- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PrinczA
őstag
Vettem egy philips atheros AR5211 kartyat, de nem tudok eletet lehelni bele win alatt, tudna nekem segiteni vki:
Bővebben: link -
-
kopasz11
csendes tag
válasz
parandroid #13 üzenetére
Van még egy nem elhanyagolható tényező, a notebook antennájának kialakítása. Amennyiben nincs meg az antenna, a miniPCI ''beépítése'' felejtős.
-
parandroid
félisten
válasz
Riverflow #11 üzenetére
Ha a notebook elindul vele, akkor működni fog a hálózat. Az inkompatibilitási probléma itt elsősorban a notebookon belüli összeférhetetlenséget érinti. A külső kompatibilitás szabvány.
Sajnos a notebbok-gyártók trükkje, hogy csak általáuk ''ajánlott'' minipci-kártyával indul el egyáltalán a gép. Remek példa erre a business-class HP notebook-ok esete (mint az enyém is). Ja, egy kártya új ára 32k+áfa. Csak hivatalos szervíz által végzett beszerelés esetén marad a gari, munkadíj 4k+áfánál kezdődik...
Úgyhogy pcmcia-t használok...
p -
Riverflow
csendes tag
Bővebben: link
Ez már szerintetek nem túl olcsó?
Az ilyen WLAN hálózati eszközök mennyire 100% kompatibilisek egymással. Gondolok itt arra, hogy pl. veszek egy D-link DI-624-et meg egy ilyen szutykot a laptopba és a végén nem fog működni.
[Szerkesztve] -
PrinczA
őstag
Vennék egy :
MiniPCI 802.11 a/b/g kártyát !!! -
Carline
őstag
Nekem van egy ilyen kártyám:
Minitar MN54GPC-RM - WLAN miniPCI card (Ralink)
802.11g szabvány 54 Mbps sebességû vezeték nélküli hálózati eszköz (802.11b-vel kompatibilis)
Biztonság: 64/128 bites WEP titkosítás, WPA támogatás
Kimenö teljesitmény: +15 dBm +/- 1 dB
Kb 11 hó garral 5500 Ft. -
X-COM
nagyúr
még annyi, hogy nem biztos a noti megeszi az összes felsorolt kártyát..,
van ami csak azzal megy amit a gyártó is forgalmaz a típushoz. -
BlackWoOd
aktív tag
Szerintem a notebook-wifi kérdésbe felesleges belekavarni az adóteljesítményekkel.
Notebookkal (+miniPCI kártyával) úgysem akarsz kilométereket átlőni, normális antenna nélkül úgysem menne.
Az összes kártyára igaz, hogy annyi kraft van benne, ami a rendeltetésszerű használatra több, mint elég.
Az adóteljesítményekről szerintem a többi wlan-os, wifi-s topicban találsz választ. -
BlackWoOd
aktív tag
Vki felvilagositana, hogy mik is ezek :
802.11 g
802.11 b
802.11 a
Ezek különböző szabványok megjelölései (fizikai réteg protokoll).
802.11a -> 5Ghz-en üzemel, max adatátviteli sebesség 54Mbps.
802.11b -> 2.4GHz-en üzemel, max adatátviteli seb. 11Mbps.
802.11g -> 2.4GHz-en üzemel, max adatátviteli seb. hivatalosan 54MBps (nem hivatalosan duplázva is tud működni, ebből jön a 108Mbps, ami ugyan nem szabvány, de sok gyártó támogatja.). A 11g kompatibilis a 11b-vel, automatikusan.
A legelterjedtebb itthon szerintem a 11b/11g, érdemes olyan kareszt venni, ami ezekkel kompatibilis. (Tehát a 11a kevésbé jó választás.)
A felsoroltak közül a WLan/bluetooth kombó nem lenne hülyeség, csak marha drága (legalábbis ott, ahonnan linkelted) és semmi infó nincs róla (chipset, ilyesmik). (Ez akkor lehet fontos, hogyha Linux alatt is használni akarod, mert ott fontos a jó támogatottság. Win driver mindenhez van.)
A legjobb választás szerintem (rangsorolva, az általad felhozott választékból):
1. CM9 MiniPCI kártya, 802.11 a/b/g
(Olcsó combo kártya, jó chipset, madwifi támogatás linux alá.)
2. PW-8660AS 802.11g Mini PCI kártya
(Ez elvileg mindent tud, amire szükség lehet és a legolcsóbb.)
Annyi még az okosság, hogy ezekhez van antenna, amit a notin belül kell elhelyezned (valószinüleg van eleve kialakított helye, de könnyen elhelyezhető ott, ahol van elég hely és nem sül meg a vezeték, illetve a rögzítése megoldható). Ezeknek a cuccoknak az antennája jobban emlékeztet egy darab vezetékre, mint pl. egy rádiósmagnó antennájára, szóval nem nagy kaland.
Más most nem jut eszembe. -
PrinczA
őstag
Vennék a gépembe egy WLAN miniPCI kártyát.
De nem tudom milyet?
Vki felvilagositana, hogy mik is ezek :
802.11 g
802.11 b
802.11 a
Max.18 dBm adóteljesítmény (CM9 MiniPCI kártya, 802.11 a/b/g)
Maximális vételi érzékenység: 90(!!) ( PC-684X Mini PCI kártya)
Melyik a jobb vetel?
Bővebben: link Belső miniPCI-os Wlan/Bluetooth kombó.
Bővebben: link CM9 MiniPCI kártya, 802.11 a/b/g
Bővebben: link 802.11a 400mW mini PCI kártya
Bővebben: link PC-684X Mini PCI kártya
Bővebben: link PW-8660AS 802.11g Mini PCI kártya
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Elektromos cigaretta 🔞
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen processzort vegyek?
- LEGO klub
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- ASUS TUF Gaming Z690-PLUS WIFI Alaplap + Intel Core i7-12700K
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest