- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrzed
senior tag
válasz
tordaitibi #151823 üzenetére
Bocsánat, hogy félreérthető voltam, pin kóddal nem engedett be, egész pontosan nem is volt rá lehetőség. Az ms fiók másodlagos emailcímére kapott kóddal és jelszóval jutottam be a rendszerbe és generálhattam új pin-t.
-
mrzed
senior tag
válasz
tordaitibi #151821 üzenetére
Végül is működik a rendszer, használom is, csak üzenget, hogy aktiváljam, na meg a jobb alsó sarokban ott a "vízjeles" felirat.
-
Gyoergy
csendes újonc
válasz
tordaitibi #151803 üzenetére
Köszi. Ezt
"a Wint shift+leállítással állítsd le mert ha be van kapcsolva a Fast starup akkor semmivel nem tudsz hozzányúlni, lévén foglalt a fájlrendszer"
kifejtenéd kicsit? Nem lehet, ha így állítom le, akkor XP alatt is hozzáférek? Linuxra esélyem sincs.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #151745 üzenetére
Ha valamit kevesen ismernek, akkor sem kell hülyeséget írni róla, szerintem.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #151743 üzenetére
De akkor miért írsz olyan butaságot, ahol egyenlőségjelet teszel a WSL és egy másik OS közé, amit csak akkor érsz el, ha újraindítod a komplett gépet?
Bőven elég lett volna annyi, hogy WSL nincs pont.
Ezzel csak összezavarod az olvasót. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #151741 üzenetére
Én ezt már nem tudok követni, van mondat ami hiányos vagy értelmetlen
WSL nincs, minek, ott az Ubuntu a másik lemzen.
Nem tudod mire való a WSL. Én párhuzamosan használom a Windows-sal, ha szét is tudnám választani a munkafolyamataimat, akkor is napjában negyvenszer bootolnék oda-vissza, szerintem kib*sznának a melóból. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #151738 üzenetére
Szerinte semmi nem működik. De miért?
S1, S2-ért nem kár: szerintem senki nem használja, szinte sehol nem támogatott (az S3-nak több értelme van, ma már azt hívjuk sleepnek).
S0 Low Power Idle az más néven a Modern Standby, inkább laptopoknál érdekes, desktopnál szerintem normális, ha nem támogatott.
Talán azért mert kikapcsoltam a Gyors rendszerindítást
Ez a Fast Startup sorért felelős, ezt írja is, rendben van.A Hybrid Sleep-et a hypervisor nem támogatja. Tippre be van kapcsolva a Hyper-V és/vagy telepítve van a WSL. Előbbi teljesen blokkolja a HS-t, WSL-hez valamelyik github issuejában találtam valamit, de még én se próbáltam ki.
szerény véleményem szerint semmi akadálya hogy altatáskor kiírja a ramot a lemezre hisz amúgy meg tudja csinálni hiba nélkül.
Akkor segíts a hypervisor fejlesztőknek megoldani ezt a problémát. Ha nem vagy hypervisor fejlesztésben jártas, akkor tudod mit kell tenned a szerény véleményeddel -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #151729 üzenetére
Támogatva van Windows alatt is?
Adminként a powercfg -a kimenetében mit ír a Hybrid Sleep alatt? -
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #151729 üzenetére
Mivel windows telepítés után ez defaultból be van kapcsolva csak te állítgathattál el valamit. Mit állítgattál el? Emlékezz vissza.
-
akaido
addikt
válasz
tordaitibi #151694 üzenetére
-
tpotyka
tag
válasz
tordaitibi #151690 üzenetére
Köszi, tordaitibi. Még jó, hogy csak elvileg a 100 db op.rsz. nyüzsögtetése, rémisztő belegondolni.
Itt most a 2 is túl sok és csak kénytelenségből. Ipari léptékben nem állok át op.rendszerteszter üzemmódba, bár vicces lenne, de vannak szerintem rendszernyűvésre alkalmasabbak.
-
kenguru99
senior tag
válasz
tordaitibi #151614 üzenetére
A hdd sentinel szerint 476.9 gb
Az ssd állapota 21%... Ez okozhatja? -
SoulReaver
veterán
válasz
tordaitibi #151551 üzenetére
Pro van, a servicessel már nem foglalkozok...
A gpedit.msc ben mi az amit ki kell kapcsolnom? Pár h.sz.el fentebb olvastamvalamit, de nem tudom az előzményeket.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #151521 üzenetére
Úgy érzem ismét loopba kerültünk.
Lehetne, ha, miért, stb.
Itt senki nem fog tudni ezekre a pusztába kiáltott kérdésekre válaszolni. Ha még tízszer le lesz írva, akkor sem. -
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #151505 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
Épp nemrég lett itt leírva egy másik válaszban, hogy nyilván nem kell Linux ahhoz, hogy a Microsoft szoftverletöltő oldaláról közvetlenül le lehessen tölteni a standard (
install.wim
) Windows 10 ISO-t, a böngészőben az a pár kattintás meg nehogy már akkora probléma legyen. Sőt, az utóbbi még mindig egyszerűbb és kényelmesebb, mintha csak emiatt Linuxot kellene bootolni, pláne ha azt eleve nem is ismeri, nem is használta még az adott felhasználó.Az korábban már le lett írva egy hasonló okfejtésnél a válaszban, hogy alapértelmezetten miért az MCT letöltését ajánlja fel támogatott Windows alatt a Microsoft szoftverletöltő oldala, aminek célja pont megkönnyíteni a felhasználó számára a telepítési adathordozó elkészítését és nem az "önszívatás". Az, hogy egyeseknél xy dolog olyan szinten szét van csesződve a rendszerben hogy nem működik az MCT futtatása sem, már egyéni probléma, ellenben normál esetben nyilván gond nélkül működik és használható.
"Megvan a mód ilyenkor az install.vim darabolására is"
Mármint ha nem támogat az adott PC / alaplap, annál a BIOS/UEFI NTFS fájlrendszerű telepítési adathordozót UEFI módban, max. akkor kell a standard ISO esetén a 4+ GB-os
install.wim
fájl darabolása kisebb méretűinstall.swm
fájlokra. Sőt, még akkor sem feltétlen, mert eleve megoldható a kétpartíciós (FAT32 :boot.wim
+ NTFS :install.wim
) módszerrel is, lásd egy másik válaszban részletezve. -
Doky586
félisten
válasz
"Az így leszedett iso viszont teljes azaz van benne egy 4gignál nagyobb fájl amit nem lehet mezei módon kiírni fat32 penre, csak ntfs-re.
Idióta bios/uefi meg nem indul el ntfs-ről, bár az utóbbi 4-5 évben én ilyannel nem találkoztam."Na most akkor konkrétan melyik gyártó gépe nem bootol ntfs-ről? Némelyik még exfat-ről is bootol.
De ne valami 10 éves gépre hivatkozz. -
Geth
veterán
válasz
A múltkor már megbeszéltük itt, hogy a logikád mentén csak a Win10 felhasználókat nézik debilnek, Win11 iso direkt tölthető bármilyen platformon.
Szerintem nem debilebbek a Win10 felhasználók, csak szimplán nem csinálták meg (szerintem már nem is fogják) az MCT kihagyhatóságát az oldalon.
Erre se emlékszel, vagy ennyire fáj? Mit válaszoltak, amikor írtál nekik, hogy kellene az oldalra Win10 ISO direktben? Ha csak itt megy a rendszeres panaszkodás, arról a túloldalon nem tudnak.. -
Aureal
őstag
válasz
Nem azért mondom, de akinek egy install iso lehúzása gond, annak a win telepítés is az lesz.
Emléxem nekünk még az első gépünket hivatalosan a bolttól kirendelt ficsúr jött feltelepíteni lakásra win98-al, ahonnét vettük. És csak anyámék felügyelete mellett volt szabad nyomkodni első napokban a “drága számítógépet”. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #151355 üzenetére
Biztosan megoldható, de nem vagyok az MS, így ezt a szálat elengedem - főleg, hogy jelenleg nincs okom panaszra.
De mókás, hogy ha bevezetnék az automatizmust, rögtön jönnének a pro tippek. hogy lehet letiltani -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #151346 üzenetére
Ha már emlegetsz, akkor konkrétan azt írtam le, hogy én 2004 - 22H2 verzióknál nem igazán tapasztaltam azt a fene nagy lassulást, sőt van 1507-től 22H2-ig upgrade-elt Windows 10-em és ott sem, nemrég upgrade-eltem egy 1909-es verziót 22H2-re és csodák csodájára az sem lassult sz*rrá, nem kellett alatta emiatt hardvert bővíteni / cserélni, stb.
A "hízásra" pedig szintén le lett írva, hogy mikor lehet reális, ahol a linkelt WinSxS takarítási útmutatóban egyébként eleve ott van az említett DISM módszer, ami ráadásul számodra sem lehet újdonság, ha korábban már javasoltad itt.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #151346 üzenetére
Soha nem írtam, hogy ha nem csinálsz semmit (ez vagy például Te és a 2 fórumtárs), akkor nem lassul/hízik/stb. Ebben igazatok van, és nem írtam soha az ellenkezőjét.
Annyit írtam, hogy újratelepítés helyett én mit szoktam tenni és nem lassul/hízik/stb.
Hogy ez kinek megugorható és kinek nem, számomra már nem a probléma érdekes része.Akkor valóban egy kétkattintásos, mindenki által napi szinten használt, kisujjból kirázott faékegyszerű megoldás.
Adtál ötletet, kicsit dolgoznom kéne még a rendszer simogató ps scriptemen, és be tudnám tolni ütemezettként a háttérbe, így lehetne egy 0 kattintásos megoldásom is.Egyébként nem csak én ajánlottam már ezt a megoldást ugyanitt.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #151312 üzenetére
Nem hal meg évek után sem (csak ellenpéldáim vannak), a dll hellt remekül megoldja az SxS, az pedig köszöni szépen, nem hízik (havonta update után rámegy a dism).
A többi stimmel. -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #151312 üzenetére
• A rendszerkövetelmények eleve nem emelkedtek kb. semmit, max. a 64 bites Windows 10 tárhelyigénye nőtt 1903/1909 verziótól 20-ról 32 GB-ra a rendszerkövetelményeknél. + Van olyan telepítésem ami 1507-es verzióról lett folyamatosan upgrade-elve 22H2-ig és maradt alatta ugyanaz a nem túl acélos hardverkonfiguráció a HDD
—►
SSD cserét leszámítva, ellenben ezt a fene nagy lassulást eddig valahogyan nem igazán sikerült 2004 - 22H2 verzióknál tapasztalni.• Ha lassú HDD a rendszermeghajtó, akkor ott nem meglepő a "tekerés" és a magas lemezterhelés, ellenben SSD-nél normál esetben nem kellene.
• A WinSxS mappa jellemzően azoknál hízhat irreális mértékben, akik összevissza telepítenek minden szirszart, nem futtatták soha a Windows-frissítések telepítése után a lemezkarbantartót / tárterületsegédet, stb. Ellenkező esetben viszont egyáltalán nem törvényszerű az irreális mértékű "hízása", meg eleve csökkenthető a mérete, sőt akár ütemezhető is a "tisztítás".
-
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #151022 üzenetére
2019 Q 4-ben jelent meg tehát év végén max 4 éves proci elég "új" talán valamikor 2020-ban jelentették be hogy jön a Windows 11.
A 12. gen-es procik csak 2 évvel frissebbek. -
movax
őstag
válasz
tordaitibi #151016 üzenetére
Ha nem lehet kattanni egy oldalon, az az első, hogy kapcsold ki az ublockot, fogadd el a ferissített adatvédelmet vagy egyéb felugró izét, majd kapcsold vissza és minden megy.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #151014 üzenetére
A szálban 4 kommenttel korábban az I don't care about cookies kiegészítőről volt szó, ismeretlen beállítások mellett.
Nálam is uBO van (ésszerű beállítások mellett), simán feljött a popup, működik az oldal. -
válasz
tordaitibi #150903 üzenetére
Akkor viszont leszedem a drivert és visszarakom a kettővel régebbit. Normal módban tuti jó lenne szerintem is.
-
hotkar
senior tag
válasz
tordaitibi #150864 üzenetére
Az enyém eddig is így működött, de ha semmit sem válaszoltam, csak bámultam a monitort, akkor is leállt 15-20 másodperc múlva.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
tordaitibi #150855 üzenetére
Uninstalláltam végül az eset smart security-t, de így sem találom. Gondolom letörölte valamikor a windows defender. Csak az a fura, hogy sehol nem látok semmilyen előzményt, vagy bejegyzést.
szerk: mehet vissza az eset. Ott legalább a karantén nem törlődik magától -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #150788 üzenetére
Mivel az MCT-vel nemcsak telepítési adathordozót lehet közvetlenül készíteni pl. pendrive-ra, hanem az ESD ISO-t is eleve le lehet külön tölteni és menteni, ezért az ennek ellentmondó megjegyzéseket inkább mellőzzük...
Azért ajánlja fel a Microsoft konzumer szoftverletöltő oldala támogatott Windows alól megnyitva alapértelmezetten az MCT-t, hogy könnyebben és egyszerűbben tudjon "next
—►
next—►
finish" módon telepítési adathordozót készíteni a laikus felhasználó is, aki ugye nem feltétlen van tisztában aFAT32
ésNTFS
,install.esd
ésinstall.wim
,Legacy (CSM)
ésUEFI
, stb. dolgokkal. Ami nyilván nem kitolás, hanem éppen ellenkezőleg, pont hogy segítség akar lenni a felhasználók felé.Linuxok, macOS, Android stb. operációs rendszereknél azért nem ajánlja fel a Microsoft konzumer szoftverletöltő oldala az MCT letöltését és ott azért jön be helyette egyből az ISO-fájl direkt letöltése, mert az MCT az említett operációs rendszerekkel eleve nem kompatibilis és nem futtatható azokon. Pusztán csak ennyi az oka és nem egyéb.
-
Doky586
félisten
válasz
Chrome ... menü, további eszküzök, fejlesztői eszközök,
eljutsz idáig:
[kép]
pipa ki, oldalt frissíteni és ugyanott vagy ahol linuxban, letölthető az iso közvetlenül.Win7-en az ISO VIrtual CloneDrive progival felmountolható és tartalma átmásolható egy ntfs pendrivera a telepítéshez. [link]
-
Olomlovag
tag
válasz
Köszönöm szépen , hogy segíteni próbálsz te is.
-
Geth
veterán
válasz
Van egy jó hírem: a Win11-et letöltőket is pozitívan szegregálja.
A logikádból kiindulva, aki Win11-et használna, annak sem okoz ez problémát -
Olomlovag
tag
válasz
tordaitibi #150785 üzenetére
Hello tordaitibi!
az ISO-t nem találtam, a microsoft oldalán. Rögtön ezt kerestem. :-(
Csak win 11-nél. A többit értem, amit írsz. Pendrive-on már kész NTFS - formázás. Vadiúj gép. Még ki sem hűlt.
UEFI-be telepítem ha, majd...Köszönöm neked is a válaszod.
-
Victorio
aktív tag
válasz
tordaitibi #150750 üzenetére
Ha megnézed a linket amit beszúrtam akkor ez pontosan az ilyen speciális esetekről szól. Pont azokra az esetekre van amikor monitor nincs csatlakoztatva, viszont valami egyéb eszköz használná a kimenetet.
Ez a feature nincs is jelen a Home és Pro kiadásokban, csak a Pro for Workstations verzióban.
Szóval elméletileg tudnia kéne, csak nem bírok rájönni miként tudom beállítani. -
zsoltip
őstag
válasz
tordaitibi #150641 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #150631 üzenetére
A szervezeti, vagyis a céges, intézményi, vállalati használat normál esetben megfelelő rendszerüzemeltetést és IT supportot feltételez, ami ilyen környezetben pláne fontos és szükséges lehet, komolyabb és pláne nagyobb eszközparkkal rendelkező helyeken nyilván nem spórolnak ezen.
Ahol igen és belefutnak egy súlyos hibába, ott akkor majd lehet utána egymásra mutogatni, meg röhögés helyett siránkozni.
A kérdésből nem derült ki, hogy 5-10 fős garázs bt-ről van szó és ott azért nincsen az előbbi, bár ha valaki itt kérdez Windows ügyben ahelyett hogy az ottani IT supportnál tenné, akkor mondjuk abból valóban sejthető hogy nincsen, de volt már itt példa az ellenkezőjére is, azért volt kérdés, ha már cég lett említve.
-
zsoltip
őstag
válasz
tordaitibi #150625 üzenetére
Lehet nem egy nyelvet beszélünk, de nem a kérdésemre válaszoltál szerintem. Megnézed ismét kérlek, hátha? Köszi előre is
-
válasz
Én a 20+ éves pályafutásom alatt csak ilyen kis cégeknél voltam. Az elsőnél volt "igazi" rendszergazda - Ő fertőzött meg Linux-al
De azóta mindenhol én szoktam a gépeket / rendszert reszelgetni. A jelenlegi helyen annyiból áll a rendszergazda, h én összeállítok egy gépet papíron, Ő összerakja, dob rá egy win-t és ideteszi az asztalom mellé
#150632King Unique: Lefutott a hibaelhárító. Várom a gépet, h befejezze a dolgát és újraindítom
-
akaido
addikt
válasz
Pl: Vejemék cége így kalkulál (egy szolgálatatásukat néztem csak.)
"Eseti rendszergazdai szolgáltatás/óra 9 500 Ft + Áfa Kliens problémák megoldása egyeztetett időpontban." -
zsoltip
őstag
válasz
tordaitibi #150562 üzenetére
Ez sajnálatos. Ennyire egyedi gondolat lenne, ennyire nehéz megoldani, vagy ennyire nem foglalkoznak ezzel a fejlesztők?
-
válasz
tordaitibi #150612 üzenetére
Vagy ő se... ez az első alkalom hogy ilyet csinált 12év alatt.
Mondjuk azt se tudom mikor léptem be utoljára a vezérlőjébe, W10 alatt már nem is foglalkoztam ezzel, mert úgy találom alapból együtt tud dolgozni vele, nincs gond pillanatnyi vagy tartós áramszünetkor sem.
Ha ez ismétlődik elvileg az USB kihúzása után már nem tud jelet küldeni, bár valami oka van, hogy kora este küldött egyet...
Na mind1, ha jobban bezavar a dolog akkor szervizmenü vagy UPS topik, köszönöm a segítséget.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #150590 üzenetére
Ha így jó, akkor nincs is probléma
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #150587 üzenetére
ez a Defender csoda 3 naponta elborult aggyal végigmazsolázza az egész ssd-t.
Upgradelj 11-reA logok alapján itt még sose futott full scan, a quick meg pár másodperc alatt végez.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #150587 üzenetére
Ki írta, hogy az "Antimalware, telemetria," 3rd party app lenne?
Az a "bekapcsolás után 3-4 percig várjunk a gépre" csak azért lehet, mert beépített alkalmazások + folyamatok futnak a háttérben és még véletlenül sem jöhet szóba 3rd party program, ahol pl. már a böngészők is automatikusan futtatják a rendszerindítás és bejelentkezés után a frissítések keresését + telepítését? Nem!
Meg azért I5 CPU, 8 GB RAM és SSD felállásnál nem éppen normális az a 3-4 perc várakozás rendszerindítás után, érdekes módon annál valamivel gyengébb hardverkonfiguráción sem szokott nálam addig tartani, amíg "feláll a rendszer", inkább 2,5" HDD és sok automatikusan induló programnál volt olyan.Futtat a Microsoft biztonság (Defender) időnként automatikus vizsgálatot, de az alapesetben gyorsvizsgálat szokott lenni és nálam naponta általában 1x fut, ami nem meglepő, más antivírus szoftverek is automatikusan átvizsgálják a helyi és akár a külső meghajtókat.
"És lassul, de durván lassul a rendszer, évről évre."
Mármint nálad, vagy minden felhasználónál és eszköznél?
Nálam érdekes módon annyira nem, pedig van olyan telepítésem, ami a kezdő 1507-es verzióról lett egyesével upgrade-elve 22H2-ig és manapság is jól működik, nem lassult "évről évre" egyre jobban, 20H1 és 22H2 verziók között pedig ráadásul csak EKB-k vannak.Az a "2-3000GB adatforgalmat", vagyis 2-3 TB nem világos miért lett ennyire kihangsúlyozva, amikor az még még SSD-knél is kb. a semmi írásmennyiség kategória X év alatt, ha 20-30 vagy 2-300 TB lenne, akkor lenne miről beszélni.
Ennek semmi köze a "védeni kell" felvetéshez, mivel pusztán tények és ismert információk lettek leírva ha már szaktopik, amiket ha nem sikerül érdemlegesen cáfolni, akkor nem világos mire fel tetszik firtatni.
-
Csupingo
veterán
válasz
tordaitibi #150582 üzenetére
Na szép! Én kicsit régebben használtam 4570-es procival, de akkor nem csinált ilyeneket. Igaz, nálam sok minden tiltva volt.
-
carr
őstag
válasz
tordaitibi #150561 üzenetére
Ász vagy, köszi!
Amit Titán is leírt, usb iso-val fogok eljárni egy gyári most ms szerverről downloadtool-al letöltött w10x64 isoval. Remélem PRO lesz... Kardombadőlök ha nem.bár, lehet nem is kéne nekem pro, de ha most is az van, akkor maradhatna.
-
carr
őstag
válasz
tordaitibi #150557 üzenetére
amíg előkszítem a 10 gyári isoból való újratelepítést titán kolléga tanácsát követve pont le.zarom ha visszaállítja.
Elvileg win10pro van fenn most is.
A gpeditet asszem aug. 2.án már beállítottam, hogy hagyjon békibe... sz.rik rá...(kb 3al korábbi hsz-em.
)
már elkezdtem másolni (biztos ami biztos) a melós mappákat külső ssd-re, amik életbevágóak... tudom az se biztos... Még felhőbe nem kezdtem el, de hamarosan az is... -
w.miki
veterán
válasz
tordaitibi #150538 üzenetére
Hiren Live Linuxával próbálkoztam, de nem tudja olvasni a régi SSD DocumentAndSettings könyvtárát, mindig átugrik a saját gép DAS könyvtárra. Gondolom annyira megsérült a régi SSD, hogy nem tud beleolvasni.
Win7 mellett az ASUS routerre kötve volt egy 5TB HDD-m SMB megosztással, azt tudtam írni/olvasni. Viszont a Win10 nem látja az ASUS könyvtárat a hálózatokban. Hogyan tudnám hozzáadni?
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
tordaitibi #150488 üzenetére
köszi, kipróbálom
-
st6969
őstag
válasz
tordaitibi #150505 üzenetére
Köszi, kipróbáltam 2 ilyen programot is. Addig ok, amíg megadom, hogy mit szeretnék re-mappolni. De hogy mire: vagy kiválasztom a listából (pontosvesszőt nem lehet, mert olyan billentyű nincs
), vagy nyomjam le, így elfogadja, de ehhez ugye le kell nyomnom az altgr-t. Na most így a re-mappolt billentyűt ha megnyomom, bár beírja az új eredményt (a pontosvesszőt), de mégis elugrik a kezdőpont a Sketchupban, mintha nyomnám az altgr-t, hiszen ezt adtam meg
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #150494 üzenetére
Esetleg VM-be felpattintani a lemásolt disket.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #150492 üzenetére
Win7-et ajánlottál, ezért ahhoz képest kérdeztem (nem XP).
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #150488 üzenetére
Mit változtatott a Win10 a Win7-hez képest mappaszerkezetben?
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #150451 üzenetére
Melyik gyártó nem támogatja az ntfs-ről való uefi boot-ot??? [teszt] [telepítés]
Ritka mint a fehér holló.Végső esetben a wim feldarabolható <3GB darabokra. [link] 2.fejezet
-
HoTaZo
addikt
válasz
tordaitibi #150360 üzenetére
Igen, a tápegységre gondoltam.
Nem értek hozzá, csak gondoltam, hátha van ilyen lehetőség.
Semmi fizikai jele nincs (kondenzátor vagy más alkatrész), ami puffadt vagy sérült lenne. De már rendszeres a lekapcsolása, s nem tudom, hogy melyik összetevő cseréje felé induljak. -
Krystal_s
addikt
válasz
tordaitibi #150308 üzenetére
és kezo0
Köszi, hogy megnéztétek.
Jó tudni, hogy május óta csinálja, mert furcsa volt, hogy korábban nem tűnt fel ilyen sok log.
Ez mind Telemetria. Ami még azért is érdekes, mert a Feladatütemezőben is tiltva van a OneDrive Reporting és a Szolgáltatásokban az Összekapcsolt felhasználói élmények és telemetria. Most tiltottam Csoportházirendben is. Ránézek holnap és törlöm a OneDrive-ot, ha nem hagyja abba. Amennyiben használnám akkor is zavarna ilyen szinten, de így, hogy el sem indítom soha, ez nekem nem fér bele.
(tudom ez csak egy tű a szénakazalban ennél a rendszernél) -
Krystal_s
addikt
válasz
tordaitibi #149860 üzenetére
USB 3.1 (Type-C) házban lévő SSD-re szeretném majd.
Csak egy próba lett volna egy Pendrive-ra (írtam korábban). Használni nem akartam. Nem sokáig bírná szegény.
Jó, hogy ezeket az infókat leírtad, köszönöm. Sokat segített. A klónozásos módszer sokkal szimpatikusabb.A korábbi válasz kicsit elment más irányba, mint amit kérdeztem. Számomra úgy jött le, mintha "hülyének" lennék nézve olyan alapvető dolgokat nem tudva, mint hogy kell az adott programokat használni, mit kell beállítani.... Ezeknek a WinToUSB féle programoknak egyszerű a felülete.
Az viszont tényleg zavar, ha egy ilyen kb 1-szer használatos kis cucc a fő rendszer registryben olyan módosításokat akar elvégezni, mint az.Ventoy-ra most haragszom egy ideje. Pár éve használom és eddig jó tapasztalataim voltak vele. A legutóbbi verzióban nem tudom mi történt, de a szívbajt hozta rám. Ugyanúgy indítottam, ugyanarról a pendrive-ról, mint korábban, amin volt pár Macrium WinPE és más .ISO-k. Betöltés közben elkezdett villogni a kép és nem is töltötte be, hanem kifagyott. Új gép, szívbajt hozta rám. Letöröltem a Ventoyt és inkább kiírtam külön azt a Macrium WinPE-t, ami kellett.
-
makoss
veterán
válasz
tordaitibi #149823 üzenetére
Én leírtam amit gondoltam, nem én szemeteltem hanem a gép, de azért néha nézz rá a lomtárra!
Szép napot! -
Krystal_s
addikt
válasz
tordaitibi #149783 üzenetére
Az szép lenne, ha mindent letöltene kérdés nélkül, amit egyszer hallgat valaki és még meg is őrizné. Pedig méret alapján eléggé úgy tűnik.
Mi lenne, ha ezek Full HD, 4K, 8K videók lennének? -
makoss
veterán
válasz
tordaitibi #149783 üzenetére
"rá kell kattintani arra az ablakra amin használni akarod."
Én ezt tudom, de ennek ellenére is csinálja -
makoss
veterán
válasz
tordaitibi #149780 üzenetére
Jó de ha nem win 10 akkor hol kérdezzem?
Azon vagyok mindig.
Muszáj azért legalább havonta takarítani, de ha azt mondod elég a böngészőből, Lemezkarbantartóból...legyen.
De ha megnézed a képet a Spotify is összeszedett sokat...
Futtatás után amúgy érezhetően sokat gyorsít, a reakcióidő is lerövidül -
creed33
aktív tag
válasz
tordaitibi #149477 üzenetére
Prom van, elvileg sikerült leállítani. Köszönöm szépen a segítséget!
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
tordaitibi #149432 üzenetére
Köszi, írtam.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #149385 üzenetére
Igen, tudom, volt már arról szó itt, hogy jó esetben akár konvertálás nélkül is elindulhat a helyi lemezre telepített Windows 10 USB-s külső házba téve (példa), de van hogy nem és olyankor eleve szükséges a konvertálás, saját tapasztalat. Na meg ha kivétel nélkül minden esetben, minden hardverkörnyezetben működne konvertálás nélkül az eredetileg belső helyi lemezre telepített Windows 10 utólag USB-s külső meghajtóként, akkor ugye nem készült volna az a leírás sem.
Azért a Kingston DataTraveler Max nem egy szokványos silány pendrive, hanem eleve egy komolyabb darab, sőt inkább már-már külső SSD, ami nemcsak gyorsabb az átlagosnál, hanem valószínűleg a strapát (írást) is jobban bírhatja. + Ennél a tesztek alapján már S.M.A.R.T. is van és ezáltal nyomon követhető a meghajtó állapota, ellenben a hagyományos pendrive-oknál rendszerint nem támogatott és azoknál pont ezért ki tudja mikor éppen milyen a meghajtó állapota.
-
sz.j
nagyúr
válasz
tordaitibi #149230 üzenetére
NEM!
Mivel egyik-másik gépünkön fontos dolgok vannak, valamint mivel olykor azonnali működésre van szükség, ezért több különböző SSD-re (120GB, ill. 250GB) ugyanaz az oprendeszer (esetünkben win 10) lett klónozva, így ha a gépben lévővel gond lenne csak ki kellene cserélni egy másikra és máris folytatható lenne a munka. (Egy-két éve már használtuk ezt a módszert és szinte pillanatok alatt megszüntette a problémát és folytatni tudtuk a munkát)
Természetesen ha olyan valaki használja a problémás gépet aki mentésből is visszatudja állítani a rendszert, akkor azt alkalmazza. -
sz.j
nagyúr
válasz
tordaitibi #149224 üzenetére
Bocsi a hiányos tudásomért, hogy megkérdezem, de
miért kell a SHIFT gombot nyomvatartani a gép lekapcsolásakor, talán nem szabályos a Start - Főkapcsoló - Leállítás gombra kattintás???
Én közel húsz éve mindig így állítottam/állítom le a gépeket és soha sem volt a mostanival egyező vagy hasonló gond .Az MS support-on a gép lekapcsolásának módjaként ez olvasható:
"A PC Windows 10 rendszerben való kikapcsolásához menjen a Start gombra, jelölje ki a Főkapcsoló gombot, majd válassza a Leállítás lehetőséget." -
Cs1csó
titán
válasz
tordaitibi #149182 üzenetére
Vagy Mea Culpa Maxima
-
Csorosz
aktív tag
válasz
tordaitibi #149179 üzenetére
Mind a 12 gépemen eredeti a windows.
Tisztában vagyok a lehetséges problémákkal, és nem is arra voltam kiváncsi miért nem lesz ez jó nekem, mikor ez lenne a jó nekem. -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #149160 üzenetére
• Flashing BIOS from Linux
• How to update Lenovo BIOS from Linux without using WindowsNémi tákolással jó esetben elvileg megoldható Linuxon is, jó esetben.
Viszont alapesetben a szokásos eljárás az, ha mellékelt (ha) a gyártó.iso
/.img
kiterjesztésű képfájlt, amit pendrive-ra kiírva és arról bootolva lehet megoldani a BIOS frissítését natív windowsos tool nélkül.Az viszont igaz, hogy a legtöbb BIOS és firmware update tool eleve Windows only, ami nem meglepő, mivel desktop OS szinten eleve a Windowsok támogatottsága az első, a legjobb.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #149160 üzenetére
Akkor ne azt írd, hogy "jelenleg", ha ez egy régi és nem felülvizsgált infó.
Előfordul, hogy a kedves gyártó csak egy agyoncsomagolt, obfuszkált win-es csomagot publikál, amiből baromi nehéz (vagy lehetetlen) kiszedni a lényeget.
A linuxos fwupd* és flashrom progikat nem viccből írták
Btw legtöbbször lehet magából a firmwareből frissíteni, én ezt szoktam elsőnek próbálni.
Az itthoni szervert meg efi shellből kellett frissíteni, ilyen is van (nekem az is bejött).Egyébként visszatérhetnénk oda, hogy itt csak a Win-ről írogatunk hülyeségeket, nem biztos, hogy a linuxos fals állításokat is itt kell kibeszélni.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #149158 üzenetére
Miért ne lehetne?
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #149153 üzenetére
Hogyne lenne képes, megfelelő jogosultsággal.
Pont mint Windows-on.Egy apróság: volt példa az efivars könyvtár törlésével brickelt lapra (sz*rul megírt firmware). Ezt Linuxon sokkal könnyebb összehozni, sőt, egy időben default volt a writable, ezt tippre javították azóta, nem néztem utána. (Közben találtam egy cikket a sztoriról).
-
válasz
tordaitibi #149153 üzenetére
Sajnos, ha ezt eddig nem tettem elég világossá, nekem fontos, hogy a fő operációs rendszerem egyidejűleg tudjon menni bármilyen mellékes próba-rendszerrel.
-
Krystal_s
addikt
válasz
tordaitibi #149129 üzenetére
Szia, neked nincsenek ilyen PerfProc id 2002 jelzések az Eseménynaplóban?
-
Zolifarkas
tag
válasz
tordaitibi #149129 üzenetére
Két maghoz képest valószínűleg nem, de mikor csak 1 mag volt az msconfig-ban borzasztóan akadozott minden, de lehetett más problémától volt. A lényeg, hogy jelenleg jónak tűnik.
-
proly01
őstag
válasz
tordaitibi #149105 üzenetére
Te elolvasod amit írok?
Nem jön be a BIOS nem látom a megjelenítőn!!!
Semmit nem tudok át állítani rajta mert nem látom mit is kellene mivel nem látom!
Ez a fő probléma. -
Shaza
senior tag
válasz
tordaitibi #149105 üzenetére
Hello ezt biztos nekem akartad írni?
-
Shaza
senior tag
válasz
tordaitibi #149101 üzenetére
És azon belül?
-
proly01
őstag
válasz
tordaitibi #149076 üzenetére
Értelek csak az a probléma,hogy nem jön be a bios a tv-n még a boot képernyő se már csak az üdvözlő képernyő.
Monitorom nincs így nem tudom másik megjelenítőre dugni a NUC-ot hogy átállítsam a bios-ban amit kell.
Ezért gondoltam,hogy van esetleg egy win-es parancssor amit,ha beírok mint ahogy a forumtárs is linkelte(annak az ellenkezőjét ami nekem kell) és ott be tudom állítani. -
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #149057 üzenetére
A kódolatlan adások simán rögzíthetők .ts fileba stb-vel, a hd is. A képarány pedig független a felbontástól. Simán tudok 720x576 felbontásból 16:9 mkv-t készíteni újratömörítés nélkül. (avi esetén újratömörítés szükséges)
Analóg módon HD is rögzíthető Component (YPBPR) rca ról. Hdmi-n a hdcp sokszor keresztbetesz.
-
DrDobos
őstag
válasz
tordaitibi #149048 üzenetére
Es akkor ilyen tv-tuner nelkul a digitalis musort mashogy nem tudom felvenni? Nem tudom, valahogy HDMI-vel osszekotni a laptoppal es ugy felvenni valahogy?
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #148961 üzenetére
Félreérted. Nem egy eszköz és nemis igazi billentyűzet.
Ez a már majd egy évtizede megismert szándékosan elveszített trükkös pendrive támadás. Biztonsági probléma. A hivatalok, intézmények, munkahelyek emiatt tiltják hogy ügyfelek pendriveon adjanak át adatot. Akkor is ha csak jpg vagy pdf file az. DVD-n ugyanazt elfogadják.Oka az hogy a pendrive valójában egy felprogramozott billentyűzet ami a te jogosultságoddal gépel be parancsokat irtógyorsan a gépbe.
Ez elleni védekezést keresem a fizikai adatátadás megtartása mellett. Kizárt hogy erre 2023-ban egyetlen biztonságos eszköze a DVD+R egy hivatalban/munkahelyen. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #148925 üzenetére
Hisz megfelelne az 1234, nem?
Hisz ott a 2fa nem?
Azért mert van második faktorod, nem kötelező gyengíteni az első faktorodat.
Például mert lehet gikszer a 2FA-val és akkor csak a jelszavad van, mint védelem.
Vagy mert nem akarsz folyton figyelmeztetést kapni, hogy valaki belépett a gyenge jelszóval (első faktor) és várja a második faktort.Az erős, randomgenerált jelszavakat pedig tárolja a szintén MFA-val védett jelszótároló.
Fejből nekem a gépeket, SIM-eket és a jelszótárolót kell tudnom kinyitni, ez < 15. Ez 4 PIN és 1 jelszó, de legyen 2 PIN és 3 jelszó, és ez is az eszközök száma miatt ilyen sok.Ha ezek megvannak, akkor már csak a szokásos többitől kell óvakodni: phishing, social scamming, mindenhol belépek mindennel és úgy hagyom, stb. Ezek szoktak kimaradni a "2FA és megtörtek" típusú sztorikból.
-
válasz
tordaitibi #148925 üzenetére
Azért a két faktoros azonosítás jó dolog ám, nem véletlenül szajkózzák. Van rá szoftveres és hardveres megoldás is. Az SMS alapút már nem ajánlják, főleg, hogy tudtommal már egyes szolgáltatóknál pénzbe kerül, míg szoftvert bármikor tölthetsz le ingyen a Play Áruházból. A hardveres megoldáshoz van USB kulcs, arra viszont figyelni kell, hogy 1. ne férjen hozzá rajtad kívül más 2. ne hagyd el.
Mindnek van előnye és hátránya is.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #148923 üzenetére
Hát persze.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #148916 üzenetére
mert csak 1 darab mesterjelszó kell és elúszott a user teljes magánszférája.
Ha nem használ mindenhol ahol lehet 2FA/MFA-t, akkor igen, így járt. Egyébként nem történt semmi.
#148919 Doky586
Nem kell megváltoztatni a router aljára írt jelszót és akkor nincs gond.
Nincs az alján jelszó.
Ha lenne se azt használnám, mert fel van írva valahova fizikailag, titkosítatlanul. -
válasz
tordaitibi #148918 üzenetére
"75 éves főnökömnek én intézem a svájci bankolásait.
Ez csupán bizalom kérdése."
Aztán, ha valami félresikerül, majd téged jelent fel elsőnek...Sose mennék bele ilyesmibe.
-
Doky586
félisten
válasz
"Bankolási jelszavak"
Legalább mostmár tudjuk hogy Te le szoktad menteni magadnak az ügyfelek, barátok banki jelszavait is.
Egyébként a böngészőből is kiexportálható egyszerre az összes ha tudod a pin kódot (ha van)."nem tudják a routerük wifi jelszavát sem"
Nem kell megváltoztatni a router aljára írt jelszót és akkor nincs gond. -
válasz
" vagy egy részeg estén a tulaj kikotyogja a Bitwarden, Lastpass stb. fő jelszavát"
Részegen én mindenről szoktam beszélni, csak a jelszavaimról nem...Hülyeség ellen még egyenlőre nincs vakcina.
De igazából mit javasoljak? Nem erről szólt a téma, hanem arról, hogy ha valaki megkér rá, hogy telepítsem újra a gépét, akkor alap, hogy nem fogok a jelszavai és egyéb más személyes adatai között turkálni. Vagy te ezt így szoktad csinálni?
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #148893 üzenetére
Lásd az előző választ, valószínűleg nem véletlenül, nem minden alap (pl.
hacktool / PUA/PUP / riskware / Trojan
) nélkül vannak gyalulva az olyan programok és emiatt lehet más AV is hasonlóképpen járna el.Más gépére egy idegen pendrive-ot csatlakoztatni és arról fájlokat másolni, meg ráadásul
hacktool / PUA/PUP / riskware / Trojan
vagy egyéb kétes besorolású programokat futtatni / telepíteni sem feltétlen ildomos, ahhoz képest a Defenderben a kivételek kezelésének babrálása már másodlagos. -
Doky586
félisten
válasz
Ezek mind cracker toolok és így védekezik ellenük a win... (mégha te nemis tartod annak őket)
Rakd őket iso9660 DVD+R re, onnan tuti nem törlődnek. -
Geth
veterán
válasz
Többek között ez a hátránya ezeknek a portable gyujtemenyes pendrajvoknak.
-
tylerddd
veterán
válasz
tordaitibi #148872 üzenetére
Nem dobta ki a Lemezkarbantartó ezeket, rendszergazdaként futtatva sem.
-
satee76
aktív tag
válasz
tordaitibi #148845 üzenetére
INF driver Asrocknál pl.
-
Bounti
aktív tag
válasz
tordaitibi #148845 üzenetére
Ugyanilyen nevű eszközre keresett valaki rá itt régen, azt tanácsolták neki, hogy minden drivert rakjon fel. Végül az Asus honlapjan lévő Intel® Dynamic Platform and Thermal Framework Drive és Intel Rapid Storage Technology driver közül hiányzott neki valamelyik...
-
Doky586
félisten
válasz
tordaitibi #148724 üzenetére
Lehet ez nem bug hanem fícsör..
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #148686 üzenetére
És mégjobb, ha a külön lemez egy másik gépbe lakik
(És akkor rögtön vissza is tértünk a csak C: meghajtóhoz.)
Lehet, hogy nem csak egyféleképpen lehet jól csinálni?A visszaállításhoz tegyük hozzá, hogy 10 perc alatt az utolsó mentésbeli állapotot kapod meg, ami nem biztos, hogy a legfrissebb. Illetve lehet friss, de akkor még a mentegetésnél tartunk. Ugye semmi sincs ingyen.
-
tpeter77
addikt
válasz
tordaitibi #148686 üzenetére
Vigyázz a "C-sek" kifejezés mifelénk teljesen mást jelent, egy konkrét (sötétbőrű) embercsoportra utalnak vele!
Ui.
1996-ban vettem az első PC-m, és egy év múlva cseréltem 850MB-osra a hdd-t.
Az első partíción volt a rendszer Win95 majd Win98 és a D-re került az adat, amiket CD-re írtam.
'97-ben vettem az első CD írót és a fősulin nagyüzemben ment a másolás.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest