- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
válasz
King Unique #92638 üzenetére
ez volt az első hozzászólásom ebben a témában: helló!
akadt egy olyan gondom, hogy bekapcsolom a win 10-et, és a Fájlkezelő nem mutatja/látja 2 vinyómat, pedig a lemezkezelőben ott van, nem jelez hibát, viszont nincs betűjele és nem is enged hozzárendelni, ki van szürkülve az opció. hogyan lehet ez, mi lehet a megoldás szerintetek?
előre is köszönöm, ha reagál valaki!
(legális win 10 home)
nem azt írtam, hogy nem látni Win alatt.
na akkor részletesebben:
2 éve álltam át Macre, előtte 20 évig Wint használtam. most már csak azért van egy kis ssd-n Win, mert néha játszom kikapcsolódásként. de a vinyóim a mai napig NTFS-ben vannak (ha HFS lenne, nem írnék ilyen hülyeséget, persze, hogy nem látná a Win), most akarok majd átállni a Mac fájlrendszerére a munkára használt hdd-kel. magyarul évek óta nem nyúltam a hdd-khez, úgy vannak, ahogyan eddig is használtam Win alatt. évente 1-2 alkalommal kapcsolom be a Wint, eddig nem volt ilyen jellegű gondom. most látok ilyet először, hogy a Fájlkezelő nem látja 1-2 hdd-met, de a Lemezkezelőben ott van. (most az egyik hdd-t kivettem, így egyet nem lát, egy 3 terás WD Red-et.
az alábbi screenshoton felül a hackintosh/Mac ssd, legalul az, amit a Fájlkezelő nem mutat, pedig ugyanúgy NTFS, régóta használatban lévő hdd.igen, jónéhényszor újraindult a Win, cserélgettem a sata helyeket is, hátha.
az első válaszra kapott screenshot, Powershell pedig....írtam erre reagálva, hogy nem ismerem a parancssorokat, nem tudom, mit kezdjek egy screenshottal, nekem a dispart beírásával nem listáz, de biztosan nem is azt kell, ne feltételezed, hogy mindenki ismeri ezeket.
-
abdulka1
őstag
válasz
King Unique #92681 üzenetére
3,5"-os HDD volt a gyanúsított, egy SATA-USB adapterrel. Az adapter maradt, csak a HDD lett cserélve rajta, és működik.
Javasoltam a formázást, mert elvileg minimális adatot tartalmazott (1db mp3 album), de mivel a vinyó egy 3. személy tulajdona, a segítséget kérő barátom, nem erőltette a dolgot.
A lényeg, hogy megoldódott a probléma. -
abdulka1
őstag
válasz
King Unique #92670 üzenetére
Szia!
Újra indítás/csatlakoztatás, másik port megvolt. Arra jutottunk, hogy a külső HDD okozza a hibát, és egy másikkal próbálkozva ez be is igazolódott, mert a csere után működik.
(#92672) Doky586 Én a problémával, csak telefonon keresztül találkoztam, de erre irányult az első kérdésem a hívó felé.
-
Memora
senior tag
válasz
King Unique #92549 üzenetére
Anno a torrent-et kizártam, a telepítést, és minden cache mappát átirányítottam HDD-re. Van egy rossz szokásom (amit már igyekszek magam mögött hagyni), hogy min: 100+ tab van egyszerre megnyitva Firefox-ban, ill. eleve ennyivel indul, és néha van még pár összeomlást őrző session-store is benne. A Firefox cache is át lett helyezve persze, de valószínűleg a lapozófájl így is írta a böngésző adatait (meg minden másét is persze), azt meg nem tudtam kikapcsolni 4 GB ram mellett (8-10 GB is volt a lapozó mérete), ill. áthelyezve HDD-re meg belassult, így nem volt értelme.
Azt nem tudom, valójában meddig bírta volna még az SSD (a teljesítménye megmaradt 100%-on), mert kísérletezés helyett inkább gariztattam, és visszakaptam az árát. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
King Unique #92529 üzenetére
Pendrive az volt, de a futó Windows-ból indítva, nem pendrive-ról bootolva. A legfájdalom mentesebb, de mégis teljes újratelepítéshez az volt a legközelebb opció hogy megtartom a személyes adatokat, de az alkalmazásokat nem.
Fájdalmas ez a Windows továbbra is.
(Kicsit hasonlít az Apple féle - jobban tudom én helyetted is hogy mit akarsz - szemlélethez ez a telepítési megoldás) Ha már egy telepítő van minden verzióhoz, legalább rákérdezhetne hogy melyiket akarom telepíteni.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
King Unique #92529 üzenetére
Igen...kicsit olyan mint egy Dr. House epizód, ahol a beteg nem gondolta volna hogy minden apró információ számít a diagnózishoz.
Ez is csak egy sokadik megerősítése hogy maradjon Mac a fő gépem.
Arra már nem emlékszek, hogy előtelepített gép volt, vagy vettem hozzá egy OEM-et.
Most telepítéskor nem akartam választani a totál teljes újratelepítést, hogy ne kelljen előtte lementenem a személyes fájlokat, de lehet hogy az megoldaná és telepítéskor felajánlaná a Home edition választását?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
King Unique #92526 üzenetére
Sosem volt Pro W10-em...komolyabb Windows a Vista Ultimate óta nem vettem, szóval azóta csak home edition van a gépeimen.
Esetleg az okozhat problémát, hogy egy nem aktivált (talán) Pro Windows volt a gépen? Külföldön dolgozok, az SSD upgrade-et nem én végeztem és sajnos ismeretlen nem aktiválható windows került a gépre. Én kértem, hogy maradjon az eleve rajta lévő Windows, de fejbe ütötték egy ilyennel. Most hazajöttem, panaszkodnak a családban, hogy nem megy ez, nem megy az, szóval mondom akkor újra húzom és kerüljön rá vissza a régi W10, főleg ha már fizettem érte anno és eredeti.
Telepítésnél azt választottam, hogy csak a személyes adatok maradjanak a gépen, és lehet hogy a már rajta lévő rendszer (nem néztem meg milyen edition) miatt a telepítő úgy gondolta hogy legyen Pro verzió?
-
válasz
King Unique #92474 üzenetére
Nyüves Manjaro telepítő meg csakis DD be írva indul, a fene se érti ezeknek a lelkivilágát..
-
cigam
titán
válasz
King Unique #92474 üzenetére
Hopsz, ezt nem tudtam.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #92464 üzenetére
(erősen javallnám az alaból magyar nyelvű ISO-t, apósoméknak voltak érdekes tapasztalataik utólag magyarított win10zel, igaz pár évvel ezelőtt).
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #92425 üzenetére
Az 1 indexes és .swm módszeren kívül sokaknak támogatja az alaplapja az NTFS pendrive partícióról való UEFI bootot is. (bekapcsolt CSM-el de UEFI módot választva a gyors bootválasztó menüben)
Tehát legtöbbször még trükközgetni sem kell a 4GB+ .wim install fileokkal.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #92425 üzenetére
Persze, lehet darabolni is, csak feltételeztem, hogy egy embernek egy, max kétféle licensze van a háznál, így a 11ből 9-10db teljesen felesleges számára.
A 4.09-et meg export/darabolás/esd-be tömörítés nélkül nem lehet megkerülni, ugyanis vagy a most hivatalos ISO-t használod (=install.wim 4.09GB), vagy a korábbi hibásba már az új CU-t teszed, ami alkalmasint mégnagyobbra hizlalja. Illetve a kerülőút az eleve ESD-s ISO letöltése mct-vel (amit utálok, mert melóhelyen szoktam ilyesmiket letölteni, olyan gépről, amihez persze nincs adminjogom - a M$ meg valami rejtélyes oknál fogva adminjogot kér egy szerencsétlen iso-letöltéshez + persze egy ideje esd-s isot ad, ami nekem plusz macera integrált telepítőkészítésnél).
#92428: ja, jogos, teljesen hülye vagyok, tiszta raid 0
. Én tiszta új win-telepítést javasolnék, illetve a későbbiekben a szokásosnál szigorúbb backup-rituálét, mert ha vmi miatt elszáll a raid vagy az egyik meghajtó, akkor lőttek a tartalomnak.
#92426: pffh, minden bios/uefi más és más, nincs más megoldás, mint átnyálazni az egészet
. civilizált biosokban vannak port-beállítások pl, de lehet találsz energiatakarékossági beállításokat - egy laptop biosa nem túl nagy...
-
BenQhunria
tag
válasz
King Unique #92416 üzenetére
Köszönöm a segítséget, minden működik!
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #92416 üzenetére
A magyarról nem tudok nyilatkozni, a 1809-es angol iso-ban 11 index van és 4.1GB az install.wim mérete, azaz önmagában kövér a fat32-höz, exportálni kell belőle azt az egy képet, amit telepíteni akarunk, problem solved.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
King Unique #92359 üzenetére
köszi az infókat. easeus, aomei backupper programokat próbáltam.
-
Orionk
senior tag
válasz
King Unique #92311 üzenetére
Nincs most már gond. Csak mutatni akartam, hogy a segítségetekkel eljutottam ide és lényegében megnyugodtam. Köszi.
-
TRob1
veterán
válasz
King Unique #92291 üzenetére
WinPE-t terveztem először, de aztán meggondoltam, mondom Linux csak kukáz mindent amit akarok. Hát, vmiért nem.
Nagyrészt amúgy törölte, de x db fájl maradt (kb. 6 megányi a kb 2Giga helyett)
Most nem is ez lett volna a legnagyobb gond, csak én naiv azt gondoltam, ha ez eltűnik, Store újra összeszedi magát és felrakja a gámét. Hát nem jött össze (így se). -
Orionk
senior tag
válasz
King Unique #92271 üzenetére
(#92269) Doky586 és (#92271) King Unique :
Igaz, a 10 - 14 nap még odébb lesz.A hiányzó ~12GB tárhelyet ki lehet valahogy nyomozni, hogy hova tűnhetett?
Vissza lehet nyerni?
Vagy az a hely az újabb Windowsnak kellett?Eddig a 100GB-os partícióból volt 40GB szabad helyem, most meg csak 20GB van. Lassan már 150 - 200 GBos partíció kell csak Win-nek és szoftvereknek.
-
TRob1
veterán
válasz
King Unique #92282 üzenetére
Nah, mondom miért kérdem. (Közben átjöttem telóról gépre, itt könnyebb írni
)
Lényeg a lényeg: laposon egyszer áttettem c-ről (ssd) d-re (hdd) az Asphalt8-at (win áruházas game)
Közben lett 60as helyett 120as ssd benne, illetve most egy másik hdd-t tettem bele d-nek, amire át lett klónozva előző d.
Viszont volt 1-2 áruházas app ami nem ment, de felajánlotta az újratelepítést. Oké is minden, kivéve említett Asphalt8.
Eddig sehogy sem tudtam megoldani hogy felrakja nekem újra a laposra, akár c-re, akár d-re (jópárat gugliztam, próbáltam, de nem jött össze) Viszont törölni sem engedi sem c-ről a Windows apps mappából, sem d-ről a Windows apps mappát vagy belőle a maradványait. És rendszerben nincs sehol, de áruházból meg szimplán hibát dob kb. mindig a 3,68-adik megánál... Mondom próba ajánlott iobit. Semmi, nem tudja törölni. Oké, egy usb-ről Linux Mint, na baxx, azon lepődtem meg, az elkezdi, de az sem tudta rendesen letörölni!!! Nah, kb. ennyi, csak ez miatt kérdeztem.ui: Én meg most itt vagyok Asphalt nélkül - "távol" az otthontól (anyósnál ) - , és bukom a napi bejelentkezéseket, játékokat, amik megvoltak kb. 3 éve napi szinten.
(NA nem egy nagy tragédia azért, csak az idegesít hogy soha semmi gondom semmi gépemen mióta létezik a win10, erre most ezt szarozza velem, pont mikor mindenhova utazgatunk...)
-
F_Gergely
őstag
válasz
King Unique #92282 üzenetére
Koszi, vegulis a hibaelharitoval sikerult valaszt kapnom, kiirta korrekt modon, hogy ehhez a hardverkulcshoz, home licensz tartozik.
Ezert pirospont a microsoftnak, hogy igy kideritheto van e ervenyes licensz a gephez es ha igen, milyen verzio
Akkor kezdem elorol a telepitest... -
TRob1
veterán
válasz
King Unique #92271 üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdem, és nem baxogatásból, meg vitaindításból.
Mikor pl. iobit xarját vagy Live linuxot ajánljátok ezen mappák törlésére, azt azért teszitek mert használjátok és bevált? -
F_Gergely
őstag
válasz
King Unique #92277 üzenetére
Ez jogos....
En pro-t telepitettem de nem tudom mi volt rajta, mert el se indult a win, total behalt. Csak gondoltam, hogy pro lehetett rajta.
Akkor legrosszabb esetben megprobalom a home-ot felrakni hatha azt aktivalja...
Egyebkent mennyi ido alatt aktivalja? Telepitesnel megadtam a wifi adatot fel is csatlakozott, ilyenkor mar kene aktivalja, vagy van ennek par nap atfutasi ideje?
A hibaelharito annyit irt, hogy futtassam a win update-et es telepitsem a frissiteseket az megoldhatja a problemat. -
Orionk
senior tag
válasz
King Unique #91930 üzenetére
Sziasztok,
Köszi.
Amit kérdezni szeretnék:
- Még mindig nem törlődött magától a létrejött Windows.old mappa. Valami gond lehet?
- A Windows.old mappa csak 8 GB. Azonban nekem a Build upgrade előtt 40GB szabad helyem volt, most pedig 20GB szabad lemezterület van. Ha a 8GB-ot levonjuk, akkor még kb. 10-12GB hely hiányzik. Az merre lehet? Hogyan kaphatom vissza?
köszönöm
/Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok és pihenést!
/
-
Memora
senior tag
válasz
King Unique #92264 üzenetére
Akkor majd csak a telepítés közben választhatok? Ez esetben legalább kivehetnék a MCT-ből a verzió választási opciót, mert értelmetlen, csak megzavarja az embert.
"De ha Windowszal előtelepített hardverről van szó és az UEFI BIOS tartalmazza a termékkulcsot, akkor a telepítésnél lehet nem fogja felkínálni a választási lehetőséget, mert alapértelmezetten a a kiadás (Pro) lesz kiválasztva, amelyikre a licenc érvényes."
Na ennek viszont legalább már van értelme.
+ köszi a két alternatív opciót, megnézem őket!
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
King Unique #92248 üzenetére
HDD-s gépnél amíg keresi a frissítést illetve tölti, halál módon lefogja, mert a letöltés miatt még a víruskereső is rászabadul. 100%-on fut a HDD terhelés és béna a gép.
Ugyan ez volt a laptopon is, de amióta SSD-t tettem bele, nem zavaró ez a folyamat.
Tíz éves az asztali, kisebb frissítésekkel, - azt agyoncsapja.
Csak egy másodlagos gépbe nem akarok SSD-re költeni. Öreg vas, jól megy egy adott verzióval, minek szétcseszni erőszakos frissítéssel. Halasztottam amíg lehetett, de az "elfogyott".
Az E5440 CPU még bírja. Nem akarom kidobni, mert az ms diktál, mint ov.
Ha nem lett volna véges a frissítési lehetőség, hagyom a hetest, mert azzal stabil, jó volt minden.
Nemrég olvastam, újra emelkedett a hetest használók száma. -
Sztlaci
aktív tag
válasz
King Unique #92246 üzenetére
A 1803-at töltötte, azért nem tudtam előző nap használni a gépet.
A Rollback lenne a visszavonás, de erre már nem futotta, hogy magyarul leírják.
Rákattintok, Nem lehetséges a visszaállítás.
Anyád - reset, Újra indul, megint hozza, a telepített verzió****.
Majd továbblép és elkezdi visszavonnia a frissítést.
Most van kezdő képernyő, ablakban, nem sikerült telepíteni a win 10-et.
Hülye most is az van rajt.
De legalább működik a gép.
Ez akkora lo***sz katyvasz, hogy szégyelljék el magukat.
Ilyenkor újra próbálkozik, vagy egy időre békén hagy a frissítési bohóckodással. -
w.miki
veterán
válasz
King Unique #92155 üzenetére
King, neked erről mi a véleményed?
A lefagyásokat az új SSD okozza, rossz a bekötés, HW hiba, vagy a win10-et kéne újrarakni a 2 SSD-vel. -
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #92147 üzenetére
Meg ugyebar frissen telepitett Win10 eseteben a rendszer visszaallitasa alapbol ki van kapcsolva.
-
F_Gergely
őstag
válasz
King Unique #92137 üzenetére
Nagyon koszonom, akkor megprobalom ezt a vonalat.
Mindenkepp visszajelzek mi lett az eredmeny, halas koszonet -
F_Gergely
őstag
válasz
King Unique #92134 üzenetére
Koszi a valaszt, amit linkeltel "egyeb modon" ezt en is probaltam de az a menupont egyszeruen nincs, nem jelenik meg ez mint opcio pedig a microsoft oldalarol letoltottem a legfrisebb win telepitot de meg azzal sincs.
A particionalatlan win-t ugy ertettem, hogy csak a C particio van, nincs kulon d vagy mas amin az adatok lennenek, es mivel a user mappan belul van minden a win titkositja igy nem latok ezekbol semmit (legalabbis gondolom en hogy titkositja es ezert nem latom - vagy mas oka van?). Ezert lenne szukseges hogy valahogy elinduljon a win, hogy bejelentkezve hozzaferjek az adatokhoz es le tudjam menteni.
De eddig barmilyen megoldast olvastam vagy neztem youtube-on egyik se sikerult.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #92055 üzenetére
Egyelőre számolom, mennyi HSZ keletkezik érdemi szakmai vélemény nélkül a kérdésfelvetésemre. A szakmais számláló sajnos egyelőre 0-án áll.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #92048 üzenetére
A problémára válaszolj, ne terelj. Miért nem működik az eredeti, friss ADK-ból származó DISM
?
Aki fizet egy termékért és panaszkodni mer, mert sz.rt sóztak rá, azt fizeti valaki
?
-
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #92036 üzenetére
A HitmanPro csak Chrome süti szemetet talált, azokat töröltem. Mást nem, köszi.
IObit tiszta úgy tűnik... -
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #92034 üzenetére
Csak Defendert használok, az meg nem jelzett, de beraktad a bogarat a hallójáratba, így lefuttatok egy teljes vizsgálatot, biztos ami tuti...Köszi az infót.
-
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #92031 üzenetére
King Unique : Köszönöm, pont ezt a tortúrát szerettem volna elkerülni, olvastam róla, de nekem kínai és túl bonyolult lett volna, a kolléga ötlete bejött viszont (IObit Unlocker).
VikMorroHun : Köszi, az IObit Unlocker tette a dolgát
Ctrl+Shift+Esc-re nálam megnyílik a feladatkezelő...
-
coco2
őstag
válasz
King Unique #92012 üzenetére
És van olyan is belőle, ami freeware? Mert az a régi quiteHDD teljesen free.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #91973 üzenetére
Én a saját magam és pár régi motoros nevében tudok csak nyilatkozni, akik RC korától teljes megelégedéssel használunk win7-et (2 gépemen még mindíg az van), én személyszerint tuti nem ekéztem, lévén semmi okom nem volt rá.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #91968 üzenetére
Ha bepötyögöm, hogy rearm, attól kalóz leszek
?
A hozzám hasonló rengeteg troll és hater valami miatt "létrejött", valahogy nagyrészünknek semmi baja nem volt a win7-el (ami effektíve egy ltsb/c típusú termék).
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #91958 üzenetére
" azokkal általában többen nem szoktak egyetérteni, "
Azt a kb 80%-ot se felejsd ki, aki egyetért. hogy ez a topik a win10 hívők bázisa lett, akik előtt egy rossz szót se lehet mondani a szent rendszerről, arról nem tehetek.Valóban, ezt a vállalatoknak szánták, meghagytak egy szegmenst, ahol nem akartak olyan dolgokkal égni, ami már a pro verzióba se való.
Ha valakit nem zavar az évenkénti újrarakás, akkor egyéb probléma nélkül full legálisan használhat LTSC-t otthon, ráadásul ingyen.
Mindenesetre ki fogom próbálni a mostani ltsc-t, lehet szimplán csak a trial verziót. Persze, elképzelhetőnek tartom, hogy piacszegmentálási okokból itt meg hanyagolják a 3D teljesítményt - de ez épp most nem valószínű, hogy kimérhető lesz, uis a 2019-es LTSC ugyanarra a bázisra épül, mint a 1809.
Education=Enterprise, nem használtam még (pont ilyen nincs a cégnél
), de a nejem révén tudok szerezni. Ez azért egy szinttel feljebb van a Pro-nál.
-
t72killer
titán
válasz
King Unique #91927 üzenetére
Igen, lehet jönni trollkodni
. Valós problémákról szoktam írni, sajnálom, ha ez vkinek nem tetszik.
-
Orionk
senior tag
válasz
King Unique #91920 üzenetére
Én ezt látom ott, abban a menüben, amit te mutatsz.
Ez alapján mit gondoltok?
köszönöm
-
friccccc
tag
válasz
King Unique #91865 üzenetére
Köszi
Ha minden igaz megoldódott. -
ates2
senior tag
válasz
King Unique #91723 üzenetére
Nos dobtam fel Pro-t és hát érezhetően jobb mint LTSB volt. Még FPS is stabilabb lett game alatt.Szóval thx az infót.
-
friccccc
tag
válasz
King Unique #91854 üzenetére
Köszi,
ismét megtudtam valami újat(kat). De hidd el, ha otthon lennék a témában, nm kérdezném mit h . Totál újak nekem ezek.
Azt sem tudtam eddig, h havi 1re is lehet ezt korlátozni, ill h nm mindegyik jár restarttal . illetve
"mert pont a Pro kiadásnál lehet külön csak a havi összesítő frissítéseket is" - ha tudnál segíteni, hogy hogy tudom ezeket elővarázsolni azt megköszönném.
szép estét -
King Unique
titán
válasz
King Unique #91854 üzenetére
-
friccccc
tag
válasz
King Unique #91832 üzenetére
Úgy értettem, hogy nm tudom előre mikor nem használom a gépet én, vagy bárki más. Mikor nm fut rajta semmi stbstb. Az aktív időszak is totál kiesik, mert mivel nm egyedül használom és nincsenek fix időpontok előre tervezhetően, ezért nm tudok találni egy olyan időpontot amikor 100%osan nm fut rajta semmi. Ezért kéne az az opció, amit írtam , hogy kikapcsoláskor tegye csak fel a letöltött frissítéseket és next bekapcsnál meg is vagyunk
-
friccccc
tag
válasz
King Unique #91830 üzenetére
Köszi a gyors választ.
A szüneteltetés, halasztás szuper lenne,de sajnos soha nm tudom előre mikor fut a gépen valami...
Ezért is felejtős a halasztás és a 18 órás aktív időszak is(este is megy), illetve a heti halasztásos opció is amit említettél. Tőlem jöhet minden frissítés, az pont nm zavar, de csak akkor menjen fel amikor offolom a gépet. NE INDULJON ÚJRA amikor ő feltette .... (ha offolom utána azt csinál amit akar)
Ez a lényeg . Szóval sajnos amiket ajánlottál nm jók számomra. -
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #91802 üzenetére
Naja, fél tera alatt nem vennék SSD-t
Eddig alatta csak ingyen szereztem be
-
TCs911
csendes tag
válasz
King Unique #91757 üzenetére
Köszi a segítséget!
Milyen SSD-t ajánlotok? Lehet külföldről is akár. Min. 250 GB-os legyen. -
ates2
senior tag
válasz
King Unique #91723 üzenetére
Thx.
-
default.
őstag
válasz
King Unique #91624 üzenetére
Köszi az infókat!
A második gépről való telepítést úgy értettem, hogy ezen a gépen, amit használok, letöltöm a Win 10 Pro ISO-t, elindítom a telepítőt, és a gépemre rákötve egy SSD-t (ami a leendő gép rendszer meghajtója lesz egy HDD mellett) kiválasztom azt a telepítés célmeghajtójaként. Ezt így lehet? (SATA csatim van beépítve a gépházba, azzal nincs gond...)
Köszi!
-
omg
csendes tag
válasz
King Unique #91533 üzenetére
Ok. Köszi!!
-
omg
csendes tag
válasz
King Unique #91530 üzenetére
Ezzel a törléssel nem sérül maga a rendszer? utána is minden "normálisan" fog működni?
-
blackmacs
senior tag
válasz
King Unique #91506 üzenetére
Köszönöm,sikerült!
-
kromatika
veterán
válasz
King Unique #91469 üzenetére
Néztem a cpu terhelést google volt csak nyitva.25%.nincs telepítve virus írtó,és a frissítések is fel vannak rakva.proba képpen meg probálom rá fel rakni a win 8.1 et hogy avval mennyivel gyorsabb.
-
uriember
aktív tag
válasz
King Unique #91397 üzenetére
Ok, igazatok volt, az infóimat meghaladta az idő (most utánanéztem frissebb forrásokból), bár azt hiszem nem okoz kárt ha tiltja SSD-nél az említett funkciókat.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #91393 üzenetére
Nincs mentség, nezd meg ennek a cikknek a dátumát
-
Archttila
veterán
válasz
King Unique #91393 üzenetére
Köszi, de az egyébként nem ilyen N-es kiadás? Mondjuk most lehet baromságot írtam
-
Döglött Róka
veterán
válasz
King Unique #91389 üzenetére
Kösz már hördülőfélben voltam.
-
blackmacs
senior tag
válasz
King Unique #91322 üzenetére
A többi usb portban is próbáltam egyikről sem akart bootolni.
-
blackmacs
senior tag
válasz
King Unique #91320 üzenetére
Igen,valószínű.Jelenleg nincs lehetőségem másik gépen kipróbálni.
De elég fura ez így. -
blackmacs
senior tag
válasz
King Unique #91315 üzenetére
Uefi volt beállítva nem Legacy mód!
Valamiért nem tetszett neki a pendriveom,érdekes haveréról egyből bootolt. -
blackmacs
senior tag
válasz
King Unique #91287 üzenetére
Üdv!
A pendrive FAT32-re lett formázva,és rufuszal GPT módban lett megcsinálva.A Biosban látta is a pendrivot fel is ismerte,az is lett megadva boot sorrendben az elsőnek,de így sem akart bootolni.
Valamit kifelejtettem amit esetleg még meg kellett volna tennem?ezzel szemben haverom pendrivjáról,ami szintén rufuszal lett csinálva,simán bebootolt.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #91295 üzenetére
Az elsőhöz még annyit, hogy ugyan a Windows és az MCT csak max. 32 GB-os FAT32-es partíciót tud létrehozni, de attól még lehet a pendrive-on akár több partíció is, mivel a Windows 10 már támogatja ezt. Vagyis nem feltétlen kell nem lefoglaltnak lennie, plusz az MCT-nél is lehet elvileg csak partíciót megadni célnak.
-
törölt tag
válasz
King Unique #91281 üzenetére
Köszi, tehát a Rufus akkor kellhet, ha
- nincs 8 GB-os pendrive kéznél, vagy ami van, az 32 gigánál nagyobb
- 32 gigánál nagyobb FAT32-es partíció kell
- ReFS partíció kell
- Van már letöltött .iso, de nem aktív a partíció a pendrive-on, és nem értünk hozzá/nem akarunk foglalkozni vele, tehát nem lehet csak felmásolni
- Nincs elég hely a C:-nEz alapján szerintem többségében elég az MCT, kivéve, ha a fentieket kérdezi valaki. A második linkelt hiba amúgy akkor szokott előfordulni, ha valami blokkolja az svchostot a hálózaton (akár azért is, mert a felhasználó követett egy netes leírást a tiltogatásokhoz). Talán van még folyamat, ami kell neki, nem tudom. De lehet bug is.
Mindkettő jó eszköz, csak az egyiket az MS adja, tud frissíteni, telepítőt letölteni, és érthetőbb azoknak, akik nem értik a különbséget a 32 és 64 bit, vagy az MBR és GPT között. A másik többet tud, ha kell. -
I02S3F
addikt
válasz
King Unique #91281 üzenetére
Köszi a korrekt összehasonlítást!
-
cigam
titán
válasz
King Unique #91151 üzenetére
Van WindowsOffTopic?
Nyílvánvaló miért jötél ide? Szóval nálamnál jobban tudod. Eh... Már rég mindenki elfelejtette volna ezt a mellékszálat, ha te nem tartod életben.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #91148 üzenetére
Mert itt csak simogatni lehet, és sűrűn bólogatni? Nem lehet önálló véleményem? Ugyanmár ...
Ha ennyire nem tetszik a mondanivalóm, nyugodtan használd a "mellőz" gombot, és nem fogod látni az írásaimat.
---Elképzelhető, hogy a Horizon Go App valami API/driver hiányosság miatt nem tünteti el az infobar-t?
Annak az alsó sornak el kéne tűnnie egy idő után, de nem teszi. Elképzelhető hogy olyan régi a gépem/VGA-m, hogy annak a drivere(directX?) nem biztosít egy olyan api-t, ami eltüntetni egy idő után?
-
cigam
titán
válasz
King Unique #91144 üzenetére
És én élek álomvilágban ...
-
válasz
King Unique #91136 üzenetére
10-enpáréve a munkámból kifolyólag önkormányzati óvodákba jártam sokat, megesett a szívem rajtuk és évekig én voltam szívességből, havi 1-2 karton sörért (amit az irodisták dobtak össze a zsebükből) a mini rendszergazda, mert az 16. kerületi önkormányzatnak nem volt erre informatikus kapacitása. Az pedig nem garázs bt, csak tojtak rá, majd az ovik vezetői intézik ahogy tudják az 1000 gyerek adatait, ebédbefizetését, pályázati anyagokat, heti-havi mentéseket. Aranyos, nem?
Mit vársz egy esetleg 5-6 főt foglalkoztató kis irodától?
A win hálózatkezelése tényleg egyre rosszabb, 2 éve linuxozok kezdő szinten, ég és föld. -
weiss
addikt
válasz
King Unique #91136 üzenetére
Ebből a listából mi az, ami kell egy kis garázs BT-nek, hogy 2x annyit perkáljanak a pro-ért?
-
cigam
titán
válasz
King Unique #91131 üzenetére
Egy kis cégnél ahol az "IT" egy külsős emberke akit 2-3 hetente látunk pár percre, majd biztosan leteszteli meg érdemben foglalkozik vele ... Annyit csinált, hogy letiltotta WU szervízt, ami W10-nél annyi mint halottnak a csók. A tallózást is elintézte egy vállrándítással, és nekem sincsen ötletem/tudásom mitől romlik el/javul meg.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #91127 üzenetére
Nem trollkodni akarok, csak egyszerűen nem értem, hogy annyi erőforrással és piaci részesedéssel ami az MS-nek rendelkezésére áll 2018-ban, pl. miért gond a helyi hálózat betallózása. Pl. itt is gyakran előforduló téma, hogy esetlegesen működik. pl. a cégnél pont 2 hete egyik napról a másikra a listából eltűnt a gépek 2/3-a, pedig tudtommal semmi nem változott. Vagy pl.miért kell rettegni a hónap első keddjén(szerdáján), hogy a nem kevés pénzért beszerzett célHW amin W10 fut hajlandó lesz-e pénzt termelni.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #91121 üzenetére
Gondolj vissza az elmúlt hetedre. Azokra, akikkel találkoztál, beszéltél. Ezek közül mennyien találták problémásnak a Windows-t, és mennyien voltak elégedettek vele?
Eddig nem találkoztam olyannal akinek ne lett volna valamilyen gondja. Persze ezt nem lehet szétválasztani, hogy a tudásuk (mennyien olvastak manuelt, tanulták meg a Windows és a rajta futó programok kezelését), vagy a rajta futó program hibája miatt volt gondjuk.
Elképzelhető azért, mert hozzám csak a problémákkal fordulnak, és ha minden oké, nem szólnak róla. Ugyanakkor nekem egész aktám van a Windows hibáiról, és az MS hibás döntéseiről.
-
cigam
titán
válasz
King Unique #91118 üzenetére
Másrészt már most 700(+) millió felhasználó körül jár a Windows 10
Egyél ... 700miliárd légy nem tévedhet.
Az emberek többsége nem azért használja mert jó, vagy mert meg van elégedve vele. Azért használják mert ezt teszik elé, és azt a evés készséget Windows környezetben szedték fel. Sem kedvük, idejük, affinitásuk megtanulni mást.
-
vlevi
nagyúr
válasz
King Unique #91113 üzenetére
"a Windows 10 is egyre népszerűbb"
Én inkább azt mondanám, hogy eszi-nem eszi, nem kap mást. Ez az egy dolog van, ami még életben tartja a win10-et.
Egyszerű internetezésre, email olvasására jó lenne bármilyen rendszer, droid, linux, ios, de amint egy átlagember akar valamit csinálni a gépével, windowsra wan szüksége. Most hagyjuk azt, hogy a Linux Mint-el is meg lehet csinálni ugyanazt. Mert 100%-osan kiváltani nem lehet. -
Hory84
tag
válasz
King Unique #91104 üzenetére
MBR módú telepítésnél anno csináltam ilyet. Azért is kérdeztem hogy uefi gpt módnál ez megy-e vagy itt tényleg szükségesek ezek a partíciók.
-
Hory84
tag
válasz
King Unique #91102 üzenetére
Köszi! Csupán csak kíváncsiság miatt kérdeztem.
-
chungee
addikt
válasz
King Unique #91090 üzenetére
Köszönöm összejött
-
atyca
senior tag
válasz
King Unique #91041 üzenetére
Sima újraindítás,leállítás-újraindítás megvolt.
Ott eszi még mindig a fene...
Egye -
C. s.
addikt
válasz
King Unique #91001 üzenetére
Köszönöm a jótanácsot és a linkeket, a Virtualbox ráadásul régóta piszkálja a fantáziámat.
Van mentésem, tulajdonképpen most is egy visszaállított példányon kísérlezetem, nem akartam elbarmolni az egyetlen működő Windows-omat.
A végső cél a dual-boot.
Még nincs itt a VGA, talán a héten el lesz hozva, a hangkártya pedig az éles rendszerre van csak telepítve, a frissítésre váróra nincs semmi ilyesmi A alaplap igen, és amennyire a CPU hagyta magát.
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #90989 üzenetére
Köszönöm szépen a linkeket és a részletes választ!
Nem merem tákolgatni, nekem is hasonló dolgok jutottak eszembe róla, mint Neked. Legföljebb, ha szükségem lesz a 8.1-re, nettelenítem, hogy ne jöhessen be semmi csúfság.A build upgrade olyasmi, mint a szerviz-csomag volt?
A gépházat meg lehet jeleníteni ablakban?
Valahogy elő lehet csalogatni azt az órát, ami a W8.1 esetében megjelenik, ha a jobb alsó sarokba viszem a kurzort? Sokat jelentene.
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #90979 üzenetére
Köszönöm Neked is!
" Ez a nincs választásod nem teljesen világos."
Tönkrement az alaplapom, újat vettem, pesze ahogy illik, kellett új RAM és CPU is. Amíg nem frissítettem a Windows-t, nem volt idegesítő, de utána reklamálni kezdett a proci miatt, hogy nem kompatibilis, és nem engedi, hogy elfelejtsem, állandóan üzenget egy nagy ablakban. Az IGP-t sem tudom használni. (Mondjuk nem is nagyon terveztem, van rendes VGA.) Úgy tervezem, hogy egy partíción megtartom a 8.1-eset, azt is kifizettem, és a 10-eset is, szóval legálisan használom.
"az az utolsó klasszikus Windows, annak bizonyos előnyeivel."
Mit tud(ott) a 8.1-es, amit a 10-es nem?
-
SoldierL
senior tag
válasz
King Unique #90954 üzenetére
Megcsináltam a WindowsImageBackup mentést. Ha majd behal a Windows és vissza akarom tenni, mi a követendő eljárás? Rufus-al szoktam usb kulcsot késziteni, más módszert nem ismerek.
-
SoldierL
senior tag
válasz
King Unique #90954 üzenetére
Köszi szépen!
-
hape60
aktív tag
válasz
King Unique #90737 üzenetére
Próbaverzió; csak ellenőrizni akartam egy HDD-t. (De köszönöm az ötletet. Miért nem látszik ez a Windowsban?)
-
C. s.
addikt
válasz
King Unique #90733 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Közben arra gondoltam, hogy az MCT-vel íratom ki, és csodák csodájára ott a gyökérben a setup.exe. Csak azért írtam le, hogy más okulhasson belőle. Ennyin múlott. -
válasz
King Unique #90720 üzenetére
Nyilván, de ha mégsem kapcsolta be, az sem tragédia, ne ragozzátok már tovább. Vagy mondd meg neki konkrétan, milyen problémába fog belefutni.
Az az 1% ti + én vagyok, aki tudja mire jó, az arányt akartam érzékeltetni, mert ha ennél nagyobb lenne, a problémák is közismertek lennének. Ez egy felhasználói topik, nem rendszergazdai szint, nem kell mindent levinni a bitekig
Peace.
-
prabhu
senior tag
válasz
King Unique #90608 üzenetére
Ki mondta, hogy kötelező?
A kérdés az volt, hogy ti mit szoktatok...
Erre ment a válaszNem mindenki egyforma, valakinek minden alapjáraton van és jó neki úgy.
-
szaboi6512
őstag
válasz
King Unique #90596 üzenetére
Biztos így van, már nagyon rég használtam.
A TechBench annyival több, hogy abban benne van a Workstation és az S is. -
kacsento1
senior tag
válasz
King Unique #90550 üzenetére
Vissza gondolva valóban ott kellett volna érdeklődnöm, de szerencsére csak az usb3 probléma volt, és a segítségeddel megoldódott. Köszönöm szépen, és elnézést a rossz topikért.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #90278 üzenetére
Köszi!
Akkor marad az elsőn,mivel ezt ajánlja. -
Werkly
őstag
válasz
King Unique #90262 üzenetére
Kösz a választ!
Ezen egy régi rendszer volt C és D partícióval. Csak létrehoztam egy + partíciót és ezt nem tudtam törölni! CMD-vel most sikerült ismét egy "darabba" formázni! Bocs, hogy a másikba is írtam! Kösz mégegyszer a segítőkészségedet! -
Werkly
őstag
válasz
King Unique #90260 üzenetére
Ez egy 500-as HDD. Akkor, hogyan tudom fullra egybeformázni? Köszi!
-
Shin Chen
tag
válasz
King Unique #90237 üzenetére
A particiók létrejöttek [(sőt...)], az angol nyelvűnél ott akadtam el hogy nincs disk0 (van 3 abból 1ssd+1usb+1 0byte)
... -
Shin Chen
tag
válasz
King Unique #90237 üzenetére
Köszönöm a linkeket, a linkek alapján is megpróbálom!
-
Shin Chen
tag
válasz
King Unique #90177 üzenetére
Üdv ismét!
Fejlemények:
Rufussal kiírtam a pendriveot gpt+uefi módra.
Windows Diskparttal töröltem az ssdt- és gptre raktam.
Feltelepítettem- újra indítottam, és továbbra sem bootolja be a Windows boot managert.
-> átraktam dokkolóba, másik gépen szépen mutatja: Windows fájlok+ program files , stb.
Hds-ben azt írja kiválóan mukodik.
[HDS]
Szerk: Bios beállítások nyilván: ahci+uefi boot enabled+boot sorrend beállítva (mintha lenne több lehetőség)
Azt hiszem írok az Asus supportnak hogy mé' nem tudok uefi-be betölteni egy Windows boot managert
Nem hiszem hogy a sata2-vs sata3 kompatibilitás lenne a ludas, akkor fel sem ismerte volna, nem?! -
Shin Chen
tag
válasz
King Unique #90177 üzenetére
Épp ez tépi most az idegeimet... 2 beállítás van ami befolyásolhatja a telepítést , ez a boot sorrend és az uefi boot. Ha az ahci triviális.
Ui.: Eddig nem volt jó tapasztalatom a rufussal, de a fentebb linkelt videó alapján jobb lehet mint a mostani találgatós sima win boot loader, holnap azzal is próbálkozom , remélem sikerül.
Mindenesetre köszönöm a segítséget! -
Shin Chen
tag
válasz
King Unique #90088 üzenetére
Üdv! Megpróbáltam több módszerrel is uefi+gpt, BIOS+mbr, nos a beállításokkal szerintem ilyen szempontból nincs gond viszont ezzel nem tudok mit kezdeni:
A Windows Boot Managert sehogy sem tudom betölteni.
Azt olvastam erre kell átállítani és úgy bootolni fog, de semmi. Sőt, mikor konkrétan azt választom a direkt boot-nál csak villan egyet a képernyő, de mintha mi sem történt volna marad ugyan ott..
Már annyiszor játszottam végig a bekapcs/ellenőriz/stb-t hogy tényleg teljesen tanácstalan vagyok
Szerk: kipróbáltam egy másik gépben, erre az ottani win azt írja, nincs formázva... Lefutott win10 telepítés után??! -
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #90166 üzenetére
Olvasgatom,de nekem nem minden egyértelmű így sem.
Tehát én a Macrium-al történő visszaállításkor törölném a meglévő régi,SSD-n lévő két partíciót.
Ha letörli,akkor hogyan tovább?
Az SSD-t megtudom adni a célhelynek,s a Macrium lerendezi a többit,miután kiválasztottam a korábbi mentés során létrehozott fájlt?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest