- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
"Én? Nálam működik minden hanggal kapcsolatos (is)"
Egy tenyt allapitottam meg. Ebbol is latszik, hogy semmi segito szandekod nem volt (a korabbiakban)."Ezért érdemes megpróbálni valami relevánssal (ez pl. januári)."
Nah, ez mar segitseg. De amint latod meg mindig R2.8x-nal jarnak, szoval nem olyan regi. Illetve a tenyen nem valtoztat, hogy 2.81/2.82-nel is mukodnie kene, hiszen win10 tamogatott."Realtek a 2.82-vel felhagyott az oldalukon lévő publikálással, pontosan azóta nem érdemes onnan szedni."
Nah, haladunk. Ezt se tudtam."Ettől függetlenül rendszeresen adnak ki új verziót."
Mondjuk az eleg gaz, hogy nem publikaljak a sajat oldalukon."Persze érdemes csekkolni, hogy a DEV_ID támogatott-e"
A felsorolas alapjan szinte minden ott van, tehat univerzalis."ALC1220, ALC1150, ALC880, ALC882, ALC883, ALC885, ALC886, ALC887, ALC888, ALC889, ALC892, ALC898, ALC899, ALC861VD, ALC867, ALC900 ALC660, ALC662, ALC663, ALC665, ALC668, ALC670, ALC671, ALC672, ALC676, ALC680 ALC221, ALC231, ALC233, ALC235, ALC255, ALC260, ALC262, ALC267, ALC268, ALC269, ALC270, ALC272, ALC273, ALC275, ALC276, ALC280, ALC282, ALC283, ALC284, ALC286, ALC288, ALC290, ALC292, ALC298, ALC383n ..."
"Pack Version: R2.8x (4.76)"
Mondjuk ez az eltero verzioszam megint erdekes."illetve ha nagy a káosz (tippre igen), DDU-val safe módban törölni a Realtek drivert és net nélkül"
Alapbol csak az AMD HD audio volt fent. A biosban visszakapcsoltam a hangot, de nem csinalt semmit. Ekkor kezdtem drivert tolteni/torolni/manualisan rakni."felrakni valami ebből az évtizedből származót."
Vicces vagy. Elmondtam, hogy 2017 es 2015 volt rajtuk a datum. Mondjuk az "R4.31" erdekesen volt 2015-os."A hangkarinak zéró köze van az AMD gpu HDMI audio kimenetéhez. Felőlem próbálgasd még, konkrétan semmit nem számít."
Elhiszem, de mivel semmi se mukodott, azt gondoltam osszeakadtak, mivel mar mas is irt ilyen problemat (meg meg sok erdekest)."Ha valaki nem szeretné hogy segítsenek (csak rinyálni jött)"
A "rinyalast" te muvelted, hogy LOL-oztal, meg oltottal, ok nelkul."annak nem is kell segíteni."
Jah, ertem. Akkor le is zartuk a temat. Megyek mashova forumot olvasni... -
Z10N
veterán
"Gyártó itt az alaplap."
Nem a chipet a Realtek csinalja, szoval buktad."Nekem a gigabytetól 2020. dec. 23-ai a driver."
Kit erdekel? Ez meg MSI, de Realtek chip van rajta."Szerintem semmi szükség okoskodásra"
Akkor minek csinaltad?!"erősítőről eddig szó se volt, szorri hogy nem tudok gondolatolvasni."
Ha gondolkodnal, akkor tudnad, hogy a tv-n csak optikai kimenet van (jellemzoen). Mielott okoskodtal volna, kerdezni kellett volna. Ezenkivul, ha optikat akarok hasznalni a hdmi utan annak nyilvan az az oka, hogy masik eszkozre akarom csatlakoztatni. Ez altalaban az erosito. Ergo ehhez nem gondolaolvasni kell, hanem gondolkodni."Aki 2.82 hda-t használ, ott bármi megtörténhet"
Elmondtam, hogy ez a legfrissebb gyartoi. Ha nem hiszed nezd meg. De elmondtam, hogy a regebbi datumos R4.31 (2015) se mukodik."Amd-t nem kell törölgetni, ha nem használod lol."
Mit LOL-ozol? Megint csak semmi segitseget nem mondtal, csak velemenyeztel. Nyilvan elkezdtem probalgatni, hogy torles utan felismeri-e a Realtek-t, ha osszeakadasbol van a problema. Elmondtam olvass vissza. Masok is probalkoztak ilyennel.Ui: Ha nem tudsz segiteni, akkor inkabb ne szolj hozza.
-
Z10N
veterán
1) Ez van fent a Realtek oldalan (2017 aug). Szoval ez a legfrissebb gyartoi. Nekik okoskodjal.
2) "nem két kimenetet kötöttél össze?" Ez most komoly?! Inkabb nem kommentalom.
3) Ki mondta, hogy a TV-re kotottem? Direkt azert akarok optikat, hogy az erositobe kuldjem."Szegény AMD HD audio drivert se értem miért bántod."
Mert peldaul nem akarom hasznalni jelenleg. Mikozben a Realtek meg nem mukodik. Szoval ujbol semmit nem segitettel..."Ha stimmel minden, ez most is plug and play"
Nem az. Szerinted miert irtam ide?! Keress vissza, nem csak nekem volt ilyen problemam.Megoldasokat varok, nem velemenyeket.
Amugy meg reggel gyorsan leszedtem egy R4.31-t, de azzal se mukodik.
-
picur10
aktív tag
ennyi is elég volt, ezer hála és köszönet!
A gépnév bent volt külön csupa kis- és nagybetűvel is. Az egyiknél kiírta ugyan, hogy ma volt változtatva (vagy hozzáadva?) de a másiknál még valami tavalyi dátum volt. Kitöröltem mindkettőt, reboot, megadtam a nevet/jelszót a csatoláshoz, reboot és máris felcsatolta magától.
Öröm és bódottá'! -
movax
őstag
Úgy értettem, hogy "csak úgy" nem aktiválódik, hanem tudatosan, előre megfontolt szándékkal be kell menni a kisegítő lehetőségekbe aktválni a sticky keys-t és azon belül is pontosan konfigurálni, hogy ragadjon be a módosító billentyű, pl. a Ctrl.
Vagy pedig ez valami újdonság lehet a wininstallban, hogy defaultban aktív, én soha nem találkoztam vele "csak úgy". -
arcitec
addikt
-
arcitec
addikt
Igaz, most látom eddig fel sem tűnt. És az OTP is ilyen meg a többi is.Ez mióta van így?Régebben volt a https vagy hasonló - hogy változnak a dolgok - , de ebbe most nem is mennék bele, hanem inkább a kérdésre a megoldás kellene. Mert ez tény, hogy piros X-e jelöli a Google is a találatban. (Ügye ezt ismerjük mit jelent).
-
-
-
Szia!
Eleve, nem tudom hogy lenne jobb.
Kettőzést állítsak be?
És az utóbbi futó beállítást hol lehet beállítani?
Tehát azt akarom, hogy ha a külső monitoron elindítom a játékot, akkor az csak ott fusson, de ha a gépen fut mondjuk az OBS akkor az csak ott...
Mert kiterjesztésnél huzogatni kell meg hasonlók.
Köszönöm előre is tanácsodat.
-
hotkar
senior tag
Egy régebbi bejegyzésben egy hasonló kérdésre úgy kezdődött a válasz, hogy "a szokásos Dell szívatás", innen gondoltam, hogy esetleg a Dell előtelepítő csomag tréfája ez. Nem tudtam továbbá, hogy ez op. rendszeri, vagy hardveresen működő titkosítás-e. Így került szegény Dell "kabátlopási ügybe".
-
Pityu.
nagyúr
Akkor az előző windows verzió fura volt mert lehetett társítani de mint látod a képen az aimpot meg tudtam társítani pedig portable
Nekem eddig semmi meglepetést nem okozz a portable pedig vagy 2 éve így használom sőt még használok egy másik lejátszót is a TS fájlokhoz Media player classicot az is portable és azzal sem volt sosem semmi gondom.
Én ezt értem de akkor előzőleg miért működött 2 évig a portable társítása?
Ne is mond,én most raktam újra na mondjuk nem ezért
-
kecstama
tag
Lehet okosan is használni az adott programokat, XY telepítést végig lehet nyomkodni úgy hogy kapsz "ajándékba" egy Avastot meg úgy is hogy azt telepít amit akarsz meg oda ahova kéne.
Ha valamelyik drivert esetleg rosszul telepítené le, szerencsére van annyi Windowsos tapasztalatom hogy el tudjam távolítani majd gyártótól le, de akkor sem kell 10-et végigzongorázni, elég egyet.
Az egyetem otthagyós szakácsocs meg egyértelműen vicc volt, ami szerintem eléggé feltűnő a nagyon mosolygós emoji miatt, de mindegy, másodjára is lezárnám.
Mellesleg a problémára lehet hogy sikerült megoldást találni, amint leteszteltem röviden leírom. (Ha még érdekel valakit egyáltalán a fő téma
)
-
Petyás
tag
Köszönöm az eddigieket.
Nem az én gépemről van szó...
Alvó mód biztosan van, hibernálás talán nincs.
Nem is az ikonok eltűnése a fura, hanem hogy az "asztal beállításai" is eltűntek. (más háttér, tálca eszköztárai...)
Egyszer már volt ilyen, újraindítás megoldotta. (csak most megy az online óra, így kicsit később lehet csak kipróbálni)
Ezek alapján az ideiglenes profil, amiről Ciccuka linkelt, esélyes. -
pinnacle
nagyúr
Mindenkinek más tetszik, nekem inkább ez.
Erről a CVV kód kérésről nem tudtok valamit. Igaz internetes kártyám van, csak annyit teszek rá, amennyi kell, de nem szívesen adnám meg. Persze lehet csak én emlékszem rosszul.
Buckey nekem volt gépem, ami nem kért jelszót, de nem jut eszembe, hogy volt beállítva. Majd csak eszembe jut. Ha újratelepíted, gondolom te is elve offline fiókkal teszed.
-
Livius
őstag
DigiCert-től lesz a certifikáció, és azt találtam hogy a Microsoftos SignTool-nak van egy kapcsolója a timestamp server megadásra, és pont egy digicert timestamp serverrel van a példa, gondolom ez lesz a lényeg majd ehhez, ugye?
https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/framework/tools/signtool-exesigntool timestamp /tr http://timestamp.digicert.com /td SHA256 MyFile.exe
-
Livius
őstag
Napokon belül lesz egy vásárolt certifikációm, amivel tudok majd sima inf fájlnak egy .cat fájlt aláírni. Ezt a hiteles időbélyeget én tudom majd beállítani, vagy a megvásárolt aláíráshoz tartozna ami vagy van vagy nincs majd?
A célom az, hogy ha lehet valahogy aláírni úgy hogy az örökre jó legyen, akkor azt úgy csinálnám, mivel csak 1 évre tudtam venni certifikációt, szóval a köv 1 évben tudok majd aláírogatni, és igazából így akkor csak egyszer kéne és örökre jó lenne.
-
martin66
senior tag
Hmm. nyitott vagyok minden új lehetőségre, szoftverre vagy ötletre és vissza sem riadok tőle. Szívesen fogadok tanácsokat. (a fájlokat nem ott tárolom, hanem csak egy link a merevlemezekre.)
A munkak amiben dolgozom (grafikus, videó vágó, honlapkészítő), szal ilyen típusú fájlok és alapanyagok minden mennyiségben.#130636twofatcat:
Jump list használatban van más fontossági mappákra. De jó ötlet. -
movax
őstag
Hát, egy alkalommal befrissítette a sima antivir helyett a tök fölösleges full security csomagot, mert Aviráék erőltették, ezt kellett orvosolni, nem nagy vaszizdasz.
Na de: nem a bitb@szás miatt, hanem a kontrollérzet miatt van az egész, régi beidegződés, 90-es évekből maradt pécé-paranoia, nem tehetek róla (viszketni kezdek, ha szűz, buzerál(hat)atlan oprendszert kell használni, ez van).
Ha majd olyan OS kell, ami nem enged beleszólást semmibe még a látszat kedvéért sem, akkor majd átállok macra.
-
movax
őstag
Ez az oka. Telemetria-tiltás is van benne, azért mászik rá.
-
movax
őstag
Ahogy kikapcsolom az avirát, (nemrég volt valami gubancom, antivir reinstall volt), feléled a defender és rögtön felülírja a módosított hostfájlomat, visszaállítja a defaultot. Persze végzi a dolgát, csakhogy nekem fontos dolgok vannak ott. Nagyjából ezért tartok 3rdparty antivirt, kártevőt valamikor a 90-es években láttam utoljára.
-
Vesa
veterán
W7-et is kipucoltam, 5évig újra sem kellett húzni, soha nem volt gond pedig grafikázom, intenzív felhasználású a rendszer. Pl. ha nem akarsz otthoni megosztást (HomeGroup Sharing), akkor kb. 6-7 service élből teljesen feleslegesen indul. Továbbá semmi szükségem pl. a "Workstation", a "telefax", a "Server", a "Diagnostic Policy Service", "Error Reporting Service" vagy a "remote control", és egyéb szolgáltatásokra sem, melyek csak azért vannak betöltve, mert előre nem tudja az MS, hogy kinek kell majd, és a "hátha kell valakinek" elvet követve inkább elindulnak. Én viszont tudom, hogy nekem ezek nem kellenek, tehát feleslegesen foglalják a helyet a memóriában.
Nyilván érteni kell hozzá, hogy mit szabad tiltani.
Fura egy rendszer egyébként, még egy olyan egyszerű beállításhoz is, mint a desktop ikonok egymástól való távolsága és fontjának típusa/mérete, fejléc/menü fontok mérete...egy kis külső programot kell használnom, mert alapból nem lehet beállítani a W10-ben ezeket. Korábban még benne volt, de kb. 3éve kivették.
-
Csupingo
veterán
Nem rossz. Az enyém így néz ki.
-
Csupingo
veterán
Szerintem itt a topikban sokan sejtettük, hogy nálad ilyen jellegű gond sem merült fel, ahogy eddig semmi más sem.
Milyen használatban van az a gép, naponta nyitsz, zársz rajt 50 programot, vagy egy munkás gép, ami kéthetente van kikapcsolva és egy program fut rajt? Mutatsz egy képet az erőforrás- figyelőből, a lemezhasználatról?
Szerk.: mivel rövid az eszem, én fel szoktam írni, hogy mit állítok el.
-
fulton
addikt
-
ArthurShelby
addikt
Ezt olvastam ki a sorok közül. De ha megnézed úgy kezdtem a hozzászólásom, hogy "ha jól értem..."
Elég egyértelmű szerintem, mivel az elején a még csak az intel fejlesztette az efi-t és utána jöttek idővel a többiek (ebből leglényegesebb az amd, de igaz nem egyedül), és lett az uefi. De mint mondtam ez a feltevésem, nem tudom bizonyítani, csak ezt sejtem.
Picit lehetne kedvesebb is a modorod, ha meg van valami infód kérlek oszd meg és ne csak b@szogass. -
Igen, a "fejtörésbe" többek közt ez is bele fog tartozni, meg kideríteni mi lehet a közös azon gépeknél, ahol nem megy a telepítés stb stb stb...
jokeph
Aki kamerarendszerek vezérlését szeretné megoldani, azoknak ez a legjobb progi, mert ingyenes és hatalmas cam adatbázisa van, rengeteg cam-t képes kezelni és rengeteg funkciója van stb... -
sphe
senior tag
Ez a hangkártya driver az asio4all és a line6 asio drivere, amikkel évekig nem volt semmi gond (és frissítve nem voltak) csak az új build óta van baja velük a Windowsnak. De nem-hangkártya appok is elvesztették a hitelesítéseiket (buy or enter serial), az adobe premiere pedig nem hangkártya függő, hanem videokártya hibaüzenetet ad.
Úgyhogy a driver ötletet köszönöm, tisztelettel kizárom, mert ennyi driver és program frissítés nélkül hirtelen nem bolondul meg.
Hogyan lehet inkább csak a biztonsági frissítéseket megengedni?
-
-
RoyBatty
aktív tag
Lehet így is nézni, meg úgy is, hogy miért kell a rendszergazdának állandó küzdelmet folytatni azzal, hogy letiltogasson az összes lehetséges módon egy rendszerbe épített alapfunkciót, amelynek a célja pont az lenne, hogy ezek a javítások a lehető legláthatatlanabb módon automatikusan a háttérben csendben települjenek
-
gekkoXT
senior tag
Eddig DVI-on ment két monitor. ha az egyiket kikapcsoltam, nem változott meg, melyik az elsődleges, csak simán ki volt kapcsolva. DP esetén viszont ha nincs bekapcsolva, olyan, mintha úgy venné, az az eszköz már nincs is a rendszerben. Ezért megszűnik a kiterjesztés és átadja a bekpcsoltnak az elsődlegességet, átpakol rá mindent. Ez baromi idegesítő.
-
steele80
senior tag
Ne haragudj, hogy megkérdezem, most te szívatsz engem, vagy képességek hiányában vagy? Már ezt azért kérdezem, hogy viszonyulni tudjak a válaszodhoz. Már kétszer ( azaz 2x ) leírtam, hogy nem alapbeállításokon ment a onedrive. Illetve, ha nem használod, akkor valószínűleg nem te leszel az én emberem! Szevasz!
-
steele80
senior tag
Igen! Ebben tökéletesen igazad van! És mint az imént leírtam és valószínűleg elkerülte a figyelmedet nálam egy általam beállított onedrive működött, megadva, hogy melyik mappát szinkronizálja és melyiket ne. Na ezt a beállítást írta felül az ms fiók!!! És ezért írtam azt, hogy megnéztem a fiókbeállításokban, hogy esetleg nincs-e ilyen opció. És nem volt. Tehát innen még mindig nyitott az a kérdésem, hogy egy prosztó ms fiókba történő belépés miért írja felül a onedrive beállításaimat? És ez a lényegi kérdés, nem az, hogy onedrive beállítás, vagy biztonsági mentés, vagy elszálltak a fájlok. Ez mind érdektelen. A lényeg a fiókba belépés utáni mappamozgatás engedély nélkül.
-
Csatravi
senior tag
"A rendszer nem tudja, hogy Te portable-t használsz, de valójában fixen"
Win7 és előtte sose volt probléma. Bármikor társíthattam a portable programokhoz és az utána úgy is volt kezelve. Ezért írtam azt a jelzőt a Win10-re amit mert eddig ez nem így volt.
De ha nem baj nem akarok nem szeretnék tovább ezen rugózni.
Megkaptam a segítséget, megköszöntem és most csinálom tovább a dolgomat.
Ha elakadok akkor majd újra jövök ha ez nem gond, ha meg nem jövök akkor az azt jelenti, hogy beletanultam ebbe is.
-
Csatravi
senior tag
"Nem tudom pontosan mire gondoltál, én mindenféle külön alkalmazás nélkül vágtam ki a rendszerből a nekem nem kellő dolgokat. Amit meg nem lehetett mókolás nélkül (Cortana, Edge), azokat meg békénhagytam, cserébe azok is engem"
Gondolom nem olvastad el a problémámatA frissítések szelektálásáról volt szó nem arról, hogy melyik programot hogy dobjam ki. De King Unique segítség kapcsán ez is megoldódik.
" Dehát azért portable, mert bármikor "elhurcolhatod", "
Nem akarom én hurcolni. Portable programot azért használok mert az egy mozdulattal úgy távolítok el hogy nem marad utána semmi hulladék és regisztrációs bejegyzés. Tiszta marad minden. Nálam egy telepítés 5-6 évig is fut úgy, hogy bármikor is újra kellene telepítenem a oprendszert pedig rengeteg telepítős programot is használok, kipróbálok. A több mint 30 év számítógép használat mellett is alig ismerem azt hogy mi az a kék halál, vagy lefagyás."Úgy látom, Neked ez küzdelmes lesz."
Ezt az oprendszert most kezdtem, és ez jóval másabb mint a win7 vagy az előtte lévők és egy-két dologban segítségre szorulok még de elhiheted, hogy nem sokáig fogok itt "zaklatni" bárkit is.Köszönöm a segítségedet!
-
Wolfskin
őstag
jogos, pontatlanul fogalmaztam: nem attól parázok, hogy melyik frissítés milyen bugot hoz, hanem attól, hogy megváltoztatja a rendszert. tehát nem attól, hogy nem fog rendesen működni, hanem attól, hogy fog...
az lenne jó, ha egy rendszer végre működne, és az úgy maradna ameddig használom. a telefonomon az első, hogy minden, de minden frissítés kikapcsolva, alkalmazások, rendszer, minden, még mielőtt felmennék vele a netre. ezt itt miért nem lehet megcsinálni? nem szeretnék se rugózni rajtuk, se diskurálni róluk, nem szeretnék frissítésekről témázgatni, azt szeretném, ha nem is kéne tudnom róluk. de most olvasom, hogy a vezérlőpultot teljesen megszűnteit a win... na akkor biztos, hogy összerakok egy külön gépet netezni, meg egyet, amin dolgozok.
-
Hegyirabló
veterán
Ezt már többször leírtam - és ez nem ellened van - engem hót módon nem érdekel, hogy másnál működik, ha nálam nem. Oldja meg a Microsoft, hogy minden hardverkörnyezetben működjön ez a dolog (is). Hogy hogyan oldja meg, az a másik dolog, ami hót módon nem érdekel. Oldja meg, és kész.
-
Hegyirabló
veterán
Meg egy csomó mindenki másnál nem működik, évek óta. Pár hozzászólást kellett volna csak visszaolvasni. Tavasszal még működött. Hatalmas kihívás ezt megoldani Redmondnak.
#126251 Pyttawrx Nincs routerem. Ez sima Windows 10 bug, az egyik, a sok közül. Teszem hozzá, némi javulást látok, a fényképnézegetős meg nem nyílni akarós bug nálam megszűnt. Ez volt az a bug, ami miatt nézetkülönbségbe kerültem néhány F é l i s t e n n e l, mert hogy szerintük ez nem is létező jelenség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest