Új hozzászólás Aktív témák

• jmiki8

újonc

Hello! Új tablet vásárlása előtt állok, és szükségem lenne hozzá jobban értők segítségére.

Egyetemista vagyok, és mostanáig egy huawei y300 shitbricket gyűrtem PDF olvasásra és netezésre, de kezdi megadni magát. Gondoltam, hogy mivel sokat netezek és MS Office progikat (leginkább word/excel/access) is sokat futtatok, ezenkívül örülnék egy valódi asztalnak és egy valódi egérnek, beruházhatnék egy Wines 2in1 tabletbe. Volt lehetőségem kipróbálni egy ismerősöm régebbi Asus T100 tabletjét, és megtetszett, mert nem tűnt olyan sutának, mint a "régimódi" netbookok.

Mivel általában biciklivel járok, és látom, hogy a társaim mennyit szenvednek a 15,6"-os laptopjaik cipelésével, az a méret nem jöhet szóba. A 10-11" lenne a megfelelő méretű kütyü a számomra, mivel azt tényleg elvihetném gyakorlatilag bárhová magammal. A kis méret és hosszú akkuidő fontosabb számomra, mint a bivaly teljesítmény (arra ott az asztali gépem), ez nem lenne nagy kompromisszum a számomra.

A korábban ecsetelt szokásaim mellett még örülnék, ha ritkábban (azaz csak ha nagyon muszáj) ki tudnék exportálni egy-egy képet az Adobe Lightroomban. Persze tudom, hogy ezzel lehet, hogy sokat kívánok egy ilyen kis 2in1-től, hiszen a hardvert és a képernyőt nem fotók szerkesztésére és tárolására tervezték. Ha nagyon lassan, de elmenne a program a gépen, az már nagyon jó lenne.

Itt jön képbe az ár. Kis 2in1 alatt nem Surface Pro 4-et, hanem például az Asus T100HA 4/128GB kiadást értem. Ahogy látom két "kézzel fogható" boltban, az edigitalban és a laptop .hu-ban árulják, 125k forintért.

A kérdésem a következő: alkalmas lenne-e egy ilyen kütyü az általam ecsetelt feladatok ellátására? Egyáltalán érdemes a 4 GB-s kiadást választani? Van esetleg a T100HA-nál jobb választás az árkategóriában?
    Külföldi vásárlással nem szívesen bajlódnék.

Köszönöm előre is a segítséget! :)

Új hozzászólás Aktív témák