- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
Nagyon szépen köszönöm, és elnézést hogy nem olvastam vissza.
Szerk:
Mondjuk annyi rémlik vele kapcsolatban, hogy anno ajándékba akartam adni egy kolléganőmnek, de nem sikerült vele aktiválni.
Utána vettem neki egy Win10-es, számlás, matricás kódot, apróról de annál is pirosan jelzett, csak a supporttal telefonálás után működött.Elképzelhető hogy az én 8-as kódommal is ezt kell végigcsinálni?
-
Daywalkerke
aktív tag
Köszönöm a gyors választ.
Akkor esetleg az egy opció lenne, hogy amíg még él ez a lehetőség addig most feltelepítené a gépére a Win10-et és aktiválná a Win7-es kulccsal, majd ha sikeres volt az aktiválás akkor visszarakná egy biztonsági mentésből a Win7-et és 2020-ig azt használná?
Vagy ha egyszer aktiválva lett a Win10 egy Win7-es kulccsal akkor azt a kulcsot már nem lehet Win7-es kulcsként használni és a Win7 frissítés sem fog működni vele és egy idő után ha Win7-ként van ez a kulcs használva akkor kidobja az adott rendszeren, hogy nem megfelelő kulcs? -
King Unique
titán
Mármint több partícióra osztani akart lenni gondolom, mert particionálni nyilván lehet a pendrive-okat régebbi Windows rendszerekkel is. A Windows 10 már valóban natívan támogatja cserélhető lemezeknél a több partíció kezelését, ez nem újdonság, korábban én is írtam róla. Egyes pendrive-oknál a helyi lemezként való funkcionálásra a több partíció kezelése egy reális ok lehet. Illetve ehhez kapcsolódóan a Windows To Go, az előbb linkelt leírásokban is több helyütt említik a Windows 8-at, annál lett bevezetve. Ott pedig a screenshoton lévő állandó / eltávolítható tulajdonság az, ami lényeges a célmeghajtónál. De ez a figyelmeztetés csak a 1703-nál régebbi Windows 10-verzióknál és Windows 7, 8.1 rendszereknél jelenik meg, vagyis a több partíció kezeléséhez lehet köze.
Ha gyárilag, azaz firmware szinten helyi lemezként van beállítva a pendrive, akkor normál esetben nyilván a 7-esnél és a 10-esnél is úgy kellene működnie. Vagyis az tényleg érdekes, ha nála felemás módon...
-
peterattila
aktív tag
-
törölt tag
Ez alapján már jó ideje nem frissíthetett volna, és ma reggel vettem észre a melós gépeken (pénteken még jó volt). Szóval tippre csak valami ms szerver galiba lehet, hétvégén xbox topikban is olvastam ezzel kapcsolatban.
Ha így működne náluk, már rég fáklyás menet élén lennék az ms székház felé...(#93139) Doky586
Pontosan ezt linkeltem, és múlt héten még működött. -
Okami68
csendes tag
Bárcsak tudnám...azt hiszem az lenne, ha látnék belőle bármit is. De éppen ez a lényeg, hogy nem látszódik belőle semmi, Csak a bevezető szöveg látszódik, hogy válasszam ki a beállításokat, aztán nyomjak rá az elfogadom gombra. De a görgető sáv csak a bevezető szövegig enged lemenni, tovább nem.
Olyan az egész, mintha a telepítő olyan képernyő beállítást választott volna, ami lehagyja a teljes képernyő vagy 70 százalékát.
Telepítettem már vagy 4 alkalommal win10-et, soha nem történt még ilyesmi.
Mi lehet a megoldás? -
Memora
senior tag
Úgy vettem, hogy Windows 8 pro OS van hozzá, így gondolom a BIOS-os verzió van a licence-ből (termékkulcsot nem kaptam). Ha tudnám, hogy pontosan mit jelent az OEM rövidítés, akkor szerintem most azt mondanám, hogy OEM-es gép
Közben láttam, hogy amúgy a kisegítő lehetőséges opció is megszűnt már.
-
jozsef m.
tag
Frissítettem,
most már látja de sajnos Idegen Dinamikus kötetként azonosítja,
viszont próbaként raktam rá egy harmadik lemezt ( ez is win7 gépből való )
azt az új driverrel azonnal elfogadta és E betűjellel használatba vette!!ezek szerint történt valami a kérdéses HDD-vel, és csak adatmentés után lehet alaplemezzé tenni ?
-
DeFranco
nagyúr
köszönöm, jól értem, tehát akkor ezzel "oem", fixen a géphez (alaplaphoz) kötött Win10 oprendszerré vált, akármi is volt előtte (nyilván legális win7 licensz egyébként)?
mi van abban az esetben ha pl. lapot (vagy platformot) kell cserélnem a gép alatt? akkor telefonos segítséget kell kérnem az MS-től? ennek mi a menete?
mivel hosszú távra tervezek a rendszerrel, ez előfordulhat.
-
jolti05
őstag
Zoz: Ne haragudj, nem vettem észre a hozzászólásod. Tehát, lényegében azt írod, hogy a fentebb már (kétszer) linkelt weboldalon leírtak után, nálad nem készített a Windows 10 a pendrive-ra mappákat? Fogok természetesen futni ezzel még legalább egy kört.
King Unique: Köszönöm a kiokosítást, főleg, hogy a céges laptopom Macbook, hátha még jól jön ez a tudás (is)
Szerinted át kellene verni valahogy az idősökön, hogy az eszközeik régiek?
Doky586: Nem kell nyomkodni, bedugom a pendrive-ot, és egyből megjelenik az [FLD] felirat. Ha Windows 7-tel készítek "zene pendrive"-ot, akkor minden rendben van, de amint azt bedugom a Windows 10-zest futtató gépbe, majd leválasztom, kihúzom, és beteszem a hifi-be, azonnal ott figyel két mappa
Ha van/lesz időd bármiféle tesztet végezni, azt természetesen köszönöm! -
King Unique
titán
"Mert a Win7 csak NTFS meghajtókra teszi, így az alapból FAT-ra formázott pendrive-okat békén hagyja."
Azért így ez sem feltétlen igaz, mert amikor nemrég próbáltam, akkor alapértelmezetten a 7-es is létrehozott System Volume Infomation rejtett mappát a FAT32-re formázás során a pendrive-on...
(#87770) fs-zsoci:
Pláne hogy ha törölnek egy fájlt a pendrive-ról, akkor a Linux is létrehoz egy .Trash-szám rejtett mappát. Aztán pl. a macOS pedig eleve egzotikus eset, mert az a particionálást, illetve a formázást alapértelmezetten elvileg GPT séma szerint csinálja és még egy másodlagos, adattárként használt meghajtóra is készít ESP partíciót (példa). Az utóbbival formázott pendrive-ot valószínűleg így pláne nem kezelné a buta lejátszó, mert 2018-ra még mindig nem jutott el mindegyik odáig, hogy támogassa a GPT-t... -
jolti05
őstag
Köszi, ismét!
Zoz: Windows 10 Pro, legfrissebb update-ek fent vannak, nem megy.
Amit pedig zolee001 kollégának írtál a gpedit-es megoldásról: Szintúgy nekem is ugyanúgy odarakja a mappákat annak beállítása (a tiltás engedélyezése) után is.darvinya: Tiszta telepítés, így ez kiesett.
zolee001: Megcsináltam, és még néhány lépésen túl vagyok, csak ezután gondoltam felkeresni a fórumot.
Geth: Ez a találat nekem is meg volt, pontosan ezeket hajtottam végre a gépen, majd miután semmi változás sem történt, utána állítottam le azt a két szolgáltatást. Rögtön...
Amit nem értem, hogy amikor Windows 7-tel készül a pendrive, ez esetben miért nem látnak a lejátszók mappákat?
Egyébként pedig egyetértek, sőt, nálam ~újszerű autós rádión nincs gond, és feltételezem, hogy még rengeteg embernek, akik nem sok évvel ezelőtti technológiát használnak.King Unique: Annyi biztos, hogy ha Windows 7-en formázom a pendrive-okat, majd zenéket másolok rájuk, és bedugom a hifibe, akkor a lejátszó eszköz nem lát mappákat, de ahogy akárcsak egyszer is bedugom a Windows 10-es gépbe, majd a hifibe, ott figyelnek a lejátszón a mappák (kötetinformáció, és lomtár).
Ezidáig nem is okoztak gondot ezek a mappák (írtad, hogy a Win7 is létrehoz ilyesmit), de most már igen.
Amit már ketten is linkeltetek, ezek a módszerek nem működnek.Ezt találtam még, illetve egyik kollégámmal tudtam ma 2 mondatot váltani, és valami olyasmit mondott, hogy az autorun-nal lehetne szórakozni, ha ugyan még van olyan a Win10-ben.
-
FoLey-v
addikt
Persze ha valakinek ez a hobbija, akkor rajta...
Nem hobbiból cserélgettem az alaplapokat...
De ha ennyire kíváncsi vagy amikor megjelent a Windows 10 elsők között akkor kaptam ingyenes digitális licencet,mivel kipróbáltam a bétáját egy FM2-es platformon. Utána AM3+-os platformra váltottam,mivel Gigabyte 970A-DS3P lap kevés volt FX-8350 váltás miatt lecseréltem Asus Sabertooth FX 990 R2.0-ra.
Nemrég egy AM4-es platformra váltottam,igen hobbiból csinálom... -
Sztlaci
aktív tag
Kutyasétáltatás közben benézetem a boltba, alaplap már ehhez nincs, USB kiegészítő port is csak rendelésre, mert nem keresik.
Annyit mondtak, hogy tartósan vegyem ki az elemet, és zárjam rövidre a reset érintkezőket.
Ez segített, most megjelentek az USB-s eszközök. A Win az első indítás után darált vagy 20percig, de azután többször leállítottam, újra indítottam, azóta megy. Hardveresen nem sérült a gép.
Lehet hogy 9999 frissítés zavartalan, de akinek összeomlik a gépe, a rendszer, azt nem érdekli hogy másikoknak sikerült hibátlanul, főleg, hogy alig van mód kikerülni a frissítéseket.
A munkahelyemen van legalább nyolcszáz gép, (nagy cég) de azokat csak évente egyszer frissítik, gondolom megvárják a hibajavításokat, addigra lesz kelőképen stabil. Nyáron engedélyezték a tavaly őszi op. rendszer frissítést.
Nem hiszem, hogy a havi frissítésnek van létjogosultsága. Még a kétszeri évi rendszer frissítés sem indokolt, főleg a sok okozott bosszúság miatt. Az öreg nyomtatómat mindig újra kell felügyeskedni, hogy működjön. Tudom a választ a hardvergyártó hibája, de ha nekem nincs bajom az adott rendszerrel miért erőltetik rám mindig az újabbat? Nekem jó az ami működik.
Az asztali gép több mint tíz éves, 5-6 éve volt kicsit frissítve, 4 magos CPU+ erősebb videokártya, de mivel csak két autós játék van telepítve, ahhoz máig elég.
Az első komolyabb afférom nekem is csak most volt a frissítésekkel, az is csak az asztali gépen, de ezt kihagytam volna. -
mckay
aktív tag
Sziasztok!
No visszamentem, és reménykedtem, hogy a cserélni kívánt vinyó kibír még egy klónozást.
Visszatettem, kikapcsoltam a gyorsindítást, leállítottam, aztán:
- Acronis pendrive-val klónoztam megint
Eredmény: ugyanaz.
Minden okés, hasít a Windows, de audio nincs. Error 32.
Szóval ez nem segített.Ekkor letöltöttem egy Macrium szoftvert, csináltam vele bootpendrive-ot.
És láss csodát:
- Macrium Reflect pendrive-val klónoztam
Eredmény: már van hang is az átmentett rendszeren!
Semmi felkiáltójeles sincs az eszközkezelőben.
Bang.Fogalmam sincs mi lehet a köze az alkalmazott szoftvernek egy ilyen dologhoz. Azt gondolnám, hogy egy ilyen klónozáskor fájl szinten másol, illetve a partíciókat teszi okosan bootolhatóvá. Oszt ennyi.
Azért köszi a tippet még akkor is, ha nem jött be.
Üdv,
mckay
-
zolka95
őstag
Parancssorba?
Mert ott azt kapom válasznak hogy a művelet sikeresen befejeződött.Egyébként senki másnak nem volt még ilyen problémája??
Mert nekem volt már iylen(talán kétszer is), de nem emlékszem hogy oldottam meg. Talán sehogy és a végső megoldás az volt, hogy formáztam a hdd-t, de most ezt nem akarom. -
pingwin92
aktív tag
Igen, ez még 2017-es lesz.
Verzió: 1709
Build: 16299.431Azzal még nem lenne bajom, ha nem tetszene neki a driver, csak azzal, hogy letörlöm a Windows-osat, akkor ugye eltűnik az eszközkezelőből az HD Audio Device, feltelepítem a VIA Audio Drivert, ekkor ugye kér egy rebootot, de még nem indítom újra, hanem belépek az eszközkezelőbe, és már megint a windows-os driver van ott, a VIA-snak meg "nyoma sincs". Azért raktam idézőjelbe, mert azért ott van a C:\Program Files (x86)-ban egy VIA nevű mappa, tele mindenféle szarral.
-
TXT
őstag
Koszi
Nagynehezen vegul szet tudtam szedni a gepet, most ujrapasztaztam es bar nagyon kicsi por volt csak benne, de kitakaritottam. Plusz kivettem a winyot es az asztali PC-ben megneztem HD Sentinellel, nem talalt rajta hibat. Fel tudom telepiteni a Win10-et ra ugy, hogy az asztali gepen teszem meg ezt es utana teszem vissza a laptopba, mukodni fog igy is a Win?(bocs, ha lama kerdes
)
(#78550) King Unique
PC van, azon probalom tesztelni a dolgokat, de a memoriat benne nyilvan nem tudom letesztelni, mivel mas formatum.
A haszontalan mobileszkoz alatt nem tudom mit ertesz es mire gondoltal vele...A fotokat a telefonommal csinalom, hisz printscreen-t nem tudok op rendszer hijjan a laptopon.
-
Zotya84
őstag
Akkor konvertáld át az aktivált rendszered UEFI-re a végén, akár működő rendszer alól a MS saját progijával parancssorból az
mbr2gpt
paranccsal, aminek részleteit meglátod ott, mert most nem tudom fejből, annyira sűrűn nem kell használni.#77236) Geth: nem semmiképp nem használok MS accountot. A hideg kiráz tőle, hogy a gépen is azt használjak. Elég nekem a telefonon.
-
pc360
addikt
A billentyűzetek és egerek ritkán USB 3-asok (leginkább egyáltalán nem), és általában a lapokon megtalálható USB 2-es port is, így nem kell trükközni. Nem veszítesz semmit, ha nem szórakozol ilyenekkel, maximum 2 perccel lesz lassabb a telepítés, de azt bőven megspórolod a fentiek kihagyásával.
-
Ferenc.
tag
Köszönöm szépen a segítségeket! Megcsináljuk gyorsan, amíg lehet.
Jó, hogy még van lehetőség az upgrade-re ingyen, nyilván azért is hagyták meg ezt a kiskaput még határidőn túl, mert a Microsoftnak is érdeke, hogy minél több számítógépen a windows 10 legyen, s ne a korábbi operációs rendszerek. -
Geth
veterán
Nem írtad, hogy milyen módon (EFI vs BIOS (legacy)?)
BIOS módban általában megy, én is telepítettem NTFS-ről (nem pendrive, HDD, de mindegy).
EFI-ben amivel utoljára találkoztam tucat gép egyik EFI se implementálta az NTFS drivert (tehát nem bootoltak NTFS-ről).
Igazából mindegy, NTFS-t amúgy se pendrivera találták ki, az imagek mérete egyelőre 4GB alatt van (a gyáriaké, mókolni lehet nagyobbat). -
demars
addikt
Igazad van, úgy értettem azt, hogy elég nekik, hogy amit tud a gép az bőven elég. Ami fura, hogy új korában nem volt vele ilyen gond. Tényleg ennyire kényes a win10 a frissítésekre? HDD sentinellel néztem, a vinyót, rendben van.
Ha nem szeretnének ssd re költeni érdemes megpróbálni win7 el? -
demars
addikt
Nincs. Igazából elég nekik ez a masina, teljesen általános a felhasználás (netezés, office, facebook, youtube).
Nem kérdeztem, de szerintem nem szeretnének erre költeni.Próbáltam a windows update-nél frissíteni a rendszert, de nem történt semmi sem
Igazából működik minden a gépen, csak néha akad, ablakok nyitásánál érezhető inkább. Intézőben ha mappák között váltok, gondolkodik. -
Keput
csendes tag
Szia!
Hát nekem is lassan ez a gyanúm van egyébként, bőven garanciásak még az alkatrészeim, így az alaplap is, kb 10 hónapos. Viszont ha garanciáztatom is valamelyik alkatrészemet, szeretném kideríteni, hogy melyiket küldjem vissza, illetve hogy a boltnál is fogja-e ezt a hibát csinálni. Még ebben a szoftveres dologban bízok esetleg, hogy tényleg az lesz a baja nem pedig hardver. Mondjuk az nem jelent semmit, hogy újak a hardver elemeim, minden egytől egyig, mert attól még lehet hibás bármelyik,
-
Márk
senior tag
Értem, akkor már megint az Intel keze van a dologban......
Viccet félretéve remélem lesz rá valami javítás, mert most decemberben kapta meg a gép az X2 6100+-t meg a WD Velociraptor vinyót (nem volt egy nagy összeg, megúsztam ezt a 2 tételt 10.000 ft-ból), és amire a gép van használva, arra bőven elég, és a vinyónak hála már a sebessége is egész kellemes lett, nem érzem az SSD hiányát.
-
Geth
veterán
Mea culpa, valóban ("potentially").
Ráadásul amíg ilyen kimenetet produkál a Get-SpeculationControlSettings:
Windows OS support for branch target injection mitigation is disabled by absence of hardware support: True
, addig azt jelenti, hogy az update nem is véd teljeskörűen. És néhány kivétellel a régebbi lapok gyártói egyelőre tojnak is rá -
Blue Thunder
senior tag
Ott a pont...ezért is nem állok le vele vitatkozni.....
A másik hogy a "csodaprogival" ahogy ő írja idáig a büdös életben nem volt gondom ergo ez a frissítés cseszte szét...jah és ahol komplett gép omlott össze azt meg biztos ráfogja majd hogy szar a gép
Meg ahol más program hiba van...azt meg arra....
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest