Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• diamondface

tag

válasz farkzoli #1963 üzenetére

az akku kipeckelése nem hozta meg a várt eredményt, gyakorlatilag semmi sem történt. Így hát nekiálltam, és elöszedvén a kamrából a motorfűrészt, tövetőkapát meg a nagyflexet feldaraboltam a telefont.
    Komolyra fordítva, többszöri rom-csere, megannyi hard reset után már nem tudok szoftveres hibára gondolni. Meg hát használtan vettem a cuccot, gari sincsen rá, meg nagyon bosszantó amit csinál, hát rászántam magam és belekukkantottam. (bár nem vagyok szaki, de jó úton járok, mert már csak egy évem van a műszerészsuliból, úgyhogy nyugi nem vagyok barbár :D)
    A lényeg, hogy elég vicces eredményre jutottam. Nem találkoztam kilazult csatlakozóval sehol, és nem láttam benne mechanikai sérülést, se túlzott kopást a mozgó részeknél. Egyedül a billentyűzet paneljén volt gyanús egy ic, ami csak egy szalagkábelon lóg, és esetleg letestelhetett. Tettem egy kis szigetelőszalagot a test meg az ic közé, hogy még véletlenül se jusson eszébe rakoncátlankodni. Ezután összerak, beindít és már azt hittem, megoldottam a rejtélyt, újraindult a szokott módon magától. Viszont nagyságrendekkel több időt bírt ki. Megint szétszedtem és hosszas nézelődés meg gondolkodás után elindítottam csak úgy szétszedve, csak a paneleket kézben tartva, akksit csak úgy odaszorítva. Elindult, és a bal kezemen már kezdtek kékülni a ujjak, ahogy elgémberedett. Szerintem a végtelenségig arthattam volna ebben a lehetetlen helyzetben, mert a tünetek nem jöttek elő.
    Azóta úgy van összerakva, hogy a csavarokat (a belsejében is van egy csavar, ami az alaplapot rögzíti direkt módon) mind kihagytam belőle, és működik. Minden hibátlanul működik így, csavarok nélkül, nyüstölöm kb 6-7 órája és stabil.
    mi a l*f*sz feszül benne, ha rendesen össze van rakva, nem tudom. Lehet, hogy ez örök rejtély marad.
    ezzel kapcsolatban ötlet?

Új hozzászólás Aktív témák