- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #107309 üzenetére
Figyelj, ez már csak játék a szavakkal vagy a darabszámban mért újdonságok mennyiségével. hogy 2 vagy 1,5 frissítésről beszélünk. Eddig mi volt: tavaszi és őszi frissítés új build, mindkettőt egyenértékűnek vették persze volt, hogy egy-két fontosabb, jobb, vagy jobban várt újítás egy adott build-et "kiemelt" a korábbi build-ek közül.
MOST a terv elvileg az:
Tavaszi "nagy" frissítés és őszi "kis" frissítés de ez hogy nagy vagy kicsi viszonyítás kérdése, az egyikben több a másikban kevesebb újítás? Nekem kicsit megfoghatatlan, egyszerűbb az hogy annyira lecsökkentették az újdonságok számát, vagy annyira egy kiadásra koncentrálták, hogy az őszi frissítés kb. olyan mint ha nem is lenne, nem csodálkoznék, ha ez egyszerűen az első lépés az irányba, hogy végül csak évenkénti egy új build marad.Igen frissítés mániás vagyok de utálom a Windows udpate-en érkező belső upgrade-eket mert lassú nehézkes folyamat.
Ezzel a "kicsi" vs. "nagy" frissítéssel tettek egy lépést visszafelé remélem azért addig nem jutunk el ami a mélypont vont: 2001-2006 között nem jelent meg operációs rendszer.
-
Hikvision
senior tag
válasz
Doky586 #106969 üzenetére
Természetesen Játékok, illetve filmek, nem lehet beállítani alapértelmezett formátumnak optikai kimenetre a DTS-t, azért bosszantó mert az előtte lévő régi alaplap (Z97+pro) Simán tudta, ezt meg behírdették, hogy 12-csatornás "atyaúrísten japán kondenzátoros alaplai csoda" van rajta, erre még annyit sem tud mint a régi. Mindegy holnap veszek egy Sound Blaster Z-t, aztán hátha jó lesz már végre.
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #106969 üzenetére
Nyilván a sztereo forrás szereoban szól..
Nem feltétlenül. Az ezeréves Realtek chiphez a driverében mindig is volt Speaker Fill, felkeveri 5.1-re szépen a sztereó forrást (ha már van rear channel, szóljon is...).Akkor volt egy kis szomorúság, amikor rájöttem, hogy ha Chrome-ból hallgattam valamit, akkor még az 5.1-es forrás is sztereóban jött.
Szerencsére megoldható:chrome://flags/#try-supported-channel-layouts
-
-
proly01
őstag
válasz
Doky586 #106586 üzenetére
Igen,mert másik bemeneten más eszközzel nem jelentkezik a gond.Kábelt is cseréltem már.Biztosan win 10 beállítás gond lesz.Próbáltam másik böngészőt is.Firefoxot használok chromot töltöttem le próbaképp,de ahogy megnyitom a böngészőt bejön a kezdőlap (google) és már sötétedik is be a fehér háttér egész szürkére.Majd leteszem kicsibe és újra kivilágosodik az asztali háttér.Kész!
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #106109 üzenetére
+1 ez a legtisztább, amelyik meghajtóra telepíteni akarom - mint nálad a NULLÁS - minden partíciót törlök amíg ugyanígy egyben nem látom és nem is formázom meg nem is hozok létre semmit csak amikor már egybe látom az egészet kattintok a TOVÁBB-ra és kész , partícionálja és telepíti is magát a Windows.
-
Dragon27
senior tag
válasz
Doky586 #105797 üzenetére
+ King Unique,bazsi83vp
RAMCache azért szerettem volna mivel a ram gyorsabb mint egy ssd.... és annyira nem számít a ráírás..
mivel a videónézés közben semmi értelme, hogy ráírja az ssd-re megnézés után úgyis törlődik..
RAMCache nem azért találták ki, hogy az ilyen jellegű dolgokat oda tárolja ... vagy zip kicsomagolás esetén?King Unique Ennyi üzemidőnél picit soknak éreztem,. Persze, hogy használni akarom vagyis rendesen kihasználni
SSD+ RAMCache elméletileg kevesebb írás nagyobb sebesség.. de gyakorlatban ez nem működik..
bazsi83vp firefox ez még jól jöhet .. Win7-10 eleinte kikapcsoltam 1-2 funkciót, de 5év ssd használat után 1 nappal a garancia leteltével halt meg az ssd
így ezután semmit nem kapcsoltam ki az új (SSD-n) Win10-ben
Csak a 32GB Ram miatt akartam RAMCache használni, de gyakorlatban ez nem működik.
Gyártó szerint:
Az egyedi, intelligens technológiája hatékonyan becache-el egy egész merevlemezt, így kedvenc játékai és alkalmazásai fantasztikus sebességgel futhatnak.
Ennyi üzemidőnél picit soknak érzem az írásmennyiséget, így RAMCache használvaWin10 semmit nem akarok kikapcsolni,. így legalább kicserélik ha meghalna (garancia.. csere)
-
Dragon3000
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Doky586 #105148 üzenetére
Próbálták pl. Bécsben, Münchenben a hivatali apparátust átállítani Linuxra és Open/Libreoffice-ra. 2-3 év után úgy döntöttek visszaállnak Windows, MS Office, Exchange vonalra. Az okok support hiánya, kompatibilitás gondok, felhasználói szokás hatalma, tréning. Schleswig-Holstein tavaly döntött Linux és Libreoffice mellett, Barcelona is. Majd kiderül meddig.
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #105148 üzenetére
Az előbb írtam, egy német város átállt Linux-ra de annyi bajuk lett, hogy visszaálltak.
A Linux-nak nincs SUPPORTJA, tehát ezt a részét magadnak kell megoldani, nincs egy telefonszám amit felhívsz és jönnek a ballonkabátosok, hogy mindent megoldjanak.
Nemrég magyarázta valaki, hogy egy "csomó" játék fut Linux-on. Ami persze azt aki EGY KONKRÉT JÁTÉKKAL JÁTSZIK de az nem fut nem boldogítja.
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #105008 üzenetére
Szerintem ő local userre gondolt, ott lehet hogy cseréli azt is, most lusta vagyok kipróbálni.
(Arra emlékszem, hogy ha csak kis/nagy betű változott, akkor a könyvtárnév maradt - ami lehetne akár bug is, de inkább csak az NTFS case preserving mellékhatása.)
A localról MS-re váltás valóban nem nyúl hozzá az éppen meglévő könyvtárnévhez (ez gondolom jól jön akkor is, amikor kilépsz az online fiókból). -
bobalazs
nagyúr
válasz
Doky586 #104655 üzenetére
Van egy egyszerű módja ennek. Telepítés közben törölni és létrehozni particiót majd azt kijelölni, telepítésre, igy automatikusan létrehozza a megfelelő particiokat az adott meghajtón. Nem vagyok benne 100%ig biztos, de amíg valaki nem mondja az ellenkezőjét addig ezt így fogom gondolni.
-
phoenix64
őstag
-
V60
aktív tag
válasz
Doky586 #104262 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek aki próbált segíteni. így végül sikerült is a WIN10 pendrive-ra másolása is, és el is indul a telepítő ahogy kell minden gond nélkül de most jön a DE......
Az első újraindításnál visszalép a kezdő ablakra ahol a nyelv stb...-t kell beállítani és kezdi újra a telepítést.
Na most akkor mit csináljak vele?Üdv Zola
-
dethroner
veterán
válasz
Doky586 #103864 üzenetére
Uram, köszönöm! Miután az összes lemezt lehúztam, talán ha 10mp volt a betöltési idő
Most megpróbálom visszaguddosni a jó lemezt és a dvd-t. Így egy picivel hosszabb volt a betöltés, egy kis időre még a pöttyös kör is ott volt, de talán kétszer fordult körbe. Lehet ezt még tovább javítani?
-
dethroner
veterán
válasz
Doky586 #103858 üzenetére
Már az előző SSD és W7 esetében is volt ez. Friss rendszer egy darabig nagyon gyors volt, tényleg még ki se írt szinte semmit, még a kis színes pöttyök össze se értek és betöltött a W7, aztán egyre lassabb lett. Annyira, hogy nemcsak összeértek a kis pötyök, hanem üdvözöljük és kérem várjom üzenetek is ott virítottak sok sok másodpercig. Ezért is döntöttem egy új SSD és új oprendszer mellett, de sajnos még rosszabb lett.
-
-
Taci
addikt
válasz
Doky586 #102970 üzenetére
Bár értem, mire akarsz utalni, mert ha a chipset driverek telepítve vannak, akkor jó eséllyel a SATA/AHCI driver is. De a chipset != SATA. (nem egyenlő - és nem "kiabálásból" írtam a felkiáltójelet
)
Ha a konkrét chipset drivereket keresed, azt a Rendszereszközök alatt találod az Eszközkezelőben.
Nekem Intel van, de egy Google-keresés után azt látom, ilyeneket kellene látnod ott: -
Kékes525
félisten
válasz
Doky586 #102802 üzenetére
Igen, a H. Legalább 100x újraindítottam a gépet és ki is kapcsoltam azóta. Nincs hibernálás vagy alvás. Rendes újraindítást szoktam és kikapcsolást csinálni. Útóljára pár órája kapcsoltam be a gépet. Mindig rá van dugva a rendszere. Az 1903-as telepítése előtt kihúztam, majd utána visszadugtam, de azóta 5 nap telt el.
Ez SSD azaz Szilárdtest-meghajtó. Lásd HDS és Aida képeket fentebb. Csak a D és E meghajtók merevlemezek.
-
Nkboy
senior tag
válasz
Doky586 #102727 üzenetére
Van négy darab partícióm ( C, D, E, F). Mindegyiken látok mindent, csak ezen nem. Tudom, hogy van rajta adat, én másoltam rá.
. És nem értem mi történt, semmi nem lett állítva, se jogosultságok, se semmi.
Ha pendrive-ról indítok egy Ubuntu - t, ott sem látni a tartalmat. Rejtély.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Doky586 #102675 üzenetére
Esetemben meg sokáig marad nyitva. Leginkább a Winamp szokta megfogni és kérdezősködik a Win. Nem nagy kaland kinyomni, de jó lenne ha erre sem kérdezne rá -számomra- feleslegesen.
Munka közben nem nagy kaland néha benyomni a CTRL+S-t, így ezzel nincs gondom, hogy az OS mentene meg bármitől is.
-
válasz
Doky586 #102329 üzenetére
"És az is alapértelmezés hogy a user mindig hibátlan.."
Egyértelmű számomra, hogy sok winfosozó, a bugokért az oprendszert hibáztató panaszkodó problémája nem az oprendszer, hanem valami teljesen más, változó hiba-paletta következménye. Viszont a frissítések problémahalmaza a benyomásaim szerint túl nagy merítés ahhoz, hogy ez mind user-error legyen. A kisbolti "tapasztalatom" csak megerősítette azt, amit eddig is éreztem, valami nincs rendjén a win frissítés-metódusával. Amit egyébként Redmondban is érezhettek, mert ha jól tudom, ez is változott a 1903-ban, és visszafogták az addig erőszakos frissítési metódust, és több lehetőséget adtak annak szabályozására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Asztalos klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest