- Nem nyílnak a Foldok?
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aureal
őstag
válasz
#86564352 #104960 üzenetére
Hát az van még, hogy a csaj először egyéni problémának hitte, de hogy mondtam neki, hogy a netet túrtam én is ezért délelőtt, utána el is ismerte, hogy ezzel a Synaptics driver gonddal bizony nem 2 ember harcol. Gondolom vmi naplóba most bekerült náluk, hogy ez egy fő gond világ szerte és majd hekkelnek vmit a rendszeren...
Meg kért kontaktot is, hogy majd küld anyagokat a további felderítéshez, ha meg közben találnék megoldást, azt küldjem be nekik.
Ebben csak az az érdekes, hogy ha történetesen nem w10 frissítéstől beálló hiba volna és vki hajlandó fizetni is az amúgy nem ingyenes supportjukért, aztán mégis a userre testálják, hogy keresse ki magának a megoldást, az azért elég finom egy support.Amúgy ezt a driver frissítési tiltást hol tudom megejteni?
-
Ejelhar
senior tag
-
Ejelhar
senior tag
válasz
#86564352 #104416 üzenetére
A gyors visszaállás lehetősége miatt nekem kettő is fut, egy a Rendszer diszkről, külön egy másik az adat diszkről.
Szerintem a mentés fontosságát propagálni is kéne, nagyon sok felesleges munkától kímélnék meg magukat a népek. De ezt valahogy csak akkor látják be úgy általában, ha már megtörtént a baj. -
Ejelhar
senior tag
válasz
#86564352 #104409 üzenetére
Nekem ez átmeneti profilt kreált a frissítés után, majd egy újabb reboot után már betöltötte a szokottat.
Szóval ... ez egy kicsit ijesztget is.
ps. A Windows 7 nálam heti egyszer volt mentve, de mióta átálltam Windows 10-re inkább kétnaponként mentek, valamiért nincs túl jó híre az update-nek ezen az OS-en.
-
-
dethroner
veterán
válasz
#86564352 #104112 üzenetére
Azt olvastam hogy az N nem tartalmaz média playert, ami nem tűnt rossz ötlenek, mindig utáltam a gyári playert, hogy mennyire nem volt jó semmire, se flac lejátszás, se MKV film, egy darab szar. Nem gondoltam hogy hiányozna. Felraktam a linkelt packot és életre kelt, köszönöm
-
dethroner
veterán
válasz
#86564352 #104086 üzenetére
Megcsináltam amit linkeltél, semmi változás. De hogy mennyire nem nálam van a gubanc, a rendszer,a mit én telepítettem, az a microsoft oldaláról letöltött segédprogram szedte le és kreéált belőle usb telepítőt. Ezt raktam fel a saját asztali gépemre és egy laptora is. A laptopon nincs se cleaner, se chrome, se firefox, semmi. Nem is volt még használva a gép, csak fel van rakva a windows és semmi más. Próbaképpen bekapcsoltam, elindítottam az edge-t, youtube és mit gondolsz, mi történt? Pontosan az, semmi. Ugyanúgy a html5 gondja van mint nálam. Nem én vagyok hülye és nem a ccleaner rombolt szét valamit, alapból szar vagy a windows, vagy az edge.
-
dethroner
veterán
válasz
#86564352 #103883 üzenetére
Szövegméret, felbontás és minden más alapon, ajánlott értéken van. Felteszek 2 képernyőmentést, talán látszik mire gondolok. Pl itt a PH, a fórumban írt hozzászólások normálnak tűnnek, pont mint korábban, viszont a topik neve alul az a sor végig kicsi. Vagy most ahogy írom ezt a hozzászólást, amit írok és amire válaszolok az rendben van, de a feltöltendő kép menü szinte olvashatatlanul apró, a hangulatjelek fölötti kapcsolók is sokkal kisebb betüvel vannak. W7 alatt nem ezt tapasztaltam. De ugyanez a torrent oldalról csinált képen, minden menüpont az oldal tetején olyan kicsi, el se lehet igazán olvasni.
-
gyemipapa
senior tag
-
válasz
#86564352 #103650 üzenetére
twofatcat
Töröltem kézzel a cache-ét, sajnos így sem települ.
Döglött Róka
Lefuttattam amit írtál, semmi. Leszedtem katalogról a frissítést, végigfut és írja, hogy a következő frissítések nincsenek telepíve, KB4505903. Sajna ez ennyi. Hagyom így, aztán majd valami lesz. Egyébként dell optiplex 7020 4590-el, szóval nem hinném, hogy hw problémája van.
Köszönöm szépen a tanácsokat!
-
válasz
#86564352 #103366 üzenetére
Azért nincs "használt" szoftver-kulcs, mert tök mindegy, hogy mennyien használták előtte azt a számsort vagy kódot, az onnantól kezdve, hogy hivatalosan leválasztódott az előző gépről, az már a következő gazdájának újnak számít, mert egy új használati jogot vesz meg vele. Ez nem használódik el, ez egy jog a szoftver használatára. És ez a jog átruházható, mint tudjuk. Mint az üdülési jog.
Ez akkor is érvényes, ha én tegnap az "újrahasznosítás" jelzőt használtam.
Nézd, ha a ms minden további nélkül engedi ingyen is használni az oprendszerét (kis vízjellel üzen, meg a kinézet személyre szabását korlátozza némileg) azt minden bizonnyal nem jófejségből teszi. Nyilván nem fogja beleírni a szoftverliszensz szerződésébe, de végül is simán lehetővé teszi. És ez biztosan nem ok nélkül van így, érdeke fűződik hozzá. Nem tiltja le, nem korlátozza. Felfogásom szerint ez kimeríti a legális használat fogalmát, akkor is, ha a hivatalos, leírt álláspont más.
Egy dolgot kérdezek még, aztán leszállok a témáról, mert már én is unom.
Ha a MS-nak semmi baja nincs az olcsó kulcsokkal, évek óta engedi a használatukat az európai unióban, nem tiltja le a gépről leválasztott kulcsokat, de még a (szerintetek) csalók által forgalmazott kulcsokat sem, akkor nektek mi bajotok vele?
A MS-nak minden eszköz adott a kezében az ellenőrzésre, pontosan tudja egy adott kulcsról, hogy milyen gépen, ki használta. Aztán ugyanazt a (már olcsó) kulcsot egy másik gépen egy másik személy kezdi használni, és MS ezt hagyja, engedi. Könnyűszerrel megtehetné, de nem tiltja le, nem szankcionál, és gyanítom, nem humanitáriánus megfontolásból, hanem jól felfogott üzleti érdekében. Ha az olcsó kulcsok forgalmazásában még a MS is érdekelt (mert érdekelt, ha nem tesz ellene semmit), tehát ha valójában nincs is sértett az ügyben, mert a status quo mindenkinek jó, akkor valójában kinek az érdekeit véditek az olcsó kulcsok illegálisnak minősítésével?
-
válasz
#86564352 #103331 üzenetére
"újként árulják a linkelt románok"
Nincs olyan, hogy használt vagy új kulcs, ezen legyünk már túl.
"Új Pro kulcs egy pizza árán, tényleg nem furcsa?"
Nem. Bocs, hogy ismétlem magam, de a 3k pont 3000 Ft-al több, mint amit letorrentezve fizet az átlagfelhasználó a windowsért, arról nem is beszélve, hogy a win simán használható bármeddig legálisan tök ingyen is, néhány apró esztétikai korlátozással. Ezeknek fényében piaci szempontból nem tartok irreálisnak egy 3k-s árat. Sokan még ezt a 3k-t sem akarják kifizetni, a piac meg idomul. Az jobb lenne, ha 13-ért árulnák, ugyanazt? Akkor az már "legálisabbnak" tűnne?
Továbbra sem bizonyítja semmi, hogy ezek a kulcsok illegálisak. Lehet, hogy van közöttük az is, de hogy évek óta, európa-szerte nem tudna működni ez a dolog ha mindegyik illegális lenne, az is biztos. És nem csak a "román" emagról van szó, hanem nagy és neves oldalakról is. Ismétlem, az a baj, hogy csalónak állítotok be mindenkit, aki olcsón árul kulcsokat, pedig nyilvánvaló, hogy nem csak bűncselekményből származhat ilyen kulcs.
-
válasz
#86564352 #103331 üzenetére
Itt pl nincs kiírva, hogy új, ha ez olyan nagy probléma.
Egyébként szerintem ezt akkor érdemes folytatni, ha legalább egyetlen tény is előkerül ezügyben. Mert ismét csak találgatás van.
Azt gondolom senki sem lett leszólva, csak épp a teóriák mögé nem sikerült semmit felhozni.
-
válasz
#86564352 #103285 üzenetére
Az, hogy a microsoft milyen feltételeket szab, mit ír a természetesen saját érdekeit szolgáló szoftverliszensz szerződésébe, annak semmi köze ahhoz, amit az európai unió meghatározott és kötelezővé tett számára. Mégpedig, hogy fogadja el, hogy az eu-ban LEGÁLIS a szoftverei átruházása, ha tetszik neki, ha nem, ha "megfelelő licencelésűnek" gondolja, ha nem. A MS érdeke irreleváns ebből a szempontból. USA-ban nem így van, eu-ban igen, ez van.
-
tknof1871
őstag
válasz
#86564352 #102814 üzenetére
Kiakad a CPU és RAM a terheléstől és a gép csipogással jelzi túlcsordul minden. Így tiltakozik a kínzás ellen.
Kicsit bővebben ez mit jelent? Mondjuk azt mondja, hogy több feladatot nem vállalok el, hogy az éppen futó feladatokat hibátlanul elvégezzem?
Mert egy olyan scenario nagyon rossz lenne, hogy azt mondja elkezdtem csipogni, hogy jelezzem innentől valamit elrontok neked, te meg találd ki mit. -
current
tag
válasz
#86564352 #102614 üzenetére
Nem hiába, de nem voltam gépközelben eddig. Viszont nem értem a dolgot, mert nekem nem az óra hiányzik, nem kell az asztalra. Nekem az a kérdésem, jobbra lent, amikor rákattintok, lehetne-e, hogy az óra mutatós legyen, ne digitális. De persze lehet, hogy nincs ilyen lehetőség egyáltalán. Ez érdekelne, meg a másik, amire nem jött még válasz.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #102702 üzenetére
Ha néha kinéznél a kocka vagy és nálad minden jó buborékból és néznél néha user szemmel is a rendszerre, akkor találkoznál egy csomó szituációval.
Aranyos feltételezés, de hidd el találkozok.
Akikkel ez szóba került, azóta már használnak pl. altatást/hibernálást, és nem is értik eddig miért nemaddig ne írja ki a gép, hogy kijelentkezik vagy shutting down (-ing formában se) amíg tényleg nem azt csinálja.
De azt csinálja. Csak lehet nem fog sikeresen befejeződni...
Ha pl. mindenhová odabiggyesztenék hogy "trying to", az egészen rettenetes lenne -
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #102641 üzenetére
Valójában fordítva: előfordulhat hogy műxik vele
Network adapters are explicitly not armed for WOL in these cases
valamint
Windows will only explicitly disable WOL when it's a hybrid shutdown transition
DE:
Note the firmware and hardware on some systems may support arming Network Interface Cards (NICs) for wake from S4 or S5, even though Windows isn't involved in the process.Ami érdekes, hogy bár explicit WOL tiltást ír, az utolsó sor negálja az egészet.
(Nálam megy egyébként fast startuppal meg anélkül is, S3, S4, S5-ből, de nálam minden működik)
-
válasz
#86564352 #102492 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igaziból nincs is rá szükségem, a macrimmal szoktam időnként lementeni a win7-et is, így ha bármi gáz lenne egy pillanat alatt visszalövöm.
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a felhasználói fiók "felügyeletét" hol lehet kilőni? Keresgéltem, de nem leltem rá.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #102355 üzenetére
Lehetne
De azt azért tegyük hozzá, hogy azért nem zavar, mert nem találkozom vele
Már leszoktam a nyafiról, ha problémával találkozom, megpróbálom megoldani vagy elkerülni.Egyébként sof-os és hasonló bejegyzésekből úgy tűnik, hogy ez a probléma javítható lenne per app.
Ebből is látszik, hogy elég gagyik a gyári UWP appok (is?), ezért is hanyagoltam a nagy részüket. -
s.bala31
őstag
-
válasz
#86564352 #102091 üzenetére
"Az Everything alapból csak neveket indexel, tartalmat nem. Ez a különbség."
OK, értem. Mondjuk én 99%-ban nevekre, címekre szoktam keresni, szóval nekem jó lenne, ha be lehetne állítani ezt a winben, és olyan gyors lehetne a keresés, mint az Everything-ben.
"Kapcsold be gépház, keresés Windows-ban fejlett."
Bekapcsoltam a Kibővített keresést, de még egyelőre ugyanolyan lassan talál meg mindent, mint eddig.
(Gondolom nem indexelt még mindent végig.)
Ezt az Everything-et megtartom, sokat kínlódtam már eddig a win keresőjével. Persze lehet, hogy be lehet állítani jobban is, mint nekem volt, de ilyen sebességet nem tudok elképzelni a windows kereséstől, a legoptimálisabb beállítások mellett sem.
(#102092) Geth
A jogosultság-ellenőrzés engem hidegen hagy, egyfelhasználós gépeim vannak. Ha jól értelek, akkor a többfelhasználós gépeken lehet ebből adatvédelmi probléma.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#86564352 #101918 üzenetére
Vannak dolgok, amik jól működnek érintőképernyőn, de desktopon nem jók.
Pl. a felugró ablakok bezárása.
Ha böngészőben van valamilyen felugró popup, és belekattintok a címsorba, akkor egy "rendes" desktop böngésző beáll a címsorba, és gépelhetek.
Edge-ben viszont az első kattintásra csak bezárja a popupot, mégegyszer kell kattintani.
Ez természetesen azért van, mert érintő képernyőn így tud jól működni, ott nincs ESC gomb a popup bezárásra. Ott az első olyan kattintás, ami nem a popupban történik, bezárja az adott felugró ablakot, desktopon viszont sosem volt ilyen, ott ez szokatlan. -
-
cooi11
senior tag
válasz
#86564352 #101382 üzenetére
Az a problémám hogy van valamijen szinkronizáció ami behozta a facebook bejelentkezés nél a farm játékot.
Ezzel 10 éve játszot a párom.
Majd töröltem a szinkronizáció által felhozott facebook-ot és beállítottam az alap facebook.com ot és gyorss lett.
Ezért szeretném törölni a szinkronizációt.
És vissza állítani a telepítés állapotára,
amikor még nen volt tele szeméttel: szinkronizáció. -
törölt tag
válasz
#86564352 #101340 üzenetére
Most leírtad pontosan ugyanazokat, amiket eddig. Sok mindenben igazad van, de nem ez a megfelelő hely. Belépsz ide, leírod a panaszod, és várod, hogy reagáljanak rá, meg hogy felpontozzák. Esetleg menj Redditre, ott még akár Jen is válaszolhat.
Chaser: Lehet, hogy más sorrendben telepített dolgokat, és még nem töltött le mindent az Update-ről. Az is lehet, hogy elakadt valamivel, és újraindítás kellett volna neki. Lehet, hogy arra várt, hogy helyi hálón lehúzza a frissítéseket, ezért az első mindennel végzett, a többi még nem. Vagy csak olyan kedve volt.
gb4400: Biztosan a 1903 került vissza? A többi animáció és effekt működik?
-
válasz
#86564352 #101322 üzenetére
A wines képnézegető tényleg gagyi, legalábbis a jobb célszoftverekhez képest. Jó párat kipróbáltam, egyértelműen a FastStone Image Viewer jött be legjobban. Hibamentesen működik, kicsi, nagyon gyorsan megnyílik, sok mindent tud, folyamatosan fejlesztik. Szerkesztő funkciója is több mint elég (nekem), amióta ezt használom, nem is telepítem a Photoshop-ot. Fájltársításokkal is rendben van minden, egyszerre lehet az összes képfájlhoz rendelni. Van portable verziója is, de én inkább telepítem.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #101322 üzenetére
A kép betöltésekor éles, aztán homályosodik, tehát az egy olyan effekt, ami nem ideális. Nem jó, hanem "különösen a gyengébb minőségű fotóknál jó", amiknél elrejti a képhibákat. Addig fel sem tűnt, hogy életlen, amíg nem nézegettem szövegről készült screenshotokat (mert a fotóknál nem látszik).
Az a helyzet, hogy neked sem tűnt fel (főleg, ha kezdetektől rossz, ugye), sőt, csak azóta mondogatod, mióta megjelent az a Reddit poszt. Korábban is panaszkodtál rá, csak teljesen más okból (lassabban nyílik meg, belógnak a vezérlőgombok, lassan tisztulnak a képek).A visszajelzéseket kár így felsorolni, mert nem erről van szó. Ha nem kéred, hogy ott legyen a gomb, és más sem, meg eddig sem volt ott, akkor ezután sem lesz ott, mert nem kell senkinek. Nem kell ragozni, így működik.
A gyári fényképek app a megjelenése óta ellátja a feladatát. Megjeleníti az elterjedt fájltípusokat, plusz minden funkciója működik. Elhiszem, hogy a Pictureflect Photo Viewer is jó, de egyrészt nem tud mindent, amit a gyári app (AI arcfelismerés, események szerinti automatikus és pontos gyűjtemények létrehozása, idősor, stb), másrészt nem is célja, hogy az elérhető alkalmazások közül mindegyiket überelje. Az az effekt nem kéne, ez tény, nem is vitatta senki, de nem kell idehozni mindent, meg használhatatlannak, mesének leírni. Nem az, akkor sem, ha annyira annak akarod beállítani.
A Store keresője rossz, az értesítési sáv animációja bugos, a feladatnézeté szintén. Mindenki tudja, érti, javítani kéne, még mindig nem javították. Ez van.
Hogy mennyivel jobb a MacOS, itt egy lista pár hibáról, van ott dark mode, App Store, BT billentyűzet, stb. Az sem hibátlan. 😮
Részemről túltárgyaltuk, majd remélhetőleg javítják ezeket.
Doky586: Köszi! Nem aggódok, Bitlockert használok, egyáltalán semmi gond vele. Nem kell jelszót sem beírni, arra van a TPM chip.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #101091 üzenetére
A monitorkikapcsolós beállítás a zárképernyőn nem olyan funkció, ami korábban volt, de most nincs. Ha szükséged van rá, akkor jelezni kell.
A képnéző app nem ilyen a megjelenése óta, sőt. Korábban volt egy kapcsoló a képjavításokra, ami pontosan ezt állította. A homályosítás egy utólagos effekt, ami különösen a gyengébb minőségű fotóknál jó. Hogy miért vették ki a kapcsolót, azt nem tudom.Egyébként nézegettem külső képnézőket, kettőt szoktak javasolni: az Irfanview-t és az ImageGlass-t. Utóbbi openszósz meg minden, előbbit a Win98 óta nem használtam, így inkább felraktam az IG-t. Hogy megjelenjen az alapértelmezett programok listájában, regisztráltatni kellett a dolgait a rendszerben (registry-ben), aminek az lett a következménye, hogy törléskor egy rakás szemét maradt utána, plusz a listában is ott maradt a társításoknál. Kézzel törölve ezeket a társításokat még egy másik program ikonja is sérült (ezt mondjuk nem tudom, hogy miért). Ilyenkor vicces, mikor sokan az UWP és a Store végét akarják, de azért fent van 2-3 pucoló program, hogy a szemétdomb ne legyen túl nagy.
(#101263) liszi70: "Szerintem az app buster sem csinál mást, helyetted lefuttatja a ps parancsokat"
Ezt hiszed vagy tudod? Írhatok olyan programot, ami egyszerűen törli mindenhonnan az appok fájljait.
(#101269) Chaser: A vízjelen és a testreszabási korlátozásokon kívül nincs más. Nincs "próbaidőszak" sem, ami amúgy régebben is türelmi időszak volt.
(#101293) Tuomas: Ha van TPM chip a gépben, akkor a rendszerpartíciót Home-on is védi a Bitlocker, természetesen ez kikapcsolható, ha zavar.
+(#101302) Szerintem akkor telepítsd újra, ha tényleg tele van gyártói szeméttel, és/vagy a partíciókkal akarsz variálni. Ilyenek szoktak lenni a próbaidőszakos programok, vírusirtók, stb.
Ha van helyreállító partíciód, akkor azon valószínűleg olyan Win10 telepítő van, amiben integrálva vannak a driverek is, így probléma esetén nem feltétlenül kell telepítő pendrive. Persze ez a build idővel elavult lesz.
A gépházból kezdeményezheted az alaphelyzetbe állítást úgy is, hogy a gyártó által integrált programokat ne telepítse (Fájlok megtartása > Beállítások módosítása > Előtelepített alkalmazások Ki). -
qqzs
őstag
-
qqzs
őstag
válasz
#86564352 #101247 üzenetére
Del precision laptop. Mint irtam meg a 1703 utolso napjan kezdte es 1903ra frissites utan is folytatja. Semmilyen beallitas nem valtozott. De azon beallitasoknak nincs olyan lehetosege hogy gepeles kozben elalszik. Meg skype beszelgetes kozben. Egyebkent erdejes higy skype beszelgetes folytatodik felebredes utan is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest