Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geri89

aktív tag

Sziasztok! Otthoni hálózat/wifi kialakításához szeretnék segítséget kérni. Ami adott: 2 szintes ház, a földszinten van egy "gépészeti helység", itt van egy rack szekrény. A rack szekrénybe van a One-tól kapott modem, van egy tplink switch, illetve a kültéri kamerákhoz tartozó NVR. A házban gyakorlatilag az összes helységben van fali LAN csatlakozó, ezeket "fogja össze" a switch. Ezen kívül van egy TP-Link AX72es illetve egy AX55-ös routerem.

A tervem az lenne, hogy az egyik router az alsó szinten a nappaliban, a másik pedig a felső szinten lenne elhelyezve az egyik szobában, hogy mindenhol megfelelő legyen a wifi.

Az első dolog ahol elakadtam, hogy milyen módban legyen a One-tól kapott modem? Most modem módra van beállíttatva, és közvetlen csatlakozik a switch egy portjába (ugye mellette van a rack szekrényben). Ebben az esetben viszont a switch-be dugott eszközök nincsenek fent a neten (gondolom nem ad nekik semmi IP-t?) Át kéne tenni router módba, és úgy csatlakoztatni a switch-be, majd 1-1 helységbe tenni routert, amik wifin adnák a netet?

A másik kérdés, hogy a routereket hogyan tudnám összehozni úgy, hogy ne két külön wifi hálózat legyen a házban? Úgy tudom, hogy tudnak easymesh funkciót, de nem tudom, hogy hogyan tudnám úgy beállítani, hogy nem egyik a másiktól kapja a netet, hanem mindkettő külön-külön kábelen a switch-től. Talán így érthető amit írtam, köszönöm, hogy elolvastad, és hogy válaszolsz :)

Új hozzászólás Aktív témák