam, hanem folyamatosra. Próbálgattam a tabulátorok közti kitöltést a láblécben, de nem csinál semmit.
-
ocsike82
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1433 üzenetére
Szia!
Újra jelentkezem, a hétvégén nem nagyon volt időm.
Megpróbáltam amit javasoltál, de sajnos ugyanaz a helyzet
. Továbbra is lassan nyílik meg minden word dokumentumom, nem csak a méretesek. Azért megpróbáltam amit leírtál és így más gépen fürgén meg is nyílik a doksi és a makrók is láthatók benne (én is megpróbáltam másik gépen megnézni a makrókat és ott valóban nem látszódtak).
Eddig tehát azt tudtam meg, hogy a lassulás oka a normal.dot sablon nagy mérete, mivel ebben vannak a makrók. A megoldás pedig továbbra is kérdőjeles. Esetleg a makrókat át kéne helyeznem azokba a sablonokba amik előre el vannak készítve ezekhez a doksikhoz? Ezzel az a problémám, hogy igen sok van belőlük
(mivel valamikor németül, valamikor angolul kell elkészíteni és megrendelőnként változik a tartalom is). Szóval tényleg van egy pár sablon ezekhez a doksikhoz.
Akkor a kérdésem az volna, hogy van-e valami megoldás arra, hogy ne a normal.dot sablonban legyenek a makrók, de az összes sablonhoz elérhetőek legyenek.
A segítségeket pedig tényleg köszönöm, már sok hasznos dolgot megtudtam makró ügyben.
-
ocsike82
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1431 üzenetére
Nem igazán értem, hogy mit is kellene csinálnom......tudod, ilyen mélységekben már nem vagyok otthon a wordben...
Nem igazán tudom, hogy melyik a workbook rész és oda, hogy tudom beszúrni a modult a makró kódokkal. Ha ebben még tudnál segíteni, annak nagyon örülnék!Felmerül még egy másik kérdés is bennem. Ugye a makrók a normal sablonban vannak mentve, ami miatt elég nagy a mérete. Ha meg is tudom csinálni amit mondtál akkor bármilyen dokumentum gyorsan megnyílik? Mert ugye most az az állapot van, hogy elindítom a wordöt és a sima munkaablak is kb. 1 perc mire bejön.
Köszönöm a türelmedet!
-
ocsike82
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1428 üzenetére
Nem tudom mi lehet a baj, én megkaptam a visszaigazoló email-t, hogy sikeres volt a feltöltés.
Hétfőn újra elküldöm a melóhelyről, mert itthonról sosem töltöm fel azt a méretes doksit.... -
ocsike82
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1425 üzenetére
Ment a doksi a toldacuccot segítségével, mert 45 mega.
Az adatlapomon lévő email címre várom válaszod.Köszönöm!
-
ocsike82
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1423 üzenetére
Nem vagyok egy profi word használó, ezért úgy érzem kellenek ezek a makrók.
A makrók billentyűparancshoz vannak rendelve, tehát gondolom nem futnak le a doksi indításakor (lehet butának tűnök, tényleg nem vagyok ebben jó).
A doksikba amit készítenem kell sok kép van beszúrva, a makrók nagyobb része a képek méretezésére van írva. A makrók másik része pedig ismétlődő szövegek beszúrására van.Esetleg ha kérhetem és van rám egy kis időd akkor megmutatnék egy ilyen doksit, hogy lásd pontosan miről is van szó, mert így tényleg nehézkes elmondani.
-
ocsike82
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1421 üzenetére
Megpróbáltam amit javasoltál, így működik is szépen gyorsan a word, viszont a makróim nem
.
Gyanítom, hogy a makrók normal sablonhoz vannak rendelve, mivel a mérete 1,56 MB. Ez nagyon sok.
Meg lehet oldani valahogy azt, hogy a word gyorsan működjön úgy, hogy a makrókat is tudom használni?Köszi a segítséget!
-
qwertly
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1418 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszodat.
Szia! -
qwertly
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #1416 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodataz aktuális dokumentumnál én ugy oldottam meg,hogy a képen látható opciónál Az azonos stílusú bekezdések között ne legyen térköz. betettem a pipát.De sajnos minden dokumentumnál újra kell ezt kezdeni,hogyan tudnám elérni,hogy ez legyen az alapértelmezett?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Magisk
- Gyúrósok ide!
- AliExpress tapasztalatok
- OLED TV topic
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest