- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Új hozzászólás Aktív témák
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Rodzser Mór #2907 üzenetére
Az az elvárás, amit te egy word-től elvársz, nem a szövegszerkesztők tulajdonsága - egyiké sem, tehát a wordé sem.
Ez KIADVÁNYSZEKESZTÉSI feladatkör.
A word pedig nem az.
Sajnálom. -
localhost
Közösségépítő
válasz
tamas1985 #2883 üzenetére
Tippelek...
HA a dokumentumod a normal.dot sablonon alapul...
Akkor a wordön kívül töröld le azt, majd következő indításkor újra létrehozza!.
A Normal.dotm átnevezése, sérülése vagy áthelyezése esetén a Word a legközelebbi indításakor automatikusan létrehoz egy új (az eredeti alapértelmezett beállításokat használó) verziót. Az új verzió nem tartalmazza az átnevezett vagy áthelyezett verzióban végzett testreszabások egyikét sem.
A Te normal dotod itt van... (egyes verziókban dotm!)
C:\Felhasználók\felhasználónév\AppData\Roaming\Microsoft\Templates -
localhost
Közösségépítő
válasz
SunMount3r #2879 üzenetére
Mondtam, de Te lehurrogtál, hogy az az alapbeállítás, amit Te beállítasz.
Nem feltétlenül a Letter! -
localhost
Közösségépítő
válasz
SunMount3r #2875 üzenetére
NEM alapértelmezett a Letter.
Az az alapértelmezett, amit beállítasz. -
localhost
Közösségépítő
válasz
Chrisluke #2726 üzenetére
A word súgójából:
"
Amikor átnevezi a Normal.dotm sablont a Word 2007-es vagy újabb verziójában, több beállítást is visszaállít az alapértelmezett beállításokra. Ezen opciók közé tartoznak az egyéni stílusok, az egyéni eszköztárak, a makrók és a Kész szöveg bejegyzések. Határozottan javasoljuk, hogy a Normal.dotm sablon törlése helyett nevezze át a sablont. Ha azt állapítja meg, hogy a sablon a probléma, az átnevezett Normal.dot sablonból másolhatja az egyéni stílusokat, egyéni eszköztárakat, makrókat és Kész szöveg bejegyzéseket.
Bizonyos típusú konfigurációk több Normal.dotm sablont is létrehozhatnak. Ilyen helyzetek azokban az esetekben fordulnak elő, ha a Word több verziója fut ugyanazon a számítógépen, vagy ha ugyanazon a számítógépen több munkaállomás telepítés is található. Ilyen esetekben győződjön meg arról, hogy átnevezi a sablon megfelelő példányát.
A globális sablon fájl átnevezéséhez kövesse ezeket a lépéseket:
Lépjen ki minden Office programból.
Nyisson meg egy parancssort.
Futtassa az alábbi parancsot:ren %appdata%\Microsoft\Templates\Normal.dotm OldNormal.dotm
A Word újraindításakor létrejön egy új globális sablon, amely a Word alapértelmezett beállításait tartalmazza."
Én azt mondtam volna, hogy töröld a notmal.dotm file-t. -
localhost
Közösségépítő
-
localhost
Közösségépítő
-
localhost
Közösségépítő
válasz
kőbaltazár #2051 üzenetére
Mi a pontos feladat?
Szerintem ilyen nincs.
Igen, a NORMÁL sablonban levő normál stílus minden paraméterét, így az XYZ pont a bekezdés után értékét is lehet módosítani. -
localhost
Közösségépítő
válasz
Petyyyyy #2052 üzenetére
ZÁRÓJELBEN:
amíg keressük és megtaláljuk a megoldást, mondd a kolleginának, hogy localhost üzeni, hogy a nagyítás lesegeslegeslegegyszerűbb módja: bal kezével leüti a CTRL billentyűt, s míg lenyomva tartja azt, a jobb kezével az egérgörgőn gördít egyetlenegyet magától elfelé irányban.
(ez cca 0.6 - 0.7 másodperc) + az az idő amíg megkeresi, melyik a CTRL billentyű :-)
Dolgozunk a problémáján amit roppantul irigylek! - de tényleg!
-
localhost
Közösségépítő
Idézek szó szerint a Zasszonytól:
"A leírás Word 2013-ra vonatkozik.
Azt nem tudom, hogy kizárólag csak az élőfej, élőláb hogyan védhető le, de ha mondjuk az élőfejbe és az élőlábba tartalomvezérlőt szúrsz be (Fejlesztőeszközök szalag - Vezérlőelem csoport) és abba helyezed el a képet vagy szöveget, akkor a tartalomvezérlő tulajdonságainál beállítható a nem törölhető, illetve a nem szerkeszthető opció. Ezzel megakadályozhatod, hogy kitöröljék, illetve módosíthassák a képet vagy a szöveget.
A másik módszer, hogy űrlapot készítesz, és csak az adott bekezdések szerkesztését engedélyezed. Így az élőfej és élőláb teljesen védett lesz." -
localhost
Közösségépítő
válasz
JamesHolden #2010 üzenetére
Beépített funkcióban ilyen nincsen. Talán valami külső program...
-
localhost
Közösségépítő
válasz
C$igu$sz #1949 üzenetére
"Ez ebből a dokumentumból kinyomtatott egyes, kettes, hármas (1.2.3) számú példány".
Így érted? vagy én nem tudom feldolgozni ezt a két mondattöredéket:
- szeretném ha a dokumentumok kapnának egy folyamatos sorszámot
- növekedjen a sorszám függetlenül a tartalom változásától.Légy egy kicsit konkrétabb, mert így nem tudok segíteni.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Something_ #1881 üzenetére
Nem értem.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Gabesz87 #1867 üzenetére
Jah, ha az a kérdés, hogy hol és hogyan lehet beállítani, hát tessék:
A menüsoron kattintasz az ESZKÖZÖK menüponton, majd annak a menünek az alján látsz egy lefele mutató kettősnyilat, ha arra ráállsz és kattintasz egyet vagy csak vársz néhány másodpercet, akkor kibomlik az egész menü.
Itt az eszközök menü TESTRESZABÁS menüpontjában bepipálhatod a MINDIG A TELJES MENÜ MEGJELENÍTÉSE opciót... majd Bezárás gomb és örvenedzz. -
localhost
Közösségépítő
válasz
DrojDtroll #1846 üzenetére
2013-ban:
Nézet / Piszkozat nézet.
Hivatkozás / lábjegyzet beszűrása / jegyzetek megjelenítése a lábjegyzetek ablakban a Minden lábjegyzet helyett a legördülőben kiválasztod a Lábjegyzet elválasztó vonal-at.
Majd átsöpréssel kijelölöd magát a vonalat és DEL. (kipróbáltuk, működik)Köszönöm a nejemnek a segítséget.
Viszont ha valaki tudja, hogy hogyan lehet a vonalat tetszőleges hosszúságra megváltoztatni, az írja meg nekünk
-
localhost
Közösségépítő
Én nem sok esélyt adok....
Ha a file-t nem mentetted el saját formátumában, akkor szinte semmit... a pdf-be mentés gyakorlatiklag olyan, mintha kinyomtattad volna, és sem előtte sem utána NEM MENTETTÉL. - szerintem több időt fogsz elpazarolni az eredeti file "előhalászásával" , mintha újra megcsinálnád. -
localhost
Közösségépítő
1732 és 1731
Péntek is van délután is, de valóban nem értem, mit akartok. - bár lehet, hogy bennem van a hiba.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
walakii #1723 üzenetére
Bár ez szerintem butaság, két alapvető módszert tudok:
--- Bármilyen file-t (lehetőleg valami egzotikus legyen , tehát ne txt, dll, jpg, exe) átnevezel .doc kiterjesztésűre és aaról állítod, hogy ez biza' az a doksi, oszt' nyissa meg worddel, ha tudja (nem tudja)
--- Csinálsz egy bármilyen word file-t ... az elmentett file-ban bármilyen HEXEDITORRAL addig írkálsz át byte-okat véletlenszűen más értékre (mindenfelé a dokumentumban, elején, közepén és végén) és lehetőleg több byte-ot, amig az egyszer csak megnyithatatlan lesz.DE ÉN A FENTI KETTŐ módszert egyiket sem javaslom, mert tisztességtelen!
-
localhost
Közösségépítő
-
localhost
Közösségépítő
válasz
JamesHolden #1716 üzenetére
A keres/cserél párbeszédablakon van olyan, hogy "kiemelés olvasáshoz"? (nincs w2007-es a gépemen most)
-
localhost
Közösségépítő
-
localhost
Közösségépítő
válasz
fannafanni #1701 üzenetére
Sehonnan.... a Word fizetős program, az illegális letöltést nem támogatjuk.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
makesz1989 #1682 üzenetére
Ha a TEMP mappádban nincs, akkor sehol sincs.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
P0tyautas #1679 üzenetére
Gyakorlatilag sehogy.
Jó ötletnek tűnik egy sablon létrehozása és annak írásvédettsége, de a raffinált felhasználók a sablont ugyan módosítani nem tudják, de az az alapján létrehozott dokumentumban bizony szabadon garázdálkodhatnak.
A nejem mondott valami olyasmit, hogy űrlapként kell létrehozni és azt levédeni, de aztán elgondolkodott és áááááh!... legyintett. Nem, mégsem - mondta.
Szerintünk nincs ere jó megoldás, mint egy sablon és azon felül a felhasználók figyelmének felhívása a rendszer előírásainak szigorú betartására. -
localhost
Közösségépítő
válasz
[HELL]Kain #1640 üzenetére
Van arra lehetőség, hogy érthetőbben fogalmazz, hogy akkor megfelelő választ kaphass?
-
localhost
Közösségépítő
-
localhost
Közösségépítő
válasz
W. A. Lacky #1611 üzenetére
Nyomtatóbeállítás és oldalbeállítás eltérősége okozza.
-
localhost
Közösségépítő
válasz
FLATRONW #1566 üzenetére
Akkor nagyobb a baj: A PI-jel a sorvégén a Kemény Entert (sortörést) jelenti.
Ha azokat mind lecserélnéd, akkor meg teljesen folyó szöveget kapnál. Gyakorlatilag ISZONYAT meló ....Vagy egyesével kiszedegeted a felesleges entereket, de csak azt amit kell vagy egyben az egészet, de akkor meg elveszik a formázás, a bekezdések, párbeszédek, címsorok minden, akkor meg azért sok, mert utána újra kell formázni.
Ötszámjegyű összegért csinálnám meg! 200 OLDAL több óra egy profinak.
-
localhost
Közösségépítő
-
localhost
Közösségépítő
Akkor már nem egyszerűbb a DOKSIRÓL másolatot készíteni és a másolatból kitörölni, ami nem kell ?
Aztán a megszámlálandó dokumentumot MENTENI kell, vigyázva ugye, hogy nehogy az eredetit írd felül, és az alábbi menüparancsokon végiglépkedniFájl/Információ panelen jobbra Tulajdonságok (lenyitni) Speciális Tulajdonságok lap STATISZTIKA fülében ott a karakterszám.
-
localhost
Közösségépítő
Van rá módszer, kutatok a fejemben!
Nagyon régen nem használt funkció W2010-ben nem tudom, hogyan kell előhívni én ebben dolgozom.
Lándzsa, vagy Tüske vagy Dárda a funkció neve: úgy működik, hogy
- kijelölsz valamit - aztán megnyomod a DÁRDA gombját ezt feltűzi, aztán tovább mész mást kijelölsz és azt IS a dárdára tűzöd és így tovább és a végén az egész dárda tartalma van a kijelölve.
De a billentyűzetkombinációra nem emlékszem.De megvan!
Dárdára (SPIKE) tűzni : CTRL(F3)
Dárda beillesztése CTRLSHIFT(F3)http://kb.iu.edu/data/aggk.html
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Fire/SOUL/CD #1541 üzenetére
Igen, kösz!
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Z-Tom-ee #1532 üzenetére
Így? ...mint ez ? Mert maga a Word nem fog neked QR kódot generálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest