- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Cs1csó #89601 üzenetére
Kikapcs-újraindít majd bekapcs és újrandít megoldotta, köszi a tippet! Bár nem értem, hogy a "téma" aktiválás utáni restart miért nem oldotta meg a problémát
Természetesen a file explorerre gondoltam (explorer.exe
).
A light téma pedig érdekes, sötétet preferálom, de ez elég jól néz ki
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Cs1csó #89540 üzenetére
Elnézést most vulgáris leszek.
Aki b*szik elolvasni egy hozzászólásnál a linket ami megoldást nyújtana a problémájára, illetve belezavarodik, az 45 fokban ívelje ki a gépét az ablakon és menjen kapálni.
Napi szinten szembesülök ezzel a problémával, hogy emberek egyszerűen lusták olvasni es megnyitni egy linket amiben szépen össze van szedve a megoldás ergo nem kell még egyszer leírni.
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #89498 üzenetére
Kedves csicso82!
Hát azért ez sem egészen így van... Lehet olykor előfordult egy-egy összetettebb hozzászólásnál, de azért nyilván korántsem mindig. Valamint jelen esetben sem azért éppen erről volt szó. Ha megnézed azt a 2 hozzászólást, akkor azokban eleve nincsenek is másikakra mutató linkek. Szimplán csak screenshotok és leírások direkt linkjei, ráadásul lehetőség szerint mindig a kulcsszavakra téve a linkek, hogy minél egyértelműbb legyen. Ami állítólag most kifogásolva volt eredetileg és amire ment az a válasz, az ez volt. Viszont ott is, abban a szövegkörnyezetben, meg elolvasva a kérdést + a választ, kb. teljesen egyértelmű, hogy mire vonatkozik a linkelt hozzászólás. Amiben még a leírás is pont annál a szövegrésznél van, ami így megint jól kiemeli. Illetve egy nyúlfarknyi, néhány soros, magyar nyelvű szöveg értelmezése és abban a hivatkozott szövegrész megtalálása talán csak nem okoz akkora gondot, pláne ha még ki is emeli a link és ott vannak a hivatkozott kulcsszavak...
Egyébként meg felesleges itt könyvjelzőzni, amikor eleve van az ilyen topikoknak keresője. Amiben rá lehet keresni kulcsszavakra, kulcskifejezésekre, akár komplett mondatokra, szövegrészekre. Lehet a keresést adott felhasználó és felhasználók hozzászólásaira, valamint a hozzászólásoknál tól-ig szűkíteni. Pusztán csak használni kell(ene) a keresőt, ennyi, én is ezt teszem. Az pedig még mindig egy korrektebb megoldás szvsz, amikor valakinek konkrétan linkelnek egy korábbi hozzászólást, mint amikor azt mondják, hogy olvasson vissza X 100 db hsz-t, vagy több oldalt, amit általában sokan úgysem tesznek meg...
Az meg a másik, hogy itt egyrészt mindenki a szabadidejében, önkéntes alapon és teljesen ingyen válaszolgat, foglakozik mások kérdéseivel, problémáival. Tehát épp ezért túlzó és követelőző elvárásokat sem lehet támasztani a kérdezőnek, hogy pontosan milyen legyen az a válasz. Ha nem tetszik, akkor be lehet menni egy szervizbe, aztán megfizetni külön a segítségnyújtást, meg hívni a hivatalos gyártói helpdesket stb... Másrészt meg nincsen betűre pontosan előírva ha jól tudom, hogy milyen lehet egy hozzászólás. Ugyan vannak bizonyos tartalmi követelmények és korlátok, 5 percen belül ne írjon újat stb., de nincsen aprólékosan meghatározva. Van aki rövidebben, más hosszabban szeret válaszolni, van aki rak bele linkeket, más nem, van aki kiemel kivastagítással / aláhúzással / csupa nagybetűvel ugye bizonyos részeket, más nem stb. Ez mindenkinek a maga a dolga. De amíg érdemi és kulturált az a válasz, kapcsolódik a témához, addig rendben is van, akármilyen formában is írja meg valaki az előbbiek közül. Az pedig már a kérdező dolga, hogy elolvassa-e, vagy sem, megköszöni-e, vagy sem stb. Viszont az, hogy nekiáll kritizálni és firtatni, ezzel lényegében leminősítve a másik segítő szándékát és munkáját, az nem kicsit izé, sőt elég... Erre szokták azt (is) mondani, hogy akkor lehet különbül csinálni, különbet írni. Meg előbb tessék különbet írni, aztán majd csak utána kritizálni!
Szerintem!
-
uriember
aktív tag
válasz
Cs1csó #89303 üzenetére
Ha AC-s wifit (is) tud használni, akkor nem lehet régi laptopja/wifi kártyája...
Egyébként javasolnám, hogy próbálj a laptop gyártójának a honlapjáról letölteni legutolsó wifi drivert, nekem is az oldotta meg az N wifi problémámat, az Intel driverei mind kuka volt. Nem mindegy, hogy max 54Mbps linksebesség "G" vagy 300 "N"...
-
VGYke
addikt
-
andreas49
senior tag
-
HookR
addikt
válasz
Cs1csó #89158 üzenetére
"Gépház - Adatvédelem - Háttérben futó alkalmazások legyen engedélyezve"
Engedélyezve van."és azon belül a gépház és a Windows biztonság - ez a kettő mindenképp -"
Ezeket nem látom a listában. Hogyan tudom hozzáadni? Vagy hol kellene látnom őket?"Gépház - Rendszer - Értesítések és műveletek - Alkalmazások és más küldők értesítéseinek megjelenítése"
Ez is engedélyezve van."és itt gépház - legyen engedélyezve"
Itt sem látok semmi gépházra utalót.
Az "Alkalmazások és más küldők értesítéseinek megjelenítése" alatt olyan van, hogy "Értesítések megjelenítésére jogosult küldők", azon belül pedig "Egyetlen küldőtől sem érkezett értesítés"Mindeközben az Action center ikonján rendületlenül ott díszeleg az 1-es szám.
-
scrtaft
tag
válasz
Cs1csó #89112 üzenetére
Igen elég bivaly ki is van akadva mert nem tudja használni. (plusz a háza nyeklik nyakli szegényem műanyag de erős a benne lévő hardvare.)
Ez a virtuális dolog, hogy működik. Akkor is kell telepíteni vagy tudsz esetleg egy linket adni ahol ennek utána tudok járni. (esetleg pár gondolatban leírnád? -
scrtaft
tag
válasz
Cs1csó #89110 üzenetére
Szia.
Köszi az infókat. Kollégámnak van problémája neki próbálok segíteni. Valami extra szoftver a nevét nem tudom de valami CNC vezérléshez kell. A telepítő áll ki hibára. Rendszer integritás chek jelszóval....
Mondtam neki én is a kompatibilis módot megnézi majd.
A lényeg, hogy nincs downgrade ugyan azzal a kulccsal de a laptop támogatná még a w7-et mert 6-dik generációs CPU.
Még egyszer köszi. -
uriember
aktív tag
válasz
Cs1csó #89064 üzenetére
A 1703-ról egyik napról a másikra eltűnt a Dell Audio Maxx, az istennek sem tudtam visszavarázsolni, csináltam egy alaphelyzetbe állítást, akkor se. Aztán frissítettem a 1803-ra, elindult a Maxx Audio. Ez ok.
Aztán - mivel nálam is fizetősre van állítva a wifi, így egy darabig nem frissített semmit, valamelyik nap eszembe jutott, hogy megnézem mik vannak tervben, volt egy rendszerfrissítés és egy Defender frissítés. Gondoltam az nem baj, ha letöltöm, kikapcsoltam a fizetős opciót, rögtön le is töltötte, újraindítás előtt telepítette is. Mikor végzett újra bekapcsoltam a fizetős wifit, minden jónak tűnt. Aztán mielőtt lefeküdtem, aludni küldtem, vette is az adást, elmentünk aludni. Reggel ébreszteném, de nem ébred, többszöri próbálkozás után elindult, de látszott, hogy történés volt, mert a gyorsindításos oldalaim nem nyíltak meg, hibaüzenetet kaptam, hogy a Windows nem záródott be megfelelően, akarom e újra betölteni, akartam, így beállt a rendszer. Csak arra voltam kíváncsi, hogy ez normális e, mert a Win7-el ilyenek (a régi laptopomon) nem fordultak elő, szegényesebb volt a rendszer, de stabilabb. Kösz a hozzászólásokat.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Cs1csó #88990 üzenetére
Majd ha lesz időm, akkor megnézem a Macriumról letöltött három videót (indító USB létrehozása, mentés készítése,visszaállítás), ill. a magyar nyelvű leírást róla, s ezt követően feltennék majd pár kérdést.
A videoban átállít a készítő egy-két dolgot, amit viszont a magyar leírás nem említ.
Erre kérdeznék majd rá. -
libus
őstag
válasz
Cs1csó #88988 üzenetére
Még nincs másik gép és még nem tudom mikor lesz, de addig a kód pihen.
Egyszer Windows 10-et teszek rá vissza, és megpróbálom aktiválni a Windows 7-es kóddal.
Ha nem megy, akkor nem megy, de egy próbát megér.De hol tudom eltávolítani a gépet amihez hozzá van adva a Win10?
Mert nem ugrik be.(#88992) zolee001
Megnéztem, RETAIL.
-
libus
őstag
válasz
Cs1csó #88985 üzenetére
Azt honnét tudom, hogy RETAIL vagy OEM?
Mert Windows XP-t váltottam be anno mikor lehetett.
Az előző laptopomon is ezt a Windows 10-et használtam, és mikor eladtam azt, akkor eltávolítottam valami Microsoft-os oldalon (már nem tudom hol) a gépet, és ment fel a mostani laptopra a Windows 10-em.Akkor is elfogadhatja a Windows 7-es kódot, ha arról a Windows 7-ről nem volt frissítve Windows 10-re?
-
Norby86
őstag
válasz
Cs1csó #88976 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
Most ennek alapján megcsináltam és minden továbbra is működik. Igazából szoktam nagy ritkán a windows store-ból letölteni appokat ha az UWP-s appok ezt jelentik, de edge-t sem használom, sem az one drive-t, és webkamerám sincs. Viszont a windows defendert használom és az értesítések is fontosak hogy megjelenjenek ott alul. De pl. a telemetriai adatokat meg hasonlókat ne küldözgesse a microsoftnak. Gondolom most jól állítottam be, mert a te általad küldött képeket használtam, mellé meg a zöld pipásokat kiválasztottam. -
Anulu79
addikt
válasz
Cs1csó #88947 üzenetére
- Pontos windowsról nem tudok nyilatkozni (melóban vagyok).
- Igen, tiszta telepítéssel ment fel a windows (lemezes verzió). Minden új volt telepítéskor.
- Gigabyte GTX 1080-as VGA-m van.
- Csak azt a drivert engedi felrakni ami a gyártó oldalán van. Ez már eléggé öreg. Vannak is vele bajok játék közben. (Időközönként elsösétül a kép pár másodpercre majd vissza jön) Az nVidia már sokszor dobta fel, hogy van frissebb driver de egyikkel se jártam sikerrel.
- Már a DDU-t is próbáltam korábban és sajnos ez sem segített. -
LámaZ
addikt
válasz
Cs1csó #88914 üzenetére
Már rajta volt a Windows 10, de hónapok óta nem kapcsoltam be a notebookot, így most elég sokat kellett frissítenie.
Amúgy, nem „ölt le” semmit, mert kikapcsoltam, és bekapcsoltam a gépet, és elindul a régi Windows 10, csak ugye megint elkezdi letöltögetni a frissítéseket. Tisztára olyan, mint a The Edge of Tomorrow, csak nem tanul semmit. -
Ga3rieL
senior tag
válasz
Cs1csó #88876 üzenetére
Akkor szedjem le most valamikor ami fent van a Techbench oldalon, vagy várjam már meg a rendes full javítottat?
Más:
Amúgy milyen kisebb monitort ajánlotok pl. erről az oldalról vagy máshonnan amit rákötnék hozzám elhozott pc házra, hogy ne keljen az én monitoromat leszedni a gépemről? és így ha kéne valami, akkor rögtön tudnám nézni a gépemen, hogy mi kell, vagy bármivel mit kell csinálni az elhozott pc-n vagy esetleg ha újratelepítés is kell, akkor tudjam használni az enyémet is közbe rendesen.
-
TRob1
veterán
válasz
Cs1csó #88834 üzenetére
Azért annyira nem kell parázni. Akkor sincs semmi gond ha 1 nap múlva telepítesz vga drivert. Simán felülírja, és szépen megy minden tovább.
Nem tudom miért terjed ez a sok paranoiás képzelgés.(#88835) jozsi252:
És ennek mi is az értelme?Szerintem több kárt okozol mint hasznot hozol.
-
jozsi252
veterán
válasz
Cs1csó #88834 üzenetére
HP laptopról van szó, HP Support Assistant szoktam használni, ez egyszerre megkeresi az összes drivert ami kell, letölti és fel is rakja. Nem kell a driverekkel szarakodnom. Ezért tiltottam le egyből az Eszköztelepítésnél, hogy mondom ha adok netet a gépnek, megnyitom a hp support assistant, akkor az rakjon fel mindent. De amikorra megkereste a drivereket a program, addig a vga drivert már fel is rakta a win.
Valami megoldás csak van hogy semmilyen illesztőprogramot se telepítsen automatikusan a win. -
-
Geri27
kezdő
válasz
Cs1csó #88484 üzenetére
Most még hagyom a rendszert tesztelés szempontjából, de ha újra jelentkezne a kék halál, akkor rögtön végig megyek ezeken a dolgokon.
A monitorom egy lassan 8 éves hd felbontású Fujitsu Siemens monitor. Tisztában vagyok vele, hogy ez a monitor már nem megfelelő, de a gép vásárlása után már nem volt pénzem a monitort lecserélni, így maradt a legolcsóbb megoldás a VGA-HDMI átalakító, mivel a monitoron csak ilyen bemenet van. -
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #88500 üzenetére
Ez egész jó: Read Aloud: A Text to Speech Voice Reader 1.4.12
-
Orionk
senior tag
válasz
Cs1csó #88473 üzenetére
Szia,
Igen, az 1803-at telepítettem. De gondolom, hogy idővel úgyis frissül a legújabbra.
Hogy melyik drivert telepítettem én? Huh, jó kérdés. Alapvetően sok mindent felismert a Win10. De biztos, ami biztos a HP support oldaláról letöltöttem egy HP Assistant alkalmazást, amit a mostani új laptopokhoz találtak ki. Azt elindítottam és ellenőrizte, hogy miből van friss, vagy elavult szoftver/driver. Néhány dolgot ezzel az Assistant al feltelepítettem, de már nem tudom, hogy melyik drivert. A GPU és Chipset drivereket biztos.
Egyébként átadtam neki a laptopot és minden jó volt, működött és 2 nap múlva szólt, hogy van ez a billentyűzet gond. Pedig ő nem telepített semmit.
Gondolom, hogy a Win10 frissített magától valamit? Ezért gondoltam itt megkérdezni, mert szerintem Win10 hez kötődik.köszi
-
Jazz
veterán
válasz
Cs1csó #88356 üzenetére
Na ez lett volna a másik kérdésem, hogy win leállításnál ne kérdezzen rá hogy "biztos leakarod állítani? mert fut a háttérben a notepad -.-". Hanem zárjon be mindent úgy ahogy van
Ugye ez notival idegesítő, hogy leállítás gomb, aztán már hajtod is le....vagy is csak hajtanád, mert meg kell várni a kérdés-választ, és addig nem áll le.
Amit most írtál az erre jó nem? És amit az előző hsz-emben írtam, arra van gyógyír?
-
Geth
veterán
válasz
Cs1csó #88285 üzenetére
Érdekes volt látni, hogy milyen hamar elment a szál a segítségkéréstől az utáljuk-a-zuwpt irányba, eközben a kolléga hoppon maradt
Már félve kérdem, mi van akkor, ha valaki nem akar 5-10-50 külső appot feltenni, és elég neki amit kapott (nem röhög, van ilyen!)?
Illetve Linuxon hogy képzeled, ott szerinted nem kell semmilyen külső progit feltenni? -
törölt tag
válasz
Cs1csó #88221 üzenetére
Van jó csapatuk, mivel Azure és Office üzletük nagyobb együtt kb. kétszer a Windows részlegnél és gyorsabban növekszik nem csoda a jobb koponyákat oda csoportosítják. Nadella felhős ember egyébként is, Ballmer jobban törődött a Windows-zal. A Windows 10-nél a vállalati piacuk számít, a consumer piac a kísérleti nyúl több körben: Insider program, Home verzió akik nem tudnak halasztani, és Pro verziósok akik megjelenéskor frissítenek rögtön. Ezek után ahogy kiderültek az éles tesztben a szívások mint tavasszal és most is, csak akkor hónapokkal késleltetve küldik a vállalati csatornára. Én most Pro verzión állítottam a frissítési csatornát, most rögtön ne másszon fel a 1809 ha kiadják újra. Ráér jövőre, nem kívánok kísérleti nyúl lenni amíg nem foltozzák. 1803 rajtkor is vissza kellett állnom 1709-re és csak júliusban engedtem. Most 1809-et is megnéztem rajtkor, és vissza is mentem 1803-ra.
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó #88212 üzenetére
Ennek nemcsak a túlhajszolt fejlesztés az oka, hanem az elégtelen tesztelés is. 2014-ben megszüntették a profi tesztelő csapatukat, felcserélték a Windows Insider programmal, amit viszont elégtelen módon irányítanak, értékelnek. Látható, hogy a profik nem helyettesíthetők jó szándékú emberekkel. Ráadásul ha még figyelmen kívül hagyják a véleményüket is.
-
Elar
senior tag
válasz
Cs1csó #88118 üzenetére
Köszi
Kicsit félek ezektől a frissités kereső programoktól.
Most pl a billenytűzetemmel szívat.
Vettem egy Mini Pc-t hozzá egy Genius billentyűzetet. Ráeresztettem egy frissités keresést, frissitettem és ezután letiltotta a klaviaturát. ( "Csoportos házirend letiltotta" - nem tölti be az ilelsztőprogramját)
No fene - nem is tudom visszaállítani.
Ok beteszem a másik billentyűzetet (Logitech) azzal jó.
A régi gépre odateszem a Geniust - jó. 2 napja csináltam szintén egy ilyen frissitést a régi gépen - itt is letiltotta a Geniust.
Szóval most fosok frissiteni ezzel -
AstraCDX
senior tag
válasz
Cs1csó #88068 üzenetére
A Hardverapró Operációs rendszerek és felhasználói szoftverek hirdetései közt nézegettem Windows 10 Pro Retail verziót .
Üdv.
Astra
-
M3nyus
aktív tag
válasz
Cs1csó #87933 üzenetére
Köszi, kipróbálom!
Közben most ment fel 7. alkalommal a win, semmihez nem nyúltam, egyből windows store, megnyílik, rámentem az appok frissítésére, elkezdte, leszedni őket, de eközben kilépett magától és onnantól újból nem indul el a Store, tehát mondhatjuk hogy saját magát megöliPróbálom "N" nélkülivel...
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #87905 üzenetére
Lehet mert én angol nyelvű rendszert telepítettem, mindkét Mixed Reality Portal és Viewer is ott figyel. Csatlakozás is ugye connect nálam, azt se használom. Igazából a lényeg Win7-nél parancssorok nélkül egyszerű kattintgatással és drag&drop módon olyan start menü listát csináltam amilyet akartam, Win10-nél a lista része kötöttebb és akadályok. Pl. nekem nincs szükségem arra se, hogy jelezze az ABC betűket, tudom az ábécét fejből is
mivel kikapcsolhatatlan a jelzése ezért többet kell scrollozni. #firstworldproblem
Persze nem a világ vége ez a téma, 90%-ban úgyis WIN gomb kereséssel indítok programokat. Illetve ami pozitívum a csempés rész teljesen testre szabható szabadon lehet utilities egy kupacba és ki lehet kapcsolni az ABC listát. Át kell állítani az évtizedes megszokást, lista helyett a csempés részen belakni ahogy szeretné az ember.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #87901 üzenetére
Ismerem a PowerShell trükköket, sajnos pl. Mixed Reality Portal nem távolítható el az ABC listából ezzel. Ahhoz több kört kell futni. (a példában mást használtak, a módszer ugyanaz) A hír lényege az lenne Powershell parancsok és adatbázis bűvészkedés nélkül normál módon két kattintásos módszerrel jó lenne megszabadulni a feleslegtől, illetve ha core funkció és inkább ne távolítsuk el, akkor lehessen elrejteni start menüből.
Win32-nél nem használod a Notepadet és minek van start menüben? Semmi gond jobb klikk open file location és kidobja a parancsikon elérési útvonalát intézőben, törölheted a parancsikont és nem lesz benne a start menüben, csak a helyén a windows\system32-ben a notepad.exe a lényeg fél perc alatt megoldva a kérdés el van rejtve start menüből (ugyanígy szoktam kipucolni a telepített programok felesleges readme.txt és uninstall parancsikonjait startból azok nem kellenek oda, azaz mappa ne legyen startban csak az indító ikonok listája)
UWP-nél nem használod az Xboxot, Mixed Reality Portalt? Elsőre kereshetsz rá PowerShell parancsot, a másikhoz még több mókolás kell.
Úgy lenne jó start menüben jobb klikk "hide" ne legyen útban és csak a settings/apps listában legyen ott minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ford topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest