Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlackWoOd

aktív tag

válasz PrinczA #3 üzenetére

Szerintem a notebook-wifi kérdésbe felesleges belekavarni az adóteljesítményekkel.
    Notebookkal (+miniPCI kártyával) úgysem akarsz kilométereket átlőni, normális antenna nélkül úgysem menne.
    Az összes kártyára igaz, hogy annyi kraft van benne, ami a rendeltetésszerű használatra több, mint elég.

Az adóteljesítményekről szerintem a többi wlan-os, wifi-s topicban találsz választ.

• BlackWoOd

aktív tag

válasz PrinczA #1 üzenetére

Vki felvilagositana, hogy mik is ezek :

802.11 g
    802.11 b
    802.11 a

Ezek különböző szabványok megjelölései (fizikai réteg protokoll).
    802.11a -> 5Ghz-en üzemel, max adatátviteli sebesség 54Mbps.
    802.11b -> 2.4GHz-en üzemel, max adatátviteli seb. 11Mbps.
    802.11g -> 2.4GHz-en üzemel, max adatátviteli seb. hivatalosan 54MBps (nem hivatalosan duplázva is tud működni, ebből jön a 108Mbps, ami ugyan nem szabvány, de sok gyártó támogatja.). A 11g kompatibilis a 11b-vel, automatikusan.

A legelterjedtebb itthon szerintem a 11b/11g, érdemes olyan kareszt venni, ami ezekkel kompatibilis. (Tehát a 11a kevésbé jó választás.)

A felsoroltak közül a WLan/bluetooth kombó nem lenne hülyeség, csak marha drága (legalábbis ott, ahonnan linkelted) és semmi infó nincs róla (chipset, ilyesmik). (Ez akkor lehet fontos, hogyha Linux alatt is használni akarod, mert ott fontos a jó támogatottság. Win driver mindenhez van.)

A legjobb választás szerintem (rangsorolva, az általad felhozott választékból):
    1. CM9 MiniPCI kártya, 802.11 a/b/g
    (Olcsó combo kártya, jó chipset, madwifi támogatás linux alá.)
    2. PW-8660AS 802.11g Mini PCI kártya
    (Ez elvileg mindent tud, amire szükség lehet és a legolcsóbb.)

Annyi még az okosság, hogy ezekhez van antenna, amit a notin belül kell elhelyezned (valószinüleg van eleve kialakított helye, de könnyen elhelyezhető ott, ahol van elég hely és nem sül meg a vezeték, illetve a rögzítése megoldható). Ezeknek a cuccoknak az antennája jobban emlékeztet egy darab vezetékre, mint pl. egy rádiósmagnó antennájára, szóval nem nagy kaland.

Más most nem jut eszembe.

Új hozzászólás Aktív témák