- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Ga3rieL #92501 üzenetére
Remélem tisztában vagy vele, hogy ez nem egy 24 órás online tech support.
Fe felmerült kérdésekre vagy lesz válasz vagy sem. Ez egy fórumon nem meglepő.Ami történhet:
1. Aki tudja, nem olvasta (még),
2. Aki olvasta nem tudja,
3. De ha ilyen stílusban kommunikálsz, az 1. se igen fog válaszolni.
4. ... -
-
cigam
titán
válasz
Ga3rieL #91682 üzenetére
Szemrevételezni kellene az alkatrészek állapotát (pl. por, púpos kifojt kondik). A tápegységen belül is, de ezt áramtalanítva, a 220-as kábelt kihúzva, hátratett kézzel!!!
Ha a saját monitorodat dugod rá változik a dolog?
Ez inkább hw-es topic témája.
-
Met
nagyúr
válasz
Ga3rieL #91670 üzenetére
Aki szokott gépeket összerakni, újratelepíteni az tudja hogy ha időnként kikapcsol a gép addig nem kezd telepítésbe amíg ez nincs elhárítva. Ez lehet szoftveres vagy hardveres probléma, inkább az utóbbi.
Ez alapszabály.Nem kárörvendek, csak nem értem hogy egyáltalán hogy gondoltad az egészet.
Ahogy előttem ajánlottak, bízd olyanra aki ért hozzá. -
cigam
titán
válasz
Ga3rieL #91665 üzenetére
pl. letöltesz egy image-fájlt, és arról indítod a gépet. De a BIOS-ba is bekukkanthatsz, hátha írja a HW eszközök állapotát(pl. CPU hőmérséklet), vagy lehet van saját tesztje is a különféle HW elemekhez. Milyen alaplap?
-
cigam
titán
válasz
Ga3rieL #91662 üzenetére
HW-hibának tűnik, viszont "az oldalán van 1 ventilátor és nemtudom azt be kell e dugni valahova, bevolt dugva valahova vagy nem" ez alapján nem feltétlen neked kellene megoldani a problémát.
Próbáld ki másik monitorral, VGA-val, tápegységgel. Pl. Ha csak egy memtest-et futtatsz akkor is előjön? -
-
pzstm
titán
válasz
Ga3rieL #89919 üzenetére
nem veszik ki!!!!
Olvass vissza. Dark mód és a régi normál mód mellé ez egy új. Egy újabb választási lehetőség.
MINDENKI: Nem véletlenül van Insider topik külön, ne keverjünk ide olyan dolgokat amik éppen megjelentek egy Insider buildben. Light témáról kéretik Insider topikban beszélgetni.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Ga3rieL #89257 üzenetére
Bocsi nem teljesen tiszta. Korábban zavartalan volt a WIFI ezekről a gépekről? Vagy eddig kábelről kapta a netet és most derült ki hogy WIFI-n gond van?
Egyvalamit megpróbálhatsz:
Nyisd meg az eszközkezelőt - start menü ikonon jobb egér gombos menü -Most nem wifi-s gépen vagyok de a tulajdonságoknál - energiaagazdálkodásnál vedd ki a pipát az energiatakarékos működés elől és az N-es szabványt tiltsd le csak b vagy g-t engedd neki. ez is ott van a tulajdonságok között.
darvinya
Neked is ezt ajánlom, nálam legalábbis ez oldott meg a gondot:
- n-es szabványt letiltottam
- energiatakarékos mód tiltásaAmeddig ez a kettő - az első fontosabb - nem volt aktiválva addig feszt dobta a wifi-t vagy akár nem is kapcsolódott gép restart kellett.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Ga3rieL #89234 üzenetére
Nem létezik 1809 frissítés, ennyi a rövid történet.
Egész pontosan, egy ideig létezett, nagyon sokak gépére fel is került automatikus frissítésként, szeptember végén, október legelején.
De, mivel elég jelentős számban történtek adatvesztések (a frissítés törölte a felhasználó mappáig), ezért a Microsoft wisszavonta, és eltüntette minden nyomát a szervereiről.
A 1809 frissítés már nem elérhető, de, akiknek fenn van, azoknak nem állt vissza a rendszer a 1803-hanem frissül a 1809, további javításokkal.
Olyanokkal, mint pl. a beépített zip tömörítő egyes esetekben nem végzi el a kicsomagolást, vagy, mint a legutóbbi, amikor a win10pro licenszeket visszavágta home editironra...
Akinél ezek a problémák nem jelentkeztek (szerencsére nálam sem), azok használják.
Ha nagyon bátor vagy, belépsz a windows insider programba, és akkor megkaphatod a 1809 utáni verziót is, aminek viszont az a veszélye, hogy olyan bugok tömkelegét is megkaphatod, amik elvileg nem kerülnének ki a felhasználóknak.
De, mivel insider, próbaverzió, ezért az insider programban résztvevők megkapják, észreveszik, jelentik a Microsoftnak ezerszámra, és csak ezután kerül ki javítás nélkül a széles közönségnek -
TRob1
veterán
válasz
Ga3rieL #89234 üzenetére
Egyikben sem teljes... legalábbis annyira nem mint amire gondolsz. Egyszer majd talán olyan lesz.
Én pl. az összes gépünkön az "Error felettit" használom kezdetektől. Meg sokan mások is. Meg én is tettem fel sok más embernek is. Amúgy az is frissült már újabbra.
(#89235) zolee001:
Ilyen hülyeséget kár beírni. Ez pl 1803-nál is megvolt sokaknál. Meg minden verziónál voltak bugok. Meg ha egyzser ezt kiadják - akár 1 év múlva -, akkor is lesznek benne amiket később fedeznek fel. Tehát ebből kiindulva soha nem is kellett volna win-t kiadni, és ezután sem kellene.
Röhej hogy ha valamire azt mondják "stable", akkor a sok j(l)úzer ugrik mert azt hiszi az jó. Holott ezerszer - és nem csak winnél - bebizonyosodott, hogy egy nagy lóxart. Csak épp mikor azt mondták rá, még nem találták meg azokat a bizonyos bugokat. Nem egy frissítés okozott már komolyabb problémát is... Pl. el sem indult többet a gép. -
TRob1
veterán
válasz
Ga3rieL #89225 üzenetére
Mi??? Nemigen értem miről beszélsz.
Ott van egy 2018 szept. És amit bekarikáztál, 2018 okt. És én erre gondoltam, mint következő. Mert szeptemberben kijött a 17763.1 És visszavonták. Aztán úgy volt hogy októberben újra kijön. De nem jött. Na én erre az épp aktuális "következő verzióra" gondolok. a 17763.1 következőjére, nem a jövő évi következőre. -
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Ga3rieL #88888 üzenetére
Ez is LED a TFT már egy idejétmúlt tecnológia. Inkább más topikba írják pl.: Milyen monitort vegyek?
Ott add meg pontosan:
- mennyit szánnál ár - forintban
- új vagy használt
- milyen célra
- mekkora képátlót szeretnél
- milyen csatlakozókkal -
Cs1csó
titán
válasz
Ga3rieL #88880 üzenetére
Mindkettő jó, lehet elég a Philips az AOC-on tényleg minden van ilyet ritkán látni, de annak ára van. Te tudod, hogy milyen csatlakozós gépeket hoznak hozzád, de szerintem a HDMI és VGA elég lehet.
Amúgy az árukeresőn is a legolcsóbb monitor kb. 21 ezer de csak VGA csati van rajta amin van HDMI az már 25 ezer.
Megjegyzem nyugodtan nézelődhetnél akár jófogáson vagy itt a hardveraprón is, 10-15 ezerért is teljesen jó monitorok kaphatóak.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ga3rieL #88877 üzenetére
Nyugodtan tolhatod fel - tiszta telepítéssel - a 1809-est is.
Ha csak ilyen célra kellene monitor akkor nyugodtan lehet minél olcsóbb de az fontos lehet hogy legyen rajta minél több csatlakozó a mai világban alap a HDMI de DVI, Display port is hasznos és régi géphez D-sub
-
Cs1csó
titán
válasz
Ga3rieL #88874 üzenetére
A CCleaner-t használhatod az a legbiztonságosabb kis program. A legfontosabb hogy az IOBIT termékeit inkább ne erőltesd, ennek persze egy kicsit ellent is mondok mert a Driver Booster free az ingyenes driver kereső progik közül a legjobb de CSAK HIBÁS VAGY HIÁNYZÓ driver-eknél kell bevetni egyébként nem, ezt nem győzöm hangsúlyozni.
Volt pár probléma a 1809-es Windows 10 build-el, de aki tiszta telepítéssel tette fel és az adatairól folyamatosan volt rendszeres biztonsági mentés azt semmilyen hátrány nem érte, vagy érhette.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ga3rieL #88869 üzenetére
Ilyen programért PÉNZT semmiképpen ne adj, amiket ajánlottam azokat 8-10 éve használom megelégedéssel és csak az ingyenes verziókat.
Amit "javított" nem biztos hogy teljesen átverés de semmi olyan amitől a géped megtáltosodik. Pl. találhatott egy régi program bennragadt registry bejegyzését ami igazán nem zavarja a rendszert.
Az ingyenes Adwanced SystemCare-t sem ajánlom mert túlságosan agresszív és túl sok bloatware (fölösleges kiegészítőt akar telepíteni) A CCleaner ehhez képest teljesen letisztult és a Wise Care Free sincs ennyire túlcsicsázva.
CCleaner- innen a Wise Care 365 Free -öt innen.
-
cattus
addikt
-
King Unique
titán
válasz
Ga3rieL #88726 üzenetére
A Defender védelem szempontjából egyébként egyáltalán nem rossz, elég sokat fejlődött az utóbbi időben. Tudatos használat mellett akár az is elég lehet és nem feltétlen muszáj 3. féltől származó antivírus szoftvert használni. Viszont az engem is kissé zavart, hogy képes pl. egy fájlmásolásnál is intenzíven pörgetni a gépet az ellenőrzéssel, ellenben az ESET EIS már kevésbé. Vagy akár bizonyos programok indítását is olykor hajlamos elnyújtani, míg az EIS kevésbé. Ezeken tényleg lenne még mit finomítani.
-
King Unique
titán
válasz
Ga3rieL #88720 üzenetére
Az EIS a tapasztalatom szerint eleve jobb ilyen téren a Defendernél, az előbbi kevésbé fogja vissza az I/O műveleteket. Viszont hogy kinél mennyire, avagy sem, az a hardver- és szoftverkörnyezettől is függhet. Egyébként meg kb. mindegyik védelmi szoftver valamilyen szinten visszafoghatja a valós idejű védelem miatt az egyes műveleteket, ritka az olyan, amelyik ilyen téren teljesen zéró.
-
TRob1
veterán
válasz
Ga3rieL #88700 üzenetére
A build szám természetesen más lesz. Ami majd szintén elérhető a techbench oldalról is. Amúgy már most is 17763.55-ön áll annál aki feltette. (Ami TechBenchen van, az az MS szervereiről jön egyébként. Tehát a visszavont is fenn van MS-nél, csak épp nem elérhető a mindig problémás nagyközönség számára. )
-
Elar
senior tag
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Ga3rieL #87577 üzenetére
Na az EBAY tipikusan veszélyes terep: semmi sem garantálja, hogy a megvett kulcsod x nap után is működőképes marad. Talán egy OEM kulcsot így vásárolva még okés a dolog hiszen miután aktiváltad a gépedhez kötődik a licenc de egy RETAIL kulcsot CSAK MEGBÍZHATÓ forrásból vennék. Hogy 3-5-10 év múlva is nyugodtan tudjam használni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Ga3rieL #87575 üzenetére
Passz nem tudom hol érdemes venni Windows 10-et, és hogy ez az oldal amit linkeltél mennyire megbízható. Tedd fel kérdésbe most, hogy már tisztázódott hogy egy RETAIL WINDOWS 10 PRO licencet vennél, biztos van aki tud megbízható oldalt.
Egyszer már itt ezt ajánlották DE nem tudom, hogy ez is mennyire megbízható: [link]
Amúgy itt a különbség - nem biztos hogy mindenkinek szükséges a PRO - a két verzió között:
-
sgabi
csendes tag
válasz
Ga3rieL #82641 üzenetére
Szia!
Windowst akarok telepíteni usb-ről, és azt a hibaüzenetet írja ki, hogy nincs megfelelő cd/dvd driver, így a telepítést nem tudja végrehajtani.Windows 10-et szeretném törölni és visszatenni a win7-et,mert ezzel csak bajom van! Új Acer TM X349 laptopra szeretném.Ennek nincs beépített optikai meghajtója,így külsőről próbálkoztam, de nem ismeri fel.Az USB-t ugyan felismeri, de nem tudok róla bootolni, mert miután betöltött ezt a hibaüzenetet írja ki.
Ezért keresek ilyen drivert. -
lovi27
addikt
válasz
Ga3rieL #81289 üzenetére
Fel, mert WHQL. De előtte olvasd el miben hoz változást ez a kiadás és a helyedben csak akkor tenném fel, ha van olyan hardvered vagy használsz olyan szoftvert aminél jelentkezhet javulás. Máskülönben úgysem veszel észre semmi változást, akkor meg minek, ha működik rendesen.
-
janos666
nagyúr
válasz
Ga3rieL #80309 üzenetére
Friss Win10-ben csináltam PowerSheel-ben. Egy Linux-al használt USB flash adattárolót próbáltam lepucolni, majd létrehozni egy GPT partíciót és formázni FAT32-re.
A fura az, hogy az első CLEAN parancs sikeresen lefut, de nem enged GPT-t létrehozni, viszont egy újabb CLEAN után már igen. Szóval olyan, mint ha az első CLEAN igazából sikertelen lett volna a pozitív visszaigazolás ellenére. -
Geth
veterán
válasz
Ga3rieL #80309 üzenetére
WTF? Amiket irkálsz nagyon jók, ha SSD/HDD-t partícionálsz telepítéshez.
De szerintem a kolléga egy pendrive vagy valami hasonló kaliberű dologgal játszik a méret alapjánRáadásul a "fura" inkább arra irányult szerintem, hogy úgy tűnik nem idempotens a parancsok végrehajtása, más történik két clean-convert parancspáros futása során/után.
Én azt vettem észre, hogy a clean átállíthatja az MBR/GPT módot, figyelembe véve a disk méretét (kisebb méret esetén átrakhatja MBR-re), illetve talán az aktuális telepítési módot(?), passz. Mindenesetre érdekes, érdemes mindig ellenőrizni a partícionálási módot használatbavétel előtt -
Kékes525
félisten
-
TRob1
veterán
válasz
Ga3rieL #79218 üzenetére
Az első sor vonatkozott Uplay-re, az üres sor utáni többi már általánosságban a win10-re.
Ha pl. itt ph-n írok, van hogy enterre nem ugrik egy sort (De gépelni kezdek, akkor mégis következő sorban kezdi), ha nyomok mégegy entert akkor meg már kihagy egy sort mikor elkezdek írni.
(#79217) Samal:
Mivel "programról" van szó, soha nem lesz tökéletes. Sajnos hibák belekerülhetnek, előfordulhatnak. Mint minden másnál is.
De volt már hasonló, bizonyos amd procis gépeknél egy frissítés után nem indult a rendszer. Aztán kiderült hogy amd kicsit hazudott a specekről, akkor pl. ezért készült rossz frissítés... Wint szidták akkor is.És a sok hardvergyártó is baxik normális drivereket írni annak ellenére, hogy bőven előre megkapják hogy mégis mit hogyan és mikorra. De sokuk még utólag sem pótolja, főleg régebbi hardverekre. Kiadnak vmi általános fost, aztán van ahol megy, van ahol megyeget, és van ahol nem is megy a júzer hardverével.
Nvidia is kiadott már jópár hibás drivert, volt hogy vontak is vissza, de legalább foglalkozik a dologgal és igyekszik javítani. Na ez nem mondható el mindenkiről.
-
válasz
Ga3rieL #79200 üzenetére
A leírtak alapján, én most már mindenképp leszedném az Uplayt, a Revo Uninstallerral. Természetesen először, a már telepített Uplayos játékokat szedd le, szintén ezzel a progival, és a legvégén magát az Uplayt, és utánna mehet az újratelepítés.
Az eltávolításnál meg nem kell semmi hókusz-pókusz, kiválasztod a törölni kívánt programot, a fenti menüben rányomsz az "Eltávolítás" ikonra, majd a visszamaradt cuccoknál berakod a pipákat oda, amiket a Revo talált a programmal kapcsolatosan, és törölsz mindent manuálisan. -
TRob1
veterán
válasz
Ga3rieL #79200 üzenetére
Nálam is fenn van, játszom is 1-2 Assassin's Creed-del, de nincs ilyen gond.
De semmilyen más gond sem, amikről itt írnak. Sőt, én nem is tudtam hogy még létezik win10 alatt is kék halál, csak itt olvasok róla, sosem láttam egy gépen sem a 3 év alatt. (kopp-kopp)
Illetve ez a szövegmezős bug (vagy feature?) megvan, de ezzel még asszem el tudok éldegélni. -
válasz
Ga3rieL #79188 üzenetére
Szerencsére nem, de az is igaz, hogy nálam az összes játék külön, egy másik SSD-re van telepítve, nem arra, amin a rendszer van. Bár nem valószínű, hogy a nálad lévő hiba összefüggene azzal, hogy hová van telepítve az Uplay.
Én a helyedben azt csinálnám, hogy leszedném az Uplayt egy olyan progival, ami a registry-t kitakarítja a visszamaradt szeméttől (én pl. a Revo Uninstalert használom), majd tisztán újratelepíteném. Amennyiben ismét jelentkezne a probléma, akkor megpróbálnám egy másik merevlemezre, hogy ott is jelentkezik-e a hiba. -
-
King Unique
titán
válasz
Ga3rieL #78490 üzenetére
Nemrég említve volt, hogy Ilyen UEFI_NTFS segédpartíció csak akkor lesz, ha GPT-UEFI módban NTFS fájlrendszerrel történik a kiírás. De az alapértelmezett beállítás ilyenkor eleve a FAT32, valamint a hivatalos forrásból letölthető normál Windows 10 ISO-fájloknál nem is indokolt az NTFS, mivel az
install.wim
mérete nem nagyobb 4 GB-nál. Ha valaki külső forrásból származó integrált telepítőt használ, akkor azoknál viszont már igen."w7 alatt nemharapott le a usb-ből, csak itt a 10esen"
A Windows 7 a cserélhető lemezeknél (pl. memóriakártya, pendrive) csak 1 db partíciót tud kezelni, a többinek nem oszt ki meghajtóbetűjelet és ezért azok a fájlkezelőben sem fognak megjelenni. Viszont a Windows 10 a 1703-as verzió óta már több partíciót is tud kezelni pl. egy pendrive-nál. A Rufus pedig mindkét OS esetében létrehozza az UEFI_NTFS segédpartíciót, ha úgy van beállítva.
-
törölt tag
-
Cs1csó
titán
válasz
Ga3rieL #76756 üzenetére
Több módon is: először is aki insider az megkapja, fast ring, slow ring, release preview
Jött ki korábbi tiszta ISO-ként is telepíthető insideres build amit egy-két frissítés feltolásával simán lehet a 17133-as buildre frissíteni amiről sokáig úgy tudtuk hogy az a final RS4.Vannak olyan oldalak amik össze tudnak állítani egy letölthető ISO-t, csak ki kell választanod:
- melyik kiadás : pl. 1803-as final RS4
- milyen verzió : pl. Home
- milyen nyelv : magyar
- hány bites : 32 vagy 64Ezek után létrehoz az oldal egy telepítőt amit le lehet tölteni és csinálni vele egy tiszta telepítést, ilyen oldalalak:
[link] vagy ez [link]Hogy ezek mennyire jók vagy sem azt nem tudom.
-
King Unique
titán
válasz
Ga3rieL #76756 üzenetére
Vagy beléptek az Insider programba és úgy kapták meg, vagy letöltötték a 17133.1-es buildet pl. innen, vagy az UUP-ről letöltött eszközzel generáltak 1803-as ISO-t stb. A másik válaszban szemléltetett módszer, pedig megint nem hivatalos (inkább tákolás), mivel az MCT normál esetben még a 1709-es verziót tölti le. A letöltés után pedig in-place upgrade-et, vagy tiszta telepítést csináltak. Tehát így van meg nekik. De hivatalosan még nem adta ki a MIcrosoft a 1803-as verziót és a WU sem ajánlotta még fel a normál rendszereknél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- nVidia tulajok OFF topikja
- Medence topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest