-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #80029 üzenetére
A driver jónak néz ki, csak 3 újabbat találtam.
EFI-ben be van rá kapcsolva amit Timberwolf kolléga találóan megjegyzett?
Több ötletem nincsJa de, a képek helyett a jövőben elég szövegesen is, kevesebb helyet foglal, kereshető, stb.
Ez annyira nyilvánvaló?
Kezdem azt hinni... -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #80026 üzenetére
Ez az USB-s vezérlő, nem az AHCI/RAID vezérlő.
De annak jó, így kell kinéznie.
Akkor neki is tréAnnyira nem lepődtem meg, hogy nálam ez is jó
(#80027) Timberwolf: Mindent? Mármint amire bekapcsolod, nem? Egyébként értem, de ha direkt így van beállítva, mi olyan meglepő?
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #80023 üzenetére
Namégegyszer.
1 USB pendrive, jelen, pipa.
2 nem USB-s HDD, nincsenek ott nálam, pipa.Nekem NEM jelzi a vinyókat (helyesen).
Ezért kérdeztem, hogy egyébként a rendszer a tálcán jelzi Nálad, hogy leválaszthatóak a nem USB-s vinyók? Mert az msahci-val láttam már ilyet, de a saját driverével ez a jelenség megszűnt. -
-
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #79520 üzenetére
A sok kérdésre írtam, hogy szócsavarás és túlbonyolítás.
Déjà vu, nem muszáj írni, ha nincs mitHaszna van, használni kell. De a legfontosabb a mentés, a mentés és a mentés.
A mentés, a mentés és a mentés megvan, le van scriptelve az újrahúzás. Jó, nem egy ansible, de playbackelhető, ennyi (nekem) elég. Mit kell használnom? Egyre több rébusz.a rendszer általánosan optimalizált, azaz biztos, hogy a Te gépedre nem a legjobb beállítással kerül fel.
Nem tudtam, hogy idáig rosszul csináltam. Mit tudnék optimalizálni?
(Hozzáteszem, hogy 1511 óta van fent néhány (teljesen különböző) platformon a rendszer, egyiken sem jelentkeztek hibák, fagyások, stb.)
Ha nem kérdezhetem meg, akkor ennek a kommentednek mi értelme? Mióta van fent Neked a Win10? -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #79509 üzenetére
Nem a válasz gombra értettem, hanem egy vagy több konkrét kérdésre
Egyébként nem írtam, hogy nem értem (mert igen), csak kiváncsi voltam, hogy mit gondol erről más. Nem mindig azért kérdezek ám, mert nem értek valamit.
Én az elhalasztást akkor használnám, ha tudom, hogy a visszaállási idő nem áll rendelkezésre, de alapvetően optimista vagyokVagy más is írta, netkörülmények pl. utazás miatt, stb.
Reméljük az ilyen hibák kiderülnek hamar, és nem kell 2-3 hónapot késleltetni, mert a következőben sincs javítva... -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #79479 üzenetére
Elméleti kérdések:
- Első tapasztalatok mit takar? Első X db? Első X darabból valamennyi %? Esetleg utolsó X darab trendje? Metrikát karbantartva, vagy csak érzésre?
- Ha az első tapasztalatok azt mondják, hogy valami baj van, akkor 30 nap (átlagos update keddek közötti távolság) kihagyás?
- Hogy különbözteted meg egy rossz tapasztalat téged is érintő okát, egy számodra téves indoktól?(Persze ha az első tapasztalatok azt mondják, hogy minden OK, Te felrakod és bedől minden, akkor végülis csak vissza kell állni.)
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #79479 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, hogy egy kis időt kellene várni a biztonsági frissítésekkel, ezért gondoltam alapból a 30 napos kivárást. Azt hiszem két hetet fogok várni, addig biztos dolgoznak azon a MS-nál, hogy legalább ne rontsanak a frissítésekkel, hanem tényleg megoldódjanak a problémák.
Most legalább működnek a dolgok, és azok a 1803-ban lévő - nekem perpillanat felesleges - újítások nem hiányoznak egyáltalán.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #79421 üzenetére
Nincs semmi dolgod, ha nem látod ott vagy start menüben akkor nincs is fent már semmi játék. Ennél egyszerűbben és többször nem tudjuk leírni neked hárman se.
Legalább a játékokat egyszerűen el lehet távolítani, a Mixed Reality Portal és társaival ellentétben.Én azon bosszankodom még mindig, fájl nevek elrejtése opciót ősszel szó nélkül miért tüntették el, kb. Vista óta használtam képekkel teli mappákhoz.
jasonka: összefoglalóban nézd meg, lényeg 64 bites ISO-t tölts, vagy Media Creation Tool általi telepítő
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #79364 üzenetére
Nem kell foglalkoznod vele, ha nincs probléma. Csak olyan komplikált a Windows, annyi hardver lehetőség, hogy egy tiszta telepítés sem fog üres hiba nélküli logot mutatni neked. Lényeg csak működjön.
Geth: átlaguser inkább csodálkozik miért lövi le egy perc alatt, hiszen ő sehol nem állított be olyat, megnézi a beállítást és azt látja 10 perc, még inkább nem érti
Auto lock screen azért lenne jó, pl. ott a nagy óra amíg készülsz, az értesítési ikonok ha közben jött valami, nem kell Win+L nyomni
Bici: Pro verziónál Windows Update beállításoknál lehet akár 365 nap feature update halasztást kérni, addig új nagy verzió nem települ, csak a havi biztonsági, összegző frissítések. Home verziónál nem tudom fejből létezik-e ilyen opció.
-
Syl
nagyúr
válasz
Kékes525 #79174 üzenetére
>"Nagyon fosul megírt software-ek, mint például az adobe photoshop nem tud élni úgy, hogy a memóriában dolgozzon, neki kell a tárhelyed is, gondolom azért ha becsúszik egy appcrash, akkor megmaradjon a munkafolyamatod."
Ilyenről én is olvastam.
Csak szólok, hogy a Photoshop nagy ívben t*jik arra, van-e swap engedélyezve vagy nincs. A programon belül lehet beállítani a scratch drive-ot (akár több partíciót is), ahová az ideiglenes fájlokat pakolja.
Persze ha nincs swap és a nagy képmanipuláció következtében a rendszer kifut a szabad memóriából, akkor borul a bili. -
SP4C3
veterán
válasz
Kékes525 #79162 üzenetére
Hmm... Ha kikapcsoljuk a pagefile-t (a háttértárolón), attól még fog lapozni, csak azt a memóriában végzi, tehát ott létrehoz egy pagefile.sys-t és oda írkál, nem?
Nagyon fosul megírt software-ek, mint például az adobe photoshop nem tud élni úgy, hogy a memóriában dolgozzon, neki kell a tárhelyed is, gondolom azért ha becsúszik egy appcrash, akkor megmaradjon a munkafolyamatod.
Nálam van neki adva 2GB az sem az ssd-n, hanem egy harmadik HDD-n, nem érzek lassulást, ritkán veszi igénybe, csak csinál hülyeségeket, mondjuk épp filmezek és hallom, hogy elindítja a merevlemezt amin a lapozófájl... DAFAQ?! Minek kellett hozzáférned ahhoz a sz@rhoz, hogy beleírj nyamvadt 2kb köcsög adatot? Ez is jól meg van ám csinálva, de linuxnál is betegség ez a swapolósdi.
-
svgyula
addikt
válasz
Kékes525 #79162 üzenetére
Ugye nem érted? A pagefile-ból többször is beolvasható ugyanaz az adat. A rendszer a saját file-t is innen frissíti. Ha nincs lapozó file, a memóriába mindig közvetlen a lemezről kell kicsomagolni-betölteni az adatokat. Ez nem gyorsítja hanem lassítja mivel ilyenkor megfogja a csomagolás idejére az egész rendszert és nem elég betölteni, hanem először megkeresni-kicsomagolni-betölteni. Ez ugye szerinted is gyorsabb mint egy meglévőt átlökni a memóriába? A redszerfile-ok sokszor frissülnek a memóriában és ha nincs pagefile ilyenkor dob egy "kevés a memória" hibaüzenetet.
A másik dolog ugye te sem gondoltad komolyan, hogy a "te" személyedhez fogják hozzáigazítani a rendszert? Mivel rajtad kívül több millió gép van ahol ez nem járható út. Arról nem is beszélek ha elindít valaki egy autocad programot és betölt egy több száz MB-os file-t. Akkor szuper gép ide vagy oda elmehet nyugodtan kávézni még egy mentéshez is! A te géped is megfeküdne simán pagefile nélkül. Mondjuk az alaplapi VGA-val így is úgy is.
Tehát ez az előre dolgozás valószínűleg nem is fog változni mostanában. -
svgyula
addikt
válasz
Kékes525 #79157 üzenetére
Azért mert oda készíti elő a memória számára feldolgozható formában az adatokat. Ha nincs virtuális memória akkor is hibára fog futni ha 32GB fizikai tárhely van. Mert az előkészítés és betöltés közben megszakad a folyamat és nem tudja értelmezni. Ezt érts úgy mint egy puffer tároló. A hőskorban a NERO írásánál mutatta az adatok beolvasási pufferezését. Ha ott elfogyott akkor kidobhattad a lemezt mert megszakadt az írás. Na win10 virtuális memória pont így műxik kilép a programból vagy feldob egy hibaüzenetet. Egy egyszerű példa a DOOM2016 elmegy simán 8GB RAM-al DE ha a virtuális memória is 8GB akkor akadozik az időnként belassul. Ugyanez 16GB virtuális RAM esetén nincs. Amikor meg az okostojások kikapcsolják a pagefile-t akkor jönnek ide sírni mert mindenféle hiba üzenetet dob fel a rendszer. "Pedig sok RAM van a gépben az nem lehet a baj oka" de igen...........
-
Syl
nagyúr
válasz
Kékes525 #78765 üzenetére
A feladatütemezőben Feladat létrehozása
Általános fül: adsz neki egy nevet, alul "futtatás a legmagasabb szintű...."
Műveletek fül: Új és beadod neki az indító exe-t
OK (semmi más nem kell)
Asztalon jobb klikk, Új, parancsikon, az "Adja meg az elem helyét:" mezőbe beírod:
schtasks.exe /run /tn "feladatneve"
Tovább, adsz nevet az ikonnak, kész. -
Geth
veterán
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #78696 üzenetére
Passz, nálam megjelent egyből, ha odadobtam egy shortcutot, se restart, se újraindexelés, semmi
Amúgy a "%ProgramData%\Start Menu" junction erre:
"%ProgramData%\Microsoft\Windows\Start Menu", szóval mindegy, előbbi nincs olyan mélyenAmire érdemes lehet figyelni, hogy a programdata alatt lévőbe ne tegyél olyat ami user specifikus könyvtárra mutat.
Illetve szerintem valahogy a shortcut-ok targetjét hasheli, mert ha egy meglévőt átmásolok másik mappába, nem jelenik meg, de ha megváltoztatom a targetet, akár csak úgy, hogy módosítok egy "/paramétert", rögtön megjelenik
Ha pedig több folder van nestelve de a köztes szinteken nincs semmi egyéb, kilapítja egy mélységre. -
sh4d0w
félisten
válasz
Kékes525 #78661 üzenetére
Csaxólok, hogy amit leírtam, az pont ugyanez, amit te is, csak nem értetted meg, mert halvány gőzöd sincs az egészről. Senki nem mondta, hogy a Start Menu X letöröl bármit is, azt írtam kicseréli a shell-t, de ha bármi másra van szüksége, meghívja a rendelkezésre álló eszközkészletből.
Mondhatod, hogy mindenki szembe jön az autópályán, vagy csak te vagy helikopter, de az tény, hogy ( magamat nem számítva, mert nekem más dolgom van) olyan emberekkel vitatkozol, akiknek a napi munkájukhoz éveken keresztül hozzátartozik a Windows támogatása, menedzselése, akik nálad sokkal jobban ismerik a rendszert.
De ezen is túlléphetsz, keresd meg a supportot és mondd el nekik, hogy fagy a Windows 10-ed. Bekérik a szoftveres inventory-dat, aztán közlik majd veled, hogy oké, állítsd vissza a rendszert gyári állapotba, majd akkor tárgyalnak veled.
És mivel tudom, hogy nem állod meg szó nélkül, nyugodtan válaszolj erre is, én már nem teszem, mert hülyékre egyszerűen már sem időm, sem türelmem.
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #78638 üzenetére
Már megint ez az utólagos, erőltetett magyarázkodás, hogy "nem fikáztam, dicsértem ám", na pont erről beszéltem...
Holott senki nem kíváncsi már rá és akkor legalább tartana ki tartana ki valaki vagy az egyik, vagy a másik álláspont mellett. Úgy, hogy legutóbb másnak, illetve másoknak is feltűnt itt a topikban, plusz megnézzük pl. az ilyen korábbi hozzászólásokat, pláne nincs miről beszélni... Ráadásul tényleg nagyon uncsi már, amit egy korábbi esetnél - mert ugye volt több is - már más is említett.
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #78622 üzenetére
Nyilván nem arról van szó, hogy csak dicsérni lehet, de olyan, mintha direkt a kákán is a csomót keresnéd... Most is hatalmas nagy problémaként be lett állítva ez a HitmanPro, aztán kiderült, hogy csak 1 db fagyásról volt szó. Amit azóta sem nagyon sikerült reprodukálni, de attól még persze nyilván a rendszer a hibás... Meg jönnek a bezzeg a 7-es alatt ilyen nem volt ám, meg egy normálisan megírt rendszernél így, meg úgy kellene működnie stb szövegek. Aztán, amikor valaki szóvá teszi ezt, akkor pedig jön a szokásos magyarázkodás, hogy "én nem fikáztam, nem ezt mondtam, nem így gondoltam, sőt inkább dicsértem" stb. De aztán az eddigiekből valahogy mégsem ez jön le és a múltkor ráadásul úgy túl lett tolva a dolog, hogy a TG-nek kellett rendet tenni...
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #78626 üzenetére
Az asztalt és a tálcát a Start Menü X, amit használok tudomásom szerint nem cseréli le.
Hát ezt igazolni nem nagyon tudjuk, se fórumja, se changelog, se leírás, hogy mit csinál pontosabban.
Az is máshonnan derült ki, hogy az utolsó verziója augusztusi, azóta 2 build upgrade lefolyt... -
sh4d0w
félisten
válasz
Kékes525 #78598 üzenetére
Tudtommal a Win10 csak egy repot kínál a driverekhez, nem a Microsoft írja azokat.
Egyébként pedig a Start menü cseréje pont a shellt cseréli, anno gányoltam ilyet Win98-ra, így ha fagyás van, azt bizony vissza kell állítani. Tökmindegy, neked mi a véleményed erről, attól ez még fact.
Azt is megteheted, hogy visszaállsz a 1709-re, amíg nem lesz kiforrottabb a 1803.
-
pzstm
titán
válasz
Kékes525 #78567 üzenetére
Teljes rendszer magaval rantasa....
Emlekezzunk a sokak altal ordogtol valo UAC-ra, annak kikapcsolasara...es a minden program hadd fusson admin modban...akkoriban mindenki elkuldott melegebb eghajlatra hogy uac-ot defaulton hagytam....igaz nem is volt bajom a rendszerrel....
Normalisan megirt, nem admin jogu program nem kell hogy magaval rantson rendszert...vagy lehet menni Windows 10-S-re, vagy kerni fejlesztot hogy Storeba rakja be a becsomagolt appot, az nem fog ilyet tenni.
XP ofa nem lattam olyat hogy egy program egy egesz rendszert magaval rantott volna...valami gyanus de megeshet
-
King Unique
titán
válasz
Már megint a HPA... Érdekes a sima HitmanPro nálam nem fagy 1803 alatt, ahogyan az MBAM sem. Lehet új még a 1803-as verzió és eddig összesítő frissítés sem jött rá, de az jelen esetben a program hibája lehet jórészt, ha nem működik rendesen. Más szoftvergyártók érdekes módon meg tudták oldani és ami programokat 1709 alatt használtam, azok most az upgrade után 1803 alatt is működnek. Max. pár olyan apróság volt, hogy pl. a 8GadgetPack az upgrade után nem ment egyből és kirakott az asztalra egy restore ikont. De csak 1x kellett rákattintani, majd automatikusan helyreállította magát és azóta OK.
"Nem fikáztam a rendszert."
De, X naponként megjelensz itt és folyamatosan azt csinálod...Ráadásul feszegeted a határokat és legutóbb is már a TG-nek kellett közbeavatkozni...
-
Syl
nagyúr
válasz
Kékes525 #78600 üzenetére
Nálam a Win10 egy 5-6 éves hardveren fut. És szerintem azért nincs vele gondom, mert nincs benne semmi exkluzív hardver. Se VGA kártya, se USB-s hangkártya stb.
Van egy sok-sok éves Canon szkennerem, de azt már Win7-ben is csak virtuális xp alatt lehetett használni, mert a Canon nem adott ki rá semmi drivert.Viszont az sem normális, hogy sokaknál, aktuális hardverrel, frissen tartott driverrel a Win egy-egy update után lehal. Általában VGA driver ami megfekteti. Ebben viszont az MS a hibás, hogy állandóan variál valamit a driverkezelésben, így az egy-két hetes meghajtók sok esetben megdöglenek.
Mindamellett, nálam az Intel HD soha egyszer sem okozott problémát. Pedig elejétől (win10 rajtjától) kezdve a Win által felpakolt intel vga driverrel ment az OS. Csak a múlt héten raktam fel meghajtót az Intel oldaláról, miután itt az egyik fórumtárs linkelte, hogy biza van belőle új verzió.
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #78594 üzenetére
Ilyen alapon minden program feltétele regiszty gányolás lenne.
Hehe, nem.
Böngésző cseréje miért lenne probléma? Még felület is van hozzá, ahol át lehet állítani. Tudsz ilyet mutatni a Start menüre? Nem tudom miért próbálod menteni, a Start menü cseréje az nem normális, MS által támogatott használat. Szerinted az lenne, ha pl. a Classic Shell eredeti fejlesztője azért hagyta ott a projektet, mert bevallottan elege lett, hogy évi kétszer úgy nyúlnak bele a rendszerbe, hogy nem működik a szoftver amit fejleszt? Ezt nem nevezném támogatásnak
(Használja mindenki nyugodtan, nem érdekel, a fentivel nem akartam sugallni semmit, csak egy vélemény volt, fikázom az MS-t, és nem értek hozzáezt lassan berakom aláírásnak)
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #78591 üzenetére
Ha a színek között néhány beállítás megváltoztatásától lenne a ritkán bekövetkező lefagyás, akkor a Microsoft elmehetne perecet árulni.
Várjál, akkor a Start menüt mégse cserélted le? Csak mert az a shell elég fontos része, és mivel alapból nem adtak lehetőséget a csereberéjére, el tudom képzelni, hogy a "testreszabása" okoz problémát, főleg build upgrade után.
(Igen, az MS-t fikázom, és nem értek hozzá, csak azért írom le, hogy ne neked kelljen 2 oldalban válaszolni)
-
Angel2014
addikt
válasz
Mikor kiírtam a fagyást nem is volt megnyitva a chrom...maga az egész rendszer fagyott le de úgy ,hogy az egér mozgott de semmit nem tudtam csinálni...kapcsolóval újraindítottam a gépet azóta jó. eseménynaplóban semmit nem látok...ha vga hiba lenne bent lenne a naplóban.
-
válasz
Kékes525 #78569 üzenetére
Érdekes, nekem semmi bajom a rendszerrel. Chrome, Firefox is fent van és köszönöm, tök jól működnek hiba nélkül. Igen, hiba nélkül.
Gondolom érdekel, hogy hogyan lehetséges ez. Leírom jó, mert látom, hogy a 10-et még mindig fikázod, bocs a kifejezésért mert így sz@r, meg úgy sz@r meg minden hiba van benne.Szóval, veszel egy 10-et, ami mindegy, hogy Pro, vagy Home változat. felrakod. A vga drivert leszeded hozzá, a hangkártya drivert felrakod hozzá és nagyon nem kell vele mást mókolni. Persze, ha van még perifériád akkor annak a gyári driverét is felrakod. Az ilyen tweak, meg f&@szom rendszergyorsitó hülyeségeket messze el kell kerülni. A regisztriben sem kell kutakodni, mert nincs értelme. Ha mégis belenyúlsz, onnantól nem a Windows hibája, hanem a Useré, mert tök hülye hozzá mit csinál.
Szóval, ez ha megvan, akkor jöhet az update, meg az egyéb programok. Lásd Chrome, Firefox. Felrakod és használod. Öröm bódottá..
Képzeld el, nekem így van a rendszer telepítve és semmi bajom nincs vele! Nincs tweak, nincs optimalizáló program fent, nincs windows 7 kinézet buheráló hülyeség stb., stb., stb.
Ugye milyen érdekes! Képzeld el, hiba nélkül megy a gép!Az, hogy te nyúkálsz a regisztrációsd adatbázisban, az már a te bajod, mert ahogy olvasom, oda is szívesen betértél jó pár hozzászólással ezelőtt. Ez meg már a te nyűgöd, de hogy tisztán láss, ez nem XP rendszer. Ez már nem így működik mint annó. Ha meg a 10-el bajod van, akkor nyugodtan használhatsz linuxot (na ott túrhatod a rendszert könyig, bár az új linuxok már grafikusak) vagy esetleg 7-.et is használhatsz, vagy netán XP-t.
Amúgy meg ha a rendszernek valami driverrel baja van, akkor nem egyből a windows a szar, hanem lehet hogy a perifériát készítette cég szarik a driverre és nem érdekli hogy megy vele vagy csinálna egy új drivert.
Vegyél új hardvert ami támogatja a 10-et. Ezt kell szeretni, ezt nyomják a gyártók.
Ugyan így van a programokkal is.
Ott van nekem a G25 kormány. A 10-hez 1 darab driver jó. Nem a rendszer a hibás, mert "új", hanem Logitech, hogy egy több éves driver jó csak a majdnem 0 kilométeres rendszerhez.
Ennyi a történet.Elnézést kívánok a hozzászólásért, nem kell rá válaszolni, nem kötelező.
Használom a működőképes gépemet!
Vagyis nem, mert megyek melózni.Na szép nyarat és működésképtelen rendszert mindenkinek!
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #78580 üzenetére
A Windows 10 alapvető problémái nagy valószínűséggel a hardveres változatosságra vezethetők vissza.
Az én legújabb, (fél éves) gépemen a Windows 10 soha semmilyen problémát nem okozott, sem a korábbi, sem pedig a mostani verzió. Igaz, ez a noti Win 10 only, azaz kimondottan csak a Windows 10-hez épített hardverekből áll, és csak az a Windows fut rajta, a korábbiak egyáltalán nem.Viszont az eggyel korábbi gépemen voltak apróbb problémák, pedig ott is a megfelelő driverek voltak fönn, és a rendszer is teljesen szűz, azaz gányolásmentes volt. Az a gép eredetileg 8.1-gyel jött, annak a licensze lett anno 10-esítve.
Mindkét rendszer megfelelően volt driverezve, telepítve, mégis a régebbi gépen néha hibázgatott. Igaz, nem nagyokat, de előfordultak hibák. Ez a legújabb gép meg soha semmilyen hibajelenséget nem produkált, mindig tökéletesen működött, és működik most is.
-
Syl
nagyúr
válasz
Kékes525 #78575 üzenetére
> Én nem állítgattam az O&O ShutUp10, a W10Privacy, a Winaero Tweaker-el semmit
Ez a baj!
Én az O&O-val kimogyoróztam a nekem nem tetsző dolgok nagy részét (update-t nem!), a Winaeroval meg ki-bekapcsoltam pár dolgot - a rendszer ugyanolyan stabil és megbízható, mint a W7 volt fénykorában. -
YASKATIR
senior tag
válasz
Kékes525 #78572 üzenetére
Gondolom te most a sajat agyonganyolt rendszeredre utalsz, mert egyebkent normalis kornyezetben ilyen nagyjabol senkinel sem fordult elo az update elott. Senki nem emlitette ezt a hibat reddit-en egyetlen szoval sem az update elott, pedig a reddit-en aztan mindenki sir mindenert a windows subokon
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #78516 üzenetére
Egyszer sem fagyott le nálam a Chrome, pedig csak azt használtam mostanában böngészőként. Csak mert az ilyen cikkek, főleg indexen meg hvg-n stb. mindig úgy harangozzák be a címben, mintha ez mindenkit érintene. Arról bezzeg nem írnak, hogy a chrome androidos appja visszafelé fejlődik (a címsor érthetetlen okból visszakerült felülre, többeknek nem működik a képfeltöltés, lefagy).
-
-
-
abdulka1
őstag
válasz
Kékes525 #78393 üzenetére
Igen a HDS szerint működött a TRIM a frissítés előtt.
Nagyon úgy néz ki, hogy most nem működik, mert az Adata SSD toolbox-ból futtattam manuálisan,és a teljesítmény megint 100%-lett.Újra indítottam a rendszert, és a HDS megint 80% teljesítményt mutat, de "Újratesztelés" után felugrik 100-ra.
Ez alapján inkább, csak a HDS közöl téves infót. (szerintem) -
Zotya84
őstag
válasz
Kékes525 #77933 üzenetére
Hát, stabilitási javulást én már nem nagyon várok: nálam most már évek óta elpusztíthatatlan a rendszer, talán 2016-ban volt utoljára kékhalálom, fagyásom. A 1511 és azutáni verziókkal nem volt még gondom, pedig volt egy majdnem komplett vascsere alatta tavaly augusztusban, vannak eszközeim, amikhez az utolsó driverek még Vistához valók - és müxenek! -, és időnként nyúzom rendesen.
De remélem, neked is hozza, amit vársz tőle.
-
Zotya84
őstag
válasz
Kékes525 #77924 üzenetére
Wow. Szerencsére nem igazán van szükségem ilyenekre, mint az általad említett program.
Igen, bizonyos beállításokhoz biztos hozzá fog nyúlni, de jellemzően csak azokhoz, amiknek az alapját módosítják, bővítik. Nekem még szinte sosem változott jelentősen, csak pár apróbb dolog változott meg: általában az újítások kerültek ki, de el még talán semmi nem tűnt.
#77928) twofatcat: Nyári időszámításkor én többször tapasztaltam a 19-20h közötti intervallumot, mint az említettet, de egyébként valóban, a Redmond 09:00-körüli időpont körül szoktak megjelenni.
-
Zotya84
őstag
válasz
Kékes525 #77920 üzenetére
Igen, itt is normál. Bár, hogy emiatt ne lehetett volna valamit kilőni 10 alatt, még nem rémlik, hogy találkoztam volna. (Ne is legyen.)
Ja, s most látom: nálad írja a dinamikus szálprioritás-emelést, hogy engedve van. Ez a titok nyitja: amikor kell, de csak akkor, felemeli a prioritását, így biztos működni tud a folyamat.
-
gekkoXT
senior tag
válasz
Kékes525 #77850 üzenetére
próbáltam igen, ez lett az eredmény.
Miután letiltottam a windows update-et, töröltem a software distributions mappát, és újra lefuttattam a hibaelháritót, lefutott ezzel az eredménnyel.de amikor újraindítom ismét ugyan új be akar fejezni frissítést.
Valahogy a telepítés befejezést kéne megszakítani
Majd amikor nem sikerül neki kétszer és minden olyan mintha semmi nem lenne, újra elkezdi letölteni ezeket a frissítéseket és minden indul elölről. -
svgyula
addikt
válasz
Kékes525 #77834 üzenetére
Tehát megint megmagyarázod, hogy a döglött ló csal fekve legel............................
De ezen "kiválasztottak ismernek fel." jót röhögtem. Tehát nálad a buheráció akkor kezdődik amikor a rendszer file-t átprogramozod és nem akkor amikor külső programmal belenyúlsz olyan beállításokba amit egyébként a rendszer maga nem enged? Most komolyan? De ez költői kérdés volt NE VÁLASZOLJ!
-
svgyula
addikt
válasz
Kékes525 #77831 üzenetére
Nos emlékeim szerint már itt ment a "rendszer buherálás" (#76925) Kékes525 (#77021) Kékes525 (#76936) Kékes525, (#76995) Kékes525
Ugye nem nézel mindenkit hülyének? Beletúrsz a rendszerbe és utána meg mindenki hibás csak te vagy "angyal". Az ominózus hiba pedig (#77052) Kékes525 itt volt a fenti turi-muri után! Most akkor hogy is van? Nem buherált rendszer? Csak éppen a "gyári driverek" mentek fel ugye? -
törölt tag
válasz
Kékes525 #77824 üzenetére
Ritkán találkoztam fekete képernyőbe bootolással (saját gépen még nem) akkor elég volt másodszor nekifutni és magától bejött az automatikus javító és a visszaállító menü. Nagyon sok féle hardver-driver kombináció van, ha nagy ritkán sötétség van és magát se tudja megjavítani, akkor másik gépen kell csinálni egy pendrive-ot.
Április 30-án jelenik meg a letölthető ISO, új Media Creation Tool és frissítési asszisztens, május 8-tól kezdi a Windows Update.
-
svgyula
addikt
válasz
Kékes525 #77776 üzenetére
Szia! Ahelyett, hogy teleszórod az értelmetlen megjegyzésekkel ezt a fórumot, csinálj egy pendrive-ot és arról indítsd el a gépet ha megint befeketedik
Ha nem akarsz erre eltenni egy külön meghajtót akkor szerezz DVD-t és írd ki rá a telepítőt vagy szerezz egy win javító iso file-t és azt írd ki. Arról is tudod javítani a rendszert ha "nagyon muszályod lesz megint". itt talász példát bár értelme nem sok van mivel félévente így is, úgy is, megújuló rendszer. De a win 10 rendszere a file buherációt általában valamilyen szívatással honorálja
De hajrá!
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #77776 üzenetére
Kívánhatod, nem zavar
Amióta a rendszerre eldobható valamiként tekintek, szenvedélyesen nem csinálok mentést róla
Ha újra kellene húzni, a telepítés pár perc (unattended), a beállítások egy része lejön felhőből, annak a kevés programnak a beállításai vagy exportálva vannak, vagy scriptelve (pl wsl környezet).
Igen, rámenne még 2 óra, amíg pontosan ugyanezt kapnám. El van próbálva, kész a "vészforgatókönyv", élesben még nem volt rá szükség.
Adatot mentek, rendszert nem.Biztosan az is teljesen járható, ha külső progival rendszermentéseket csinálsz rendszeresen.
Abból visszaállni sem hiszem, hogy sokkal gyorsabb lenne, illetve remélem el van próbálva (bár az "elméletileg" nem erre utal), tehát ne az legyen hogy mentegetsz, aztán amikor kellene, nem tudsz visszaállni -
TRob1
veterán
válasz
Kékes525 #77774 üzenetére
4. vagy 5. újraindulás után elindítja magától. Gondolom nálad is, ha másoknál igen. (Egyik ismerősnél volt ugyanez a szitu, mikor az amd hazudott ms felé és elszálltak a régi amd proccos gépek frissítés után)
(#77782) csicso82:
Állandóan ezt szajkózod, de ez meg a te hülyeséged. Vajon miért írnak újabb és újabb drivereket? Mert unatkoznak? -
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #77769 üzenetére
Üdv, itt egy hibaforrás: az alaplapi drivereket tettem fel az ASrock sitejáról.
Azokkal a driverekkel használd amit a windows telepítés közben önmagának feltesz. A gyártó honlapjáról letöltés vagy valamilyen driver kereső program használatára csak pár esetben van szükség:
(+ ahogy fentebb is írták a gyártó honlapján sokszor szintén egy outdated driver található)
Esetek:
- a windows nem telepít drivert az adott eszközhöz
- hibás a driver
- hiányzik valami olyan funkció amit a frissebb driver már tartalmaz
- van pár eszköz amihez ajánlottabb manuálisan drivert telepíteni (+ sokszor a windows csak alap driver-t telepít ami csak alap használatra lesz jó pl. : GPU driver, hangkártya driver, vagy nálam pl. a Razer egerem razer synapse progija amivel az érzékenységet tudom állítani)(#77777) zalman90
Gondolom aktiválva van a windows? Gépház ( tálca jobb alsó sarok katt - minden beállítás ) - Frissítés és biztonság - aktiválás . Itt fogod látni hogy aktiválva van. Azt kapásból nem tudom, hogy itt mi látszódna ha pl. illegális módon lenne aktiválva.
Egy tuti biztos megoldást tudok: ha újratelepíted a windows-t (UGYANOLYAN VERZIÓVAL MINT AMI A GÉPEN VAN, ha home akkor home ha pro akkor pro verzióval ) és ha telepítés közben és után is közvetelen van netkapcsolatod akkor a telepítés végére lesz egy aktivált windowsod. Ha nem lesz aktiválva akkor valószínű nem volt jogtisztán aktiválva, hanem valamilyen illegális programmal. -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #77774 üzenetére
Majd ha találkozok ezzel a fekete kép szituációval, ígérem meg fogom vizsgálni közelebbről a safe mode problémát, de szerintem ne várj rám
Alaplapgyártók driver listáját elvétve (baromi ritkán) találom hasznosnak, szinte mindig outdated.
Ha onnan raktál fel valamit, esetleg velük supportold le a dolgot. -
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #77767 üzenetére
Amit a kolléga írt, vagy ha valóban gátolja a rendes indulást, x (3? 4? 5?) indulás után magától a Safe mode-ot választja, nem kell hiszti
És nyilván hasznos is, nem értem miért írod, hogy nyugodtan kivehették volna... Akkor DDU-val hogy gyalulnám le a hulladék gpu drivert?Ezen kívül évek óta nem láttam safe mode-ot.
-
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #77765 üzenetére
Tudom, sőt, a visszaolvasás/keresés is...
De ha annyira szeretnéd mókolni, akkor számíts rá, hogy szét fog hullani, és kapcsold be, hogy legyen menü, korábban leírták, hogy lehet ezt megtenni.
Én pl. nem foglalkoztam a menü visszaállításával, mert nincs rá szükségem (na vajon miért?). -
válasz
Kékes525 #77746 üzenetére
Mivel olvasom itt a topikban, hogy szereted élve boncolgatni a Win 10-et, akkor javasolnám, hogy tedd fel a GodMod-ot, ha még esetleg nem tetted volna fel eddig, ezzel kismillió beállításhoz, többek között rejtett beállításokhoz is hozzá tudsz férni egy helyen.
Az asztalon létrehozol egy új mappát, majd átnevezed erre: -
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #77746 üzenetére
Vagy inkább a HPA készítőinek a hibája, hogy nem tudták a szoftvert megfelelően optimalizálni az adott Windows-verzióra... Volt már ilyen antivírus termékeknél is és lám egy programfrissítés, illetve a program új verziója megoldotta a problémát. Aztán ez ráadásul csak egy kiegészítő védelem és lehet akár a beépített / külső AV-val is kissé összeakad. A korábbi példa pedig nem igazán mérvadó, mivel a HPA egy régebbi változata futhatott, ráadásul másik hardverkörnyezetben. Ha ugyanazon a gépen, kb. ugyanolyan egyéb szoftverek mellett a program ugyanazon verziója nem produkálná a hibát W7 alatt, akkor lehetne inkább a 10-es re fogni. De még akkor is ott van az előbbi dolog, szóval még akkor sem feltétlen.
-
Zoz
őstag
válasz
Kékes525 #77740 üzenetére
"bootnál milyen billentyűkombinációval tudom előhívni valamilyen javítási lehetőséget, ha szükséges lenne adott esetben?"
Semmivel. Shift-et nyomva kattints az Újraindításra, és akkor a következő induláskor lehet majd csökkentett módot választani.
Ha nem tudod előre, hogy a következő indulásnál nem fog indulni a gép, és kéne a csökkentett mód, akkor így jártál...Ha úgy gondolod, hogy hülyék voltak a Microsoftnál, amikor ezt az újítást kitalálták, akkor így kaphatod vissza a hagyományos F8-as menüt, rendszergazda jogú parancssorba ezt beírva:
bcdedit /set "{current}" bootmenupolicy legacy -
King Unique
titán
válasz
Én korábban próbálgattam azt a programot, de kissé akasztotta a rendszert, a böngészőben a weboldalak is jóval lassabban töltődtek be stb. Anélkül nem volt ilyen gond. Akkor most melyiknek is volt a hibája?
Visszaállítható Windows alól és a Windows-telepítő parancssorában is 1 db parancs begépelésével a korábbi F8-as boot menü. Illetve vannak egyéb lehetőségek is a speciális rendszerindítás és a csökkentett mód eléréséhez.
-
Cs1csó
titán
válasz
Nem kötekedésképp de lehet túl sok mindent variálsz meg a rendszerben, és nem csak a kinézetről beszélek.
Tehetnél egy próbát: csinálsz egy tiszta telepítést ÉS SEMMI MÓKOLÁST nem csinálsz a rendszerrel csak használod tuti nem lesz semmi fagyásod. Persze ettől még nem fogsz rájönni hogy melyik tweak stb. csinálta a problémát de legalább az okokhoz közelebb kerülsz.Amúgy melyik verziót használod a 1709-est? Vagy a még mindig a levegőben lógó 1803-ast? Ha az újabbat ez is közrejátszhat a problémában.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #77586 üzenetére
Legalább van rá hibakód. A híres "Something happened" hibaüzenettel még nem találkoztál?
Nincs tökéletes szoftver, egy friss telepítés eseménynaplója sem üres. Egyszerűen arról van szó rengeteg hardverkombinációra települ a Windows még több driver és csillagok állása kombinációval, többszáz millió esetből valamilyen hiba ha mindössze 0,2%-ot érint az is nagy minta lesz! Mert olyan elterjedt a Windows.Szerintem szívesen kiszórnák a legacy cuccokat és faragni a rendszeren, ha nem lenne nagy ellenállás user oldalról. Lehet a jövőben majd alapból Windows Media Player, Internet Explorer, Paint és a többi régi dolog nem is fog települni. A Win előnye mindig a kompatibilitás és hosszú élet volt, a Win10-nél is hatalmas dolog még 10 éves Core 2 Duo gépekre is fel lehet tenni.
A File History újabb dolog, nekem még nem volt rá különösebb panaszom. Mentés és visszaállítás is működött rendesen amikor kellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest